ورود / ثبت نام از کجا شروع کنم؟
قیمت ارزهای دیجیتال مقایسه قیمت صرافی ها مقایسه صرافی های ایرانی مقایسه صرافی های خارجی
حجم بازار: ۱.۱۳۰ تریلیون دلار
:دامیننس
BTC : ۴۴.۲۵%
ETH : ۱۸.۹۷%
USDT : ۷.۰۹%
حجم کل معاملات روزانه:
قیمت ارزها
نمای بازار ارزهای دیجیتال

قیمت لحظه ای ارزهای دیجیتال

نام ارز قیمت حجم بازار معاملات روزانه عرضه در گردش تغییرات روزانه نمودار هفتگی
$۲۶,۸۴۲.۹۷ ۵۲۰.۴۸
میلیارد دلار
۱۵.۱۳
میلیارد دلار
۱۹.۳۹
میلیارد BTC
-۱.۳۷%
$۱,۸۵۸.۰۱ ۲۲۳.۴۲
میلیارد دلار
۵.۸۶
میلیارد دلار
۱۲۰.۲۵
میلیارد ETH
-۰.۸۶%
$۱.۰۰ ۸۳.۲۳
میلیارد دلار
۲۲.۰۳
میلیارد دلار
۸۳.۲۲
میلیون USDT
-۰.۰۵%
$۳۰۴.۱۷ ۴۷.۴۱
میلیارد دلار
۴۲۱.۶۷
میلیون دلار
۱۵۵.۸۶
میلیارد BNB
-۱.۰۶%
$۰.۹۹۹۹ ۲۸.۸۸
میلیارد دلار
۲.۹۸
میلیارد دلار
۲۸.۸۸
میلیون USDC
-۰.۰۳%
$۰.۵۰۵۸ ۲۶.۲۹
میلیارد دلار
۱.۴۵
میلیارد دلار
۵۱.۹۸
میلیون XRP
-۱.۷۶%
$۰.۳۶۴۶ ۱۲.۷۲
میلیارد دلار
۲۰۷.۶۵
میلیون دلار
۳۴.۸۸
میلیون ADA
-۲.۹۷%
$۰.۰۷۱۶ ۹.۹۹
میلیارد دلار
۱۶۵.۸۰
میلیون دلار
۱۳۹.۵۸
میلیون DOGE
-۰.۲۰%
$۰.۸۹۰۶ ۸.۲۶
میلیارد دلار
۲۳۷.۳۵
میلیون دلار
۹.۲۸
میلیون MATIC
۰.۰۸%
$۲۰.۶۶ ۸.۱۹
میلیارد دلار
۲۱۷.۴۰
میلیون دلار
۳۹۶.۶۰
میلیارد SOL
-۰.۳۸%
$۹۲.۳۳ ۶.۷۴
میلیارد دلار
۶۲۸.۹۰
میلیون دلار
۷۳.۰۵
میلیارد LTC
۳.۱۳%
$۰.۰۷۴۴ ۶.۷۲
میلیارد دلار
۱۹۲.۴۷
میلیون دلار
۹۰.۲۳
میلیون TRX
-۱.۸۰%
$۵.۲۳ ۶.۲۲
میلیارد دلار
۹۶.۴۱
میلیون دلار
۱.۱۹
میلیون DOT
-۲.۲۰%
$۰.۹۹۹۹ ۵.۲۰
میلیارد دلار
۱.۸۰
میلیارد دلار
۵.۲۰
میلیون BUSD
-۰.۰۴%
$۰.۰۰۰۰۰۸۵۱ ۵.۰۱
میلیارد دلار
۱۰۸.۲۵
میلیون دلار
۵۸۹,۳۴۹.۶۸
میلیون SHIB
-۰.۵۸%
$۱۴.۰۳ ۴.۸۳
میلیارد دلار
۱۱۲.۷۷
میلیون دلار
۳۴۴.۰۱
میلیارد AVAX
-۱.۰۲%
$۰.۹۹۹۹ ۴.۸۱
میلیارد دلار
۱۲۱.۲۹
میلیون دلار
۴.۸۲
میلیون DAI
-۰.۰۳%
$۲۶,۸۷۴.۷۷ ۴.۲۰
میلیارد دلار
۱۳۰.۱۹
میلیون دلار
۱۵۶۴۴۸
WBTC
-۱.۳۵%
$۱۰.۳۱ ۳.۵۷
میلیارد دلار
۷۱.۵۵
میلیون دلار
۳۴۶.۶۱
میلیارد ATOM
-۲.۹۶%
$۶.۴۴ ۳.۳۳
میلیارد دلار
۱۱۲.۴۵
میلیون دلار
۵۱۷.۱۰
میلیارد LINK
-۰.۹۰%

ارز دیجیتال چیست؟

ارز دیجیتال یا رمز ارز یا کریپتوکارنسی  (cryptocurrency) یا رمزینه پول نوعی پول است که واحدهای آن با روش های رمزنگاری ایجاد شده است. تایید انتقال وجه و کارکرد آن هم مستقل از بانک مرکزی انجام می گیرد. ارزهای دیجیتال دو ویژگی مهم غیرمتمرکز بودن و شفافیت را دارا هستند و برای دستیابی به این ویژگی ها از بلاک چین استفاده می کنند.

ارزهای دیجیتال

پادکست آشنایی کامل با ارز های دیجیتال ، تاریخچه و نحوه شکل گیری رمز ارزها

در این پادکست بشنوید که ارزهای دیجیتال چگونه کار میکنند و چه آینده ای دارند؟

غیر متمرکز بودن یعنی این ارزها توسط هیچ نهاد یا بانک واسطه ای کنترل نمی شوند. به همین دلیل انتقال ارزهای دیجیتال به افراد دیگر نیازی به استفاده از خدمات بانکی واسطه ای ندارد. ایجاد رمز ارزها به روش های مختلفی اتفاق می افتد. برخی از رمز ارزها مانند بیت کوین با فرایندی به نام ماینینگ یا استخراج توسط ماینرها استخراج می شوند. در مورد برخی دیگر هم سکه های از قبل استخراج شده در شبکه ی توزیع قرار می گیرد.

ارزهای دیجیتال بر پایه فناوری “دفتر کل توزیع شده” ساخته شده اند. یکی از محصولات این فناوری، بلاک چین است.به کار گیری بلاکچین موجب دستیابی به شفافیت می شود. از چندین سال پیش تلاشهایی برای ایجاد ارزهای دیجیتال صورت گرفته بود. نیاز به ایجاد ارز دیجیتال از دو مشکل بزرگ اعتماد به شخص ثالث (واسطه) و دوبار خرج کردن پول شکل گرفت.

مشکل دوبار خرج کردن هم با استفاده از ماهیت غیرمتمرکز و شفافیت ارزهای دیجیتال رفع شد. به این ترتیب که همه کاربران می توانند همه ی تراکنش ها را مشاهده کنند؛ بنابراین امکان تقلب و دوباره خرج کردن از بین می رود. با حل این مسئله نیاز به بانک ها برای تایید انتقال و نگهداری وجه هم رفع می شود.

دابل اسپندینگ

مشکل اعتماد به شخص ثالث به این معناست که شما برای انجام تراکنش های خود با ارزهای دیجیتال نیازی به یک واسطه بانکی نخواهید داشت.

اولین نمونه موفقیت آمیز ارزهای دیجیتال بیت کوین است که ایده آن در سال ۲۰۰۸ انتشار یافت و در ۲۰۰۹ اولین بار استخراج شد.

با توجه به ویژگی های ارزهای دیجیتال به تدریج انواع مختلف آن ایجاد شد. از جمله اتریوم بر بستری برای توسعه برنامه‌های مختلف و اجرای قراردادهای هوشمند معرفی شد و ریپل بر تجدید ساختار ارتباطات بین بانکی و ارائه سیستم های پرداخت کم هزینه و پرسرعت متمرکز شد.
امروزه توکن های مختلفی بر بستر ارزهای دیجیتال از جمله اتریوم، ایاس و ترون ساخته شده اند و از بلاک چینبرای ثبت تراکنش هایشان استفاده می کنند.

ارزهای دیجیتال چگونه کار می‌کنند؟

 برای جابجایی و تراکنش‌ها، ارزهای دیجیتال در شبکه بلاک چین، نیاز به الگوریتم اجماع دارند. و هر ارز دیجیتال از نوع خاصی از این الگوریتم پیروی می‌کند.

به عنوان مثال بیت کوین از الگوریتم اثبات کار برای انجام تراکنش‌های خود استفاده می‌کند.الگوریتم اجماع به صورت همتا به همتا کار می‌کند و واسطه را از بین می‌برد.

برای این که تراکنش‌ها به درستی انجام شوند نیاز به تایید دارند، کار تایید برای ارزهای دیجیتال مختلف بر اساس شبکه آن‌ها متفاوت است. برای بیت کوین تامین امنیت بر عهده نودها است.

ارز های دیجیتال با پول های معمولی چه تفاوتی دارند؟

ارزهای دیجیتال مختلف

یکی از ویژگی‌هایی که ارز دیجیتال را از پول معمولی متمایز می‌کند، غیر قابل برگشت بودن تراکنش‌ها است. و فقط در صورتی می‌توان پول را برگشت کرد که گیرنده پول را برگرداند. ولی اگر پول معمولی اشتباهی جابجا شود بانک می‌‌تواند پول را براحتی به حساب اصلی برگرداند.

دومین دلیل تفاوت آن‌ها ناشناس ماندن هویت آدرس‌های کیف پول است، در حالی که شماره حساب بانک هویت کامل دارنده حساب را نشان می‌دهد. آدرس کیف پول ارز دیجیتال از تعدادی حرف و عدد تشکیل شده است که شاید با بررسی تاریخچه تراکنش‌ها به هویت فرد اصلی رسید.

 

سومین ویژگی رمز ارزها،فرامرزی بودن آن‌هاست یعنی با ارزهای دیجیتال ارسال پول به نقاط مختلف دنیا در عرض چند دقیقه انجام میشود درحالی که با سیستم‌های فعلی چندین روز طول می کشد. ارزهای دیجیتال را می‌توان از هر نقطه‌ای در دنیا به نقطه دیگر فرستاد و محدودیت مرزی نمی شناسد.

چهارمین ویژگی امنیت ارزهای دیجیتال است. این امنیت در مبادلات درون شبکه‌ای توسط قدرت هش به اشتراک گذاشته شده توسط افراد تامین می‌شود. از طرفی سیستم رمزنگاری کلید عمومی و کلید خصوصی این امکان را به وجود می آورد که خودشان کنترل پول‌های دیجیتالشان را بر عهده بگیرند و شخص دیگری نتواند به آن‌ها دسترسی پیدا کند.

پنجمین ویژگی که باعث تمایز رمز ارزها از سایر پول‌‌های معمولی شده، انحصاری نبودن آن‌هاست. افراد برای اینکه بتوانند از شبکه‌های ارز دیجیتال مختلف استفاده کنند، نیازی ندارند از شخص یا گروه و سازمانی اجازه بگیرند. آن‌ها می‌توانند کل تاریخچه تراکنش‌ها را دانلود کرده و بدون نیاز به کسب اجازه اقدام به ارسال یا دریافت ارز دیجیتال کنند.

انواع دسته بندی ارزهای دیجیتال کدام است؟

رمز ارز ها به جز بیت کوین را به دو دسته آلت کوین‌ها و توکن‌ها تقسیم می کنند. آلت کوین‌ها هر کدام بلاک چین مخصوص خودشان را دارند. بخشی از کوین‌ها از کدهای اولیه بیت کوین ساخته شده‌اند و یا به اصطلاح فورکی از بیت کوین هستند. این‌ها با اعمال اصلاحات جزئی در متغیرهایی مانند تعداد سکه‌ها، الگوریتم استخراج، زمان ایجاد بلاک‌ها و غیره از بیت کوین به وجود آمده‌اند.

ارزهای دیجیتال را نمیتوان به صورت کامل دسته بندی کرد اما تا این لحظه دسته های زیر متمایز ترند:

  1. ارزهای مبتنی بر ماینینگ
  2. استیبل کوین ها
  3. توکن های امنیتی و پرایویسی کوین ها
  4. توکن های کاربردی و توکن صرافی ها
  5. میم کوین ها و توکن های شوخی
  6. توکن های وب ۳ و متاورس ها
  7. توکن های غیر قابل تعویض و ان اف تی ها
  8. توکن های بازی های بلاک چینی

برای آشنایی کامل با آلت کوین ها ،  مقاله آلت کوین چیست؟ معرفی انواع آلت کوین های ارزدیجیتال را بخوانید.

چرا ارز های دیجیتال اینقدر محبوب شدند؟

از دلایل محبوبیت ارز های دیجیتال میتوان به بالا بودن میزان نوسان بازارشان و فناوری به کار گرفته شده در آنها و استفاده ی آنها در راستای آزادی خواهی اشاره نمود. دلیل نوسانات زیاد این بازار ، نوپا بودن آن است ، مقدار نوسان در حدی است که ممکن است در یک روز قیمت رمز ارزی صدها برابر بیشتر یا ده ها برابر کمتر شود.

برای جلوگیری از امکان تقلب در این فناوری از علم رمز نگاری که پایه ی آن ریاضیات است استفاده میشود و این تشویقی برای سیستم های پرداختی در جهت راستگویی میشود. افرادی که نسبت به سیستم های مالی و پرداخت سنتی بدبین بوده اند به دلیل جنبه ی آزادی خواهانه ی این فناوری و از بین بردن واسطه ها، به بازار ارزهای دیجیتال علاقه مند شده اند.

نظر ریک فالکوینگ

ارز های دیجیتال در آینده چه خواهند شد؟

در طول هفته‌های اخیر ارزش بیت کوین اتریوم و سایر رمز ارزها، با نوسانات زیادی همراه بود.هر صعود شدید، با یک سقوط شدید دنبال شد و می‌توان گفت افزایش و کاهش‌های شدید، هرکدام تنها چند روز یا چند هفته دوام داشتند.

هیچ تاجر ریسک‌پذیری ، آن‌قدر باهوش نیست که روندهای آینده این بازار را ارزیابی کند.برخی از تحلیلگران معتقدند که دلال های ارزهای دیجیتال راه اشتباهی در پیش گرفته اند و ثروت خود را از دست خواهند داد.

پس باید در این سرمایه گذاری ها افق دیدی فراتر از نوسانات فعلی داشت و پیش بینی کرد که این ارزها در ۲۰ سال آینده چه جایگاهی خواهند داشت. اما چیزی که مشخص است این است که سرمایه‌گذاری روی ارزهای دیجیتال همیشه ریسک بسیار بالایی همراه خواهند داشت.

برای اطلاعات بیشتر ارزهای دیجیتال در آینده چه خواهند شد؟ را بخوانید.

سوالات متداول ارزهای دیجیتال

عوامل فاندامنتال و بنیادی مثل نقشه راه، میزان عرضه و تقاضا ، تیم توسعه و لیست شدن در صرافی های مختلف می تواند بر قیمت ارزهای دیجیتال تاثیر گذار باشد.

معتبرترین داده قیمت لحظه‌ای ارزهای دیجیتال از سایت های کوین مارکت کپ، کوین گکو و کوین ۳۶۰ دریافت می شود. اما شما میتوانید قیمت قیمت تمام ارزهای دیجیتال را در قیمت ارز های دیجیتال بخوانید.

برای اینکار کافیست بعد از فراگیری کامل تحلیل فاندامنتال و تحلیل تکنیکال و بررسی شرایط بازار ارزهای دیجیتال حدود آینده قیمتی ارزهای دیجیتال را پیش بینی کنید.

همچنین توصیه میکنیم:

تحلیل ارز دیجیتال

نمایش همه

نمایش همه

‫5 نظر

  • سلام واسه هولدینگ ۶ ماه تا یکسال کدوم ارز ها رو پیشنهاد میکنید ؟

    • سلام برای هولدینگ بلند مدت فقط پنج ارز اول جدول قابل سرمایه گذاری هستن
      سایر آلت کوین ها تا شش ماه دیگه ممکنه اسمی هم ازشون وجود نداشته باشه.

  • لطفا بگید baby ilon چجوری بخرم؟ ممنون

  • نمایش کامنت بیشتر

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *