آموزش اندیکاتور آر اس آی (RSI) | نحوه دریافت سیگنال از آن + ویدئو

اگر به دنبال آموزش تحلیل تکنیکال باشید معمولا RSI یکی از ابتدایی ترین و مهمترین اندیکاتور هایی است که آن را می آموزید. معمولا در آموزش این اندیکاتور باور های غلطی معرفی می شود؛ مثلا اینکه اندیکاتور می تواند اشباع خرید یا فروش را نشان دهد و شما وقتی در منطقه اشباع خرید هستید باید بفروشید و اگر اشباع فروش وجود دارد باید خرید کنید.

بگذارید از اول روشن کنم که این باور اشتباه است و RSI به تنهایی چنین چیزی را نشان نمی دهد و شما تنها با این روش نمی توانید سود کسب کنید.در این اندیکاتور به جز سطوح اشباع خرید و اشباع فروش خیلی چیزهای دیگر هم وجود دارد و من می خواهم هر آنچه که باید در مورد RSI بدانید را آموزش دهم. لطفا با من همراه باشید.

در این مقاله و ویدئو آموزشی یاد میگیریم چگونه از اندیکاتور RSI درست استفاده کنیم، چطور با آن معامله انجام دهیم و چگونه از سیگنال های نادرست آن اجتناب کنیم تا در محدوده های اشباع خرید یا فروش به مدت چند هفته یا چندین ماه گیر نیفتیم.

ویدئو آموزش اندیکاتور RSI


همچنین می توانید این ویدئو را از اینجا در آپارات مشاهده نمایید.

مزیت ها ومعایب استفاده از اندیکاتور ار اس ای RSI

  • RSI در شرایط بازار روندی با ترکیب با میانگین متحرک خوب عمل می کند.
  • همچنین در یافتن واگرایی ها در نمودار و مناطق اشباع خرید و فروش بسیار عالی عمل می کند.
  • اما از آنجا که RSI یک اندیکاتور تاخیری است و همه داده های موردنیاز برای یک تحلیل کامل از رفتار قیمت را دربر نمی گیرد باید در کنار ابزارهای دیگر مورد استفاده قرار بگیرد.

اندیکاتور ار اس ای RSI چیست؟

RSI یکی از محبوب ترین اندیکاتورهای تکنیکال است و به میزان افزایش یا کاهش بازار بستگی دارد. شاخص RSI عددی بین 0 تا 100 است که همواره متغیر است.

آر اس آی جز دسته های اسیلاتور ها محسوب میشود چرا که بین یک سطح 0 تا 100 نوسان میکند و نقاط بسیار مهم آن محدوده های 30 و 70 هستند.

در تایم فریم های کوتاهتر، RSI بسیار نوسانی عمل می کند و به طور مداوم قله های بلند و کف های پایین را ثبت کرده و سیگنال های متناقضی صادر می کند.

در بازارهای متعادل RSI سیگنال هایی ایجاد می کند در حالی که قیمت در یک رنج بدون مسیر مشخصی قرار دارد، پس اگر RSI را اشتباه به کار ببریم، برای معاملات بی فایده خواهد بود.

بهترین تنظیمات اندیکاتور ار اس ای RSI

اگرچه تنظیمات پیش‌فرض این اندیکاتور برای ۱۴ دوره زمانی است، اما معامله کنندگان می‌توانند این دوره‌های زمانی را بر اساس استراتژی خود کمتر یا بیشتر کنند؛ ار اس ای هفت روزه در خصوص نوسانات قیمت از حساسیت بیشتری نسبت به RSI بیست و یک روزه برخوردار است. به علاوه، تنظیمات کوتاه مدت را می‌توان طوری تنظیم کرد که به جای ۳۰ و ۷۰، مقادیر ۲۰ و ۸۰ را به عنوان شرایط فروش و خرید بیش از حد در نظر گرفت.

برخی از تریدرهای حرفه ای معتقدند که برای ترید روزانه، بهترین تنظیمات اندیکاتور ار اس ای ارقام ۲ تا ۶ هستند. البته بابد با این تنظیمات در تایم فریم‌های مختلف معامله کنید تا ببینید کدام بازه زمانی برای شما مناسب تر است.

کاربرد های اندیکاتور ار اس ای RSI

خب حالا ببینیم تکنیک های اصلی مربوط به RSI چه هستند و چگونه می توان از آنها درست استفاده کرد?

تشخیص اشباع خرید یا اشباع فروش

استفاده از RSI برای کسب دید کلی از شرایط اسباع خرید یا فروش بازار مفید است، اما نباید از آن به عنوان یک سیگنال معاملاتی بدون تایید عامل های دیگر استفاده کرد.

 

اینکه بازار به منطقه اشباع خرید یا فروش رسیده به آن معنی نیست که قیمت فورا به مسیر مخالف بازخواهد گشت.

در دوره های روندهای قوی صعودی یا نزولی بازار می تواند به مدت چندین روز، چند هفته و یا حتی چندین ماه در منطقه اشباع باقی بماند.

به این مثال توجه کنید:

یک موقعیت شرت در اینجا تصمیم بسیار بدی است زیرا قیمت همچنان به افزایش شدید خود ادامه داده است.

نکته مهمی که می توانید برای افزایش شانس خود در معاملات در سطوح اشباع خرید یا فروش به کار بگیرید این است که سطوح مقاومت و حمایت را با RSI ادغام کنید و به دنبال مناطقی بگردید که RSI با محدوده های مقاومتی و حمایتی قوی تلاقی کرده است.

با توجه به نکته بالا ، RSI اشباع خرید در سطح 75 معنی خاصی ندارد اما اگر RSI 75 باشد و قیمت در یک سطح مهم مقاومتی قرار گرفته باشد، احتمال یک شرت موفق بیشتر می شود.

بیایید یک مثال ساده را ببینیم:
در نمودار 30 دقیقه ای سهام اپل RSI به سطح 70 رسیده و قیمت در یک سطح مقاومتی قرار گرفته که با منطقه شکست قیمت قبلی نیز همزمان شده است. پس ما در اینجا 3 محرک مهم در این منطقه داریم. در منطقه برخورد یک شرت بی فکرانه وجود دارد.

در نمودار 30 دقیقه ای سهام اپل RSI به سطح 70 رسیده و قیمت در یک سطح مقاومتی قرار گرفته که با منطقه شکست قیمت قبلی نیز همزمان شده است.

همچنین در نمودار مربوط به سهام تسلا نیز چنین معاملاتی وجود دارد. قیمت حمایت را به سمت پایین شکسته و به سطح شکست بازگشته است RSI هم در منطقه اشباع خرید قرار گفته است به محض اینکه قیمت به آن منطقه رسیده نتوانسته بالاتر برود و مسیر نزولی خود را ادامه داده است.

در نمودار مربوط به سهام تسلا نیز چنین معاملاتی وجود دارد. قیمت حمایت را به سمت پایین شکسته و به سطح شکست بازگشته است RSI هم در منطقه اشباع خرید قرار گفته است به محض اینکه قیمت به آن منطقه رسیده نتوانسته بالاتر برود و مسیر نزولی خود را ادامه داده است.

به خاطر داشته باشید که بازار بی نقص نیست و همیشه قیمت در سطوح حمایتی متوقف نمی شود.

در اینجا یک مثال خرید داریم:

در اینجا چند شکست غیرواقعی و فعال شدن حد ضرر را می بینیم اما قیمت بازگشته است.

اگر کمی به عقبتر برویم یک فرصت خرید دیگر نیز می بینیم، زمانی که RSI در حال اشباع فروش بوده و قیمت به حمایت رسیده است.

اگر کمی به عقبتر برویم یک فرصت خرید دیگر نیز می بینیم، زمانی که RSI در حال اشباع فروش بوده و قیمت به حمایت رسیده است.


یافتن واگرایی بین RSI و قیمت

یکی از مهمترین کاربردهای دیگر RSI یافتن واگرایی بین RSI و قیمت است.

با این وجود، وقوع یک واگرایی بین RSI و قیمت یک سیگنال استثنایی نیست.

تنها به این خاطر که واگرایی RSI در نمودار رخ داده نباید وارد یک موقعیت معکوس شوید.

بسیاری از معامله گران تازه کار در اینجا خرید می کنند و به سرعت متوقف می شوند چون قیمت به افت شدید خود ادامه می دهد.

پس با چشم بسته به خاطر واگرایی معامله نکنید و به رفتار قیمت هم برای تایید آن توجه نمایید.

یک روش معتبر برای معامله با واگرایی RSI این است که تا شکست خط روند صبر کنیم. در ویدئو آموزشی این اندیکاتور مثالی برای این روش آورده شده.


دریافت سیگنال سطح 50

یک استراتژی دیگر برای کاربرد RSI این است که سیگنال ها را در سطح 50 دریافت کنیم.

زمانی که اندیکاتور RSI به بالای 50 می رسد سیگنال خرید صادر می شود و زمانی که RSI به زیر 50 می رسد سیگنال فروش ایجاد می شود.

این باعث می شود برخی از افراد فکر کنند وقتی RSI از 50 بالاتر می رود روند صعودی است و زمانی که RSI به زیر سطح 50 می رسد روند نزولی است. اما باید بدانید که اندیکاتور RSI در شرایط روند، سیگنال های خوبی ارائه می کند.
اما در شرایطی که بازار روند ندارد چه طور؟
ممکن است در این شرابط به تصمیمات اشتباهی منجر شود. بنابراین سعی کنید از این روش تنها زمانی استفاده نمایید که بازار دارای روند است.
برای بهبود سیگنال های ارائه شده توسط اندیکاتور RSI می توانید یک میانگین متحرک به این اندیکاتور اضافه نمایید.

با اضافه کردن میانگین متحرک به RSI می توانید نقاط تلاقی را بیابید تا سیگنال های با کیفیت تری داشته باشید.

زمانی که قصد معامله با تلاقی میانگین متحرک و RSI را دارید باید به یک نکته مهم توجه کنید:
برخورد در زمان هایی که بازار دارای روند است نشانگر حرکات خوبی می باشد، اما زمانی که بازار در حال رنج زدن است این روش به ضررهای زیاد در معاملات منجر می شود.
وقتی میانگین متحرک با دوره زمانی طولانی تر به RSI اضافه گردد عملکرد بهتری نسبت به میانگین متحرک کوتاه مدت خواهد داشت و سیگنال های نادرست کمتری ایجاد خواهد کرد.

پس به طور مثال به جای اضافه کردن یک میانگین متحرک 10 روزه در RSI از یک میانگین متحرک 50 روزه یا 100 روزه استفاده کنید و ببینید بازار به شما چه می گوید.

همچنین بخوانید |  آموزش اندیکاتور مکدی

اندیکاتور RSI برای رسم خطوط روند نیز می تواند مفید باشد. تکنیک رسم خطوط روند فردی است و روش علمی ثابتی ندارد. روش آن ساده است: شما باید خطی مستقیم در نمودار RSI بکشید و در روند صعودی نقاط حمایتی و در روند نزولی نقاط مقاومت را بهم وصل کنید.

یک خط روند معتبر باید دو یا چند نقطه حمایت را که نشان دهنده روند هستند به هم وصل نماید.

نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که اگر شروع به رسم خط روند در تایم فریم های کوتاه کردید این درست عمل نخواهد کرد. در این صورت نوسان زیاد است و سیگنال های غلط بسیاری را به دست خواهید آورد. پس هرگز از این روش در تایم فریم های کمتر از یک ساعته استفاده نکنید.

از آنجا که RSI یکی از محبوب ترین اندیکاتورهاست، تریدرها همیشه با توجه به تایم فریم یا روش معاملاتی خاص خود در حال تغییر تنظیمات RSI خود می باشند. اکثرا از تنظیمات اولیه RSI بر روی دوره 14 روزه استفاده می کنند. شاخص آر اس آی 7 و 50 نیز از دوره های محبوب تریدرها می باشند.

  • دوره های کوتاه RSI یعنی کمتر از بسیار حالت نوسانی دارند و سیگنال های نادرست بسیاری ایجاد می کنند.
  • دوره های طولانی تر یعنی بالای 20 خطوط صاف تری ایجاد می کنند که این سیگنال های کمتر ولی با دقت بیشتری را فراهم می کند.

امیدواریم این مقاله برایتان مفید بوده باشد.

 
میهن سیگنال ترتیب زیر را برای یادگیری اندیکاتور های مومنتوم به شما پیشنهاد می‌دهد: جهت دسترسی به سایر اندیکاتور ها به دسته بندی اندیکاتورها مراجعه نمایید.