بررسی اعتبار پروژه تیمون (TMON)

پروژه تیمون (Tmon) که برخی آن را تمون هم می نامند با سوء استفاده از نام یک سایت فروش آنلاین محصولات مختلف فعالیت خود را شروع کرد. این سایت حدود ۶ ماه پیش راه اندازی شد و با اینکه برخی از مدیران آن دستگیر شده اند اما همچنان به فعالیت خود ادامه می دهد. تیمون خود را همان فروشگاه آنلاین کره ای معروف معرفی می کند اما در حقیقت نام آن فروشگاه را جعل کرده و یک پروژه کلاهبرداری است. با ما همراه باشید تا در مورد کلاهبرداری تیمون اطلاعات بیشتری ارائه کنیم.

پروژه تیمون (TMON) چیست؟

اگر نام تیمون را در گوگل جستجو کنید در همان نتایج ابتدایی آدرس سایت اصلی که متعلق به فروشگاه آنلاین کره ای است ظاهر می شود. این فروشگاه چیزی شبیه به آمازون (Amazon) است که به فروش محصولات مختلف در سراسر دنیا می پردازد.

اگر به پایین صفحه جستجوی گوگل بروید می توانید سایت تیمون با دامنه .COM را بیابید. البته این سایت دارای دو دامنه مختلف شامل tmon-earning و tmon55 است. دامنه دوم در نتایج اولیه گوگل ظاهر نمی شود اما بیشتر کاربران، تیمون را با همین دامنه می شناسند. هیچ توضیحی در مورد پروژه توسط تیم سازنده در هیچ یک از دامنه ها داده نشده است.

همین که تنها ۶ ماه از را ه اندازی سایت تیمون می گذرد خود نشانی از قابل اعتماد نبودن آن است. البته منظور سایت جعلی تیمون است زیرا فروشگاه آنلاین تیمون از سال ۲۰۱۰ شروع به فعالیت کرده و هیچ ربطی به پروژه کلاهبرداری TMON ندارد. در واقع در هیچ کجا به اینکه این فروشگاه خدمات دیگری در دامنه های مختلفی ارائه می دهد اشاره نشده است.

هدف مدیران پروژه تیمون استفاده با بهتر بگوییم سوءاستفاده از نام فروشگاه های آنلاین بزرگ دنیا از جمله آمازون و تیمون است که متأسفانه تا حدی موفق بوده اند چون همواره کسانی هستند که از آن استقبال می کنند و بدون اینکه بدانند مورد کلاهبرداری قرار می گیرند سرمایه و وقت باارزش خود را صرف فعالیت در این سایت جعلی و دروغین می نمایند.

معرفی پروژه تیمون توسط تیم سازنده آن

این خلاصه ای از اظهارات تیم سازنده پروژه کلاهبرداری تیمون در مورد آن است.

«پلتفرم ما یک وب سایت در زمینه تجارت الکترونیک است. ما به شکل گیری نحوه خرید آنلاین مردم با ارائه خدمات مختلف کمک می کنیم. مصرف کنندگان همچنین می توانند اقلام کمیاب و ارزشمند مانند اقلام کلکسیونی، لوازم خانگی و سایر محصولات را در وب سایت ما پیدا کنند».

البته اینکه محصولاتی در سایت تیمون به فروش می رسد صحت دارد اما این فقط ظاهر کار است و در باطن، هدف چیز دیگری است. تیم سازنده چنین ادعا می کند که از طریق دریافت کارمزد و پورسانت از فروشندگان و نیز از طریق ترافیک بازاریابی و تبلیغات، درآمد کسب می کند.

ایشان مدعی هستند که به فروشندگان کمک می کنند تا فروشگاه آنلاین خود را در معرض دید قرار دهند و در مقابل این کمک از آنها پورسانت دریافت می کنند. ایشان حتی قول جهانی شدن کسب و کارهای مختلف را به آنها می دهند و از این طریق نظرشان را جلب می کنند.

عملکرد پروژه کلاهبرداری تیمون چگونه است؟

پروژه تیمون در پشت فروشگاه های بزرگ آنلاین پنهان شده و از نام آنها برای جلب نظر کاربران استفاده می کند. برای ثبت نام در سایت این پروژه تنها به یک نام کاربری، رمز عبور و شماره موبایل نیاز دارید.

نکته مهم دیگری که وجود دارد پشتیبانی سایت از زبان فارسی در میان دیگر زبان هاست. معمولاً زمانی که یک سایت خارجی از زبان فارسی پشتیبانی می کند باید شک کنید که اهداف کلاهبرداری در پشت آن باشد.

بعد از ورود به سایت تیمون می توانید توضیحاتی در مورد نحوه عضوگیری و کسب درآمد از طریق تیمون را ببینید. همین موضوع نشان می دهد این پروژه شبیه یک پروژه هرمی است که کلاهبرداری محض است و تنها عده ای در رأس و آن هم برای مدت کوتاه سود کسب می کنند و سایرین همگی مالباخته می شوند.

جالب اینکه حتی پاداش ها مستقیم به کاربران اختصاص داده نمی شود. بلکه کاربر باید با نماینده پروژه کلاهبرداری تیمون تماس گرفته و درخواست دریافت پاداش خود به ازای فعالیت در پروژه و افزودن عضو به آن را بدهد.

یک سیستم هرمی برای ادامه کار به جذب اعضای جدید نیاز دارد به همین دلیل به اعضای قبلی در ازای اضافه کردن اعضای جدید پاداش می دهد. چنین پروژه هایی معمولاً برای خود یک هدف مالی در نظر می گیرند و تا زمان رسیدن به آن هدف به فعالیت خود ادامه می دهند. بعد از آن زمان، تمام سرمایه ای را که از جیب دیگران به دست آورده اند برداشته و ناپدید می شوند.

 این پروژه بعد از اتفاقات اخیر دارایی های کاربرهایش را بازنگردانده و رسما اسکم شناخته شده است.

مدل اقتصادی پروژه کلاهبرداری تیمون چیست؟

از آنجا که شرکت های هرمی قدیمی مانند گلدکوئست مدل اقتصادی نداشتند و خیلی زود برچیده شدند پروژه های کلاهبرداری جدید سعی می کنند با ارائه یک مدل اقتصادی مثلاً خرید و فروش کالا در سایت خود نظر و اعتماد کاربران را به دست آورند و به آنها نشان دهند که کسب درآمدشان از طریق فعالیت اقتصادی است نه عضوگیری!

مدل اقتصادی تیمون به این صورت است که کاربران بعد از ثبت نام و ورود به آن سفارش های خرید فرضی خود از یک فروشگاه بزرگ آنلاین مثلاً آمازون را ثبت می کنند و بدین ترتیب درصد فروش آن محصول از آمازون بالا می رود و تیمون در ازای این افزایش درصد فروش از فروشنده پورسانت دریافت می کند و به کاربری که سفارش ثبت کرده پاداش می دهد.

البته فعالیت در تیمون رایگان نیست. بلکه هر کاربر باید حداقل ۱۰۰ دلار پرداخت کند تا بتواند شروع به فعالیت نماید. واریز پول نیز باید به صورت ارزدیجیتال تتر باشد. بعد از این کاربر می تواند به صورت روزانه در سایت کلاهبرداری تیمون سفارش ثبت کرده و پاداش دریافت کند.

حال اگر کاربر روزانه به ثبت سفارش نپردازد می تواند با معرفی اعضای جدید به پروژه درآمد به دست آورد. فعالیت در این سایت در سطوح مختلفی انجام می شود. تعداد سفارش هایی که هر کاربر می تواند در طول روز ثبت کند محدود به سطحی است که در آن قرار دارد. مثلاً کاربر در اولین سطح، روزانه مجاز به ثبت تنها ۳۰ سفارش است. در ازای ثبت هر سفارش نیز ۰.۱۴ دلار پاداش می گیرد.

این مقدار پاداش بسیار کم است. به همین دلیل معمولاً کاربران تلاش می کنند به سطوح بالاتر بروند تا درآمد بیشتری داشته باشند. در اینجاست که رویکرد هرمی شرکت خود را نشان می دهد. اول اینکه برای بالا بردن سطح، کاربر باید مبلغ بیشتری به حساب پروژه واریز کند. دوم اینکه باید اعضای جدیدی را نیز به مجموعه معرفی کند.

جایگاه پروژه کلاهبرداری تیمون در رسانه های اجتماعی چگونه است؟

طبق اطلاعات و آماری که در مورد پروژه تیمون منتشر شده، بیشترین کاربران این پروژه از کشور رومانی هستند. شاید بتوان چنین نتیجه گرفت که فعالیت این پروژه از این کشور آغاز شده است. البته اکنون حوزه فعالیت آن بسیار گسترش یافته و به کشور ما ایران نیز کشیده شده است. اطلاعات دقیقی در مورد اینکه چه کسی یا چه کسانی دامنه پروژه کلاهبرداری تیمون را راه اندازی کرده اند وجود ندارد اما ظاهراً این دامنه در آمریکا به ثبت رسیده است.

پروژه تمون در اکثر رسانه های اجتماعی مانند تلگرام، اینستاگرام، یوتیوب و آپارات در حال تبلیغ است. پای تبلیغات تیمون حتی به سایت دیوار نیز باز شده که البته معمولاً توسط این سایت حذف می شود. اگر وارد یوتیوب شوید می توانید فیلم های آموزشی در مورد نحوه فعالیت در این پروژه را مشاهده کنید.

اخیراً خبرهایی مبنی بر اینکه کاربران نمی توانند دارایی های خود را از تیمون برداشت کنند و یا اینکه نیروهای پشتیبان این سایت پاسخگو نیستند منتشر شده است که می تواند نشانه ای از برچیده شدن پروژه باشد. در واقع شکایات کاربران از تیمون باعث شده سرکرده های آن در ایران بازداشت شوند. البته ظاهراً اکنون مشکلات برطرف شده اما ممکن است این برطرف شدن موقتی باشد. پس باید حواستان را جمع کنید و با چشم و گوش بسته سرمایه خود را به خطر نیندازید.

جمع بندی

پروژه تیمون یکی از پروژه هایی است که امروزه در دنیای ارزهای دیجیتال روی کار آمده و مانند یک شرکت هرمی اقدام به جمع آوری اعضای جدید از طریق اعضای قدیمی می کند. در این میان از هر کاربر مقداری سرمایه دریافت کرده و در مقابل به آنها پاداش می دهد. در این میان هر چه فرد تعداد اعضای بیشتری را به مجموعه اضافه کند و سرمایه بیشتری را در پروژه خرج نماید پاداش بیشتری دریافت می کند. ما در این مقاله این پروژه را مورد بررسی قرار دادیم و دلایلی مبنی بر کلاهبرداری بودن آن ارائه نمودیم. حال دیگر تصمیم با شماست که در پروژه کلاهبرداری تیمون وارد شوید یا خیر!

در پایان توصیه میکنیم سرمایه خود را به دست افراد سودجو نسپارید و هیچ گاه وارد چنین پروژه های پانزی نشوید. همچنین برای اطلاعات بیشتر مقاله دیده بان کلاهبرداری های ارز دیجیتال | معرفی معروف ترین پروژه های اسکم را بخوانید.