آموزش اندیکاتور مووینگ اوریج (moving average)
همانطور که میدانید امروزه برای پیش بینی آینده قیمت سهام و ارزهای دیجیتال از تحلیل های تکنیکال و فاندامنتال استفاده میشود. یکی از کاربردی ترین ابزار های تکنیکالیست ها، اندیکاتور مووینگ اوریج یا moving average است. این اندیکاتور درواقع میانگین متحرک متقاطع است که با حروف اختصاری MA هم نمایش داده میشود. مووینگ اوریج ها (MA) جزو اندیکاتورهای تعقیب کننده قیمت هستند . چون از اندیکاتور مووینگ اوریج در داخل اکثر اندیکاتورها استفاده شده به اندیکاتور مووینگ اوریج مادر اندیکاتور ها میگویند.
کلیپ آموزشی اندیکاتور مووینگ اوریج
اندیکاتور مووینگ اوریج (moving average) چیست؟
اندیکاتور مووینگ اوریج یا MA یکی از کاربردی ترین اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال میباشد که پایه و اساس بسیاری از ابزارهای معاملاتی را تشکیل میدهد. مثلا اندیکاتور مکدی یک نوع میانگین متحرک است، اندیکاتور استوکاستیک (Stochastic) نیز یک میانگین متحرک سریع محسوب میشود و پایه بسیاری از اندیکاتور های کاربردی دیگر.
پس یادگیری اندیکاتور میانگین متحرک بسیار حائز اهمیت است و میتواند کاربرد فراوانی برای تکنیکالیست ها داشته باشد.
اندیکاتور میانگین متحرک از قیمتها به عنوان دادهها استفاده میکند و بر اساس دوره زمانی تعریف شده میانگینی از قیمتهای گذشته را محاسبه میکند و آن را در قالب خطی بر روی نمودار قیمت نمایش میدهد.
با تنظیم این اندیکاتور در دوره های زمانی 12،26 و 52 روزه می توانیم دوره های کوتاه، میان و بلند مدت را در تکنیکال شبیه سازی کنیم.
انواع اندیکاتور مووینگ اوریج
میانگین متحرک (Moving Average)
میانگین متحرک منظور جمع داده ها و تقسیم آن ها بر تعداد داده است. میانگین این داده ها به شکل یک نقطه نشان داده میشود و حاصل تعداد زیادی از این نقاط یک خط است که در تصمیم گیری های تکنیکال شما را یاری خواهد کرد.
میانگین متحرک ساده (Simple Moving Average)
این حالت ساده ترین حالت میانگین متحرک است که در آن قیمت ها با هم جمع و تقسیم بر تعداد دوره می شوند. یکی از مشکلات این حالت تفاوت قائل نشدن این روش بین قیمتهای گذشته و قیمتهای اخیر است. یعنی مثلا بین قیمت روز اول و روز 20 ام هیچ فرقی وجود ندارد!
برای رفع این مشکل تکنیکالیست ها از روش میانگین متحرک نمایی استفاده می کنند.
میانگین متحرک نمایی (Exponential Moving Average)
در این روش وزن هم اضافه شد تا مشکلات میانگین ساده را کمتر کند. یعنی قیمتهای آخر وزن بیشتری در محاسبات خواهند داشت و موثر تر خواهد بود.
کاربرد های اندیکاتور مووینگ اوریج
از این اندیکاتور برای تشخیص روند استفاده میکنیم.
روش اول بررسی جهت حرکت است. مثلا وقتی که خط نمودار متحرک در جهت بالا حرکت میکند روند صعودی است و یا اگر در جهت پایین قرار داشته باشد یعنی نزولی.
دومین روش استفاده ترکیبی از دو میانگین متحرک کوتاهمدت و بلند مدت است. مثلا اگر میانگین متحرک کوتاه مدت بالای حالت بلند مدتش باشد یعنی روند حرکت صعودی خواهد بود.
کاربرد بعدی اندیکاتور مووینگ اوریج پیدا کردن حمایت و مقاومت هایی است که آشکار نیستند. مثلا زمانی که قیمت نزدیک به اندیکاتور شود، خط اندیکاتور میتواند به عنوان یک حمایت یا مقاومت عمل کند.
روش سیگنال گیری از اندیکاتور مووینگ اوریج
برای سیگنال گرفتن از این اندیکاتور باید از روش کراس استفاده نماییم. در روش کراس باید از دو اندیکاتور مووینگ اوریج با دوره های زمانی بیشتر و کمتر استفاده کنیم ، حال نقاط تقاطع این دو اندیکاتور به عنوان سیگنال خرید و سیگنال فروش عمل خواهند کرد.
البته این روش در بازار های روند دار جواب خواهد داد و در حالتی که بازار نابسامان است فقط نمودار ها در هم خواهند پیچید.
پس همیشه به یاد داشته باشید زمانی میتوان در یک معامله ماند که نمودار اندیکاتور مووینگ اوریج در یک جهت حرکت میکنند و زمانی پوزیشن را میبندیم (چه خرید یا فروش) که خلاف جهت شروع به حرکت کنند.
- آموزش اندیکاتور Parabolic SAR
- آموزش اندیکاتور ایچیموکو
- آموزش اندیکاتور CCI
- آموزش اندیکاتور میانگین متحرک متقاطع (MA)
- آموزش اندیکاتور MACD
- آموزش اندیکاتور آرون (Aroon)
- آموزش اندیکاتور زیگزاگ