کانال کلتنر

۰۱ دی ۱۳۹۸
تصویر کاور کانال کلتنر - میهن سیگنال

اگر به دنبال کسب موفقیت روزانه در زندگی تجاری خود هستید، بهتر است به سراغ استراتژی تعیین شده از سوی شاخص کلتنر (Keltner) بروید. با توجه به شرایط بازار فارکس که دائما در حال تغییر است، سیستم کانال کلتنر می‌تواند به سود آوری بیشتر برای شما کمک کند و از این روش برای استفاده در ارزهای دیجیتال می توانید استفاده نمایید.

در نوشتار حاضر بر آن هستیم تا روش استفاده قدم به قدم از استراتژی تجاری کلتنر را به شما آموزش دهیم. اعتقاد ما این است که در صورت موفقیت شما در یادگیری این استراتژی، مطمئنا در حرفه خود موفق خواهید شد. به محض اینکه پایه و اساس کلتنر را فرا بگیرید، موفق به اتخاذ تصمیمات تجاری بهتر و مطمئن تر خواهید شد.

البته شاخصه‌های این استراتژی ها می بایست با شاخصه های فنی نیز انطباق داشته باشند. اکنون به دنبال این هستیم که بدانیم چگونه باید با کانال‌ها کلتنر به مبادله تجاری پرداخت و این کانال‌ها چگونه به شما کمک خواهند کرد تا شکل تجارت خود را تغییر دهید.

چگونه می توان با کانال کلتنر تجارت کرد؟

کانال کلتنر یک شاخصه فنی است که در طبقه «شاخص های پاکت نامه ای» قرار دارند. این کانال‌ها در حقیقت نوعی کانال دینامیک به حساب می آیند که در بر گیرنده بازه قیمت در یک محدوده مشخص هستند.

تصویر کانال کلتنر - میهن سیگنال

کانال‌های کلتنر یک شاخص فرار بوده که شامل یک معدل تعریفی بوده که حدود حد اقلی و حد اکثری بر مبنای آن تنظیم می شوند.

این کانال‌ها به شما کمک می کند تا بتوانید میزان فراریت بازار را سنجیده، گرایش فعلی آن را ارزیابی کرده و همچنین توسعه فعالیت‌های تجاری مختلف، عقب نشینی‌ها و برگشت‌ها را به شما نشان می‌دهد. همچنین می‌توانید با کمک کانال های کلتنر وارد یک فعالیت تجاری شده و یا از آن خارج شوید.

کانال کلتنر ایجاد شده توسط شما اساسا نوعی شاخص پاکتی از قیمت را برای شما فراهم کرده که ساز و کار آن شباهت بسیاری به شاخص بولینگر بندز (Bollinger Bands) دارد. تفاوت میان این دو شاخص آنجاست که کانال های کلتنر بر اساس ATR یا همان بازه متوسط صحیح کار می کند؛ درحالیکه بولینگر برندز بر اصل انحراف معیار مبتنی است.

تصویر کانال کلتنر - میهن سیگنال

اگر بخواهید اطلاعات فنی بیشتری در خصوص این کانال ها کسب کرده و اصول ریاضی شاخص فراریت را متوجه شوید، می توانید به فرمول زیر مراجعه کنید:

  • باند میانی= ارزش متوسط تعریفی تحرک در ۲۰ دوره
  • پاکت بالایی= ارزش متوسط تعریفی تحرک در ۲۰ دوره + ارزش تکثیری ATR
  • پاکت پایینی= ارزش متوسط تعریفی تحرک در ۲۰ دوره + ارزش تکثیری ATR

چگونگی تفسیر شاخص فراریت کلتنر

در دوره های زمانی مختلف، زمانی که  قیمت به بخش پاکت بالایی رسیده و باند بالایی نیز حرکت به سمت بالا را نشان می دهد، این نشان دهنده روند صعودی قدرتمند است. به عبارت دیگر، قیمت به طور مداوم در امتداد نوار بالایی در حال پیشروی است.

تصویر کانال کلتنر - میهن سیگنال

سیستم کانال کلتنر

زمانی که باندهای کلتنر به صورت صاف بوده و به شکل افقی در حال حرکت است، این به معنای ثبات قیمت ها در بازار است. در حقیقت قیمت ها در این حال بین پاکت بالایی و پایینی و آن هم بدون به جای گذاشتن الگویی ثابت، در حال حرکت است.

تصویر کانال کلتنر - میهن سیگنال

چگونه با استفاده از کانال‌های کلتنر تجارت کنیم

یکی دیگر از اپلیکیشن های ملی تجاری که می‌تواند از شاخص کانال کلتنر منشاء بگیرد، امکان اندازی گیری تغییر جهت حرکت منحنی است. شاخص کانال کلتنر منبع مناسب اطلاعاتی برای تشخیص حرکت نمودار به سمت پایین یا همان عقب نشینی بازار است.

اکنون، پیش از ارائه هر گونه توضیح اضافی در این خصوص، یک قلم و کاغذ برداشته و قوانین استراتژی غربالگری را یادداشت نمایید. در نوشتار حاضر، می خواهیم به عنوان یک خریدار از سیستم کلتنر استفاده کنیم.

سیستم کانال کلتنر

بازار فارکس از یک ضرب آهنگ طبیعی برخوردار است که همین مساله منجر به حرکت نوسانی بازار به سمت ثبات بیشتر و یا بر عکس خواهد شد. اما به هر حال باز هم شما با پاره‌ای از انواع نوسانات مواجه هستید که ثبات بازار را بر هم می‌زند. اینجا همان جایی است که سیستم کرتنل به کمک شما آمده تا به یک تاجر موفق بدل شوید.

شاخ کانال کلتنر ابزاری بسیار مناسب به حساب می‌آید. اما زمانی بهینه شده و راندمان آن بالاتر می رود که با شاخص‌های دیگر تلفیق شود.

از آنجاکه شاخص کانال کلتنر ماهیتا کند است، ما می‌توانیم از ابزاری ثانویه مانند شاخص ADX جهت تاثیر گذاری بیشتر استفاده کنیم. این دو شاخص به کمک یکدیگر به ما کمک می‌کنند تا افول شدید بازار را تشخیص دهیم.

با استفاده  از ADX می‌توانیم قدرت شکست بازار را نیز اندازه گیری کنیم. به طور کلی، خوانش ADX بالای ۲۰ سطح، آغاز روند صعودی / نزولی است. هر گونه خوانش زیر ۲۰ سیگنال یک دوره ادغام است.

ADX  باید ادامه یابد تا نشان دهد که روند پیشرفت بازار با قدرت پیش می‌رود. هنگامی که کانال کلتنر همراه با شاخص ADX مورد استفاده قرار گیرد، می‌توانید روند توقف تجاری را نیز به صورت دقیق تشخیص دهید.

تصویر کانال کلتنر - میهن سیگنال

تعیین محدوده تجاری بازارها با استفاده از کانال کلتنر

می‌توانید از تفاوت در نحوه استفاده از سیستم کانال Keltner در ترکیب با سایر شاخص‌های فنی استفاده کنید. قیمت‌ها در واقع هیچگاه به باندهای بالایی و پایینی نمی‌رسند و همواره بین پاکت های بالایی و پایینی در حرکت هستند. زمانیکه بازار متغیر و بی ثبات است، شما شاهد خواهید بود که قیمت‌ها به یکباره سقوط می‌کنند. اما عمدتا در بازار با ثبات، قیمت ها در باند میانی به سر می برند.

توجه داشته باشید که هنگام بروز بی ثباتی در رفتار بازار، حتما باید از یک شاخص فنی دیگر نیز در کنار کلتنر استفاده کنید تا بتوانید ارزیابی صحیحی از بازار داشته و بخش های سود آور را تشخیص دهید.

