ممنوعیت خرید ارزهای دیجیتال در ازبکستان

۰۶ دی ۱۳۹۸
ممنوعیت خرید ارزهای دیجیتال در ازبکستان

ازبکستان به تازگی خرید ارزهای دیجیتال حتی از طریق صرافی‌های مجاز را ممنوع کرده و این مساله به یکی از مباحث اصلی در محافل ارز دیجیتال در جهان تبدیل شده است.

به گزارش میهن سیگنال و به نقل از ایرنا، اداره ملی مدیریت مالی ازبکستان از اوایل دسامبر (اواسط آذر) اصلاحیه‌های جدیدی در قوانین ارزی ایجاد کرده که مطابق آن خرید ارزهای دیجیتال برای افراد ممنوع شده است. بر این اساس شهروندان ازبکستان حتی با مراجعه به صرافی‌های مجاز نیز قادر به خرید قانونی ارزهای دیجیتال نیستند.

با این حال اداره یاد شده به سرمایه‌گذاران اجازه داده است تا دارایی‌های دیجیتال خود که پیش از اجرای ممنوعیت جدید کسب کرده بودند را از طریق دو درگاه ثبت شده در کشور – فورکلوگ و اسپوتنیک – به فروش برسانند.

تصمیم دولت ازبکستان برای جلوگیری از گسترش بیشتر ارزهای دیجیتال در این کشور به یکی از موضوعات داغ بازارهای مالی تبدیل شده و به بحث‌هایی در سطح جهانی دامن زده است.

بر اساس اطلاعاتی که تاکنون به دست آمده است ،‌ به نظر می‌رسد که دوره کاربرد ارزهای دیجیتال به عنوان یک شیوه مشروع پرداختی در کشور ازبکستان به پایان رسیده است. صرافی‌ها از این پس تنها درخواست سرمایه‌گذاران تائید شده‌ای را می‌پذیرند که بیش از ۱۸ سال سن داشته باشند و مظنون به مشارکت در فعالیت‌های غیرمجاز نباشند. این مساله ناشی از نگرانی‌های ازبکستان از مشارکت احتمالی برخی سرمایه‌گذارها در پولشویی و تامین مالی تروریسم است.

با این وجود،‌ هرچند ازبکستان از قطب‌های اصلی ارزهای دیجیتال محسوب نمی‌شود اما محدودیت‌های شدید اعمالی از سوی دولت این کشور موجب شگفتی فعالان این عرصه شده چرا که به هر روی این کشور در مسیر تبدیل شدن به یکی از مراکز اصلی ارزهای دیجیتال بود.

سال گذشته ، دولت ازبکستان به طور قانونی تجارت ارزهای دیجیتال را پذیرفت و در همین ارتباط قراردادی با «انجمن کسب‌وکار بلاک‌چین کره» امضا کرد. این مشارکت قرار بود به اجرای طرح «انقلاب ۴ ازبکستان» یاری برساند. یکی از زمینه‌های تمرکز این پروژه تقویت شبکه بلاک‌چین در ازبکستان بود. حتی طرح‌هایی برای ایجاد ابزار (پلتفرم) معاملاتی ،‌ یک آکادمی بلاک‌ چین و حتی برگزاری عرضه اولیه سکه‌های دیجیتال (ICOs) وجود داشت.

اکنون به نظر می‌رسد که این کشور نظرش را تغییر داده و تصمیم به ممنوعیت کلی خرید ارزهای دیجیتال گرفته است هر چند ظاهرا دولت این کشور اعتقاد دارد که ممکن است سرمایه‌گذاری‌ها و پروژه‌های مختلف خارجی در آینده راهی این کشور شود.

2 نفر این مطلب را پسندیدند.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
رای شما ثبت شد!
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
ثبت نظر
مهدی عباس زاده
12 سال از فعالیتم در حوزه طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ میگذره و اخیرا به دنیای شگفت انگیز ارزهای دیجیتال علاقه مند شدم.

یک نظر

  • متاسفانه برداشت ریالی ندارند و مبلغ ۱۱ میلیون بلوکه کردن نزدیک ۱۵ روز است . کسی هم جواب درستی نمی دهد.

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *