مفهوم حد ضرر و تریلینگ استاپ

پیچیدگی بازار رمزارزها و همچنین وجود رقابت در میان صرافی های مختلف مانند بایننس، کوینکس و … موجب افزایش اهمیت استراتژی های معاملاتی و بهینه سازی حد سود و ضرر در صرافی های ارز دیجیتال شده است. استفاده از Stop Loss یا همان حد ضرر می تواند تا حد زیادی موجب جلوگیری از اتلاف سرمایه افراد و همچنین کاهش رفتار های هیجانی در بازار شود. در این مقاله قصد داریم با بیانی ساده به آموزش مفهوم حدضرر و به طور خاص حدضرر متحرک یا شناور بپردازیم. با ما همراه باشید.

حد ضرر یا stop loss چیست ؟

صرافی های دیجیتال و بروکر های آنلاین همواره به دنبال راه هایی برای کاهش ضرر سرمایه گذاران هستند. یکی از رایج ترین مکانیسم ها برای حفظ سرمایه و همچنین جلوگیری از ضرر، استراتژی حد ضرر یا همان Stop loss است. حد ضرر نقطه ی خروجی است که با پایین تر رفتن قیمت یک رمزارز از یک حد مشخص فعال می شود. به زبان ساده تر، حد ضرر یک سفارش فروش در یک قیمت مشخص است که معمولا کمی پایین تر از نقطه ی حمایتی قرار می گیرد. مثلا ما تعیین می کنیم اگر قیمت از 10 دلار پایین تر آمد رمزارز به طور خودکار فروش برسد.

برای ساخت یک استراتژی معاملاتی همیشه تعیین حد ضرر اولین اقدام است.

حد ضرر متحرک یا trailing stop چیست ؟    

معامله گرها ممکن است تاثیر گذاری یا بهره وری سفارش های خود را با استفاده از حد ضرر متحرک بیشتر کنند. این یک استراتژی معاملاتی روزانه است که می تواند ضرری که ممکن است معامله گران متحمل شوند را بهینه کند. وقتی که قیمت یک رمزارز نسبت به قیمت ایده آل تریدرها بالا یا پایین می رود حد ضرر متحرک می تواند با آن حرکت کند. فرض کنید قیمت فعلی یک رمز ارز 10 دلار باشد و شما حد ضرر را 50 سنت کمتر از قیمت فعلی تعیین می کنید، پس حد ضرر تعیین شده 9.5 دلار خواهد بود. حال اگر قیمت آن ارز به 10.9 دلار برسد حد ضرر هم با آن رشد کرده و به 10.4 دلار می رسد. اگر قیمت رمز ارز به رشد خود ادامه دهد و مثلا به قیمت 12 دلار برسد حد ضرر متحرک هم رشد کرده و به 11.5دلار خواهد رسید. حال اگر قیمت رمز ارز از 12دلار به 11.8دلار برسد حد ضرر متحرک هم با آن سقوط کرده و به 11.3دلار می رسد. اگر قیمت رمز ارز بیش از 50 سنت سقوط کند و مثلا از 11.8 به  11دلار برسد حد ضرر متحرک در قیمت سوم عمل کرده و رمز ارز را به فروش می رساند. برای درک بهتر عملکرد حد ضرر متحرک به جدول زیر دقت کنید.

فرض کنید حد ضرر متحرک در یک معامله 10 سنت باشد:

 

سود حد ضرر متحرک قیمت جهت حرکت قیمت
$30.9 $40
$40 $40.10 +
$40.10 $40.20 +
$40.10 $40.15
$0.10 $40.10 $40.10

در این قیمت حد ضرر تعیین شده موجب فروش رمز ارز می شود

همانطور که در جدول نشان داده شد در حرکت صعودی قیمت، فاصله ی قیمت و حد ضرر همواره 10 سنت است و تا زمانی که این فاصله 10 باشد و کاهش نیابد، حد ضرر تعیین شده عمل نمی کند. زمانی که قیمت رمزارز به قیمت حد ضرر تعیین شده می رسد آن ارز به فروش می رسد.

تحلیل و بررسی رفتار چند روز گذشته رمزارز و همچنین استفاده از اندیکاتورهای می تواند به تعیین بهینه ترین حد ضرر کمک کند. در مثال بالا 10 سنت به عنوان حد ضرر متحرک در نظر گرفته شده اما این نرخ می تواند با توجه به نوع رمزارز یا سهم و در نظر گرفتن موارد دیگر بهینه شود.

نکته ی مهم : تعیین حد ضرر بهینه با روش های تحلیل تکنیکال و آمار های گذشته ی قیمت می تواند باعث جلوگیری از رفتارهای احساسی و هیجانی در معاملات رمزارزها و افزایش معاملات منطقی و علمی شود.

روند نزولی بازار دلیلی برای فراموش کردن ارزهای دیجیتال نیست. این نیز به مانند هر پدیده اجتماعی دیگر در هر موسسه اقتصادی، هم جنبه‌های مثبت و هم جنبه‌های منفی دارد و ما باید به دقت نظاره‌گر باشیم که چه اتفاقی برای آن‌ها می‌افتد. دمیتری مدودف (نخست‌وزیر روسیه)

انتقاد های وارد بر استراتژی حد ضرر متحرک

یکی از ایرادات استراتژی معاملاتی حد ضرر متحرک یا trailing stop Loss، وجود احتمال بالای Over Trading  یا همان اخطار معاملات پی در پی از طرف صرافی ارز دیجیتال می باشد. در بازار های پرنوسانی مثل بازار کریپتو به دلیل وجود پولبک ها و  دنباله های بلند و پی در پی کندل ها، بهینه سازی حد ضرر متحرک دشوار خواهد بود. پولبک  به معنی کاهش ناگهانی قیمت به نقطه ی شروع و بازگشت مجدد است که در این صورت استراتژی حد ضرر باعث فروش رمزارز شده و معاملات فراوان را موجب می شود.

انتقاد دیگری که به استراتژی حد ضرر متحرک وارد شده این است که در حرکات شدید بازار، این استراتژی به شما کمک نمی کند. فرض کنید حد ضرر متحرک تعین شده 10 سنت می باشد و قیمت رمز ارز هم اکنون 10دلار است پس حد ضرر تعیین شده 9.9 دلار خواهد بود. حال اگر قیمت رمز ارز به طور ناگهانی 5 دلار سقوط کند این استراتژی عمل نخواهد کرد چراکه فرصتی برای توقف در قیمت 9.9 دلار ایجاد نشده تا سفارش فروش بر اساس حد ضرر متحرک عمل کند و رمزارز را به فروش برساند.

جایگزینی برای استاپ لاس متحرک

جایگزین اصلی حد ضرر متحرک، حد ضرر متحرک محدوده دار می باشد. در trailing stop limit order یا همان حد ضرر محدوده دار متحرک، به جای تعیین یک قیمت مشخص مثلا 10 سنت، این بار بازه ای بین 10 سنت تا 50سنت تعیین می شود تا در نوسانات شدید قیمت، سفارش فروش بر اساس حد ضرر متحرک فرصت فروش رمزارز را داشته باشد.

همچنین توصیه میکنیم مقاله مهم بهترین راهکارها برای کسب درآمد از بازار نزولی ارزهای دیجیتال را بخوانید.

حرف آخر

با اینکه ریسک های متعدد و انتقاداتی به استراتژی معاملاتی حد ضرر متحرک وارد است اما همچنان می توان با ترکیب این استراتژی با اندیکاتورهای مختلف و استراتژی های متفاوت از ضررهای بسیار و همچنین رفتارهای هیجانی جلوگیری کرد .

امیدواریم پس از یادگیری مفهوم حدضرر متحرک، با استفاده از آن ، معاملات پرسود و کم ضرری داشته باشید.

منبع: اینوستوپدیا