از آنجاکه فارکس عمده وقت خود یعنی حدود ۷۰ درصد از زمان خود را صرف حفظ ثبات بازار می‌کند، لازم است که یک استراتژی تجاری مناسب برای عرضه در این بازار داشته باشید.

برای طیف وسیعی از فعالیتهای تجاری، ما مایل به استفاده از کانال کلتنر در تلفیق با یک شاخص RSI دو زمانه هستیم. هنگام تلفیق این دو شاخص، می‌توانیم نقاط بالا و پایین نمودار را با محاسبه دقیق تری تعیین کرده و درصد خطای خود را کاهش دهیم.

در ادامه به برخی قوانین استفاده از کلتنر اشاره خواهیم کرد که شما را به سمت اتخاذ بهترین تصمیات تجاری سوق می دهند:

  • پاکت‌های کلتنر برای حفظ ثبات باید به صورت صاف و خطی در آیند
  • قیمت‌ها باید پایین تر از سطح باند میانی حرکت کنند
  • از دست دادن توقف محافظت می تواند در طرف دیگر باند کلتنر پنهان شود.
  • برای دستیابی به سود بلند مدت در بازار، لازم است تا شاخص RSI شما به ۹۰ برسد

تصویر کانال کلتنر - میهن سیگنال

عقب نشینی تجاری با استفاده از کلتنر

بازاریابی تجاری موفق می‌تواند تنها با وجود یک روند قوی در بازار حاصل شود. با استفاده از شاخص کانال کلتنر می‌توانیم بررسی کنیم که چگونه قیمت در اطراف پاکت‌های بالایی و پایین تر حرکت می‌کند، تا از این طریق بتوانیم رفتار بازار و قدرت گرایش آن را تشخیص دهیم.

همانطور که متوجه شدید، هنگامیکه قیمت‌ها به یکی از دو باند نزدیک شده و یا به سمت یکی از آنها می خزد، شاهد گرایشی قوی در بازار خواهیم بود.

اما در مجموع برای زمان بندی بهتر انجام فعالیت های تجاری، می‌توانیم از شاخص Stochastic RSI در تلفیق با شاخص کلتنر استفاده کنیم تا تاثیر گذاری ارزیابی‌مان  بهتر شود.

منبع:
اینوستوپدیا

نظرتان را درباره‌ی مقاله «کانال کلتنر» با ما درمیان بگذارید.

9 نفر این مطلب را پسندیدند.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
رای شما ثبت شد!
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
ثبت نظر
حامد فولادی
همیشه علاقه به برنامه نویسی داشتم و در این زمینه هرچیزی که نیاز بود رو به خودم یاد دادم. الان به عنوان توسعه دهنده وب و برنامه نویس توی تیم میهن سیگنال فعالیت دارم.

‫4 نظر

  • سلام و درود
    جالب بود اما بنظرم باند بولینگر بهتر عمل میکنه توی هر سه حالت بازار(صعودی.رنج.نزولی)اما درکل برای کمک گرفتن باید بارها تست بشه ممکنه تو مارکتی که بنده کار میکنم(کریپتو)جوابدهی خوبی نداشته
    به هرحال تشکر از زحماتتون بسیار عالی عمل کردین خداقوت تشکر

    • سلام دوست عزیز.
      بله این مورد که گفتید درسته.و باید در بازارهای مختلف تست کنید و البته استراتژی شخصی هر سرمایه گذار نیز برای موفقیت در مارکتهای مختلف مهمه.موفق باشید.

  • با عرض سلام و خسته نباشد
    اندیکاتور کانال کلنتر جز اندیکاتور های متاتریدر ۵ نیست برای استفاده ازش باید چکار کنیم
    لطفاً راهنمایی کنید ممنون

    • سلام خیلی ممنون . فایل متناسب با نرم افزار متاتریدر برای اندیکاتور در اینترنت موجوده.

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *