فریب نخورید! «بررسی انواع سایت های اسکم و کلاهبرداری ها در دنیای ارز دیجیتال»

۱۴ آذر ۱۴۰۲
فریب نخورید! «بررسی انواع سایت های اسکم و کلاهبرداری ها در دنیای ارز دیجیتال»

همواره در بازار‌های مختلف احتمال فعالیت افراد کلاهبردار و متقلب وجود دارد تا سرمایه دیگران را به سرقت ببرند. بازار ارزهای دیجیتال با وجود امنیتی که دارند از این قاعده مستثنا نیستند. بازارهای ارز دیجیتال برای امنیت مالی کاربران ایجاد شده‌اند و برای این امینت، تلاش‌های زیادی صورت گرفته است؛ با این وجود باز هم احتمال وجود سایت‌های کلاهبردار وجود دارد که به آن‌ها اسکم نیز گفته می‌شود.

با توسعه ارزهای دیجیتال و حضور افراد زیادی در این بازارهای، افردی وجود دارند که در این بازارها اقدام به کلاهبرداری می‌کنند. این کار با روش‌های مختلفی انجام می‌شود. وجود سایت‌های اسکم، ایجاد صرافی‌ها و ارزهای تقلبی و تبلیغات زیاد برای فریب کاربران از جمله این روش‌ها هستند که باعث می‌شود افراد حاضر در دنیای ارز دیجیتال، سرمایه‌های خود را از دست بدهند. در این گزارش به بررسی سایت‌های اسکم و کلاهبرداری در دنیای ارز دیجیتال می‌پردازیم؛ پس برای شناخت انواع سایت‌های اسکم و روش‌های جلوگیری از اسکم شدن در آن‌ها، ادامه مطلب را مطالعه کنید.

انواع سایت‌های اسکم و کلاهبرداری

با توجه به ارائه نوآوری‌های مختلف در ارزهای دیجیتال و ارتقاء بسترهای آن، هکرها و افراد کلاهبردار نیز با استفاده از روش‌های مختلف به این بازارها وارد شده و از راه‌های متنوعی اقدام به خالی کردن جیب کاربران می‌کنند. در ادامه انواع سایت‌های اسکم را بررسی می‌کنیم:

·       سایت‌های فیشینگ

سایت‌های فیشینگ، یکی از انواع سایت‌های اسکم و کلاهبرداری هستند که پیش از ارزهای دیجیتال نیز وجود داشتند و برای خالی کردن حساب کاربران از طریق کارت‌های بانکی مورد استفاده واقع می‌شدند. برای این که این سایت‌ها قانع کننده به نظر برسند، ظاهری کاملا شبیه به سایت‌های اصلی دارند و تلاش می‌کنند تا تمام اطلاعات مورد نیاز را از کاربران دریافت کنند. با دریافت اطلاعات کافی، این سایت‌ها می‌توانند به حساب‌های کاربران دسترسی پیدا کرده و آن را خالی کنند.

در دنیای ارزهای دیجیتال نیز شاهد فعالیت سایت‌های فیشینگ هستیم. این سایت‌ها ظاهری شبیه به سایت‌های ارز دیجیتال داشته و در بسیاری از موارد برای شباهت بیشتر دامنه و آدرس آن‌ها نیز شبیه به سایت اصلی است و به همین دلیل شناسایی این نوع سایت‌های اسکم دشوار خواهد بود. پیش از ورود به سایت‌هایی که قصد خرید دارید و نیاز است که اطلاعات بانکی یا کیف پول ارز دیجیتال خود را وارد کنید، بهتر است که آن را به خوبی بررسی کرده و از صحت و امنیت آن اطمینان کافی حاصل کنید.

·       سایت‌های هرمی یا پانزی

سایت‌های پانزی یا کلاه‌برداری، از مدت‌ها پیش وجود داشتند و با روی کار آمدن ارزهای دیجیتال، این طرح‌ها در چنین بازارهایی نیز دوباره فعالیت خود را آغاز کردند. در طرح پانزی، سایت مورد نظر از کاربر پولی به عنوان سرمایه گذاری درخواست کرده و سپس به کاربر اعلام می‌کند که اگر افراد دیگری را به زیرمجموعه خود اضافه کند، پول بیشتری به دست خواهد آورد. در این طرح، برخلاف فیشینگ، کاربر به صورت اختیاری پول خود را در اختیار این افراد قرار می‌دهد. پس از مدتی که عضو جدید به مجموعه اضافه نشد، مدیران پول اعضا را برمی‌دارند.

در سایت‌های ارز دیجیتال این نوع کلاهبرداری بسیار دیده می‌شود. سایت‌هایی وجود دارند که به شما اعلام می‌کنند برای سرمایه گذاری مقداری ارز دیجیتال برای آن‌ها واریز کنید. پس از این کار، به شما لینک دعوت داده می‌شود تا اعضای دیگری را به این سایت اضافه کنید. این سایت‌ها بیشتر افرادی را طعمه خود قرار می‌دهند که توانایی کمی در ترید دارند و ارز دیجیتال یا سرمایه خود را در اختیار این سایت‌ها قرار می‌دهند تا به جای آن‌ها سرمایه گذاری را انجام دهند.

·       صرافی‌ و کیف پول ارز دیجیتال اسکم و کلاهبرداری

در روش‌های کلاهبرداری و اسکم کاربران ارز دیجیتال، صرافی‌ها و کیف پول‌های ارز دیجیتال روش متداول و معمول برای کلاهبرداری هستند. این روش مشابه با فیشینگ بوده و کاربران با وارد کردن اطلاعات خود فرصت کلاهبرداری به هکرها را می‌دهند. این صرافی‌ها معمولا از کاربر می‌خواهند ارز دیجیتال خاصی مانند بیت کوین یا هر ارز دیگری را خریداری کند؛ اما آدرسی که به کاربر می‌دهد تقلبی بوده و باعث می‌شود تا اطلاعات افراد در اختیار هکرها قرار بگیرد.

روش دیگر در این کار این است که صرافی از شما می‌خواهد به جای اینکه ارز دیجیتال خود را نگهداری کنید، آن را در کیف پول معرفی شده توسط صرافی ذخیره نمایید. با این کار، پس از مدتی که مقدار ارز دیجیتال به حد مورد نظر رسید، هکرها آن را خالی کرده و ارزهای دیجیتال کاربران را می‌دزدند.

قبل از اینکه اقدام به سرمایه گذاری و فعالیت در پلتفرم‌های ناشناس کنید، باید پیشینه و مجوزهای آن‌ها را مشاهده کرده و با بررسی کامل اطلاعات اقدام به سرمایه گذاری نمایید.

مطلب پیشنهادی: گیوی چیست؟

سایت‌های عرضه اولیه کوین

·       سایت‌های عرضه اولیه کوین

یکی از روش‌های کلاهبرداری و اسکم در دنیای ارز دیجیتال، سایت‌هایی هستند که ارزها و کوین‌های عرضه اولیه را ارائه می‌کنند. عرضه اولیه یا ایردراپ در ارزهای دیجیتال، روشی است که توسعه دهندگان با استفاده از آن، کاربران را با پلتفرم خود آشنا می‌کنند. اتریوم با استفاده از این روش توانست تعداد زیادی ارز دیجیتال بین مردم پخش کند و بسیاری از کاربران را با شبکه خود آشنا کرد؛ اما همیشه این توسعه دهندگان موفق عمل نمی‌کنند و ممکن است پس از مدتی که سرمایه زیادی جذب کردند، اعلام ورشکستگی کرده و سرمایه کاربران را بدزدند. بسیاری از افراد این کار را با فروش و خرید تتر حتی انجام داده اند.

·       سایت‌های حاوی بد افزار

یکی دیگر از انواع سایت‌های اسکم، سایت‌هایی هستند که دارای بد افزار بوده و به دستگاه کاربران نفوذ می‌کنند. برخی از سایت‌ها بدافزار یا نرم افزاری مخربی دارند که با ورود به آن‌ها به صورت خواسته یا ناخواسته این بدافزارها به دستگاه وارد شده و کارهای مخربی انجام می‌دهند؛ به عنوان مثال ممکن است بدافزاری که به دستگاه وارد شوده، در هنگام انتقال ارز دیجیتال آدرس کیف پول مقصد را تغییر داده و با این کار ارز دیجیتال کاربر را سرقت کند.

به طور کلی، وبسایت‌هایی که اطلاعات اضافی درخواست می‌کنند و یا وعده جوایز بزرگ در ازای سرمایه گذاری به شما می‌دهند، جزء سایت‌هایی هستند که در استفاده از آن‌ها باید بیشترین دقت را داشته باشید.

نکات مهم در پیشگیری از اسکم شدن

روش کلی و دقیقی برای شناسایی و مقابله با سایت‌های اسکم وجود ندارد. برخی از این سایت‌ها، به صورت قانونی فعالیت می‌کنند و پس از مدتی که از فعالیت آن‌ها می‌گذرد، دارایی‌های کاربران خود را به سرقت می‌برند. در ادامه، چند روش کلی برای شناسایی این وبسایت‌ها را در اختیار شما قرار دادیم تا با امینت بیشتری در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت کنید:

  1. یکی از نکات مهم در این زمینه، بررسی آدرس وبسایت است. وبسایت‌هایی که با پروتوکل HTTPS نمایش داده می‌شوند از امنیت بالاتری برخوردارند و می‌توانید برای فعالیت در آن‌ها اقدام کنید.
  2. در هیچ وبسایتی نباید اطلاعات کلیدی و مهم مانند اطلاعات حساب بانکی، کلید‌های خصوصی کیف پول و غیره را در اختیار آن‌ها قرار دهید.
  3. برای جلوگیری از ورود بدافزار به سیستم خود، حتما از آنتی ویروس‌های مطمئن استفاده کرده و برنامه‌های مورد نیاز خود را از منابع معتبر دانلود و نصب کنید.
  4. برای اطمینان بیشتر از عدم سوء استفاده صرافی‌ها، بهتر است که تمام سرمایه خود را در یک صرافی قرار نداده و آن را در صرافی‌های مختلف تقسیم کنید.
  5. برای ورود به صرافی‌ها و فعالیت در آن‌ها بهتر است مواردی را انتخاب کنید که شناخته شده‌تر بوده و مجوزهای لازم برای فعالیت را دارند. همچنین، آدرس‌ها و شماره تماس صرافی‌ها را نیز بررسی کنید و پس از این که مطمئن شدید اقدام به سرمایه گذاری کنید.
  6. از پلتفرم‌هایی که وعده درآمدزایی بالا و جوایز بزرگ را می‌دهند دوری کنید.
  7. روی لینک‌هی ناشناس و نامعتبر مانند ایمیل‌های مشکوک کلیک نکنید.

با رعایت این نکات با امنیت بیشتری فعالیت کرده و از ورود بدافزارها و دسترسی افراد هکر به سیستم خود جلوگیری به عمل آورید.

صرافی و سایت قابل اعتماد ارز دیجیتال ایرانی

با وجود سایت‌های اسکم و کلاهبرداری‌هایی که از کاربران می‌شود، باید توجه داشته باشید که نباید به هر صرافی یا وبسایتی برای سرمایه گذاری ارز دیجیتال اعتماد کرده و پول خود را به حساب آن‌ها واریز کنید. صرافی ارز دیجیتال کیف پول من، یکی از بهترین و بزرگترین صرافی‌های داخلی است که بیش از ۲۰۰۰ ارز دیجیتال را به کاربران خود عرضه می‌کند. این صرافی با ارائه خدمات متنوع و در اختیار داشتن مجوز از تمام مراجع قانونی، بهترین صرافی ایرانی شناخته می‌شود. شما می‌توانید با احراز هویت در کیف پول من، از کیف پول اختصاصی این صرافی نیز برخوردار شده و اقدام به خرید ارز دیجیتال نمایید. در صرافی کیف پول من، امکانات متعدد دیگری مانند تبدیل ارز دیجیتال به لیر و دلار نیز وجود دارد. برای اطلاعات بیشتر آشنایی با این صرافی معتبر، به وبسایت کیف پول من مراجعه کرده و یا اپلیکیشن آن‌ها در پلتفرم‌های دانلود نرم افزار معتبر را نصب کنید.

نظرتان را درباره‌ی مقاله «فریب نخورید! «بررسی انواع سایت های اسکم و کلاهبرداری ها در دنیای ارز دیجیتال»» با ما درمیان بگذارید.

برای این مطلب رای ثبت نشده
اولین رای دهنده باش!
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
رای شما ثبت شد!
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
ثبت نظر
مهدی عباس زاده
12 سال از فعالیتم در حوزه طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ میگذره و اخیرا به دنیای شگفت انگیز ارزهای دیجیتال علاقه مند شدم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *