آموزش کامل معاملات فیوچرز (futures) در بایننس

اصطلاح فیوچرز به کلمه انگلیسی «Futures» اشاره دارد که به معنی آتی و آینده است. در بازارهای مالی، فیوچرز به نوعی از معامله و ترید بین خریداران و فروشندگان گفته می‌شود که تاریخ تحویل کالا در آن به زمانی در آینده موکول شده است. بنابراین، در چنین شرایطی کاربران بر روی خرید یا فروش یک کالا، سهام یا دارایی در زمان آینده توافق می‌کنند. خریدار پول خرید خود را در حین ثبت قرارداد پرداخت می‌کند و در زمان تعیین شده کالای خود را از فروشنده دریافت می‌کند. همان‌طور که پیداست این نوع معامله با معاملات اسپات (Spot) معمولی که در آن پرداخت پول و تحویل کالا هر دو در زمان حال انجام می‌شود متفاوت است.

در بیشتر بازارهای مالی جهانی معاملات فیوچرز به عنوان یکی از اصلی‌ترین انواع معاملات پذیرفته شده است زیرا این نوع معامله، ریسک نوسانات قیمتی را برای تولید‌کنندگان و مصرف‌کنندگان پوشش می‌دهد و امکان برنامه‌ریزی برای آینده را فراهم می‌کند. قیمت انجام معامله و تاریخ تعیین شده برای معامله فیوچرز به هیچ عنوان تغییر نمی‌کند و فعالیت در این بازار مختص تولید‌کنندگان یا مصرف‌کنندگان بزرگ نیست. تریدرها با فعالیت در این بازار نقدشوندگی آن را تامین می‌‌کنند و از کاهش یا افزایش قیمت دارایی مورد معامله سود می‌برند.

10 دلیل برای اینکه از بایننس فیوچرز استفاده کنیم

نحوه افتتاح حساب در بایننس فیوچرز Binance Futures

قبل از افتتاح حساب  Binance Futures، به یک حساب Binance معمولی نیاز دارید. اگر ندارید، می‌توانید به Binance بروید و بر روی ثبت نام در گوشه سمت راست بالای صفحه خود کلیک کنید. سپس این مراحل را دنبال کنید:

  • آدرس ایمیل خود را وارد کنید و یک رمز عبور امن ایجاد کنید. اگر شناسه ارجاع دارید، آن را در referral ID وارد کنید. برای 10٪ تخفیف در هزینه‌های معاملات spot و  margin، می‌توانید از این لینک استفاده کنید.

  • اکنون روی Creat account کلیک کنید.
  • یک ایمیل تأیید دریافت خواهید کرد. برای تکمیل ثبت نام، دستورالعمل‌های موجود در ایمیل را دنبال کنید.

بعد، وارد حساب Binance خود شوید، موس را به نوار بالای صفحه منتقل کنید و روی Futures کلیک کنید.

برای فعال کردن حساب Binance Futures خود بر روی دکمه Open now کلیک کنید. و اکنون شما آماده تجارت هستید!

چگونه حساب Binance Futures خود را تأمین مالی کنیم

 

چگونه حساب Binance Futures خود را تأمین مالی کنیم

می‌توانید وجوه خود را بین کیف پول صرافی و کیف پول Futures  مورد استفاده در Binance انتقال دهید.

اگر وجهی به Binance واریز نکرده‌اید، توصیه می‌کنیم نحوه واریز در Binance را مطالعه کنید.

برای انتقال وجه به کیف پول Futures خود، روی انتقال در گوشه سمت راست پایین صفحه Binance Futures  کلیک کنید. مبلغی را که می‌خواهید منتقل کنید تنظیم کنید و روی تأیید انتقال کلیک کنید. به زودی باید بتوانید موجودی اضافه شده به کیف پول Futures خود را ببینید.

این تنها راه تأمین بودجه کیف پول Futures شما نیست. همچنین می‌توانید از پول موجود در Exchange Wallet خود به عنوان وثیقه استفاده کرده و USDT را برای معاملات آتی از صفحه موجودی‌های کیف پول فیوچرز خود وام بگیرید. به این ترتیب، مجبور نیستید بودجه را مستقیماً به کیف پول Futures خود منتقل کنید. مطمئناً باید USDT خود را که وام گرفته‌اید پس دهید.

راهنمای رابط  Binance Futures

1 . در سمت چپ این قسمت، روی اطلاعات بروید و به طیف گسترده‌ای از اطلاعات دقیق بازار، و سوالات متداول مربوط به فیوچرز دسترسی پیدا میکنید. می‌توانید تاریخچه نرخ ها، سود باز، نسبت خرید به فروش، مانده فعلی و سایر داده‌های بازار را بررسی کنید. بر روی Spot کلیک کنید تا به صرافی Binance بروید.

در سمت راست این قسمت جایی است که می‌توانید به حساب Binance خود، از جمله داشبورد خود دسترسی پیدا کنید. با کلیک بر روی Wallet and Orders می‌توانید به راحتی موجودی و سفارشات کیف پول خود را در کل سیستم Binance بررسی کنید. همچنین می‌توانید با کلیک بر روی  Tournaments، مسابقات در حال انجام Binance Futures را بررسی کنید.

 

2 . در این جا می‌توانید:

  • قراردارد مورد نظر خود را انتخاب کنید. (BTCUSDT به عنوان پیش فرض قرار دارد.)
  • مارک پرایس را مشاهده کنید. (زیرا قیمت لیکویید شدن به مارک پرایس بستگی دارد.)
  • نرخ تأمین مالی مورد انتظار و شمارش معکوس تا دور بعدی تأمین مالی را بررسی کنید.
  • نمودار فعلی خود را مشاهده کنید. می‌توانید بین نمودار اصلی یا نمودار TradingView جابجا شوید.
  • داده‌های سفارشات زنده را همراه با تجسم عمق سفارش مشاهده کنید. می‌توانید دقت سفارش را در فهرست کشویی گوشه سمت راست بالای این قسمت تنظیم کنید (به طور پیش فرض 0.01).
  • قیمت زنده معاملات قبلاً اجرا شده را در سیستم عامل مشاهده کنید.

هر وقت پیکان را در گوشه پایین سمت راست یک ماژول مشاهده کردید، به این معنی است که می‌توانید آن عنصر را حرکت داده و اندازه آن را تغییر دهید. به این ترتیب، می‌توانید به راحتی طرح رابط سفارشی خود را ایجاد کنید!

3 .در این قسمت می‌توانید فعالیت تجاری خود را کنترل کنید. می‌توانید بین برگه‌ها جابجا شوید تا وضعیت فعلی موقعیت‌های خود و سفارشات فعلی باز و قبلاً انجام شده را بررسی کنید. همچنین می‌توانید یک معامله کامل و تاریخ معاملات را برای یک دوره معین دریافت کنید.

این مکان همچنین جایی است که می‌توانید معاملات خود را در صف حذف خودکار تحت ADL کنترل کنید (مهم است که در دوره‌های نوسان زیاد به آن توجه کنید).

4 .این جایی است که می‌توانید دارایی‌های موجود خود را بررسی کنید، سپرده‌گذاری کنید و ارز دیجیتال بیشتری خریداری کنید. در اینجا همچنین می‌توانید اطلاعات مربوط به قرارداد فعلی و معاملات خود را مشاهده کنید. برای جلوگیری از لیکویید شدن حتماً به Margin Rato توجه داشته باشید.

با کلیک بر روی  Transfer، می‌توانید پول را بین کیف پول Futures و بقیه قسمت‌های Binance منتقل کنید.

5 .این قسمت ورود سفارش شماست. توضیحات دقیق ما در مورد انواع سفارشات موجود را در ادامه مقاله مشاهده کنید. این مکان همچنین جایی است که می‌توانید بین Cross Margin و Isolated Margin  جابجا شوید. اهرم خود را با کلیک بر روی میزان اهرم فعلی خود تنظیم کنید (به طور پیش فرض 20 برابر).

تنظیم کردن اهرم (لورج)

Futures Binance  به شما امکان می‌دهد تا به صورت دستی لورج هر قرارداد را تنظیم کنید. برای انتخاب قرارداد، به بالا سمت چپ صفحه بروید و بر روی قرارداد مورد نظر خود کلیک کنید (به طور پیش فرض BTCUSDT).

برای تنظیم لورج، به قسمت ورود سفارش بروید و روی مقدار لورج خود کلیک کنید (به طور پیش فرض 20 برابر). با تنظیم نوار لغزنده یا وارد کردن آن، میزان لورج را مشخص کنید و روی تأیید کلیک کنید.

شایان ذکر است که هرچه اندازه معامله بزرگتر باشد، میزان لورجی که می‌توانید استفاده کنید کمتر است. به همین ترتیب، هرچه اندازه معامله کوچکتر باشد، لورجی که می‌توانید استفاده کنید بیشتر است.

لطفا توجه داشته باشید که استفاده از لورج بالاتر خطر لیکوییدی بیشتری را به همراه دارد. تریدرهای تازه کار باید مقدار لورجی را که استفاده می‌کنند به دقت بررسی کنند.

 

تفاوت Mark price با Last price چیست؟

برای جلوگیری از لیکویید شدن در دوره‌های نوسان زیاد، کاربران Binance Futures  از Last Price  و Mark Price استفاده می‌کنند.

درک آخرین قیمت آسان است. این آخرین قیمتی است که قرارداد با آن معامله شده است. به عبارت دیگر، آخرین معامله در تاریخ معاملات آخرین قیمت را تعریف می‌کند. این برای محاسبه PnL  تحقق یافته شما (سود و ضرر) است.

Mark Price  برای جلوگیری از دستکاری قیمت طراحی شده است. این محاسبه با استفاده از ترکیبی از داده‌های بودجه و سبدی از داده‌های قیمت از مبادلات چند نقطه‌ای انجام می‌شود. قیمت‌های لیکویید و PnL غیر واقعی شما براساس مارک پرایس محاسبه می‌شود.

لطفا توجه داشته باشید که قیمت مارک و آخرین قیمت ممکن است متفاوت باشد.

وقتی نوع سفارشی را تنظیم می‌کنید که از قیمت توقف به عنوان هدف استفاده می‌کند، می‌توانید انتخاب کنید از آخرین قیمت یا قیمت مارک استفاده شود. برای این کار، قیمتی را که می‌خواهید استفاده کنید در فهرست کشویی Trigger در پایین قسمت ورود سفارش انتخاب کنید.

چه نوع سفارشاتی امکان‌پذیز است و چه زمانی باید از آنها استفاده کرد؟

انواع زیادی سفارش وجود دارد که می‌توانید در Binance Futures استفاده کنید.

سفارشات حدی

سفارش حد سفارشی است که شما با یک قیمت مشخص آن را سفارش می‌دهید. وقتی سفارش حد می‌دهید، معامله فقط در صورتی انجام می‌شود که قیمت بازار به قیمت محدود شما برسد. بنابراین، شما می‌توانید از سفارشات محدود برای خرید با قیمت پایین‌تر یا فروش با قیمت بالاتر از قیمت فعلی بازار استفاده کنید.

سفارشات قیمت بازار

سفارش بازار، سفارش خرید یا فروش با بهترین قیمت موجود است. این در برابر سفارشات حدی است که قبلاً در دفتر سفارش قرار داده شده است. هنگام ثبت سفارش در بازار، هزینه هایی را به عنوان یک متقاضی بازار پرداخت خواهید کرد.

سفارشات حد ضرر

ساده‌ترین راه برای درک سفارش حد ضرر، تقسیم آن به قیمت ضرر و قیمت حد است. قیمت ضرر قیمتی است که باعث محدودیت سفارش می‌شود. این بدان معنی است که پس از رسیدن به قیمت ضرر، سفارش محدود شما بلافاصله روی دفتر سفارش قرار می‌گیرد.

اگرچه قیمت‌های ضرر و محدود می‌تواند یکسان باشد، اما این یک الزام نیست. در واقع، برای شما امن‌تر است که قیمت ضرر را کمی بالاتر از قیمت سقف سفارشات فروش یا کمی پایین‌تر از قیمت سقف سفارشات خرید تعیین کنید. بعد از رسیدن به قیمت ضرر، شارژ سفارش محدود شما را افزایش می‌دهد.

