بهترین اکسپلورر (Explorer) بلاک چین+ آموزش پیگیری تراکنش ها
خیلی از کاربران هر روز از ما سوالاتی مثل «چطور ارز دیجیتال را چک کنیم؟» یا «چرا ارز دیجیتال برداشتی به حسابم ننشسته؟» و از این قبیل موارد میپرسند. در این صفحه میخواهیم با سرویسی آشنا شویم که به سادگی ارز های دیجیتال مختلف و کیف پول ها را چک کنیم وتراکنش های آن را ردیابی کنیم. با ما همراه باشید.
چگونه اکسپلورر مورد نظرمان را پیدا کنیم؟
برای پیدا کردن اکسپلورر بلاک چین کافی است نام کوین یا توکن را همراه کلمه “Explorer” در گوگل جستجو کنید. به عنوان نمونه برای یافتن مرورگر بلاک چین توکن شیبا اینو یا کوین ترون به ترتیب دو عبارت “Shiba Inu Explorer” و “TRX Explorer” را در گوگل جستجو میکنیم. در ادامه، آدرس اکسپلورر مهمترین ارزهای دیجیتال را قرار میدهیم. اگر کوین یا توکن مورد نظر شما در این فهرست نیست، به روشی که آموزش دادیم آن را از طریق موتور جستجوی گوگل پیدا کنید.
بهترین اکسپلورر (Explorer) بلاک چین برای ردیابی ارز دیجیتال
برای هر شبکه بلاک چین یک سایت مخصوص وجود دارد. اگر نمیدانید شبکه بلاک چین مورد نظر شما چیست آشنایی با آدرس های بلاک چین | کدام آدرس با کدام حروف شروع می شود؟ را بخوانید.
- بیت کوین (BTC): blockchain.com
- اتریوم (ETH): etherscan.io
- ترون (TRX): tronscan.org
- کاردانو (ADA): explorer.cardano.org
- تتر (USDT): tronscan.org | etherscan.io
- دوج کوین (DOGE): dogechain.info
- بایننس کوین (BNB): bscscan.com
- سولانا (SOL): solana.com
- ریپل (XRP): xrpscan.com
مهمترین اصطلاحات در اکسپلورر بلاک چین
From address: آدرس ارسال کننده تراکنش را میتوانید در بلاک اکسپلورر مشاهده کنید. این بخش نشان میدهد که چه کیف پولی برای شما رمز ارز ارسال کرده است و حتی میتوانید سایر تراکنشهای انجام شده به این آدرس را نیز مشاهده کنید.
To address: نکته جالب در مورد ارزهای دیجیتال این است که شما میتوانید اطلاعات حساب مقصد را نیز بررسی کنید. این قسمت آدرس مقصدی را نشان میدهد که دارایی رمز ارزی به آن ارسال شده است. اگر وجهی را ارسال کردید اما به کیف پول مقصد نرسیده است، از این بخش میتوانید صحت انجام تراکنش را بررسی کنید.
Transaction ID : همانند پرداختهای موجود در حساب بانکی، هر تراکنش در دنیای رمز ارزها نیز شناسه پرداخت (Transaction ID) مختص به خود را دارد. شناسه پرداخت که با نام هش تراکنش نیز شناخته میشود، مجموعهای از کاراکترهای ریاضی است که به هر تراکنش تایید شده در بلاک چین داده میشود تا از طریق آن با دیگر تراکنشها متمایز شود.
Transaction status: مهمترین سوالی که در مورد یک تراکنش به وجود میآید، وضعیت آن است. اینکه تراکنش مورد نظر به مقصد رسیده است یا خیر را میتوانید از طریق گزینه موقعیت تراکنش یا Transaction Status مشاهده کنید. در صورت تایید تراکنش، وضعیت آن در مرورگر به صورت تایید شده (Confirmed) نمایش داده میشود. با توجه به ماهیت غیرمتمرکز فناوری بلاک چین، گاهی ممکن است ماینرها اطلاعات درستی را منتقل نکنند. بنابراین نیاز است که تعداد بلاکهایی که پس از انجام و تایید تراکنش مورد نظر به شبکه اضافه میشوند، افزایش یابد. مرورگر بلاک، تعداد بلاکهای تایید شده پس از تراکنش را نیز نشان میدهد. تراکنشها تا زمانی که تایید نشدهاند به صورت Unconfirmed نمایش داده میشوند.
Amount: مقدار تراکنش انجام شده را در بخش Amount میتوانید مشاهده کنید.
Network fees: مانند انجام هر تراکنش بانکی، پرداختهای موجود در ارزهای دیجیتال نیز مشمول کارمزد میشوند. کارمزد شبکه در ارزهای دیجیتال به طور کامل در اختیار ماینرها یا تاییدکنندهها قرار میگیرد. گاهی اوقات کارمزد موجود در شبکه زیاد میشود و این موضوع کاربران را با مشکل مواجه میکند. میتوانید میزان دقیق کارمزد تراکنشهای انجام شده را در بلاک اکسپلورر مشاهده کنید. برخی از مرورگرها، مقدار تراکنش را با احتساب کارمزد شبکه در نظر میگیرند و برخی دیگر آن را به صورت مستقل نمایش میدهند.
Time and date: تمامی اطلاعات در فناوری بلاک چین کاملا دقیق و منظم ثبت میشوند. میتوانید با استفاده از بلاک اکسپلورر، زمان دقیق انجام هر تراکنش را مشاهده کنید.
آموزش گام به گام پیگیری تراکنش ارز دیجیتال
برای این منظور کافیست قدم به قدم مراحل زیر را طی کنید:
- وارد یکی از اکسپلورر های بلاک چین شوید. اگر نمیدانید شبکه بلاک چین مورد نظر شما چیست آشنایی با آدرس های بلاک چین | کدام آدرس با کدام حروف شروع می شود؟ را بخوانید.
- ما برای مثال قصد پیگیری یک تراکنش در بلاک چین ترون داریم.از اینجا وارد سایت ترون اسکن میشویم.
- حالا هش تراکنشی را که قصد پیگیری آنرا داریم در آن وارد میکنیم.(مثلا b9d6198fb2f56020e5671ff4338e5886c62f6f697ed87a3b58ba379e659eb3dc)
- بعد از اینتر زدن نتایج جستجو به شکل زیر برایتان می آید. در بالای صفحه آدرس کیف پول مبدا و مقصد و در وسط صفحه وضعیت تراکنش را مشاهده میکنید. اگر تراکنش موفق بوده باشد کلمه SUCCESSFUL و اگر ناموفق باشد کلمه FAILED نوشته میشود.
امیدواریم این مقاله برایتان مفید باشد.