بیت کوین (bitcoin) چیست(به زبان ساده)؟ +ویدئو

۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۰
بیت کوین(bitcoin) چیست؟

بیت کوین با روند رو به رشد ارزش خود از زمان ایجاد شدن، همواره توجه کارشناسان و فعالان ارزهای دیجیتال را به خود جلب کرده است. آنچنان که با گذشت حدود ۱۰ سال از زمان ایجاد شدنش، قیمت آن از چند دلار به حدود ۶۵ هزار دلار رسیده است. با توجه به اهمیت این مسئله و شبهاتی در مورد آن، تصمیم گرفته شد در این مقاله، با بیت کوین و دلایل موفقیت آن از صفر تا صد آشنا شوید.

در سال ۲۰۰۸ مقاله‌ای به برخی از صاحب نظران علوم رمز نگاری جهان ارسال شد که در آن از ارز دیجیتال جدیدی به نام بیت کوین سخن گفته شده بود. در این مقاله، ساتوشی ناکاموتو، ضمن معرفی بیت کوین به عنوان یک پول الکترونیکی، نحوه کار با آن را نیز توضیح داده بود. بیت کوین به عنوان جایگزینی دیجیتالی برای پول‌های رایج است. البته گرچه قابلیت‌ها و کارکردهایی بیشتر از یک پول معمولی را دارد. مثلاً شما می‌توانید بیت کوین استخراج کنید و یا بر روی آن سرمایه‌گذاری انجام دهید.

کلیپ آموزشی بیت کوین چیست؟

آیا بیت کوین تحت کنترل فرد یا گروه خاصی است؟

بر عکس پول‌های معمولی که توسط بانک‌های مرکزی کشورها چاپ و منتشر می‌شوند، بیت کوین در اختیار شخص یا گروهی خاص نیست. شبکه بیت کوین قوانین مربوط به خود را داراست. هر کسی که بخواهد در این شبکه فعالیت داشته باشد، باید با این قوانین آشنایی داشته باشد و آن‌ها را بپذیرد. این قوانین که وایت پیپر (White Paper) هم نامیده می‌شوند، مجموعه‌ای از کدهای برنامه‌نویسی هستند که به صورت عمومی در بستر اینترنت قابل مشاهده هستند.

ساختار عملکردی بیت کوین

بیت کوین از موارد زیر تشکیل می‌شود. هر کدام از این قسمت‌ها کارهای خاص مربوط به خود را انجام می‌دهند.

  • ماینرها (Miners): ماینرها دستگاه‌هایی هستند که به استخراج بیت کوین مشغولند و همچنین تراکنش‌های داخل شبکه بیت کوین را تایید می‌کنند.
  • توسعه دهندگان (Developers): این افراد به صورت داوطلبانه به بهبود نرم‌افزار بیت کوین و ارتقای ویژگی‌های آن می‌پردازند.
  • گره یا نود (Node): دستگاه‌هایی هستند که مانند سرورها سابقه تراکنش‌های شبکه بیت کوین را در خود ذخیره می‌کنند.

چرا بیت کوین ساخته شد؟

  • مثل دیگر پول‌های رایج در جهان، بیت کوین نیز جهت پرداخت‌های مالی ایجاد شده است.
  • امنیت بالای بیت کوین به طوری است که فقط دارنده کلید خصوصی می‌تواند پول بیت کوین خود را خرج کند یا بکار ببرد. یعنی افراد دیگر نمی‌توانند از پول شما بدون داشتن کلید شخصیتان استفاده کنند.
  • جلوگیری از «پرداخت چندباره»، یکی دیگر از اهداف این ارز دیجیتال می‌باشد. در این شبکه نمی‌توان از یک واحد بیت کوین دوبار استفاده کرد. تصور می‌شود در دنیای دیجیتال هر چیزی را می‌توان با چند کلیک ساده، کپی کرد و دوباره ساخت ولی شبکه بیت کوین دارای پروتکل‌های خاصی است که نمی‌توان از یک بیت کوین در دوجا استفاده کرد و دو خرید با یک پول انجام داد.

