۳ اشتباه رایج که نتیجه اندیکاتور ها را معکوس میکند!
آیا از اندیکاتور ها در معاملات خود استفاده میکنید؟ آیا اشتباه رایج معامله گران در استفاده از اندیکاتور هارا میشناسید؟
آیا تا به حال پیش آمده که که اندیکاتور RSI یک سیگنال نزولی را نشان دهد در حالی که MACD همزمان سیگنال صعودی را نشان دهد؟
به نظر شما به کدام اندیکاتور میتوان اعتماد کرد؟ آیا اندیکاتور کاملی وجود دارد که بدون خطا پیشبینی کند؟
در این مقاله قصد داریم ۳ اشتباه رایج که نتیجه اندیکاتور ها را معکوس میکند را بررسی کنیم و ببینیم آیا شناخت و استفاده از اندیکاتور ها به تنهایی برای معامله گری کافی است؟
اندیکاتور چیست؟
اگر اسم اندیکاتور ها را تاکنون نشنیده اید باید بگوییم اندیکاتورها ابزارهایی هستند که قیمت آینده سهام را پیش بینی میکنند، این یعنی مقادیر نشان داده شده در اندیکاتور با اعمال فرمول های ریاضی بر قیمت های گذشته روی نمودار به دست آمده اند.
معمولاً از اندیکاتورها برای تائید و اعتبارسنجی روند سهم استفاده میشود و با بهکارگیری اندیکاتورهای دیگر، منجر به سیگنال خرید و فروش میگردد.
سوالی که برای خیلی از معاملهگران پیش میآید این است که با وجود این همه سیگنالهایی که داده میشود و به نظر میرسد درست هستند:
آیا افرادی که با این سیگنالها خرید و فروش میکنن سرمایهشان رشد زیادی میکند؟
پاسخ سوال فوق در نحوه معامله و مدیریت مالی خلاصه میشود. صرفا سیگنال گرفتن دلیلی بر کسب سود نیست و کسی که معاملهگری بلد نباشد در بهترین زمان، بهترین سیگنال را هم داشته باشد نمیتواند سود زیادی کسب کند یا اگر سود کند این امکان وجود دارد که در معاملات آتی سرمایه خود را به خطر بیاندازد.
منظور از مدیریت مالی
مدیریت مالی یعنی معاملهگر سهام بتواند سرمایهاش را اداره کرده و بر آن تسلط داشته باشد. خیلی از معاملهگران حرفهای اعتقاد دارند که مدیریت مالی با اهمیتترین بخش از برنامهریزی معاملاتی است و حتی از اقدام به معامله کردن هم مهمتراست.
توجه: اگر زمان کافی برای مدیریت مالی ندارید میتوانید از خدمات مشاوره مالی استفاده کنید.
مشاور مالی در مراحل حساس کمک می کند که بخش زیادی از پول خود را از دست ندهید. انتخاب یک مشاور خوب بسیار اهمیت دارد و این کار زمانی سخت می شود که باید از میان گزینه های مختلف برای مشاوره از جمله مشاوره برنامه ریزی مالی، مدیریت پول، مدیریت سرمایه و غیره بهترین آن را انتخاب کنید.
اشتباه رایج اول : در استفاده از اندیکاتور ها بی فکر باشیم!
اگر با اندیکاتورها سروکار دارید اما دقیقا طرز استفاده از آنها را نمی دانید باید بدانید این اندیکاتور ها به شما دید هدفمندی نسبت به بازار نمی دهند. بدون دیدگاه هدفمند، نمی توانید تصمیم درستی برای معاملات بگیرید. بدون تصمیم گیری درست، یقینا متحمل ضرر خواهید شد.
اگر تاکنون مبنای معاملاتتان صرفا اندیکاتور ها بوده است ، باید هر چه سریع تر در استراتژی معاملاتی خود تجدید نظر کنید.
اشتباه رایج دوم دست کم گرفتن رقیب اندیکاتور ها!
برای تصمیم گیری معاملات خود از اطلاعات بنیادی استفاده کنید.
بازار ممکن است تحت تاثیر اخبار، خرسی یا گاوی شود. معمولا زمانی که خبر منتشر می شود دیگر برای اقدام کردن خیلی دیر شده است.
زمانی که تحلیل بنیادی بازار گاوی را نشان می دهد، این شرایط بر قیمت اثر خواهد گذاشت. یعنی بازار در این حالت روند صعودی خواهد داشت. همچنین اگر تحلیل بنیادی بازار خرسی را نشان دهد روند نزولی خواهد شد.حالا باید بدون توجه به تحلیل بنیادی قیمت را دنبال کنید.
هرچند گاهی ممکن است اشتباه کنید ، چاره چیست؟
اگر اشتباه کرده باشید باید از نقاط حدضرر برای جلوگیری از ضرر بیشتر استفاده کنید.
اگر به تحلیل بنیادی به تنهایی تکیه کنید چه اتفاقی می افتد؟
زمانی که خبر بدی منتشر می شود، بازار ریزش می کند و شما بخش بزرگی از سرمایه تان را از دست می دهید.قضیه این است که تحلیل بنیادی نمی تواند به طور دقیق آینده بازار را پیش بینی کند.
اشتباه رایج سوم تریدر بدون مغز شویم!
سه دلیل برای اعتماد نکردن به خدمات وکانال ها و سرویس های متعدد سیگنال دهی وجود دارد:
• اول اینکه ۹۹% از این کانال ها اصلا درست عمل نمی کنند.
نتایج خیره کننده ای که در تبلیغات ذکر می شود اکثرا پس از گذشت زمان بر اساس نمودار تهیه می شود. یعنی آنها بهترین پارامترها را برای انطباق با داده های گذشته انتخاب می کنند تا ظاهر مناسبی پیدا کند اما اگر در واقعیت به کار گرفته شود به فاجعه می انجامد.
• دوم اینکه بازار همیشه در حال تغییر است.
نوسان های زیاد و کم، بازار رنج و بازار روندی حالت های مختلف تغییر بازار هستند. سیگنالی که دارید ممکن است در یک بازه خاص زمانی عمل کند اما در صورت تغییر شرایط بازار همه چیز تغییر خواهد کرد.
• دلیل سوم اینکه شما دیگر کنترل معامله خود را ندارید.
حالا اگر در این سیستم موفق نشوید به راحتی تقصیر را بر گردن دیگران می اندازید. این یعنی شما ۱۰۰ درصد مسئولیت معاملات خود را نپذیرفته اید. اگر مسئولیت معاملات خود را نپذیرید یعنی از قدرت خود صرفنظر کرده اید. اگر از قدرت خود دست بکشید یعنی هرگز به دنبال ارتقا و بهتر شدن نخواهید بود.
اگر تاکنون استراتژی موفقی در معامله گری نداشته اید اشکالی ندارد ! سرمایهگذاری در بازار های مالی نیازمند آموزش هستند. قوانین و مفاهیم مهم و نکات بسیار زیادی در معاملات بازار های مالی وجود دارد.
اگر بدون آموزش دیدن سرمایهگذاری کنید سرمایهتان را به خطر انداختهاید. با توجه به شرایط فعلی، ما توصیه می کنیم آموزش های سایت مارا دنبال کنید و مهارت های خود را بالا ببرید.
به نظر شما آیا میشود به اندیکاتورها به تنهایی اعتماد کرد؟ آیا اندیکاتور کاملی وجود دارد که بدون خطا پیشبینی کند؟ آیا معامله گران موفق ترکیبی طلایی از اندیکاتور ها دارند که بدون خطا عمل کند؟ پاسخ خودرا با ما درمیان گذارید.
نظرتان را دربارهی مقاله «۳ اشتباه رایج که نتیجه اندیکاتور ها را معکوس میکند!» با ما درمیان بگذارید.
فوق العاده مفید و باارزش – خدا قوت
درود خسته نباشید،ممنون بابت توضحات بی نهایت کامل،واقعا عالی بود واقعااااا.
فقط یه سوال چطوری باید به صورت عددی (بدون نمودار) با مکدی کار کنم؟
مثلا من الان مقدار مکدی یک سهمی رو دارم اما چطوری باید بدونم الان زمان خریده یا فروشه؟