بهترین ارزهای دیجیتال ، صرافی ها و کیف پول هایی که هرگز تحریم نمی شوند
محدودیت های کاربران ایرانی در ارزهای دیجیتال چیست؟ برای دورزدن این محدودیتها چه اقدامی باید انجام دهیم؟ آیا خطر از دست رفتن ارزهای دیجیتال، کاربران ایران را تهدید میکند؟
در دنیای امروز، خرید و فروش ارزهای دیجیتال به بخش مهمی در اقتصاد جهانی تبدیل شده است. نفوذ این ارزهای دیجیتال در زندگی ما حتی اگر اطلاع زیادی از آنها نداشته باشیم نیز در حال افزایش است. در اخبار اقتصادی دیگر فقط نرخ روزانه طلا و ارز بررسی نمیشود و بخش بزرگی از اخبار اقتصادی کانالهای گوناگون، به رمزارزها و بررسی قیمت آنها اختصاص دارد. در ایران نیز توجهها به این بازارهای دیجیتال گسترده بوده است. خرید و فروش ارزهای دیجیتال در کشور ما نیز در حال تبدیل شدن به یک کسب و کار مستقل است. اما این خرید و فروش یا در اصطلاح ترید ارزهای دیجیتال، در سایتهای صرافیهای مخصوص رمزارز و یا اپلیکیشنهای موبایلی کیف پول رمزارزها، انجام میشود. میخواهیم بدانیم محدودیت های کاربران ایرانی در ارزهای دیجیتال و خرید و فروش آنها شامل چه مواردی است؟
کدام صرافی ها و کیف پول ها با ایرانیان مشکلی ندارند؟
بهترین صرافی های خارجی برای ایرانیان | بهترین کیف پول ها برای ایرانیان |
---|---|
کوکوین | لجر |
کوینکس | ترزور |
اف تی ایکس | تراست والت |
اکی اکسچنج | متاماسک |
در ادامه مطلب به صورت کامل با جدول فوق آشنا خواهیم شد.
صرافیهای ارز دیجیتال و تحریم ایرانیان
امروزه صرافیهای بیشماری در سراسر دنیا در حال خدمات رسانی به تریدرها هستند. اما مشکلات زیادی بر سر راه خرید و فروش رمزارزها برای کاربران ایرانی وجود دارد. بر طبق قوانین، برخی از این صرافیها به دلیل تحریمهای بین المللی علیه ایران، از خدمات رسانی به کاربران ایرانی امتناع کرده و یا حسابهای آنان را مسدود میکنند.
اخیراً اما باز خبرهایی مبنی بر تحریم و فریز کردن داراییهای ارز دیجیتال ایرانیان که به شکل تتر در کیف پولها و صرافیها موجود است شنیده میشود. اما راه حل چیست و چگونه میتوان از این خسارتهایی که هر چند وقت یک بار گریبان کاربران ایرانی را میگیرد، جلوگیری کرد؟
محدودیت های کاربران ایرانی در ارزهای دیجیتال: قوانین سختتر میشوند
روزبهروز بر تعداد کشورهایی که به قانونی کردن استفاده و خرید و فروش ارزهای دیجیتال، میاندیشند، اضافه میشود. امروزه هم در بسیاری از کشورها قوانینی برای این خرید و فروشها، وضع شده است. بیشتر این قوانین برای جلوگیری از پولشویی در خرید و فروش این ارزهای دیجیتال، وضع شده است. از وقتی کشور السالوادور به صورت قانونی بیت کوین را پذیرفت، دولتها در سراسر جهان شروع به ایجاد قوانین و محدودیتهای بیشتر برای خرید و فروش ارزهای دیجیتالی کردهاند.
از جمله مهمترین این کشورها که به دنبال وضع قوانینی برای امنیت بهتر کاربران و محدودسازی تراکنشهای ناامن بوده است، ایالات متحده آمریکا است. این کشور همچنین نگرانیهایی بابت کم اثر شدن تحریمهای آمریکا علیه برخی کشورها مانند ایران، توسط معاملات رمزارزها داشته است. این قوانین ممکن است محدودیت های کاربران ایرانی در ارزهای دیجیتال را در بسیاری از صرافیهای آنلاین بالاتر ببرد.
سیگال مندلکر معاون وزارت خزانهداری ایالات:
وزارت خزانهداری، سیاستهای سختگیرانهای را در قبال ایران و سایر رژیمهای سرکشی که با سوءاستفاده از ارزهای دیجیتال و بهرهگیری از ضعفهای سازمانهای سایبری، پادمانهای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، برای پیشبرد اهداف مجرمانه خود استفاده میکنند، اتخاذ خواهد کرد. متحده
در اواخر سال 2020، گزارشی توسط دفتر کنترل داراییهای خارجی ایالات متحده آمریکا (OFAC) یا اوفک که زیر نظر خزانهداری آمریکا فعالیت میکند، منتشر شده است که نشان میدهد ظهور فناوریهای روز مانند ارزهای دیجیتال و بسترهای جدید انتقال سرمایه از این روش توانسته است که تحریمهای مالی آمریکا علیه دیگر کشورها را به خطر بیندازد. در همین راستا نیز اخیرا شرکت اطلاعاتی سایفرتریس (CipherTrace)، بیت کوینهای تراکنش شده ایرانی را رصد و اعلام کرد.[منبع]
تکنولوژیهای نوین برای رهگیری تراکنشهای رمزارزها
تراکنشهای هر رمزارز در بستر بلاک چین همان رمزارز و به صورت کاملا شفاف قابل مشاهده است. این تراکنشها، توسط شرکت و یا دولت خاصی هدایت و کنترل نمیشود اما به تازگی از برخی تکنولوژیهای جدید برای بالا بردن امنیت این تراکنشها استفاده میشود. سیستم شناسایی تراکنشهای رمزارزی یا (KYT (know your transaction یکی از این روشهای امنیتی نوین است که هدف آن، بالا بردن هرچه بیشتر امنیت تراکنشهای آنلاین رمزارزها و کم کردن ریسک این معاملات، برای تریدرها است. [منبع]
این فناوری جدید به مؤسسات مالی در سراسر جهان اجازه میدهد تا جزئیات تراکنشهای گوناگون را با دقت بیشتری بررسی و پیگیری نمایند. این روش از تکنولوژیهای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین استفاده کرده تا با بررسی شاخصهای یک معامله، میزان ریسک آن را تخمین بزند.
با استفاده از این تکنولوژی دولتها به ویژه دولت آمریکا میتوانند تراکنشهای ایرانیان در بستر ارزهای دیجیتال را حتی بدون احراز هویت، تشخیص داده و نشانه گذاری کنند. این روش به محدودیت های کاربران ایرانی در ارزهای دیجیتال دامن خواهد زد. این تکنولوژی برای بقیه کاربران امنیت بیشتر و استرس کمتر برای معاملات را به ارمغان میآورد اما میتواند کاربران ایرانی را با خطر مسدود شدن داراییهای دیجیتالشان در صرافیهای گوناگون روبهرو کند.
تحریمهای در زمینه ارزهای دیجیتال هوشمندتر میشوند
طبق فناوریهای بلاک چین، پیگیری و گرفتن اطلاعات درباره همه تراکنشهای ارزهای دیجیتال ممکن است. بر طبق اصل شفافیت، همه تراکنشها به صورت کاملاً شفاف در بلاک چین آن ثبت شده و هرکس میتواند اطلاعات آنها را در اختیار داشته باشد. روشهایی برای اعمال محرمانه بودن برای تراکنشها وجود دارد اما ظهور تکنولوژیهایی مانند سیستم شناسایی تراکنشهای رمزارزی یا KYT، شرکتهای بزرگ فناوری ارزهای دیجیتال مانند چین آنالیسیس (chain analysis) و سایفرتریس را قادر کرده تا اطلاعات کاملتری از این تراکنشها ارائه دهند.
صرافی های ارز دیجیتال که ایران را تحریم نکرده اند
با اینکه سختگیریهایی برای کاربران ایرانی در بیشتر صرافیها مشاهده شده است اما برخی صرافیهای خارجی هنوز وجود دارند که به کاربران ایرانی اجازه فعالیت میدهند و محدودیت های کاربران ایرانی در ارزهای دیجیتال در آنها وارد نشده است. در بسیاری از آنها میتوانید بدون احراز هویت و برای مبالغ پایینتر با خیال راحت فعالیت داشته باشید. برای فعالیت امن در این صرافیها باید از یک VPS مخصوص ترید با آیپی اروپایی نیز استفاده نمایید. انتخاب صرافی به معیارهای شما برای معاملات بستگی دارد. در حال حاضر صرافیهایی مثل کوکوین و کوینکس به کاربران ایرانی نیز اجازه فعالیت میدهند. حال با برخی از ویژگیهای این صرافیها آشنا میشویم:
بهترین صرافیهای خارجی برای ایرانیان
صرافی کوکوین (kucoin)
این صرافی را میتوان یکی از مطمئنترین و بهترین صرافیهای ارز دیجیتال برای ایرانیان دانست. در محیط امن و کاربرپسند این صرافی، میتوانید به راحتی به انجام معاملاتتان بپردازید و تراکنشهای زیادی داشته باشید.
از مزایای این صرافی، امنیت بالا، کارمزد پایین و رابط کاربری ساده است. همچنین فعالیت در این صرافی نیازی به احراز هویت ندارد و میتوانید بهصورت ناشناس ترید کنید. اما معایبی هم در مورد خرید و فروش ارز در این صرافی وجود دارد. یکی از این معایب، پایین بودن حجم معاملات در صرافی کوکوین و دیگری ایجاد مشکلات و یا پایین بودن سرعت سایت در زمانهای پرترافیک بازار ارز است. به شما توصیه میکنم صفحه راهنمای کامل ثبتنام و معاملهگری در صرافی کوکوین (Kucoin) + ویدئو را بخوانید.
صرافی کوینکس (Coinex)
این صرافی هم مانند کوکوین برای کاربران ایرانی قابل دسترس است و میتوانید فعالیت امنی در آن داشته باشید. غیر از بالا بودن امنیت، رابط کاربری این صرافی هم ساده است و امکان استفاده از معاملات مارجین و کارتهای بانکی جهانی را فراهم کرده است. اگر در این صرافی احراز هویت کنید میتوانید روزانه تا سقف یک میلیون دلار برداشت کنید. از معایب این صرافی هم میتوان به بالا بودن هزینههای برداشت، عدم پشتیبانی از ارزهای فیات و محدودیت در حداقل واریزی اشاره کرد.
صرافی اوکی اکسچنج و هیت بی تی سی
این دو صرافی هم جزو بهترین صرافی های ارزدیجیتال خارجی برای ایرانیان هستند که تا کنون مشکل خاصی برای کاربران ایرانی به وجود نیاورده اند. اما این به این معنی نیست که شما میتوانید با هویت ایرانی در این صرافی ها فعالیت کنید، بلکه همانطور که در جلسات اول دوره آموزشی کار با صرافی های خارجی گفتیم، بهترین روش استفاده از اطلاعات جعلی و ثبت نام با ایمیل است.
همچنین توصیه میشود برای امنیت بیشتر حدالمقدور از صرافی های غیر متمرکز مثل پنکیک سوآپ، یونی سوآپ، سوشی سوآپ ، DYDX و … استفاده نماییید. برای اطلاعات بیشتر مقاله بهترین صرافی خارجی برای ایرانیان را بخوانید.
دور زدن تحریم ها با استفاده از صرافیهای داخلی
پس از تحریم کاربران ایرانی و محدودیت های کاربران ایرانی در ارزهای دیجیتال در سایتهای صرافی خارجی و بین المللی، صرافیهای ایرانی زیادی پا به این عرصه گذاشتهاند. امروزه بیش از 30 صرافی ایرانی مشغول فعالیت هستند که هر کدام ویژگیها و امکانات و کاربران مخصوص به خود را دارند. از جمله مهمترین این صرافیهای ایرانی عبارت است از:
- صرافی نوبیتکس که حداقل 25 ارز دیجیتال در آن معامله میشود و کارمزد معاملات در آن با توجه به جفت ارز معین میشود. احراز هویت در این صرافی ایرانی، مراحل سخت و پیچیدهای ندارد.
- صرافی والکس که رابط گرافیکی قوی داشته و از بیشتر رمزارزهای رایج پشتیبانی میکند. کارمزد این صرافی با توجه به معاملات اخیر کاربر تعیین میشود.
- صرافی اکسیر یکی از امنترین صرافیهای ایرانی است و از حدود 15 ارز دیجیتال پشتیبانی میکند. رابط کاربری آن کمی پیچیده است و برای کارمزد، ۵ سطح را مشخص کرده است.
- صرافی رابین کش که اولین صرافی ایرانی است که امکانات مربوط به حد ضرر و حد سود را به کاربران میدهد. همچنین برای آموزش بیشتر برای کاربران تازهکار میتوانید از بخش بازارهای آزمایشی استفاده کنید.
- صرافی بیتستان که در آن شما میتوانید 60 نوع ارز دیجیتال را خرید و فروش نمایید و کارمزد بالایی نسبت به دیگر صرافیهای ایرانی دارد.
- صرافی رمزینکس رابط کاربری چشم نوازی دارد و در آن میتوانید 24 نوع رمزارز را مبادله نمایید و از مقالات مفید آن بهره ببرید.
برای مقایسه قیمت ها و کارمزد های صرافی های ایرانی میتوانید از سرویس مقایسه قیمت صرافی ها استفاده نمایید.
بهترین ارزهای دیجیتال که کاربران ایرانی را تحریم نکردهاند
«تتر» یک رمزارز متمرکز است که قیمت آن ثابت و بر حسب دلار تعیین میشود. ایرانیان زیادی از استیبل کوین هایی مثل تتر برای شارژ حساب های صرافیهای خارجی استفاده میکنند. اما تتر یک شرکت خصوصی است که از قوانین بانکداری و دولتی پیروی میکند. با توجه به پیشرفت فناوریهای امنیتی در این بازار، اخیراً برخی از حسابهای کاربران ایرانی دارای این رمزارز بسته شده است.
کارشناسان به کاربران ایرانی توصیه میکنند تا برای نگهداری ارزهای دیجیتال از استیبل کوینهای مطمئن دیگر مانند دای (Dai) استفاده کنند. همچنین برای اطلاعات بیشتر توصیه میکنیم بهترین جایگزین تتر چیست؟ خطر مسدودی حساب تتر ایرانیان و همچنین بهترین ارز دیجیتال برای شارژ حساب صرافی های خارجی را مطالعه نمایید.
کدام کیف پولهای ارز دیجیتال کاربران ایرانی را تحریم نکرده اند؟ – کیف پول برای ایرانی ها
کیف پولها نرم افزارهایی هستند که بر روی گوشی یا رایانه نصب میشوند و برای نگهداری ارزهای دیجیتال کاربرد دارند. چند کیف پولهای دیجیتال امن برای ایرانیان که تحریم و محدودیت های کاربران ایرانی در ارزهای دیجیتال روی آنها تأثیری نداشته عبارت است از:
- کیف پول سخت افزاری لجر (Ledger) که مانند یک فلش مموری به نظر میرسد، دو نوع دارد که از لحاظ امنیت و هوشمندی با هم تفاوت دارند. این کیف پول سخت افزاری بسیار ایمن است و توانایی نگهداری صدها نوع ارز دیجیتال را دارد.
- کیف پول دیجیتال سخت افزاری ترزور (Trezor) که برای ذخیره سازی سرد ارزهای دیجیتالی کاربرد دارد. حالت آن مانند یک فلش است و یک صفحه نمایش داشته و با کابل USB به گوشی و یا کامپیوتر متصل میشود و در آن کلیدهای خصوصی و امضای تراکنشها به صورت آفلاین ذخیره میشود.
- کیف پول اکسدوس (Exodus) که رابط کاربری بسیار روانی دارد و افراد تازه کار نیز میتوانند از خدمات آن به خوبی بهره ببرند. این کیف پول داراییهای شما را به صورت نمودار دایرهای نمایش میدهد.
- کیف پول مایسلیوم (Mycelium) که یک کیف پول منبع باز است که به کاربران یک کلید 12 کلمهای برای امنیت ارائه میکند که میتوان همه داراییهای رمز ارزی را بازیابی کرد.
- کیف پول کوینومی (Coinomi) یک کیف پول پیشرو، امن و دارای محیط کاربری بسیار کاربرپسند است. این کیف پول به 25 زبان عرضه شده و از صدها نوع ارز دیجیتال گوناگون پشتیبانی میکند.
- کیف پول تراست والت(Trust wallt) که یک کیف پول چند ارزی بر بستر اتریوم است و کارکردن با آن به شدت ساده است. برای اطلاعات بیشتر میتوانید معرفی و راهنمای کامل کیف پول تراست والت برای مبتدیان + ویدئو را مشاهده نمایید.
- کیف پول متاماسک (Meta mask) که از شبکه های بلاک چین مختلف پشتیبانی میکند و بسیار معروف است. توصیه میکنیم حتما متامسک را به عنوان یکی از گزینه های اصلی بررسی نمایید.
آیا از کیف پول دیجیتال ایرانی استفاده کنیم؟
به دلیل ماهیت بلاک چین تفاوتی بین کیف پول ایرانی و خارجی نیست، اما از نظر تعداد کاربران در حال استفاده تفاوت محسوسی وجود دارد!
امیدواریم با داشتن این اطلاعات در خصوص محدودیت های کاربران ایرانی در ارزهای دیجیتال برای هموطنانمان هیچ محدودیت و مشکلی پیش نیاید. اگر سوالی دارید حتما در قسمت کامنت ها مطرح نمایید.