با استفاده از پول‌های متداول، گروه‌های خلافکار می‌توانند با چاپ پول‌های جعلی، به نحوی «پرداخت چندباره» را ایجاد کنند. گرچه کاملاً شبیه آن چیزی نیست که در مورد ویژگی بیت کوین گفته شد.

چه کسی بیت کوین را ساخت؟

خالق بیت کوین کیست؟

ساتوشی ناکاموتو، فرد یا گروه ناشناسی است که بیت کوین را ایجاد کرده است. این فرد یا گروه خاص، از سال ۲۰۰۹ که شبکه بیت کوین آغاز به کار کرد، تا اواخر سال ۲۰۱۰، وقتی که صحت عملکرد شبکه تایید شد، حضور داشت و بعد از آن ناپدید شد.

احتمالا بخاطر دلایل امنیتی، فرد یا گروه سازنده بیت کوین هویت خود را مخفی نگه داشته است. چرا که در ابتدا بیت کوین برای خیلی از حکومت‌ها و بانک‌های بزرگ جهانی مشکل‌ساز بود و در بعضی موارد همچنان هست. به همین دلیل اگر هویت سازنده این شبکه معلوم باشد، دستگیری و دادگاهی شدن کمترین مشکلاتی است که بوجود می‌آید. اگر چه افراد زیادی ادعا می‌کنند که سازنده بیت کوین هستند ولی به دلیل کافی نبودن مدارکشان، حرفشان اثبات نمی‌شود.

برخی معتقدند سازنده بیت کوین یک سازمان مخفی دولتی می‌تواند باشد. نظریه‌های زیادی مبنی بر ارتباط ساتوشی ناکاموتو و نظام مالی آمریکا وجود دارد. یکی از دلایل این نظریات، وجود کدهای رمزنگاری مشابه بیت کوین در شیوه‌های رمزنگاری سازمان‌های جاسوسی و امنیتی آمریکا است.

چرا بیت کوین اینقدر ارزشمند است؟

به طور معمول، حکومت‌های جهان، در قبال پولی که به چاپ می‌رسانند، پشتوانه‌ای به وسیله فلزات گران‌بها مثل طلا برای آن ایجاد می‌کنند. این عمل، ارزش آن پول را بالا می‌برد. ولی سیستم بیت کوین کاملاً متفاوت است. جدای از هزینه‌ای که صرف برق و نگهداری و ساخت تجهیزاتی می‌شود که یک واحد بیت کوین استخراج شود، پشتوانه ظاهری دیگری ندارد. ولی از طرف دیگر، عرضه و تقاضا دو دلیل اصلی ارزش‌گذاری بیت کوین هستند. به عبارت دیگر، اعتماد مردم است که به بیت کوین ارزش داده است. هر چه تقاضای بیت کوین در جهان بیشتر باشد، قیمت بیت کوین افزایش خواهد یافت و هر چه عرضه بیشتر شود، عکس این عمل اتفاق خواهد افتاد.

خصوصیات بیت کوین

مزیت بزرگ بیت کوین این است که توسط هیچ سازمان یا ارگان خاصی کنترل نمی‌شود؛ این یعنی کنترل آن کاملا دست مردم است.

مزیت بزرگ بیت کوین این است که توسط هیچ سازمان یا ارگان خاصی کنترل نمی‌شود؛ این یعنی کنترل آن کاملا دست مردم است.

  • غیرمتمرکز بودن

این ارز دیجیتال توسط هیچ سازمان یا ارگان خاصی کنترل نمی‌شود. یعنی کنترل آن به دست مردم است. به عبارت دیگر، این بانک‌ها نیستند که بیت کوین استخراج کنند یا ایجاد کنند، بلکه قدرت به دست مردم افتاده است. به این طریق قدرت بین شبکه توزیع شده است. اگر تا بحال برای نقل و انتقال‌های مالی به بانک‌ها به عنوان طرف سوم قرارداد تکیه می‌شد، در شبکه بیت کوین، همه افراد حاضر در شبکه طرف سوم به حساب می‌آیند و ناظر بر تراکنش‌ها می‌باشند. یعنی برای ثبت شدن یک تراکنش در شبکه بیت کوین، باید بیشتر از نصف اعضای موجود در شبکه، آن تراکنش را تایید کنند. قوانین این سیستم به صورت شفاف در کدهای برنامه‌نویسی نوشته شده است. به این صورت امنیت تراکنش‌ها نیز بالا می‌رود.

  • محدودیت در تعداد بیت کوین‌ها

بانک‌ها می‌توانند هر چقدر که بخواهند، با یا بدون پشتوانه، پول چاپ کنند و بدین طریق تورم را نیز تحت تاثیر قرار دهند. در شبکه بیت کوین، تنها به تعداد ۲۱ میلیون واحد بیت کوین می‌توان استخراج کرد که توسط سازنده آن تعیین شده است.

با گذشت زمان، استخراج بیت کوین به تدریج سخت‌تر می‌شود. در حقیقت استخراج بیت کوین در دوره‌های زمانی مشخص، کاهش می‌یابد. در واقع یکی از دلایل اصلی ارزشمند شدن بیت کوین با گذشت زمان، محدود بودن تعداد کل بیت کوین‌های قابل استخراج است.

طبق نظر کارشناسان، تا سال ۲۱۴۰ همه ۲۱ میلیون بیت کوین استخراج خواهد شد.

  • عدم نیاز به احراز هویت

در بانک‌ها و کلیه شبکه‌های پرداختی رایج، افراد باید فرآیند تکمیل مشخصات فردی و شناسایی خود را به صورت کامل طی کنند تا بتوانند از خدمات مالی آن‌ها بهره‌مند شوند. اما در شبکه بیت کوین، هیچ نیازی به اطلاعات شخصی جهت ایجاد حساب وجود ندارد. اگرچه عدم تایید هویت به معنی غیر قابل رهگیری بودن نیست. شبکه بیت کوین یک شبکه زنجیره بلوکی است. در هر بلوک این زنجیره، اطلاعات مبدا، مقصد و مبلغ تراکنش ذخیره می‌شود. همچنین تمام بلوک‌ها مثل حلقه‌های یک زنجیر به هم متصل هستند و اطلاعات هر بلوک، به بلوک قبل از خود ارتباط دارد. از این رو، می‌توان تمام تراکنش‌ها را از صفر تا صد پیگیری کرد.

با این وجود، صرافی‌های پول‌های الکترونیکی جهت خرید و فروش بیت کوین، احراز هویت را انجام می‌دهند. این اقدام در مقابله با اعمال مجرمانه مثل پولشویی و قاچاق انجام می‌گیرد.

  • تراکنش‌ها قابل اصلاح نیستند

با ثبت و تایید یک تراکنش در شبکه بیت کوین، اطلاعات آن به تمامی اعضای حاضر در شبکه ارسال می‌شود تا به تایید گره‌ها برسد. در صورت تایید، دیگر این تراکنش‌ها برگشت‌پذیر نخواهند بود. پس باید در انجام هر تراکنش، نهایت دقت را به خرج داد!

  • ره صد ساله به یک شب نتوان رفت

از آنجا که تمامی تراکنش‌ها به تایید اعضای حاضر در شبکه می‌رسد، امکان تقلب و دست بردن به اطلاعات به صفر می‌رسد. البته همچنان اگر کسی بخواهد تغییری در اطلاعات ایجاد کند، باید حداقل نصف گره‌های شبکه را دستکاری کند. با توجه به تعداد بالای گره‌های موجود در شبکه و هزینه‌های بالای تجهیزات و برق مصرفی، بودجه هنگفتی لازم است تا این اتفاق ممکن شود.

آیا عمر بیت کوین با اتمام استخراج آن، پایان می‌یابد؟

با علم به اینکه بیشتر از ۲۱ میلیون بیت کوین نمی‌شود استخراج کرد، این سوال پیش می‌آید که آیا عمر بیت کوین هم استخراج ۲۱ میلیون بیت کوین به پایان می‌رسد؟ برای پاسخ به این سوال باید منابع درآمدی بخش‌های مختلف بیت کوین را بررسی کنیم.

پیش‌تر گفته شد که هر دستگاه ماینر دو وظیفه انجام می‌دهد که باعث درآمدزایی آن می‌شود. راه اول، استخارج بیت کوین و دریافت پاداش و راه دوم تایید تراکنش‌های شبکه بیت کوین است. وقتی یک دستگاه ماینر، مقداری بیت کوین استخراج می‌کند، به آن پاداش تعلق می‌گیرد. اما این پاداش با گذشت زمان، رفته رفته کم می‌شود. پیش بینی شده است که بعد از چند دوره هاوینگ دیگر، این مقدار پاداش بسیار ناچیز خواهد شد. یعنی قبل از سال ۲۱۴۰، درآمد حاصل از کارمزد تراکنش‌ها بسیار بیشتر از استخراج آن می‌شود. پس در نتیجه ماینرها به وظیفه دوم خود ادامه داده و از این طریق از کارمزد تراکنش‌ها درآمد کسب می‌کنند. با گذشت زمان و افزایش تقاضا، کارمزد تراکنش‌ها هم افزایش می‌یابد که حتی بر پاداش استخراج بیت کوین هم پیشی می‌گیرد. پس بیت کوین از بین نخواهد رفت و ارزشش بیشتر هم خواهد شد!

نحوه عملکرد بیت کوین چگونه است؟

تصویر بیت کوین - طرز کار- میهن سیگنال

تراکنش‌های بیت کوین بسته‌های اطلاعاتی محسوب می‌شوند که همه گره‌های سیستم، آن‌ها را ذخیره می‌کنند. فناوری بلاک چین (blockchain) زیرساختی است که شبکه بیت کوین بر آن بنا شده است. در این شبکه، هر بسته اطلاعات یک حلقه از زنجیره را تشکیل می‌دهد. اطلاعات موجود در این زنجیره، بین گره‌های شبکه به شکل غیر قابل تغییر پخش می‌شود.

وقتی نودها تراکنش‌ها را اعتبارسنجی کردند، این تراکنش‌ها در مم‌پول (mempool) در انتظار پروسه تایید می‌مانند. سپس ماینرها تراکنش مورد نظر را انتخاب کرده و در بلاک مخصوص قرار می‌دهند و به رقابت می‌پردازند. رقابت بدین گونه است که باید یک معمای بسیار پیچیده ریاضی را حل کنند که به صرف انرژی و تجهیزات پردازشی قوی نیازمند است. این معمای ریاضی یک مسئله رمزنگاری مرتبط با تراکنش فعلی و توابع هش است.

بعد از حل مسئله رمزنگاری، بلاکی که ساخته شده است، در ادامه تمام بلاک‌های قبلی به ترتیب زمانی قرار گرفته و یک حلقه به زنجیره بلوکی اضافه می‌کند. در واقع کلمه بلاک چین، مبنی بر همین حقیقت است که بلوک‌ها مثل حلقه‌های یک زنجیر به دنبال هم وصل هستند و بهم مرتبطند.

حال بر اساس میزان کاری که ماینرها انجام داده‌اند، به آن‌ها پاداش تعلق می‌گیرد. اولین ماینری که عملیات حل مسئله ریاضی را به اتمام برساند، پاداش می‌گیرد. این پاداش، همان مبلغ کارمزدی است که کاربر هنگام ایجاد تراکنش تعیین کرده است.

برای تایید تراکنش‌ها، کاربران باید هزینه مشخصی را به نام کارمزد آن تراکنش تعیین کنند. هر چه کارمزد تراکنش‌ها بیشتر باشد، ماینرها تمایل بیشتری به حل معمای رمزنگاری آن دارند.

حدوداً هر ۴ سال رخدادی به وقوع می‌پیوندد که طی آن پاداش استخراج بیت کوین نصف می‌شود. این رویداد هاوینگ نام دارد که تغییری در فرآیند استخراج بوجود می‌آورد.

اضافه بر ماینرها، توسعه دهندگان هم می‌توانند بر روی سیر توسعه شبکه تغییر ایجاد کنند. مثلاً در صورتی که بین دو گروه توسعه دهنده اختلاف نظری بوجود بیاید، از آن‌جا به بعد آن دو گروه می‌توانند از هم جدا شوند و یک زیر شاخه (فورک) از پروژه را ایجاد کنند که به صورت موازی عمل می‌کند، ولی نهایتاً روی شاخه و پروژه اصلی تاثیر می‌گذارند. چون هر فورک تقریبا یک نمونه آزمایشی از ارز دیجیتال مورد نظر را نشان می‌دهد. اگر اصلاح مورد نظر روی فورک موفقیت آمیز باشد، روی ارز دیجیتال اصلی نیز اعمال می‌شود.

کسب بیت کوین رایگان جزو موضوعات پر بازدید و زرد حال حاضر است.

کسب بیت کوین رایگان جزو موضوعات پر بازدید و زرد حال حاضر است.

آیا کسب بیت کوین رایگان واقعی است؟

شاید تابحال آگهی‌هایی به چشمتان خورده باشد که ادعا می‌کنند شما می‌توانید به صورت رایگان و بدون هیچ هزینه‌ای، نه از نظر تجهیزات خاص و نه هزینه پولی، به استخراج بیت کوین یا کسب آن مشغول باشید.

ولی رک و راست بگویم، این افراد هدفی جز اتفلاف وقت شما، سو استفاده از شما و بعضی مواقع کلاهبرداری ندارند!

مشاهده تبلیغاتی که باعث شود شما بیت کوین دریافت کنید، نصب نرم‌افزار خاصی که برایتان بیت کوین رایگان استخراج می‌کند و دیگر راه‌های تبلیغاتی فقط برای استفاده از شما برای اهداف خودشان است. اکثرا هم این سایت‌ها دام‌هایی پهن کرده‌اند که کاربران نهایتا از آنجا سر در می‌آورند و قربانی کلاهبرداری می‌شوند. در این باره باید خیلی مراقب بود.

در اصل استخراج بیت کوین، تجهیزات مخصوص به خودش را دارد که ماینر نامیده می‌شود و برای تهیه آن باید پول خرج کنید. برای اطلاعات بیشتر دیده بان کلاهبرداری های ارز دیجیتال را ببینید.

آیا شبکه بیت کوین هک می‌شود؟

گستردگی شبکه بیت کوین و استقبال بسیار زیاد مردم از این شبکه، از دلایل اصلی هک نشدن بیت کوین است.

تاکنون شبکه اصلی بیت کوین هک نشده است و «پرداخت چندباره» بیت کوین تابحال اتفاق نیفتاده است.

تاکنون شبکه اصلی بیت کوین هک نشده است و «پرداخت چندباره» بیت کوین تابحال اتفاق نیفتاده است.

اگر چنین اتفاقی به وقوع بپیوندد، قطعا به ارزش این ارز دیجیتال صدمه بزرگی وارد می‌کند و مانع گسترش بیت کوین می‌شود. این نکته فراموش نشود که کیف پول‌ها و صرافی‌ها قابل هک شدن هستند. همچنان که چند هک عظیم در این موارد انجام شده است. ولی تابحال مسئله امنیتی حائذ اهمیتی برای شبکه بیت کوین بوجود نیامده است.

به چند طریق متفاوت هک شبکه بیت کوین ممکن است. بزرگترین آن‌ها حمله ۵۱ درصد نام دارد. در این حمله، گروه یا سازمان مهاجم باید وسایل ماینینگ بسیار قوی داشته باشد تا بتواند بیشتر از نصف قدرت پردازش شبکه بیت کوین را به خود اختصاص دهد. از آن پس می‌تواند تغییرات مورد نظر را روی اطلاعات ایجاد کند. گستردگی شبکه بیت کوین و هزینه بالای تجهیزات و وسایل برای غلبه بر شبکه کنونی بیت کوین، عملا سود این کار را از بین می‌برد و وقوع این حمله را می‌توان منتفی فرض کرد.

کیف پول های مخصوص بیت کوین

به نقل از کوین مارکت کپ بهترین کیف پول های مخصوص بیت کوین ترزور، لجر، تراست والت ،الکترام و سیف پال است. همچنین کیف پول سامورایی هم یک کیف پول اپن سورس با امنیت بالاست. برای راهنمایی انتخاب بهترین کیف پول ارزدیجیتال ، دسته بندی کیف پول های ارزدیجیتال را مشاهده نمایید.

کیف پول های مخصوص بیت کوین

کیف پول های مخصوص بیت کوین به نقل از کوین مارکت کپ

در آینده بیت کوین چگونه خواهد بود؟

شاید دور از باور نباشد که روزی سیستم اطلاعات و ذخیره‌سازی همه نوع داده بر روی شبکه‌های زنجیره بلوکی مثل بیت کوین پیاده‌سازی شود. شاید هم فقط به عنوان یک ارز دیجیتال معمولی به آن نگاه شود. بهرحال، هر اتفاقی که بخواهد بیفتد، به نگاه مردم و انتظاراتی که ما از بیت کوین داریم وابسته است.

از لحظه ایجاد این ارز الکترونیکی تاکنون، مقبولیت آن در حال افزایش بوده است و استقبال هر چه بیشتر از آن در آینده، منطقی به نظر می‌رسد. هم اکنون نه تنها از بیت کوین به عنوان پولی مجازی برای نقل و انتقالات مالی استفاده می‌شود، بلکه به بیت کوین به عنوان ابزاری برای حفظ یا افزایش ارزش پول نیز توجه می‌شود. این دو در کنار هم علل مهم پیشرفت بیت کوین هستند. با این حال، موانعی یا نواقصی هم ممکن است موجود باشد که سد راهی برای گسترش بیت کوین باشند.

برخی تصور می‌کنند که در آینده بیت کوین به کلی نابود می‌شود. دلیلشان هم وجود یک باگ نرم‌افزاری در شبکه بیت کوین و آپدیت‌های آن است. اما باید گفت کدها و سورس شبکه بیت کوین به صورت منبع باز در اختیار توسعه دهندگان است، بروزرسانی‌ها و تغییرات با احتیاط زیاد و انجام تست‌های متعدد در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. در نتیجه احتمال وجود نقصی نرم‌افزاری در شبکه بیت کوین، ناچیز خواهد بود.

اگر کشورها و حکومت‌ها هم اقدام به تعطیلی شغل‌های مرتبط با این ارز دیجیتال کنند، باز هم افراد می‌توانند به کشور‌هایی منتقل شوند که هیچ ممنوعیتی در این باره وجود نداشته باشد و کارشان را ادامه دهند.

ارتقا و غلبه یک ارز دیجیتال دیگر بر بیت کوین، یکی دیگر از موارد احتمالی ممکن برای پایان دادن به داستان بیت کوین می‌باشد. این ارز دیجیتال باید به اندازه کافی قدرت، قابلیت و ارزش داشته باشد تا بتواند رقیبی برای بیت کوین به حساب بیاید.

نقاط ضعف مهم بیت کوین

  • کندی در تراکنش‌ها

از مهمترین اشکالات بیت کوین، سرعت پایین آن در پردازش و ثبت تراکنش‌ها است. در مقابل نقل و انتقالات رایج و هر روزه‌ای که در سیستم‌های بانکی انجام می‌دهیم، این سرعت کند است. برای هر تراکنش به طور متوسط باید حدود ۱۰ دقیقه انتظار بکشید اگر چه این نشان از امنیت بالای شبکه می‌باشد. با این حال سیستم‌های جداگانه‌ای از قبیل شبکه لایتنینگ ایجاد شده است که امکان پرداخت تراکنش‌های آنی را ممکن ساخته‌اند.

آیا بیت کوین در ایران قانونی است؟

بیت کوین در ایران قانونی نیست؛ اما استفاده از آن بخاطر عدم وجود مجازات برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال یا نگهداری بیت کوین را نمی‌توان جرم دانست. برای اطلاعات بیشتر مقاله آیا بیت کوین در ایران قانونی است؟ را مطالعه نمایید.

 

تصویر بیت کوین - کشور ها - میهن سیگنال

تصویر کشورهایی که در آنها بیتکوین قانونی است. – میهن سیگنال

چگونه بیت کوین بخریم؟

در کلیپ زیر ساده ترین روش خرید بیت کوین از صرافی های ایرانی را توضیح داده‌ام:

برای اطلاعات بیشتر مقاله آموزش خرید بیت کوین به زبان ساده (هر آچه که برای خرید بیت کوین باید بدانید) را بخوانید.

بهترین صرافی برای خرید بیت کوین

هرچند بیت کوین در تمامی صرافی های ارزدیجیتال موجود است، اما بیشترین معاملات بیت کوین در صرافی های بایننس، کوین بیس و اف تی ایکس و کوکوین انجام میشود. برای راهنمایی بیشتر مقاله بهترین صرافی ایرانی و بهترین صرافی خارجی برای ایرانی ها را مطالعه نمایید.

بهترین صرافی برای خرید بیت کوین

بهترین صرافی برای خرید بیت کوین

بیت کوین در یک نگاه

بیشتر از ده سال است که از زمان معرفی بیت کوین توسط ساتوشی ناکاموتو گذشته است. این ارز دیجیتال به عنوان جایگزینی الکترونیکی برای ارزهای رایج بین مردم ارائه شد. مردم می‌توانند از سرمایه‌گذاری روی این ارز دیجیتال نیز کسب درآمد کنند.

سه گروه فعالیت روی شبکه بیت کوین وجود دارد که مثل پایه‌هایی برای نگهداری شبکه، عملکرد آن را ممکن می‌کنند: ماینرها ، توسعه دهندگان و گره یا نود

ماینرها دستگاه‌هایی هستند که کار ثبت تراکنش‌ها و عملیات مربوط به هش کردن را انجام می‌دهند. توسعه دهندگان برنامه‌نویس‌هایی هستند که به بروزرسانی نرم‌افزار بیت کوین مشغول هستند و اشکالات را رفع می‌کنند. گره یا نود هم به ذخیره‌سازی اطلاعات می‌پردازند.

بیت کوین ویژگی‌هایی خاص دارد که از دلایل اصلی محبوبیت آن به شمار می‌روند. مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • غیرمتمرکز بودن
  • امنیت بالای شبکه
  • جلوگیری از «پرداخت چندباره»
  • محدودیت در تعداد بیت کوین‌ها
  • احراز هویت لازم نیست
  • غیرقابل اصلاح بودن تراکنش‌های ثبت شده

در ادامه، مسئله پایان عمر بیت کوین با پایان استخراج ۲۱ میلیون بیت کوین بررسی شد و فهمیدیم که زمان پایان استخراج، این تراکنش‌ها و کارمزدشان است که نقش اصلی را در روند عملکرد بیت کوین تاثیر می‌گذارد و موجب می‌شود بخش‌های مختلف بیت کوین، ماینرها، گره‌ها و توسعه دهندگان همچنان به کار خود ادامه دهند.

ماینرها با انتخاب کردن تراکنش‌هایی که در صف منتظر هستند، به حل یک معمای رمزنگاری که نوعی معمای ریاضی محسوب می‌شود، مشغول می‌شوند. هر ماینری که این کار را با موفیقت و سرعت بالا انجام دهد، کارمزد تراکنش را دریافت می‌کند. همچنین با استخراج هر بیت کیون، ماینرها پاداش دریافت می‌کنند ولی به ندریج پاداش استخراج کمتر می‌شود و از طرف مقابل با افزایش تقاضای تراکنش‌های بیت کوین، کارمزد تراکنش‌ها بالا می‌رود.

تاکنون کسی نتوانسته است شبکه بیت کوین را هک کند و مشکل خاصی برای امنیت این شبکه بوجود آورد. راه‌هایی برای انجام این کار در شبکه بیت کوین وجود دارد ولی بخاطر هزینه بالای آن‌ها و نیاز به تجهیزات و زیرساخت‌های عظیم، اغلب سودش کمتر از ضررش است. علاوه بر آن، احتمال وقوع آن نیز بخاطر سخت بودن شرایط، به صفر میل می‌کند.

شاید دولت‌ها تصمیم به مسدود کردن فعالیت‌های روی شبکه بیت کوین کنند ولی همواره افراد می‌توانند به کشورهایی متقل شوند که از فعالیت روی شبکه بیت کوین حمایت شود.

همچنین اگر ارز دیجیتالی دیگر قدرت بگیرد و بتواند با بیت کوین رقابت کند، در آن صورت امکان دارد مردم دیگر از بیت کوین استفاده نکنند. در حال حاضر بزرگترین عامل ارزش‌گذاری روی بیت کوین، اعتماد مردم به بیت کوین است. چون ارزش آن از طریق عرضه و تقاضا تغییر می‌کند.

از معایب اصلی بیت کوین به سرعت کم تراکنش‌ها می‌توان اشاره کرد. چون هر تراکنش باید حدودا معادل ۱۰ دقیقه زمان بگیرد تا تایید و ثبت شود. این مدت زمان طولانی برای رمزگذاری روی آن و امنیت شبکه است.

در آینده باید انتظار تغییرات بزرگی بر روی بیت کوین داشت. همانطور که اخیرا شبکه لایتنینگ ارائه شده است تا سرعت تراکنش‌ها و کارمزد آن‌ها را بالاتر ببرد. شاید روزی بیت کوین تنها یک ارز دیجیتال معمولی نباشد و مثل سرویس‌های گوگل بیشتر از همه چیز با زندگی ما آمیخته شود. هر اتفاقی که بخواهد بیفتد، همه به تصمیم جمعی مردم بستگی دارد و فرد یا قدرت خاصی نمی‌تواند روی آن تاثیر بگذارد.

 
اگر تازه به دنیای ارزهای دیجیتال قدم گذاشته اید، ترتیب زیر را به شما پیشنهاد میکنیم: جهت دسترسی به سوالات متداول به صفحه از کجا شروع کنم؟ مراجعه نمایید.
 

نظرتان را درباره‌ی مقاله «بیت کوین (bitcoin) چیست(به زبان ساده)؟ +ویدئو» با ما درمیان بگذارید.

7 نفر این مطلب را پسندیدند.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
رای شما ثبت شد!
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
ثبت نظر
مهدی عباس زاده
12 سال از فعالیتم در حوزه طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ میگذره و اخیرا به دنیای شگفت انگیز ارزهای دیجیتال علاقه مند شدم.
بیت کوین رایگان

با ثبت نام و تکمیل احراز هویت در جشنواره نوبیتکس، بیت کوین هدیه بگیرید!

دریافت هدیه

‫3 نظر

  • سلام ممنون مثل همیشه عالی بود 👏🏻
    به نظرم بهترین کیف پول نرم افزاری و در این حال با بالاترین سطح امنیت (سرد بودن کیف)کیف پول polkadot vault از شرکت Parity Signer است ، کافیه یک بار امتحانش کنید تا سطح امنیت و خلاقیت تیم توسعه دهنده این کیف پول رو ببینید به راستی پولکادات همیشه چند قدم از همه بلاکچین ها جلوتر هست این کیف مناسب دارندگان پولکادات است و بیش از
    ۱۷۵ تا توکن این شبکه رو پشتیبانی میکنه اگر امنیت برات اهمیت داره از دستش ندین

  • بهترین زمان ترید کردن چه ساعتی هست؟ مبتدی هستم تازه شروع به ترید کردم از ی حرفه ای پرسیدم گفتن از ساعت ۲ تا ۴ صبح بهترین زمان ترید کردن.

    • به طور کلی ساعت خاصی برای ترید در بازار رمز ارز ها وجود نداره ، نکته اصلی روز تعطیلی بازار های جهانی هست و حجم هایی که ساعت های فعالیت هر کشوری تزریق میشه . عموما میشه گفت بیشترین حجم ها در ساعات معاملاتی نیویورک وجود داره .

  • نمایش کامنت بیشتر

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *