همه چیز درباره شکل گیری پول و ارز دیجیتال از صفر تا صد

زمانی که به ارز دیجیتال اشاره می شود، اولین چیزی که به ذهن افراد خطور می کند بیت کوین است. برای اکثر مردم در سراسر جهان، بیت کوین اولین ارز دیجیتالی است که در مورد آن شنیده اند، اما شاید وقت آن باشد که افراد در مورد پول و ارز دیجیتال و سایر آلت کوین ها اطلاعات بیشتری کسب کنند.

در طول دهه 1980، جهان وارد عصر کامپیوتر شد و رایانه های شخصی شروع به ایفای نقش برجسته تری در خانه ها و محل کار کردند. مانند ورود هر فناوری جدید، تعدادی از افراد نسبت به ورود رایانه ها بدبین بودند. منتقدین احساس کردند که معرفی کامپیوترها جوامع را به سمت شرایط کتاب 1984 جورج اورول می برد. اما این روزها به خوبی شاهد این هستیم که چگونه کامپیوتر و فناوری های مرتبط با هوش مصنوعی، زندگی افراد را تحت الشعاع قرار داده است.

در این مقاله قصد داریم شما را با تاریخچه و فرایند شکل گیری ارز دیجیتال که کامپیوترها مسبب ایجاد آنها شدند، آشنا کنیم.

آغاز دوران سایفرپانک ها (Cypherpunk)

در ادامه اعتراضات به همه گیر شدن رایانه ها، تعدادی از برنامه نویسان کامپیوتر تصمیم گرفتند با استفاده از کد خود به عنوان یک سلاح شورش کنند. بنابراین، در اواخر دهه 80، جنبش سایفرپانک شکل گرفت. تمرکز اصلی آنها حفاظت از حریم خصوصی افراد در دنیای دیجیتال بود.

یکی از این برنامه نویسان اصلی اریک هیوز بود که اهداف و مقاصد خود را در کتابی به نام “مانیفست یک سایفرپانک” جمع آوری کرد. سایفرپانک ها آرزو داشتند ارتباطات رمزگذاری شده و ایمن را در دنیای دیجیتال، از جمله تراکنش های ناشناس ببینند. برخلاف تراکنش های کارت های اعتباری که هم پرداخت کننده و هم گیرنده را می توان شناسایی کرد، سایفرپانک ها ارز دیجیتالی را پیش بینی می‌کردند که با آن افراد می توانستند بدون ردیابی، پول را ارسال و دریافت کنند و دیگر لازم نیست در مغازه ها یا معاملات خود پول نقدی پرداخت نمایند.

فرایند شکل گیری ارز دیجیتال به چه صورت است؟

شکل گیری امضای کور (Blind Signature)

یک رمزنگار آمریکایی، دیوید چاوم، از جمله نخستین افرادی بود که پول نقد دیجیتال را ایجاد کرد. در سال 1983 او یک مقاله علمی به نام امضاهای کور برای پرداخت های غیرقابل ردیابی منتشر کرد که پول دیجیتالی ناشناس را توضیح می داد. در سال 1989 او “DigiCash” را ایجاد کرد و مفاهیمی که در تحقیقات خود بیان می کرد را به صورت عملی درآورد.

DigiCash حول فناوری Blind Signature یا امضای کور می چرخید که امنیت و حفظ حریم خصوصی تراکنش های بین افراد را تضمین می کرد و بی شباهت به مفهوم ارز دیجیتالی که امروزه می شناسیم، نبود.

همزمان با تحقق مفهوم DigiCash، سوپرمارکت هلندی آلبرت هیجن، شرکای بانکی را تحت فشار قرار داد تا راهی بیابند که به خریداران اجازه دهد مستقیماً از حساب های بانکی خود در فروشگاه پرداخت های خود را انجام دهند که برای اولین بار انجام می شد. این سیستم ها از اولین نمونه های پول نقد الکترونیکی است که به ارزهای دیجیتال امروزی ارتباط دارد.

خلاصه ای از تاریخچه ارز و پول از 1983 تا 1997

  • 1983 – دیوید چاوم، امضاهای کور برای پرداخت هایی که قابل ردیابی نیستند که شکل اولیه انتقال پول دیجیتال است را پیشنهاد می کند.
  • اواخر دهه 1980 – افراد همفکر شروع به جمع کردن ایده‌های پایه‌گذاری جنبش Cypherpunk کردند.
  • 1989 – راه اندازی DigiCash
  • 1992 – ایجاد “مانیفست سایفرپانک” توسط اریک هیوز
  • 1997 – جیم چوات و ایگور چودوف، Cypherpunks Distributed Remailer را راه اندازی کردند که اولین گام به سمت یک سیستم ارتباطی خصوصی بود و در اصل، به عنوان یک سیستم ایمیل ناشناس و غیرمتمرکز عمل می کرد. مدت کوتاهی پس از آن b-money آغاز به کار کرد که شکل گرفتن آن به فردی با نام مستعار “Wei Dai” نسبت داده می شود.

B-money: اجداد بیت کوین

B-money مانند بیت کوین امروزی عمل می کند، همه کاربران این ارز یک نسخه کلی از تراکنش ها را در اختیار داشتند. بنابراین همه پرداخت ها برای مشاهده و تایید یا اعتراض، به همه پست می شد. تفاوت برجسته بین b-money و بیت کوین این است که در سال 1997، هیچ راه غیرمتمرکزی برای نگهداری حساب ها وجود نداشت.

آشنایی با تاریخچه و فرایند شکل گیری ارز دیجیتال

شکل گیری دیجی کش (DigiCash)

DigiCash که توسط دیوید چام (David Chaum) ایجاد شد، قبل از شکل گیری تجارت الکترونیک در اینترنت راه اندازی شد و در نهایت در سال 1998 اعلام ورشکستگی کرد، زیرا خریداران آنلاین ترجیح دادند از کارت های اعتباری به جای خرید آنلاین به طور ناشناس استفاده کنند. همان طور که گفته شد، برخی از مفاهیم، ​​فرمول ها و روش های رمزگذاری که توسط دیوید چاوم بیان شده‌اند، به‌عنوان پایه ای برای ارزهای دیجیتال توسعه یافته در آینده عمل کرده است.

از زمان به وجود آمدن DigiCash و b-money تلاش های دیگری برای شکل گیری ارزهای دیجیتال وجود داشته است، اما این تلاش ها در زمان توسعه اینترنت در ابتدای قرن خاموش شد.

هش کش (Hashcash) چگونه ایجاد شد؟

قبل از بیت کوین، مطمئناً موفق ترین ارز دیجیتال هش کش است. این ارز به عنوان پیشگیری از هرزنامه ایمیل و حملات DDoS ایجاد شده است. Hashcash از الگوریتم اثبات کار استفاده کرد که هم به تولید و هم توزیع سکه های جدید کمک می کرد، تکنیکی که در بسیاری از ارزهای دیجیتالی که امروزه می‌شناسیم استفاده می‌شود. هش کش با افزایش تقاضای توان پردازشی مواجه شد که قادر به تامین آن نبود و در نتیجه، قبل از اینکه پلتفرم در نهایت بسته شود، استفاده از آن کمرنگ و کمرنگ تر شد.

تقریباً یک دهه سکوت ادامه یافت، تا سال 2008 که بیت کوین ظهور کرد و به اولین ارز دیجیتال غیرمتمرکز جهان تبدیل شد.

خلاصه ای از تاریخچه ارز و پول از 1997 تا 2008

  • 1997 – راه اندازی b-money یک سیستم نقدی الکترونیکی ناشناس و توزیع شده
  • 1997 – پیشنهاد اولیه Hashcash توسط آدام بلک
  • 1998 – Digicash پس از اینکه نتوانست پایگاه کاربری خود را افزایش دهد، ورشکسته شد.
  • 2002 – آدام بلک قبلاً مفهوم Hashcash را در مقاله خود “Hashcash – A Denial of Service Counter-Measure” تشریح کرده بود.

ساتوشی ناکاموتو و ایجاد بیت کوین

ایجاد بیت کوین به نام مستعار ساتوشی ناکاموتو نسبت داده می شود. هویت واقعی این فرد (یا افراد) حتی تا به امروز نیز به عنوان یک راز باقی مانده است. ناکاموتو می خواست مفهوم یک بانک سنتی و یک موسسه مالی متمرکز، ایجاد شود. به همین دلیل است که بیت کوین در هیچ دفتر ثبت متمرکزی عمل نمی کند، چرا که همه تراکنش ها مستقیماً بین کاربران انجام می شود.

پس از بحران مالی 2008، ناامیدی قابل توجهی از سیستم بانکداری متمرکز فعلی وجود داشت. با افزایش این ناامیدی، افراد به دنبال جایگزین هایی می‌گشتند. این همان چیزی بود که به خلق بیت کوین منجر شد. در نتیجه، بیت کوین شروع به توسعه و رشد کرد تا به آنچه امروز است تبدیل شود.

در حالی که بیت کوین دارای تعدادی از ویژگی های پول سنتی مانند قابل حمل بودن، کمیاب بودن، دوام، تعویض پذیری، تقسیم پذیری و قابل شناسایی بودن است، به جای اعتماد به پشتوانه فیزیکی مانند نقره و طلا یا مقامات مرکزی مانند بانک های دولتی، حول ویژگی های ریاضی شکل گرفته است. با تمام این ویژگی ها، تنها چیزی که برای حفظ ارزش یک شکل خاص از پول لازم است، پذیرش و اعتماد به آن است.

در مورد بیت کوین، این معیار را می توان با افزایش تعداد کاربران، بازرگانان و استارتاپ هایی که از بیت کوین استفاده می کنند، مورد سنجش قرار داد. مانند سایر ارزها، ارزش بیت کوین از تمایل مردم به پذیرش آن به عنوان نوعی پرداخت ناشی می شود.

تاریخچه‌ی تکامل پول و ارز دیجیتال

شکل گیری و توسعه بیت کوین

  • 18 اوت 2008 – دامنه بیت کوین ثبت شد.
  • 31 اکتبر 2008 – مقاله «بیت کوین: یک سیستم نقدی الکترونیکی همتا به همتا» توسط ساتوشی ناکاموتو منتشر شد.
  • 3 ژانویه 2009 – بلوک پیدایش بیت کوین استخراج شد – در این بلوک متن “تایمز، 03/ژانویه/2009، صدراعظم در آستانه دومین کمک مالی برای بانک ها” قرار داشت.
  • 22 مه 2010 – لازلو هانیچ موافقت کرد که برای دو پیتزای پاپا جان 10000 بیت کوین بپردازد، این یکی از اولین تراکنش های بیت کوین بود.
  • 2011 – با استفاده از کد منبع باز بیت کوین، سایر ارزهای دیجیتال شروع به ظهور کردند.

اتریوم

بیت کوین به‌عنوان طرحی عمل می کند که توسط آن، سایر دارایی های رمزنگاری شده، با استفاده از عملکردهای متفاوت یا بلاک چین های خصوصی مسیرهای خود را ایجاد کرده‌اند.

پس از بیت کوین ارزهای دیجیتال زیادی ایجاد شده اند که برجسته ترین مثال این ارزها اتریوم است. اتریوم برخلاف بیت کوین منحصراً روی تراکنش های مالی تمرکز نمی کند؛ در عوض، اتریوم به عنوان یک بلاک چین همه منظوره عمل می کند، به این معنی که بسیار پرکاربردتر از بیت کوین است.

اتریوم در سال 2013 توسط ویتالیک بوترین ایجاد شد که هدفش جلوگیری از مشکلاتی بود که بلاک چین های بسیار تخصصی با آن ها مواجه می شدند. در آغاز، هدف اتریوم این بود که بسیاری از کارها را در حوزه های اجتماعی و تجاری به خوبی انجام دهد و آن را به پیشرفته ترین بلاک چین تا به امروز تبدیل کند.

اتر (ETH) به عنوان ارز دیجیتال در بلاک چین اتریوم عمل می کند. این ارز برای پرداخت تراکنش ها، ذخیره داده ها یا انجام محاسبات استفاده می شود.

نتیجه گیری

به نظر می‌رسد بیت کوین به درستی عمل کرده است و همه انتظارات از ارز دیجیتال را که در طی سال ها تجربه با پلتفرم های متمرکز و اختصاصی ایجاد شده اند را برآورده می‌کند. به دنبال محبوبیت بیت کوین، ارزهای دیجیتال جدیدی از جمله ارزهای ملی به وجود آمده اند. همان طور که توسعه و سرمایه گذاری در این فضای به سرعت در حال رشد ادامه دارد، دیدن آینده با ارزهای دیجیتالی چون بیت کوین، اتریوم و سایر پلتفرم های نوظهور هیجان انگیز است. ارزهای دیجیتال امروزه در بسیاری از کشورهای دنیا مورد قبول قرار گرفته و قانونی شده اند. از اینکه تا پایان مقاله بررسی تاریخچه ارز و پول همراه ما بودید، سپاسگذاریم. اگر علاقه مند به آخرین اخبار ارز دیجیتال هستید، تازه های میهن سیگنال را دنبال کنید.