رقابت چین و آمریکا بر سر ارزهای دیجیتال

در این مقاله قصد داریم به رقابت بین چین و آمریکا بر سر ارزهای دیجیتال بپردازیم. این رقابت تقریبا از 2008 شروع شد و با ترند شدن ارزهای دیجیتال بیشتر شد، تا اینکه در بحران کرونا به یک جنگ تمام عیار بدل شد.

پس از بحران اقتصادی سال 2008 دومینویی از حوادث رخ داد و نقص های زیادی در سیستم مالی تحت تاثیر این وقایع رخ داد. ریزش بازارها بانک های مرکزی را به انتشار پول بدون پشتوانه وادار کرد. این باعث کاهش ارزش برخی از ارزها شد و به بعضی از صادرکنندگان ضررهای هنگفتی رساند البته برخی هم از آن سود بردند.

در سال 2008 این فشارها باعث افزایش تقاضا برای تغییر ساختار مالی بین المللی و افزایش اعتماد به دلار به عنوان یک ارز ذخیره جهانی شد. سایر ارزها و پولهای دولتی هم باید برای پرکردن این شکاف حرکت می کردند. در همین راستا میزان تسلط این ارزها در معاملات جهانی و تراکنش های مالی کاهش یافت. حالا با رخ دادن بحران کووید 19 هم انتظار وقایع این چنینی در صنایع محلی وجود دارد.
در سیستم مالی چندقطبی، دیجیتالی کردن ارزها احتمالا مهمترین عامل در موفقیت یک سیستم اقتصادی است.

چه کسی برنده جنگ چین و آمریکا خواهد بود؟

با گسترش ارزهای دیجیتال نقش واسطه گری بانکها در سیستم پولی از بین خواهد رفت و مبادله همتا به همتا گسترش خواهد یافت. از طریق سیستم های کامپیوتری و برنامه نویسی می توان پیشرفت های بیشتری را برای این موضوع متصور شد.

مثلا:

اگر یک حسگر دیجیتال در یک مزرعه کشاورزی تشخیص بدهد که خاک مواد مغذی خود را از دست داده و نیاز به کود دارد می تواند در همان لحظه به شرکت تولید کننده کود پرداخت دیجیتالی را ارسال کند و کود به محل مورد نظر حمل شود.

همه این کارها را می توان با حداقل حضور انسان انجام داد. این تغییر به پولهای با قابلیت برنامه نویسی به اقتصادهای متحرک مثل چین سود زیادی خواهد رساند. کشورهای دیگر هم که باید از یک ارز خارجی کشوری که به سیستم قضایی آن اعتماد ندارند استفاده کنند پس از مدتی برای ایجاد ارزهای قابل برنامه نویسی کشور خود تلاش می کنند و به این ترتیب یک راه حل غیر دلاری می یابند.

آیا جنگ چین و آمریکا بر سر ارزدیجیتال اثری بر کاپیتالیسم غربی خواهد گذاشت؟

اگر تجارت های خارجی از دروازه های بانکی آمریکا عبور نکنند و از میانبرهای جدید استفاده کنند، آمریکا قدرت مطلق خود برای اعمال تحریم ها بر کشورهای دیگر را از دست می دهد

. همچنین اگر دیگر خطرهای مربوط به نرخ ارز وجود نداشته باشد، بانک های مرکزی دیگر نیازی به پشتوانه سازی پولهایشان با ذخیره دلاری نخواهند داشت. در نتیجه تقاضا برای دلار آمریکا کاهش یافته و نرخ بهره نه تنها برای دولت فدرال بلکه برای وام های تجاری، وام مسکن، کارتهای اعتباری و هرگونه روش قرض گیری در آمریکا افزایش می یابد.

حالا آمریکا راه حل هایی پیش رو دارد که هریک مزیت ها و معایبی دارد. در این مقطع آمریکا باید سازگاری بیشتری با استارتاپ های ارزهای دیجیتال نشان دهد و بیشتر به مقررات انتقال وجه و مسائل امنیتی آن بپردازد و در ضمن آن بانک ها را هم تشویق به خدمات رسانی به صنایع این حوزه نماید که تاکنون عقب مانده اند.

به نظر شما چه کسی برنده این جنگ خواهد شد؟

راستی! اگر علاقه مند به دنبال کردن اخبار داغ ارزهای دیجیتال هستید کانال اخبار میهن سیگنال برای شما عزیزان ساخته شده.

همچنین میتوانید آخرین اخبار ارز های دیجیتال را در خبر ارز دیجیتال بخوانید.

منبع