هفته پرنوسان کریپتو؛ از سقوط بیت‌کوین تا بازگشت بالای ۸۰ هزار دلار

۳۰ شهریور ۱۴۰۵
crypto-weekly-bitcoin-rebound-september-2026

هفته گذشته، بازار کریپتو هم‌زمان تحت تأثیر سیاست‌های اقتصادی آمریکا، تحولات قانون‌گذاری و اخبار مربوط به توکنیزه‌شدن دارایی‌ها قرار گرفت. بیت‌کوین که در میانه هفته تا محدوده ۷۵ هزار دلار عقب‌نشینی کرده بود، در ادامه دوباره به بالای ۸۰ هزار دلار برگشت و در پایان هفته حوالی ۸۱ هزار دلار معامله شد.

قانون مهم کریپتو در آمریکا فعلاً متوقف شد

یکی از مهم‌ترین اتفاقات هفته، شکست CLARITY Act در سنای آمریکا بود. این قانون قرار بود چارچوب مشخص‌تری برای فعالیت شرکت‌ها و پروژه‌های کریپتویی در آمریکا ایجاد کند، اما نتوانست آرای لازم برای ادامه مسیر را به دست آورد. خبر باعث شد بیت‌کوین در ابتدا تحت فشار قرار بگیرد و تا محدوده ۷۵ هزار دلار پایین بیاید. با این حال، توقف این قانون به معنای متوقف‌شدن روند قانون‌گذاری کریپتو در آمریکا نبود. در ادامه هفته، SEC و CFTC مسیرهای جداگانه خود برای تنظیم بازار را دنبال کردند.

SEC سراغ سهام توکنیزه‌شده رفت

در اتفاقی مهم برای آینده بازار، SEC آمریکا مجوزی موقت و مشروط برای معامله برخی سهام توکنیزه‌شده روی زیرساخت‌های بلاکچینی صادر کرد. این تصمیم نشان می‌دهد با وجود بن‌بست در کنگره، حرکت آمریکا به سمت توکنیزه‌کردن دارایی‌های سنتی همچنان ادامه دارد؛ مسیری که می‌تواند در سال‌های آینده ارتباط میان بازارهای مالی سنتی و بلاکچین را بیشتر کند.

هم‌زمان، طرح دیگری برای قانونی‌کردن ذخیره استراتژیک بیت‌کوین آمریکا در مجلس نمایندگان یک قدم جلو رفت. این طرح هنوز به قانون تبدیل نشده، اما ادامه چنین تلاش‌هایی نشان می‌دهد بیت‌کوین بیش از گذشته وارد بحث‌های مربوط به سیاست مالی و دارایی‌های دولتی آمریکا شده است.

افزایش نرخ بهره هم نتوانست بازار را پایین نگه دارد

فدرال رزرو در هفته گذشته نرخ بهره آمریکا را ۰.۲۵ درصد افزایش داد و آن را به محدوده ۳.۷۵ تا ۴ درصد رساند. افزایش نرخ بهره معمولاً برای دارایی‌های پرریسکی مثل کریپتو فشار ایجاد می‌کند، اما چون این تصمیم تا حد زیادی از قبل در بازار پیش‌بینی شده بود، واکنش بیت‌کوین کوتاه‌مدت بود.

در ادامه، با افزایش خرید و بسته‌شدن موقعیت‌های شورت، بیت‌کوین حدود ۵ تا ۶ درصد رشد کرد و دوباره به بالای ۸۰ هزار دلار رسید.

آلت‌کوین‌ها هم وارد موج شدند

در بازار آلت‌کوین‌ها، HYPE، ZEC و NEAR جزو نام‌های خبرساز هفته بودند. HYPE به محدوده بالای ۹۰ دلار رسید، Zcash با ادامه رشد شدید دوباره توجه بازار را به پروژه‌های حوزه حریم خصوصی جلب کرد و NEAR نیز پس از راه‌اندازی معاملات پرپچوال محرمانه رشد قابل‌توجهی داشت.

در مجموع، هفته گذشته تصویری دوگانه از بازار ارائه کرد: از یک طرف قانون‌گذاری جامع کریپتو در آمریکا با مانع روبه‌رو شد و نرخ بهره افزایش یافت؛ از طرف دیگر، بیت‌کوین توانست دوباره به بالای ۸۰ هزار دلار برگردد و مسیرهایی مانند توکنیزه‌کردن دارایی‌ها، ذخیره بیت‌کوین و پروژه‌های حریم خصوصی توجه بازار را به خود جلب کنند.

برای این مطلب رای ثبت نشده
اولین رای دهنده باش!
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
رای شما ثبت شد!
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
ثبت نظر
مهدی عباس زاده
چندین سال است در دنیای تکنولوژی و ارزدیجیتال می‌نویسم و تحولات این حوزه را از نزدیک دنبال می‌کنم. به باور من، آینده مالی جهان بر پایه ارزدیجیتال و بلاک‌چین شکل خواهد گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *