پای نتورک چیست و چرا آن را کلاهبرداری می نامیم؟ + ویدئو

۱۸ شهریور ۱۴۰۱
پای نتورک چیست و چرا آن را کلاهبرداری می نامیم؟ + ویدئو

آیا تاکنون نام پروژه پای نتورک (Pi Network) را شنیده اید؟ آیا میدانید این شبکه و شبکه های مشابه تا چه حد قابل اعتماد خواهند بود؟

این روز ها پای نتورک (Pi Network) پروژه‌ای با وعده‌های جذاب ، متاسفانه بسیاری از هموطنانمان را با خود درگیر کرده است. ادعای این پروژه این است که بدون داشتن سخت افزار میتوانید با گوشی موبایل سود کلانی به دست آورید! به همین بهانه قصد داریم پای نتورک را مورد نقد قرار دهیم و دلایل قابل اعتماد نبودن آن را اثبات کنیم. لطفا تا پایان این مقاله با ما همراه باشید. همچنین میتوانید قیمت پای نتورک را هم مشاهده کنید.

پای نتورک چیست و چه ادعایی دارد؟

در یک ویدئو ۵ دقیقه ای خلاصه این نقد و بررسی را برای شما عزیزان قرار داده ایم:

برای این‌که بدانیم پروژه پای نتورک خود را چگونه معرفی کرده ابتدا به وب‌سایت رسمی آن مراجعه می‌کنیم. اما قبل از آن برای طرفداران دو آتیشه این پروژه کلاهبرداری یک جمله مینویسم:

۴ سال از ادعا های این پروژه گذشت و هیچ کدام عملی نشد! این پروژه نه توکنی ساخت و نه در صرافی معتبری لیست شد! آیا وقتش نرسیده در مورد پروژه ای که ۴ سال طرفداران خود را سرکار گذاشته بیشتر تحقیق کنید؟

دلایلی که میگوییم پای نتورک کلاهبرداری است:

  • این پروژه بعد ۴ سال وایت پیپر و نقشه راه ندارد
  • چندی پیش اطلاعات چندین هزار کاربر پای نتورک در سطح اینترنت فرخته شد
  • این پروژه ادعا میکند با موبایل میتوانید استخراج انجام دهید ، اما شما با قطع اینترنت هم خواهید دید عدد استخراج افزایش می یابد.
  • پاین تورک هیچ توکنی را هنوز عرضه نکرده است
  • توکن خیالی پای نتورک در هیچ صرافی لیست نشده است
  • بخش اعظمی از کلاهبرداران سیگنال فروش و جاعلین ایردراپ های تقلبی وظبفه تبلیغ پای نتورک را بر عهده دارند.
نمای صفحه اول سایت پای نتورک

نمای صفحه اول سایت پای نتورک

آپدیت ۲۷/۲/۱۴۰۰ :

به گزارش کوین تلگراف :

یک شبکه خبری ویتنامی، شبکه پای- Pi Network، که یک برنامه استخراج رمزارزی بر روی تلفن همراه است، دچار نشت اطلاعات شخصی کاربران خود شده است. اطلاعات در یک پاتوق هکری با نام رید‌فرومز به قیمت ۹ هزار دلار به فروش گذاشته شده است. اطلاعات نزدیک به ۱۰ هزار نفر اعضای ویتنامی این شبکه از جمله کارت شناسایی، شماره تلفن، آدرس و ایمیل‌ است و هکر برای دریافت هزینه، بیت‌کوین یا لایت‌کوین دریافت می‌کند.

در صفحه اول سایت پای نتورک خود را اینگونه معرفی می کند:

اولین ارز دیجیتالی که می‌توانید با گوشی خود، آن را استخراج کنید.

میدانیم که از هر سخت‌افزاری که دارای توان پردازشی باشد می‌توان برای ماینینگ همه ارزهای دیجیتال، حتی بیت کوین استفاده کرد و حتی می‌توانید بیت کوین و اتریوم را هم با تلفن همراه استخراج کنید. هرچند میدانیم که ماینینگ با تلفن همراه سودآوری نخواهد داشت. پس، این ادعای وب‌سایت پای نتورک کذب است.

تفاوت بین یک پروژه خوب با یک طرح کلاهبرداری ناشیانه را وقتی متوجه می شوید که وایت‌پیپر پای نتورک را ورق بزنید تا صحت و سقم ادعای آن برای شما آشکار شود . شما میتوانید از این لینک به وایت پیپر پای نتورک دسترسی پیدا کنید. اگر شروع به مطالعه این وایت‌پیپر کنید متوجه خواهید شد که در این متن بسیار کلی‌گویی شده. در حالی که میدانیم پروژه خوب پروژه‌ای است که دقیق باشد و تمام جزئیات فنی به خوبی در آن توضیح داده شود.

در وایت پیپر بیشتر از اسم پای نتورک اسم بیتکوین را خواهید دید!

در وایت پیپر پای نتورک همواره تکرار میکند که بیتکوین هم روزی بی ارزش بوده و حالا به اینجا رسیده. پس ممکن است پای نتورک هم چنین سرنوشتی داشته باشد!

سورس کد ناقص

در پای نتورک بر خلاف کارنسی های معتبر دیگر، بخشی برای توسعه دهندگان و دستورالعمل فعالیت آن‌ها را نمی‌بینیم. مثلا کد بلاکچین برای تمام پروژه‌های بلاکچین کاملا مشخص است و در وایت پیپر آن به طور واضح لینک دسترسی به آن وجود دارد، و در گیت‌هاب ثبت می‌شوند. ولی در پای نتورک به دنبال آن نباشید!

نویسنده ۱۴ ساله!

ساختار نوشتار وایت پیپر پای نتورک به قدری ناشیانه است که انگار یک نوجوان ۱۴ ساله که هیچ دانشی در خصوص یک مقاله معتبر علمی ندارد ، کل این متن را نوشته. مثلا اصلا فرصت جمع بندی یا نتیجه گیریندارد و با بخش نقشه راه یعنی Roadmap تمام می‌شود.در مورد محاسبات عرضه نهایی این توکن در وایت پیپر آن فرمولی آورده شده است، که عرضه نهایی از مجموع سه عدد R، M و D بدست می‌آید.

R = پاداش ریفرالها (دعوت از دیگران) که درصدر از M است.
D = پاداش توسعه دهندگان که درصدی از مجموع M و R است.
و M=∫f(p)dx
حالا برای بدست آوردن M باید فرمول بالا محاسبه شود:
P = تعداد افراد مشارکت کننده در ماینینگ این توکن.
F = تابعی با متغیر p که هیچ اطلاعاتی از آن وجود ندارد.
X = متغیر انتگرال است که از آن نیز اطلاعاتی موجود نیست.

پس در اینجا فرمولی را ارائه داده با چند مجهولی که اطلاعاتی از آنها وجود ندارد و قابل حل نمی‌باشد.

ادعای طرفداران پای نتورک

زمانی که با تعدادی از افرادی که این پروژه را تبلیغ میکنند صحبت می کردم ، همگی به این موضوع اشاره می کردند که این پروژه نیاز به سرمایه ، سخت افزار و حتی برق زیادی ندارد ، و برای میلیاردر شدن کافی ست این نرم افزار را نصب کنیم! ادعاهایی از قبیل :

توسعه دهندگان پای نتورک از دانشگاه استنفورد هستند.
به گفته آن‌ها توسعه دهندگان پای نتورک، نیکولاس کوکالیس (Nicolas Kokkalis)، چنگ‌دیائو فن (Chengdiao Fan) و وینسنت مک‌فیلیپ (Vincent McPhillip) هستند. در دنیای دیجیتال امروز براحتی با مراجعه به صفحات وب سایت این افراد و حتی صفحات شخصی آن‌ها در لینکدین متوجه می‌شویم که آنها حتی نام یا تصویری از این پروژه را نیاورده‌اند و احتمالا از نام آن‌ها سوء استفاده کرده‌اند.

اگر اسم این افراد را سرچ کنید متوجه تفاوت تصاویر خواهید شد!

اینکه سازندگان یک پروژه، تحصیلکرده ی یک دانشگاه باشند دلیل بر اعتبار آن نیست. دانشگاه استنفورد هیچ ارتباطی با این پروژه نداشته و صرفا از نام آن در این مورد سوء استفاده شده است.

تعداد دانلود بی سابقه

ادعای دیگر طرفداران پروژه پای این است که چون نرم افزار معرفی شده توسط این تیم در گوگل پلی  بیش از ۳ میلیون بار دانلود شده پس از اعتبار کافی برخوردار است .
باید بدانیم که این اتفاق بارها افتاده است که گوگل نرم افزار های مخربی را به اشتباه وارد گوگل پلی کرده و آن هارا پس از مدتی حذف کرده است. پس این موضوع نمی تواند نشان اعتبار بالای یک نرم افزار باشد.

فریب دانلود زیادش را نخورید!

فریب دانلود زیادش را نخورید!

به یاد داشته باشید که افزایش تعداد کسانی که این نرم افزار را نصب می کنند ، باعث بی اعتمادی عموم مردم و قانونگذاران به ارز های دیجیتال خواهند شد و در نتیجه پذیرش و مقبولیت این ارز ها در جامعه به تاخیر خواهد افتاد . پس رسالت جامعه ارز های دیجیتال ، آگاه سازی مردم در باره پروژه های پانزی و طرح های کلاهبرداری است.

سنگ مفت، گنجشک مفت!

طرفداران این پروژه می گویند چون برای استخراج نیازی به سرمایه اولیه نیست، پس حتی اگر پروژه به جایی نرسد، ما ضرر نخواهیم کرد.اما ما معتقدیم ماینینگی که از طریق سخت افزار انجام می شود ولی در آن هیچ برق و اینترنتی مصرف نمی شود ماینینگ نیست!

این نرم افزار صرفا عددی را به شما نشان می دهد که به مرور زمان بیشتر می شود،عددی که هیچ اعتبار و ارزشی ندارد.نمی توانید آن را بفروشید و تبدیل به ریال یا دلار کنید!

هرچند ادعای وارد نکردن سرمایه اولیه درست است، اما کلاهبرداری همیشه با روش های مالی اتفاق نمی افتد بلکه شما با نصب کردن این نرم افزار و شرکت در این پروژه  اطلاعات شخصی و همچنین سخت افزار گوشی خود را در اختیار تیمی گذاشته اید که هیچ شناختی از آنها و اهدافشان ندارید و نمیدانید از گوشی شما و اطلاعاتتان برای چه مقاصدی استفاده خواهد شد.

صرافی هایی که پشتیبانی میکنند

ردی از پای کارنسی در کوین مارکت کپ یا بایننس که معروف ترین صرافی های ارز دیجیتال هستند، نیست و حتی اگر در آینده این پروژه وارد سایت هایی همچون کوین مارکت کپ شود، دلیلی بر معتبر بودن آن نیست، چون حتی کوین های وارد شده در یک صرافی ناشناس هم در فهرست کوین مارکت کپ قرار گرفته است.

در صرافی چینی fubt هیچ اسمی از پای نتورک نخواهید دی

در صرافی چینی fubt هیچ اسمی از پای نتورک نخواهید دی

موارد سوء استفاده

احتمال میرود این نرم افزار سوء استفاده های مخربی را از عضویت شما کند مثلا:

جاسوسی، ارسال نوتیفیکیشن های تبلیغاتی و استفاده از سخت افزار شما برای استخراج ارزهای دیجیتال

با اینکه پای نتورک به صورت رایگان می باشد اما مسلماً صاحبانش می توانند از فروش اطلاعات کاربران پول هنگفتی به جیب بزنند ، یا حتی حملات DDOS را به صورت سفارشی انجام دهند و کسب درآمد کنند. با نصب این نرم افزار امکان تبدیل شما به یک سرباز برای حملات DDOS وجود دارد، این شبکه می تواند با استفاده از گوشی شما و میلیون ها کاربر دیگر حمله ی DDOS یا حملات مخرب دیگر را بدون هیچ هزینه یا نام و نشانی انجام دهد. به عنوان مثال در خصوص استفاده از اطلاعات شما ، میتوان گوگل را مثال زد که اکثر سرویس هایش را  به صورت رایگان در اختیار تمام کاربران قرار می دهد ، اما با استفاده از اطلاعات کاربران میلیاردی درآمد کسب می کند!

اما فروش اطلاعات تنها یک مثال بود ، هنگامی که به این تعداد از کاربران دست یابید میتوانید پروژه های دیگر خود را در آن تبلیغ کرده و سرمایه گذار جذب کنید.

محصولی شگفت انگیز!

بیتکوین یک نوآوری بود و اولین محصول عملی بلاکچین به شمار می رود. اما پای نتورک حتی شبکه بلاکچین هم ندارد. هیچ انقلابی هم ایجاد نکرده است زیرا استخراجی از طریق تلفن همراه انجام نمی گیرد. در این پروژه فقط شاهد توزیع توکن های بی ارزشی هستیم که حتی قابلیت انتقال ندارند و همه ی ویژگی های مطرح شده برای آن ادعاهایی بیش نیستند.
در اصل هر پروژه در حوزه ارزهای دیجیتال باید از منظر حقوقی و فنی دارای ویژگی های منحصر به فردی باشد. مثلا با ابداع بیتکوین مسئله دوبار خرج کردن پول در شبکه های توزیع شده حل شد یا اتریوم با ارائه اپلیکیشن توزیع شده غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند خود از نظر تجاری و فنی انقلابی ایجاد کرد. اما آیا پای نتورک هم در هر یک از این زمینه ها چیزی برای ارائه دارد؟


سوالات متداول

پای نتورک رایگان است ، نصبش چه ضرری دارد؟

طبق گزارش کوین تلگراف ، پای نتورک بار ها اطلاعات موبایل مشتریان خود را در بازار آزاد فروخته است.

آیا پای نتورک گزینه خوبی برای سرمایه گذاری است؟

به هیچ عنوان سرمایه گذاری در پروژه ای پر ریسک را پیشنهاد نمیکنیم. به جای آن میتوانید پر پتانسیل ترین ارز های دیجیتال از تحلیل ارز های دیجیتال میهن سیگنال پیدا کنید.

قیمت پای نتورک را از کجا چک کنیم؟

شما میتوانید قیمت پای نتورک را از اینجا چک کنید.


نتیجه گیری

همانطور که قبلا  گفتیم ، این پروژه ایرادات اساسی زیادی دارد و در این مقاله فقط به بخشی از ایرادات آن اشاره شده است. همچنین طبق یک قاعده کلی،زمانی که همه اقشار و همه سنین یک پروژه برای کسب درآمد را تبلیغ می کنند و این چنین از طرح بازاریابی ویروسی برای آن استفاده می شود این پروژه به جایی نخواهد رسید.
تاکنون هیچ شخصیت معتبری این پروژه را معرفی نکرده و در این خصوص نقدی ننوشته و این کوین یا توکن در فهرست هیچ وبسایت معتبری وجود ندارد.پس توصیه میشود به هیچ عنوان به وعده های پوچ و توخالی این پروژه دل نبندید و در دام آنها نیفتید و به اطرافیان خود نیز بگویید که وقت خودشان را صرف پای نتورک نکنند.

به امید روزی که افرادی تازه وارد به دنیای ارزهای دیجیتال ، جای اهمیت دادن به رشد بی سابقه ی قیمت بیت کوین، به چرایی و دلیل با ارزش شدن بیت کوین اهمیت دهند و رویای یک شبه میلیاردر شدن را از سرشان بیرون کنند.

 
شاید موارد زیر برایتان جذاب باشد:
 

نظرتان را درباره‌ی مقاله «پای نتورک چیست و چرا آن را کلاهبرداری می نامیم؟ + ویدئو» با ما درمیان بگذارید.

منبع:ویکی پدیا
2 نفر این مطلب را پسندیدند.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
رای شما ثبت شد!
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
ثبت نظر
مهدی عباس زاده
12 سال از فعالیتم در حوزه طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ میگذره و اخیرا به دنیای شگفت انگیز ارزهای دیجیتال علاقه مند شدم.
شیبا اینو رایگان

بعد از تکمیل احراز هویت در جشنواره آبان تتر، شیبا اینوی رایگان هدیه بگیر!

دریافت هدیه

‫8 نظر

  • سلام ودرودبرشما ازدوستان خوب بسیارمتشکرم ازلطف وحمایت شما خیلی عالی

  • آقای عباس زاده اطفا از میزان تحصیلات خودتون هم بگین واقعا جای تاسف داره که حضرتعالی که به گفته خودتان اخیرا به ارزهای دیجیتال علاقه مند شدین، این اجازه رو به خودتون میدین که استاد دانشگاه استنفورد در رشته تخصصی بلاک چین رو کلاهبردار بخوانید!!!
    آیا از رتبه دانشگاه استنفورد در سطح جهان خبر دارین؟ میدونین استنفورد همواره یکی از سه دانشگاه برتر جهان بوده؟
    آیا از نزدیک این دانشگاه رو دیدین؟ میدونید افرادی که با خوندن مطلب شما دست از مشارکت در این پروژه کشیدند، می توانند از شما به قوه قضاییه به جرم نشر اکاذیب شکایت کنند و مطالبه خسارت داشته باشند؟

    • سلام بسیار کامنت جالبی بود
      بله حتما شکایت کنید. منتظر پیگرد قانونی شما میمونم. 😀

    • بابا دیگه واقعا خیلی چرت و پرت میگی .من کل مقالاتو خوندم یک سال پیش و از کار دست کشیدم .حالا فهمیدم که خیلی اشتباه کردم..مگه بیت کوین چه جوری بوجود اومد؟ دوباره دارم این ارز پای رو استخراج میکنم …ولی بدونین اگه روزی این ارز برای ایرانی ها قائل فروش شد .لطفا بیاید از مردم به خاطر این چرت و پرت ها عذرخواهی کنید..

  • دوست من مطلبتو تا انتها خوندم بزارین منم یسری اطلاعات به شما بدم.
    ۱ نرم افزار پای نتورک فقط به ناتیفیکیشنها اجازه دسترسی میخواد
    ۲ چه اطلاعاتی ازما میخواد که بفروشه؟
    وقتی ما هیچ اطلاعاتی در اختیار نزاشتیم
    ۳ اگه کلاه برداری چرا طبق قانون آمریکا ایران و خیلی از کشورهای دیگه تحریمن و نمیتونن با آیدی کارت ایرانی احراز هویت کنند؟
    ۴ آیا یدونه برنامه برای جمع آوری اطلاعات برای فروش کافی نبود ؟ الان پای نتورک ۳ تا برنامه رسمی داره پای بروزر و فروشگاه پای که اعضای جامعه پای میتونن بعد از احراز هویت انتقال انجام بدن و با قیمت توافقی خریدو فروش کنند
    ۵ آیا برای فروختن اطلاعات کافی نبود همون اول. در بدو ورود احراز هویت درخواست کنن و با یه برنامه در عرض مدت کوتاهی کلی اطلاعات جمع کنند حتی از کشورهای تحریم شده
    به نظر شما میصرفه چندتا سایتو برنامه برای اطلاعات افراد برای فروش
    نکته
    ۱ پای از نرم افزار و سخت افزار گوشی شما استفاده نمیکنه
    بلکه گوشی شما یه مانیتورینگ از سیستم های استخراج کاربران هست و از سرورهای خودشون استفاده میشه برای استخراج
    ۲ آیا این افرادی که میگین ازشون سو استفاده شده تا حالا چرا شکایتی نکردند وقتی انقد سرو صدا شده راجع بهشون
    ۳ وقتی تو صرافی لیست شد آیا اگر پای کلاهبردار بود نمیتونست از این موضوع به نفع خودش استفاده کنه و کاربران بیشتری جذب کنه چرا باید تکذیب کنه؟
    ممنون میشم مطالعه کنید و اگر نکته ای دارید خوشحال میشم بشنوم

  • با سلام ممنون از اطلاعات مفیدی که در اختیار ما گذاشتید .
    اما خواستم بدونم یه اموزشم درباره پاک کردن حساب پای هم بزارید اخه الان یکی بخواد خارج بشه چکار باید بکنه من چیزی تو نت پیدا نکردم ممنون میشم راه کاری ارائه بدین سپاس

  • خب‌همش دارید میگید کلاهبرداری یا سو استفاده!!! حتی عکس کسایی که پخش کردن سو استفاده بوده درسته؟ پس چرا شکایت نمیکنند؟ جرا خود دانشگاه که میکی از اسمش سو استفاده شده شکایت نمیکنه؟ چرا فقط شما ایرانیای جاه طلب همش میگید کلاهبرداریه درحالیکه سرتاسر جهان همچین خبری وجود نداره؟ جمع کنید بابا

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *