آموزش اندیکاتور پارابولیک سار (Parabolic SAR) و کاربردش در ترید

۱۳ فروردین ۱۳۹۹
تصویر آموزش اندیکاتور Parabolic SARآموزش اندیکاتور Parabolic SAR - میهن سیگنال

اندیکاتور پارابولیک سار در تحلیل تکنیکال ، روشی است که توسط ولز وایلدر آمریکایی ابداع شد تا تغییرات بالقوه در جهت قیمت گذاری کالاهای معامله شده مثل سهام را پیدا کند.
شهرت وایلدر بخاطر فعالیت‌های گسترده در بازار املاک و مستغلات و تحلیل تکنیکال است. خلق اندیکاتورهای پرکاربرد و خارق‌العاده دیگری نظیر میانگین محدوده واقعی(Average True Range)، میانگین حرکت جهت‌دار(Average Directional Index) و اندیکاتور شناخته شده RSI از دیگر دستاوردهای او است.

 

این اندیکاتور مخفف stop and reverse به معنی توقف و بازگشت است.
هرچند این اندیکاتور بسیار مشابه اندیکاتور مووینگ اوریج است اما تفاوت هایی هم دارد .
مثلا با شتاب حرکتی بیشتری حرکت میکند و مدیریتش بر اساس قیمت تغییر میکند و در روند های صعودی زیر قیمت قرار گرفته و در روند های نزولی بالای قیمت قرار میگیرد.

پارابولیک سار برای تعیین نقاط خروج بسیار کاربرد دارد و معمولا در معاملات فارکس کاربرد زیادی دارد.

کلیپ آموزشی اندیکاتور Parabolic SAR

کاربرد اندیکاتور اندیکاتور Parabolic SAR

این اندیکاتور مطابق با روابط گفته شده نقاطی را در بالا یا پایین قیمت به ما می‌دهد.

معمولا از این سیستم به چهار روش استفاده می‌شود:

تصویر کاربرد های اندیکاتور Parabolic SAR - میهن سیگنال

روش اول : شناسایی روند از طریق اندیکاتور Parabolic SAR

شناسایی روند توسط این اندیکاتور به دو صورت می باشد :

الف) زمانی که روند سهم صعودی است ، نقطه چین ها در قسمت پایین قیمت قرار دارند. در همین قسمت است که سیگنال خرید هم ارائه می شود .  به مثال زیر توجه نمایید:

روند صعودی در اندیکاتور پارابولیک

روند صعودی در اندیکاتور پارابولیک

ب) زمانی که روند سهم نزولی است ، نقطه چین ها در قسمت بالای قیمت قرار دارند و همین موضوع به عنوان سیگنالی مبنی بر فروش سهم در نظر گرفته می شود. به مثال زیر توجه نمایید :

روند نزولی در اندیکاتور پارابولیک

روند نزولی در اندیکاتور پارابولیک

روش دوم : حمایت و مقاومت دینامیک

یکی دیگر از کاربردهایی که می‌توان از این اندیکاتور به دست آورد، استفاده از آن به عنوان سطوح حمایت یا مقاومت است. همانند میانگین‌های متحرک یا باندهای بولینگر که قبل‌تر در مورد آن‎‌ها توضیح داده شد، پارابولیک سار نیز می‌تواند به خوبی این نقش را ایفا کند.

اگر نقاط اندیکاتور Parabolic SAR در بالای کندل‌ها قرار گیرند، اندیکاتور نقش مقاومت را ایفا می‌کند و بالعکس آن اگر نقاط اندیکاتور در پایین کندل‌ها باشند، Parabolic SAR نقش حمایتی خواهد داشت.

 

حمایت دینامیک اندیکاتور پارابولیک سار

حمایت دینامیک اندیکاتور پارابولیک سار

مقاومت داینامیک اندیکاتور پارابولیک سار

مقاومت داینامیک اندیکاتور پارابولیک سار

روش سوم : سیگنال بازگشت با همگرایی

پایین یا بالا قرار گرفتن اندیکاتور پارابولیک سار نسبت به کندل‌ها، همیشه به معنای حمایت یا مقاومت بودن آن نیست. در برخی از موارد که اندیکاتور و قیمت به سمت یکدیگر حرکت کرده و اصطلاحا همگرا می‌شوند، این همگرایی نشانه‌ای از بازگشت روند و احتمال شکسته شدن اندیکاتور است.

 با نزدیک شدن نقطه‌چین ها و اندیکاتور به هم احتمال شکست اندیکاتور و بازگشت روند افزایش می‌یاید. پس به نوعی می‌توان اخطار تغییر روند را با نزدیک شدن و همگرایی این دو به هم زودتر از روش اول دریافت کرد!

همگرایی در اندیکاتور پارابولیک

همگرایی در اندیکاتور پارابولیک

روش چهارم : تعیین حد ضرر

یکی دیگر از کاربردهای اندیکاتور پارابولیک‌سار استفاده از آن برای مشخص کردن حد ضرر است. حد ضرر را می‌توان با استفاده از ابزار تکنیکالی دیگر مثل سطوح حمایت و مقاومت، سطوح فیبوناچی و … تعیین کرد. اما یکی از ساده‌ترین روش‌های آن استفاده کردن از اندیکاتور پارابولیک‌سار می‌باشد.

به این صورت که هنگام تشخیص روند صعودی و ورود به معامله، سطح قیمتی معادل با محل قرار گرفتن نقطه زیر اندیکاتور، برابر با حد ضرر شما خواهد بود. در صورتی که پس از ورود به موقعیت معاملاتی قیمت به این سطح برسد حد ضرر شما فعال شده است.

اندیکاتور پارابولیک حد ضرر را تعیین میکند

اندیکاتور پارابولیک حد ضرر را تعیین میکند

 

 
میهن سیگنال ترتیب زیر را برای یادگیری اندیکاتور های روندی به شما پیشنهاد می‌دهد: جهت دسترسی به سایر اندیکاتور ها به دسته بندی اندیکاتورها مراجعه نمایید.
 

نظرتان را درباره‌ی مقاله «آموزش اندیکاتور پارابولیک سار (Parabolic SAR) و کاربردش در ترید» با ما درمیان بگذارید.

منبع:اینوستوپدیا
23 نفر این مطلب را پسندیدند.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
رای شما ثبت شد!
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
ثبت نظر
مهدی عباس زاده
12 سال از فعالیتم در حوزه طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ میگذره و اخیرا به دنیای شگفت انگیز ارزهای دیجیتال علاقه مند شدم.

یک نظر

  • سلام
    با تشکر، یک سوال :
    نقطه ای که این اندیکاتور سیگنال خرید را صادر مینماید، طبیعتا برای دارنده سهم نیز به معنای افزایش ارزش سهم خواهد بود به همین دلیل عرضه کم وقیمت حداکثری خواهد شد.آیا راهی وجود دارد که از اطلاعات مثلا امروز متوجه شویم که فردا قیمت و آخرین نقطه منعکس شده روند نزولی، تلاقی خواهند نمود و پس از فردا، سهم در روند صعودی قرار خواهد گرفت؟.

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *