مرحله آزمایشی ریال دیجیتال به زودی آغاز میشود
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، مهران محرمیان در نشست خبری نهمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت با بیان اینکه این همایش بزرگترین همایش بانکداری کشور است و آخرین پیشرفتهای روز بانکداری در این همایش تشریح و معرفی میشود، اظهار داشت: رویکرد این است که بر روی ارزش آفرینی دیجیتال تمرکز شود اما دیجیتال شدن فرایندها به خودی خود ارزش نیست و دیجیتالی شدن زمانی ارزش دارد که برای مشتری نهایی ارزش ایجاد کند و این دیجیتالی شدن باید در راستای خلق ارزش برای مشتری نهایی باشد.
وی با اشاره به ریال دیجیتال و اقداماتی در این حوزه انجام شده است، ادامه داد: طبق اعلام شورای پول و اعتبار عنوان رمز ریال به ریال دیجیتال و رایاپول تغییر پیدا کرده و ریال دیجیتال را عملیاتی کردیم. اما ابعادی مختلفی آن از لحاظ امنیت، مباحث فنی و …. باید در شبکه بانکی تست و آزمایش انجام میشد و موضوع حساسیت بر روی تجربه کاربری وجود دارد که البته ارتقای خوبی در این حوزه انجام شده است.
معاون بانک مرکزی با بیان اینکه مرحله پیش آزمایشی انجام شده، گفت: مرحله آزمایشی ریال دیجیتال به زودی آغاز میشود اما این روند تدریجی خواهد بود و عجله زیادی برای اجرای ریال دیجیتال نداریم.
محرمیان در پاسخ به سوال ایلنا درباره نوع خدماتی که ریال دیجیتال به مردم و مشتری ارائه میدهد و اینکه آیا خدمات بینالمللی خواهد داشت، گفت: بینالمللی بودن ریال دیجیتال را نه تایید و نه تکذیب میکنم اما خدمات ریال دیجیتال یا به طور کلی رمز ارزها ابعاد مختلف و متفاوتی دارند البته در بخش ریال دیجیتال هنوز محدودیتهای فنی داریم. در این حوزه علاقهمندی بسیار بالا است و بازار میخواهد بداند چه اتفاقاتی قرار است رخ دهد و چه خدماتی ارائه میشود که در همایش یک و دوم اسفند ماه تشریح داده خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تا پایان سال معاملات ارز ریال افزایش پیدا خواهد کرد، افزود: اولین معامله انجام شده اما در فضای محدود بوده و تا پایان سال تعداد معاملات افزایش پیدا خواهد کرد.
معاون بانک مرکزی درباره اقدامات انجام شده برای اعتبارسنجی بانکها گفت: اعتبار سنجی بانکها اولویت بسیار بالایی در بانک مرکزی دارد و گره کار هم در بخش دیتا گرفتن بوده است اما اجماع خوبی شکل گرفته که این کار پیش برود و قدمهای مثبت خوب رو به جلو برداشته شدهاست.
محرمیان همچنین درباره سرنوشت پروژه تجمیع تمام کارتهای بانکی در یک کارت بانکی اظهار داشت: تجمیع کارتهای بانکی در حد یک ایده بود و موضوع اجرای این ایده بحث هویت تجاری بانکها است و نمیتوان هویت تجاری بانکها را محو کنیم و در موضوع ایده تجمیع اپلیکیشنهای بانکی هم با این موضوع مواجه هستیم.
وی همچنین با اشاره به اینکه در چند هفته اخیر مردم با مشکل عدم ارائه وجه نقد از عابربانکها مواجه هستند و این موضوع در روزهای پایانی سال که میزان تقاضا افزایش پیدا میکند، تشدید پیدا خواهد کرد، گفت: واقعیت این است که ابزارهای الکترونیک چه برای پرداخت و چه برای سایر استفادهها بسیار گسترده شده و دیگر نیازی به دریافت پول نقد نیست و در ارائه خدمات الکترونیک هر چند بهترین در دنیا نیستیم اما اقدامات خوبی در این حوزه انجام شده و البته به طور قطع در پایان سال و ایام عید در راستای فرهنگ ایرانی و عیدی دادن، تقاضا برای پول نقد افزایش پیدا میکند.
معاون بانک مرکزی در پاسخ به سوال دیگر ایلنا درباره صحبتهای اخیر رییس سازمان امور مالیاتی مبنی بر اینکه امکان رصد معاملات رمز ارز و تخمین درآمد حاصل شده از این معاملات و به دنبال امکان وضع مالیات برای این معاملات گفت: سازمان امور مالیاتی باید این موضوعات را به صورت دقیق در جلسات فی مابین مطرح کند تا اگر نیازهای خاصی وجود داشت که مطابق آنچه که در قانون آمده، بانک مرکزی باید آن نیاز را تامین کند، نسبت به انجام آن اقدام کند اما به طور خاص رمز ارز مانند سایر معاملات که در کشور انجام میشود آنچه که در شبکه پرداخت صورت بگیرد مشخص و شفاف است اما معاملاتی هم در خارج از فضای رسمی انجام میشوند که غیر شفاف هستند .
نظرتان را دربارهی مقاله «مرحله آزمایشی ریال دیجیتال به زودی آغاز میشود» با ما درمیان بگذارید.