در زمان قطع اینترنت ، برای ارز دیجیتال چه کنیم؟ فراهم کردن اینترنت برای ترید

۲۳ دی ۱۴۰۱
اگر اینترنت قطع شود، چه بلایی سر ارز دیجیتال می‌آید؟

اتفاق ناگواری که بارها در کشورمان شاهدش بودیم اختلالات و قطعی های مکرر اینترنت و قطع دسترسی به اینترنت بین الملل بوده. امروز میخواهیم بررسی کنیم تاثیر قطعی اینترنت بر ارز های دیجیتال چه مقدار است و در صورت قطعی اینترنت باید چه کنیم؟ آیا میتوان در صورت قطعی اینترنت بین المللی همچنان ترید کرد و یا به موجودی کیف پولمان دسترسی داشته باشیم؟ این ها سوالاتی است که قرار است در ادامه آن هارا مطرح کنیم. با ما همراه باشید.

اختلال و قطعی اینترنت بین المللی

در روزهای اخیر اینترنت بین المللی برای کاربران ایرانی قطع شده بود. چند اپلیکیشن از جمله اینستاگرام، واتساپ، لینکدین، اپ‌استور، گوگل‌پلی، اسکایپ و همچنین سایت‌های مایکروسافت از دسترس کاربران داخل ایران خارج شده بود. دنیای اقتصاد ، خسارت ناشی از قطعی اینترنت در ایران را چیزی در حدود ۵ /۱میلیون دلار برای هر ساعت برآورد می‌کند. همچنین اکثر سایت هایی که در خارج کشور بودند با کندی شدید برای کاربران داخل ایران همراه بودند. از مهمترین سایت هایی که نیاز کاربران ارز دیجیتال است سایت تریدینگ ویو ، کوین تلگراف ، کوین دسک و کوین گکو و کوین مارکت کپ است که در حال حاضر با اختلالات شدیدی همراه است.

شاید برای بسیاری از افراد بازار ارز دیجیتال یک بستر سرمایه‌گذاری یا حتی نوعی تفریح باشد، اما برای بسیاری دیگر یک منبع درآمد است. چه کسانی که از راه تریدینگ امرار معاش می‌کنند، چه آن‌ها که در قامت کسب‌وکار در این عرصه خدمات ارائه می‌دهند، حیات شغلی و حرفه‌ایشان به اینترنت وابسته است.

افشین حیدرپور، محقق و فعال حوزه بلاکچین، در گفت‌وگو با زومیت مسائلی را که در بازار کریپتوکارنسی در دوران محدودیت اینترنت به وجود آمده، به دو دسته مشکلات کسب‌وکارها و مشکلات کاربران تقسیم می‌کند. حیدرپور در توضیح کسب‌وکارهای این حوزه می‌گوید:

«در ایران دو دسته کسب‌وکار فعال در حوزه کریپتو کارنسی داریم: دسته اول کسب‌وکارهای حوزه تبادل یعنی صرافی‌ها هستند و دسته دوم، کسب‌وکارهای حوزه فناوری هستند که برنامه‌ها و اپلیکیشن‌های بر بستر بلاکچین را آماده می‌کنند. هر دو دسته هم در این مدت از وضعیت اینترنت آسیب دیده‌اند.»


در زمان قطع اینترنت ، برای ارز دیجیتال چه کنیم؟

در زمان قطع اینترنت ، برای ارز دیجیتال چه کنیم؟


کارهایی که از قبل اختلالات اینترنت بکنیم:

متاسفانه سیاست گذاری های اشتباه مشکلات زیادی در زمینه اینترنت به وجود می آورد که دسترسی مارا به کلیه سایت های لازم برای ارز دیجیتال از بین میبرد. اما ما باید یک سری اقدامات قبل از اختلالات انجام دهیم تا خسارت های ناشی از قطعی را کمتر کنیم:

  1. استفاده از صرافی های ارز دیجیتال داخلی : بسیاری از صرافی های ایرانی این روزها رقیب خوبی برای صرافی های خارجی شده اند. بجز امکان وامدهی و فیوچرز و مارجین کلیه امکانات شامل خرید و فروش ساده ، خرید و فروش حرفه ای ، سیستم مدیریت پرتفو ، داستینگ ، استیکینگ و سفارشات شرطی و حد ضرر و حد سود را میتوانید در صرافی های ایرانی ببینید. همچنین تعداد ارزهای دیجیتالی که در صرافی های ایرانی قابل خرید و فروش می شوند ، روز به روز درحال افزایش است و امروزه برخی از صرافی ها حدود ۷۰۰ ارز ، کوین و شت کوین را در صرافی خود قابل معامله کرده اند. برای انتخاب مناسب ترین گزینه برای خودتان حتما مقاله بهترین صرافی ارز دیجیتال ایرانی را بخوانید.
  2. استفاده از صرافی های خارجی که با کاربران ایرانی مشکلی ندارند :  برخی از صرافی های خارجی مثل کوینکس ، با وجود تحریم های بین المللی از کاربران ایرانی پشتیبانی میکنند و شما میتوانید با کارت ملی یا یک سند احراز هویت کنید. لذا در صورت قطعی اینترنت یا هر گکونه مشکل با خیال راحت تا پایان قطعی حساب شما باقی می ماند و نیازی به نگرانی بابت بسته شدن حساب کاربری  و راکد شدن نیست. برای انتخاب مناسبترین صرافی میتوانید مقاله بهترین صرافی ارز دیجیتال خارجی را بخوانید.
  3. استفاده از کیف پول های مجاز ارز دیجیتال : برخی کیف پول های ارزدیجیتال آنلاین و برخی آفلاین هستند. همچنین برخی از آنها حضانتی و برخی غیر حضانتی هستند. در زمان های بحران سایت های سازنده میتوانند به کیف پول های آنلاین حضانتی دسترسی داشته باشند. اما کیف پول های غیر حضانتی که به صورت آفلاین در دسترس شما هستند مانند تراست والت ، متامسک ، ترون لینک و … هیچکس بجز شما حق برداشت از آنهارا ندارد و صرافا دارنده ۱۲ کلمه امن مالک آن است. برای نتیجه گیری بهتر مقاله بهترین کیف پول ارز دیجیتال را بخوانید.
  4. استفاده از ارز های غیر متمرکز : در زمان های بحران برخی از ارزهای دیجیتال که ظاهر غیرمتمرکزی دارند اما در واقعی توسط سازندگان قابل کنترل هستند مانند تتر دردسر ساز می شوند. به این گونه که احتمال مسدودی و مشکلات برای دارندگان حساب هایی که موجودی تتر یا هر ارز متمرکز دیگری دارند بالاست. لذا سعی کنید از ارزهای استفاده کنید که از این نظر مشکلی نخواهند داشت.برای این منظور حتما بهترین جایگزین تتر چیست؟ خطر مسدودی حساب تتر ایرانیان را بخوانید.
  5. استفاده از نرم افزار های تحلیلی داخلی : شما میتوانید از سرویس های جدید داخلی برای تحلیل ارزهای دیجیتال بجای تریدینگ ویو و متاتریدر استفاده کنید.
  6. استفاده از ربات ها و سرویس های داخلی : ربات ها و سرویس های ایرانی روز به روز درحال گسترش هستند. یکی زا بهترین سرویس ها در این زمینه ، سرویس مقایسه قیمت صرافی های ارز دیجیتال ایرانی است که توسط میهن سیگنال ساخته شده و به صورت رایگان در اختیار شما قرار دارد. شما میتوانید با استفاده از این سرویس ، بهترین موقعیت های آربیتراژ را شناسایی کنید و سود جزئی کسب کنید. همچنین پیشنهاد میکنیم مقاله ربات معامله گری چیست؟ + معرفی بهترین ربات های تریدر رایگان را بخوانید.

چه اقداماتی میتوانیم در زمان اختلالات ارز دیجیتال انجام دهیم؟

پاسخ این سوال بسته به اینکه ارز مورد نظر شما در چه جایی قرار دارد متفاوت است.

  • اگر صرافی مورد نظر شما خارجی است : با استفاده از VPS خارجی تلاش کنید تمامی پوزیشن های باز خود را ببندید. استفاده از مارجین و فیوچرز در این زمان حساس بسیار خطرناک و منجر به نابودی دارایی شما خواهد شد. سعی کنید به علت تغییر IP درصورت امکمان وارد حساب خود نشوید وگرنه امکان مسدودی حساب شما بالا می رود.
  • اگر کیف پول مورد نظر شما آنلاین است : با استفاده از VPS خارجی تلاش کنید تمامی دارایی خود را به یک کیف پول ارز دیجیتال غیر حضانتی مثل تراست والت ، لجر یا ترزور منتقل کنید.

آیا برای ترید می توان از اینترنت ملی استفاده کرد؟

درحال حاضر اکثر صرافی های ایرانی فقط قابلیت خرید و فروش به صورت ساده را دارند. قابلیت های مختلفی مثل فیوچرز ، مارجین و استیکینگ و موارد دیگر که در اکثر صرافی های خارجی وجود دارد ، هنوز بومی سازی نشده است. لذا با اینترنت ملی به سادگی نمیتوانید به قابلیت های مختلف برای ترید دسترسی داشته باشید.


کیف پول های مجاز در زمان قطعی اینترنت

شما میتوانید از اپلیکیشن های غیر حضانتی معروفی مثل تراست والت ، متامسک ، کوینومی و همچنین کیف پول های سخت افزاری مثل لجر ، ترزور و کول والت مثل سابق استفاده کنید. در صورت قطع اینترنت دارایی شما تا زمان دسترسی به اینترنت باقی می ماند و هیچ کس و هیچ چیزی (حتی سازندگان کیف پول ها) هم به دارایی شما دسترسی نخواهند داشت.

صرافی های مجاز در زمان قطعی اینترنت

در مورد صرافی های ارز دیجیتالی که در زمان قطعی اینترنت می توانید استفاده کنید شک و شبه بسیار است! شما تنها جایگزینی که برای صرافی های معتبر خارجی خواهید داشت ، صرافی های ایرانی است. البته این صرافی ها اخیرا پیشرفت های محسوس و قابل توجهی داشته اند و میتوانند جایگزین خوبی برای صرافی های خارجی شوند. مثلا قابلیت خرید و فروش بیش از ۳۰۰ ارز مختلف ، کارمزد های متنوع ، اپلیکیشن موبایل ، قابلیت استفاده از ربات و … از امکاناتی است که تازگی به صرافی های ایرانی اضافه شده اند. شما میتوانید از لینک زیر مناسب ترین شان را انتخاب کنید.

معرفی بهترین صرافی های ارز دیجیتال ایرانی


خطر اپلیکیشن های جعلی و بد افزار ها

در زمان قطع اینترنت امکان استفاده از نرم افزار های استور مثل گوگل پلی یا اپل استور وجود ندارد ، لذا برای نصب نرم افزار ها معمولا به صورت آفلاین یا از استور های غیر رسمی استفاده می شود که خطر نصب نرم افزار های جعلی و بد افزار ها را بالا می برد.

سخن پایانی

بخض عمده ای از فناوری های جدید مثل بلاک چین و ارز های دیجیتال با وجود استفاده از فناوری های غیر متمرکز وابستگی زیادی به اینترنت دارد. کاربرانی که ارز دیجیتال دارد و یا معامله گر روزانه هستند ، در انتقال ، خرید و فروش و کلیه کار های روزانه دچار آسیب های زیادی شده اند. حالا به نظر می‌رسد ادامه قطع اینترنت و ادامه محدودیت‌های اینترنتی علاوه بر ایجاد اختلال در ارتباطات مجازی، ضرر چشمگیری به کسب‌وکارهای نوپا  ، صرافی های ارز دیجیتال و استارتاپ های مختلف اینترنتی وارد می‌کند که ممکن است بعضی از آنها جبران‌ناپذیر باشند. امیدواریم هیچگاه تلخی این روزها تکرار نشود!

نظرتان را درباره‌ی مقاله «در زمان قطع اینترنت ، برای ارز دیجیتال چه کنیم؟ فراهم کردن اینترنت برای ترید» با ما درمیان بگذارید.

1 نفر این مطلب را پسندید.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
رای شما ثبت شد!
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
ثبت نظر
مهدی عباس زاده
12 سال از فعالیتم در حوزه طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ میگذره و اخیرا به دنیای شگفت انگیز ارزهای دیجیتال علاقه مند شدم.

‫2 نظر

  • سلام.وقت بخیر امکانش هست توضیح بدید چرا تعداد توکن هاش افزایش داشته؟

  • مرسی از مطلب خوبتون
    به شدت آموزنده بود.

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *