اکسکوینو: مشکل برداشت ریالی را حل می‌کنیم، اما زمان مشخص نیست

برخی کاربران صرافی رمزارز «اکسکوینو» از اینکه نمی‌توانند دارایی‌های ریالی خود را برداشت کنند و در هفته‌های اخیر پاسخ شفافی نیز در برابر مطالبات خود نگرفته‌اند، شکایت دارند.

مدیر ارتباطات صرافی اکسکوینو در پاسخ به پیگیری دیجیاتو می‌گوید مشکل نقدینگی رمزارزی در این مجموعه وجود ندارد و به مشکل تسویه ریالی برخورد کرده‌اند؛ چالشی که نمی‌توانند برای حل کامل آن زمان دقیقی اعلام کنند.

«سروش عابدین»، مدیر ارتباطات سازمانی اکسکوینو، در پاسخ به دیجیاتو درباره چرایی پرداخت نشدن مطالبات ریالی برخی کاربران به دیجیاتو گفت:

«ما مشکل نقدینگی رمزارزی نداریم و در پرداخت رمزارزی کاملاً به‌روز هستیم. به‌طور مثال، همین الان یک فرد می‌تواند بدون هیچ محدودیتی تتر یا بیت‌کوین خریداری و جابه‌جا کند که درلحظه منتقل می‌شود. ما درحال‌حاضر چالش ریالی داریم که ناشی از سلسله‌ای از مشکلات است. ازیک‌سو، درحال‌حاضر شرایط اقتصادی به‌گونه‌ای است که مردم حجم بالایی از دارایی ریالی خود را برداشت می‌کنند و از سوی دیگر، قواعدی توسط شاپرک، پلیس فتا و… گذاشته شده است که ملزم به اجرای آن‌ها هستیم. به‌طور مثال، الزاماتی از سوی پلیس فتا اعلام می‌شود که برای آن قانون‌گذاری دقیقی صورت نگرفته است. ما به‌طور کامل به این الزامات پایبندیم اما عدم نظارت صحیح موجب می‌شود که هر کدام از صرافی‌ها به روش خود، آن‌ها را رعایت کنند. به‌طور مثال، قبلاً برای اولین برداشت ریالی کاربران ملزم بودیم تا 72 ساعت زمان فرایند را افزایش دهیم تا پلیس فتا نسبت به بررسی مشکلات فیشینگ یا اعتباری اقدام کند. اما متأسفانه پلیس فتا به‌تازگی اعلام کرده است که فرایند برداشت ریالی برای همه درخواست‌ها می‌بایست تا 72 ساعت زمان‌بر باشد.»

عابدین مدعی است در ماه‌های اخیر 80 درصد مشتریان موفق به برداشت ریالی شده‌اند: «اکثر مشتریان ما نهایتاً طی 72 ساعت موفق به برداشت ریالی دارایی خود شده‌اند و متأسفانه درخواست برداشت تعداد کمی از کاربران با زمان بیشتری مواجه شده است؛ این امر همانند سایر بازیگران حوزه رمزارز، بستگی به شرایط کاربر دارد. به‌طور مثال، تاریخچه فعالیت وی، میزان رقم دارایی ریالی، مبلغ درخواست ریالی و… . این تفاوت‌ها موجب می‌شود که درخواست برداشت ریالی برخی زودتر انجام شده و برای برخی زمان ببرد.»

او در پاسخ به این سؤال که مشکل درخواست تسویه ریالی سایر کاربران باقی‌مانده اکسکوینو چه زمانی حل خواهد شد، گفت نمی‌توان زمان دقیقی دراین‌باره تعیین کرد، چرا که به شرایط بازار کریپتو، رگولاتوری و… بستگی دارد. به طور مثال امکان دارد قیمت بیت کوین افزایش یابد و تعداد درخواست‌های برداشت ریالی کاهش یابد.

عابدین همچنین در پاسخ به سوال دیجیاتو، خبرهای غیر رسمی مانند بدهی بانکی مدیرعامل یا مشکلات مالی هلدینگ ارنیکا را تکذیب کرد: «اگر چنین چیزی صحت داشت، اکسکوینو به مشکلات ارزی برخورد می‌کرد و چالش‌های بزرگ‌تری برای همه زیرمجموعه‌های هلدینگ به‌وجود می‌آمد که خوشبختانه هیچ مشکلی در پرداخت ارزی اکسکوینو نبوده و نیست و سایر شرکت‌های هلدینگ بدون چالش در مسیر خود در حال فعالیت هستند‌‌.»

اکسکوینو در پاسخ به دیجیاتو مبنی بر موضوع خالی‌شدن دفتر این شرکت که تصاویر آن توسط کاربران در فضای مجازی منتشر شده است، گفت:

«به‌صراحت خبر جابه‌جایی اکسکوینو را تکذیب می‌کنیم. ما برای تجمیع قوای‌ مشتری‌مداری و ایجاد تجربه بهتر برای کاربران اکسکوینو، از سایر تیم‌های هلدینگ خواستیم تا به ساختمان‌های دیگر منتقل شوند تا بتوانیم فضای بیشتری برای بزرگ‌ترشدن تیم پشتیبانی فراهم کنیم. لازم به ذکر است که هم‌اکنون تیم‌های حقوقی، پشتیبانی و… در ساختمان کامرانیه حضور دارند و امروز ما در کامرانیه پاسخگوی کاربرانمان هستیم.»

انجمن بلاک‌چین: ما قدرت اجرایی نداریم

«سهیل نیکزاد»، دبیر کارگروه تبادل انجمن بلاکچین، در گفتگو با دیجیاتو درباره اقدامات انجمن در چنین اتفاق‌هایی توضیح می‌دهد که اساسا این انجمن قدرت اجرایی در این زمینه‌ها ندارد: «ما یک NGO هستیم که محتوا تولید می‌کنیم و هشدارهای لازم را به کاربران می‌دهیم.»

نیکزاد با اعلام اینکه رگولاتوری بسیاری از این موارد را به دامن NGOها می‌اندازد، اعلام کرد: «تنظیم‌گر در راستای بحث ارائه اینماد به صرافی‌های رمزارزی، پنلی در اختیار ما گذاشته است تا بتوانیم با آن‌ها همکاری داشته باشیم و فهرست شرکت‌ها را اعلام کنیم؛ اما تا به امروز هیچ خروجی خاصی نداشته است!»

او با انتقاد به روند رگولاتور در این زمینه، اعلام کرد چندین سال است که درباره این مسئله صحبت می‌شود، اما تا به امروز الزاماتی هم از سوی دولت معرفی نشده است:

«نهادهای رگولاتور در برخی مواقع با معدود الزاماتی که از سمت خودشان هم گذاشته می‌شود، همسو نیستند. به‌ عنوان مثال، پلیس فتا اعلام کرده است هر تراکنشی که وارد می‌شود، باید 72 ساعت بگذرد و بعد برداشت از آن صورت بگیرد. با رعایت این موضوع، الان مشکل بزرگی برای یک صرافی آنلاین پیش آمده است و پلیس فتا هم دراین‌باره پاسخگو نیست.»

دبیر کارگروه تبادل انجمن بلاکچین معتقد است عدم تنظیم‌گری صحیح بازار رمزارزها و تعیین چهارچوب برای آن، ناشی از آن است که یک‌سری افراد خاص می‌خواهند تعداد صرافی رمزارزی فعال در کشور به کمترین حد ممکن برسد. این درحالی است که به باور نیکزاد، چنین اقدامی مصداق بارز «یکی بر سر شاخ، بن می‌برید» است؛ چرا که تعطیلی یا بروز هرگونه مشکل برای هر صرافی رمزارز ایرانی به ضرر کل بازیگران این حوزه و این صنعت بوده و می‌تواند منجر به فروپاشی همه بازیگران آن شود: «صرافی‌های رمزارز ایرانی با دورزدن تحریم‌ها کار خود را انجام می‌دهند و کار سختی را پیش رو دارند. ردیابی‌کردن آن‌ها درصورتی‌که تعدادشان زیاد باشد، کار سخت‌تری است و مانع از بلاک‌شدن این صرافی‌ها در بازار بین‌الملل می‌شود.»

اما با شرایط پیش‌آمده، علاقه‌مندان به فعالیت در بازار رمزارزها چطور می‌توانند سرمایه خود را حفظ کنند؟ دبیر کارگروه تبادل انجمن بلاکچین به مردم توصیه کرد دارایی رمزارزی خود را به میزان و مدت‌زمان کم در یک صرافی نگه دارند: «بهتر است به معاملات کریپتو به کریپتو در بازار غیرمتمرکز DEX روی بیاورند و دانش خود را در این زمینه افزایش دهند. همچنین بهتر است به هشدارها نیز بیشتر توجه کنند.»

نام صرافی تخفیف کارمزد IP خارج ایران لینک ثبت نام

nobitex

نوبیتکس

دارد نیاز ندارد

ثبت نام با تخفیف کارمزد

excoino

کیوسک

دارد نیاز ندارد

ثبت نام با تخفیف کارمزد

kucoin

کوکوین

دارد فعلا نیاز ندارد

ثبت نام با تخفیف کارمزد

coinex

کوینکس

دارد فعلا نیاز ندارد

ثبت نام با تخفیف کارمزد