سفارش حد ضرر بازار

به طور مشابه با دستور حد ضرر، در یک سفارش ضرر بازار از قیمت ضرر به عنوان ماشه استفاده می‌شود. با این حال، وقتی قیمت ضرر قعال می شود، در عوض باعث سفارش بازار می‌شود.

سفارش حد سود

اگر بفهمید دستور حد ضرر چیست، به راحتی خواهید فهمید که دستور حد سود چیست. به طور مشابه با سفارش حد توقف، این شامل یک قیمت ماشه، قیمتی که باعث سفارش می‌شود و یک قیمت محدود، قیمت سفارش محدودی که سپس به دفتر سفارش اضافه می‌شود. تفاوت کلیدی بین سفارش محدودیت توقف و حکم حد سود در این است که دستور محدودیت سود فقط می‌تواند برای کاهش موقعیت‌های باز استفاده شود.

حد سود می‌تواند ابزاری مفید برای مدیریت ریسک و قفل سود در سطوح مشخص شده قیمت باشد. همچنین می‌تواند همراه با انواع دیگر سفارشات مانند سفارشات حد توقف استفاده شود، به شما این امکان را می‌دهد که کنترل بیشتری بر معاملات خود داشته باشید.

لطفا توجه داشته باشید که اینها سفارشات OCO نیستند. به عنوان مثال، اگر سفارش محدودیت توقف شما وارد شود در حالی که شما نیز یک دستور محدودیت سود فعال دارید، سفارش محدودیت سود همچنان فعال است تا زمانی که آن را به صورت دستی لغو کنید.

شما می‌توانید در قسمت ورود به سفارش، گزینه سفارش سقف سود را تنظیم کنید.

سفارش سود بازار

یک دستور trailing stop به شما کمک می‌کند تا سود خود را محدود کنید در حالی که ضررهای احتمالی معامله های باز خود را محدود می‌کنید. برای یک موقعیت طولانی، این بدان معنی است که اگر قیمت افزایش یابد trailing stop با قیمت بالاتر می‌رود. با این حال، اگر قیمت پایین بیاید، trailing stop حرکت نمی‌کند. اگر قیمت درصد مشخصی (به اصطلاح Callback Rate) را در جهت دیگر حرکت دهد، دستور فروش صادر می شود.

این حالت در مورد موقعیت کوتاه نیز صادق است، اما برعکس. trailing stop با بازار به سمت پایین حرکت می‌کند، اما اگر بازار شروع به صعود کند حرکت را متوقف می‌کند. اگر قیمت درصد مشخصی را در جهت دیگر حرکت دهد، دستور خرید صادر می شود.

قیمت فعال سازی قیمتی است که باعث توقف دنباله دار می شود. اگر قیمت فعال سازی را مشخص نکنید، به طور پیش فرض آخرین قیمت فعلی یا مارک قیمت است. می توانید در پایین قسمت ورود سفارش، قیمت موردنظر خود را به عنوان ماشه تعیین کنید.

نرخ Callback  تعیین می کند درصدی از میزان توقف دنباله ای \”دنباله دار\” قیمت باشد. بنابراین، اگر نرخ Callback را روی 1٪ تنظیم کنید، اگر تجارت در جهت شما باشد، دنباله قیمت از فاصله 1٪ دنبال خواهد شد. اگر قیمت بیش از 1٪ در جهت مخالف تجارت شما حرکت کند، دستور خرید یا فروش صادر می شود (بستگی به جهت تجارت شما دارد).

آموزش کار با ماشین حساب بایننس فیوچرز و ارائه نکات مهم در رابطه با آن

می توانید ماشین حساب را در بالای قسمت ورود سفارش پیدا کنید. به شما امکان می دهد مقادیر را قبل از ورود به یک موقعیت خرید یا فروش محاسبه کنید. می توانید نوار لغزنده لورج را در هر برگه تنظیم کنید تا از آن به عنوان مبنای محاسبات خود استفاده کنید.

ماشین حساب دارای سه قسمت است

PNL   : از این قسمت برای محاسبه مارجین اولیه، سود و ضرر (PnL) و بازده سهام (ROE) خود بر اساس قیمت ورودی و خروجی در نظر گرفته شده و اندازه معامله استفاده کنید.

قیمت هدف : از این قسمت برای محاسبه درصد بازده مطلوبی که باید از موقعیت خود خارج شوید، استفاده کنید.

قیمت لیکویید : از این قسمت برای محاسبه برآورد قیمت لیکویید خود بر اساس موجودی کیف پول، قیمت ورودی مورد نظر و اندازه معامله استفاده کنید.

چگونگی استفاده از Hedge Mode

در Hedge Mode ، می‌توانید موقعیت های خرید و فروش را همزمان برای یک قرارداد واحد باز کنید. چرا می خواهید این کار را انجام دهید؟ خوب، بگذارید بگوییم شما در بلند مدت در قیمت بیت کوین صعودی دارید، بنابراین موقعیت خرید دارید. در عین حال، ممکن است بخواهید موقعیت های فروش را در بازه های زمانی کمتری بدست آورید. Hedge Mode به شما امکان می دهد این کار را انجام دهید – در این حالت، موقعیت های کوتاه خرید شما بر موقعیت فروش شما تأثیر نمی گذارد.

حالت موقعیت پیش فرض حالت یک طرفه است. این بدان معناست که شما نمی توانید موقعیت های خرید و فروش را همزمان برای یک قرارداد واحد باز کنید. اگر بخواهید این کار را انجام دهید، موقعیت ها یکدیگر را لغو می کنند. بنابراین، اگر می خواهید از Hedge Mode استفاده کنید، باید آن را به صورت دستی فعال کنید. در اینجا نحوه انجام این کار وجود دارد.

  • روی نماد حساب خود در سمت راست بالا بروید و Preference را انتخاب کنید.
  • Hedge Mode را انتخاب کنید.

لطفاً توجه داشته باشید که اگر سفارشات یا موقعیت های باز دارید، نمی توانید حالت موقعیت خود را عوض کنید.

نرخ کارمزد چیست و چگونه ‌ی توان آن را بررسی کرد؟

نرخ کارمزد اطمینان حاصل می کند که قیمت یک قرارداد آتی دائمی تا حد ممکن به قیمت دارایی اساسی نزدیک باشد. اساساً، معامله گران بسته به موقعیت بازشان به یکدیگر پرداخت می کنند. آنچه تعیین می کند کدام یک از طرفین دستمزد بگیرند، تفاوت بین قیمت آتی همیشگی و قیمت لحظه ای تعیین می شود.

وقتی نرخ تأمین مالی مثبت است، خریداران به فروشندگان پرداخت می کنند. وقتی نرخ تأمین مالی منفی باشد، فروشندگان به خریداران پرداخت می کنند.

این برای شما چه معنایی دارد؟ خوب، بسته به موقعیت های باز خود و نرخ های بودجه، یا پرداخت مالی را دریافت می کنید یا پرداخت می کنید. در Binance Futures، این پرداخت های مالی هر 8 ساعت پرداخت می شود. می توانید زمان و برآورد میزان تأمین مالی دوره مالی بعدی را در بالای صفحه، کنار مارک پرایس بررسی کنید.

اگر می خواهید نرخ های قبلی بودجه را برای هر قرارداد بررسی کنید، گزینه Funding Rate History را انتخاب کنید.

Post-Only, Time in Force, and Reduce-Only

وقتی از سفارشات محدود استفاده می کنید، می توانید دستورالعمل های اضافی را به همراه سفارشات خود تنظیم کنید. در Binance Futures، این دستورالعمل ها می توانند only Post یا Time in Force (TIF) باشند و ویژگی های اضافی سفارشات محدود شما را تعیین می کنند. در قسمت پایین قسمت ورود سفارش می توانید به آنها دسترسی پیدا کنید.

Post only به این معنی است که سفارش شما همیشه ابتدا به کتاب سفارش اضافه می شود و هرگز در مقابل یک سفارش موجود در کتاب سفارش اجرا نمی شود. این درصورتی مفید است که مایل به پرداخت هزینه های سازنده باشید.

دستورالعمل های TIF به شما امکان می دهد مدت زمانی را که سفارشات شما باز می مانند، تعیین کنید. برای دستورالعمل های TIF می توانید یکی از این گزینه ها را انتخاب کنید

  • GTC (Good Till Cancel) سفارش تا زمانی که پر یا لغو نشود فعال خواهد بود.
  • IOC (فوری یا لغو) این دستور بلافاصله (به طور کامل یا جزئی) اجرا می شود. اگر فقط تا حدی اجرا شود، قسمت سفارش نشده لغو می شود.
  • FOK (پر کردن یا کشتن) سفارش باید بلافاصله کامل پر شود. در غیر این صورت، به هیچ وجه اجرا نمی شود.

وقتی در حالت One Way Mode هستید، علامت زدن بر روی کاهش فقط اطمینان حاصل می‌کند که سفارشات جدیدی که تعیین می کنید فقط کاهش می یابد و هرگز موقعیت های فعلی باز خود را افزایش نمی دهید.

چه موقع معاملات شما در معرض خطر لیکویید قرار دارند؟

لیکویید زمانی اتفاق می افتد که موجودی مارجین شما به زیر مقدار مارجین نگهداری مورد نیاز برسد. موجودی مارجین موجودی حساب Binance Futures شماست، از جمله PnL (سود و ضرر) غیر واقعی شما. بنابراین، سود و زیان شما باعث تغییر مقدار Margin Balance خواهد شد. اگر از حالت Cross Margin استفاده می کنید، این موجودی در تمام موقعیت های شما به اشتراک گذاشته می شود. اگر از حالت مارجین جداگانه استفاده می کنید، این مانده را می توان به هر موقعیت خاص اختصاص داد.

مارجین نگهداری حداقل مقداری است که شما برای باز نگه داشتن موقعیت های خود نیاز دارید. با توجه به اندازه موقعیت های شما متفاوت است. موقعیت های بزرگتر به مارجین نگهداری بالاتر نیاز دارند.

می توانید نسبت مارجین فعلی خود را در گوشه پایین سمت راست بررسی کنید. اگر نسبت مارجین شما به 100٪ برسد، معامله شما لیکویید می شود.

وقتی لیکویید اتفاق می افتد، همه سفارشات باز شما لغو می شوند. در حالت ایده آل، باید موقعیت های خود را پیگیری کنید تا از لیکویید شدن خودکار که با هزینه اضافی همراه است جلوگیری کنید. اگر معامله شما نزدیک به لیکویید شدن است، ممکن است مفید باشد که به جای انتظار برای لیکویید خودکار، موقعیت را دستی ببندید.

حذف خودکار چیست و چگونه می تواند بر معاملات شما تأثیر بگذارد؟

هنگامی که اندازه حساب یک معامله گر به زیر 0 می رسد، صندوق بیمه برای پوشش خسارت استفاده می شود. با این حال، در برخی از محیطهای بازار بی نظیر، صندوق بیمه ممکن است نتواند از پس زیان برآید و برای پوشش دادن آنها باید موقعیت های باز کاهش یابد. این بدان معناست که در مواقعی مانند این، موقعیت های باز شما نیز می توانند در معرض خطر کاهش قرار بگیرند.

ترتیب این کاهش موقعیت ها توسط یک صف تعیین می شود، جایی که سودآورترین و بالاترین نرخ بهره معامله گران در جلوی صف قرار دارند. با قرار گرفتن در بالای ADL در زبانه Position ها می توانید موقعیت فعلی خود را در صف بررسی کنید.

سخن اخر

قراردادهای آتی مشتقات مشترکی هستند که به بازرگانان تعهد خرید یا فروش دارایی در آینده را می دهند. اما برخلاف قراردادهای آتی سنتی، قراردادهای آتی دائمی تاریخ تسویه ندارند.

نام صرافی تخفیف کارمزد IP خارج ایران لینک ثبت نام

nobitex

نوبیتکس

دارد نیاز ندارد

ثبت نام با تخفیف کارمزد

excoino

کیوسک

دارد نیاز ندارد

ثبت نام با تخفیف کارمزد

kucoin

کوکوین

دارد فعلا نیاز ندارد

ثبت نام با تخفیف کارمزد

coinex

کوینکس

دارد فعلا نیاز ندارد

ثبت نام با تخفیف کارمزد