مدیرکل بانک مرکزی: تدوین قوانین رمزارز یک چالش جهانی است
روز دوم و پایانی نهمین دوره همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت با پیام ویدئویی محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی آغاز شد.
رئیس کل بانک مرکزی در بخش اول صحبتهای خود اظهار داشت: «همانطور که مستحضرید، فناوری اطلاعات در سالهای گذشته تقریباً تمامی ابعاد زندگی بشر را درنوردیده است. در حوزه صنعت مالی، فناوری مالی توسعه بیشتری داشته؛ بهطوریکه امروزه نمیتوان یک خدمت مالی را متصور شد که از بانکداری الکترونیک استفاده نکرده باشد.»
فرزین در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به امضای دیجیتال و فناوری دفتر کل توزیعشده و بانکداری دیجیتال گفت: «امروزه دیگر بدون استفاده از این ابزارها نمیتوان فعالیت بانکی انجام داد. در کنار این، تدوین مقررات باید توسعه پیدا کند و بانک مرکزی بهعنوان تنظیمگر در این زمینه عمل میکند.»
رئیس کل بانک مرکزی ابراز امیدواری کرد که بانک مرکزی مقرراتی را با توسعه فناوریها تدوین کند. فرزین ادامه داد: «شبکه شتاب، شاپرک، تابا و دستهچک صیاد، متنا، کارت اعتباری و… ازجمله سامانههایی هستند که توسط بانک مرکزی توسعه یافته و بستر مناسب را برای نظام بانکی فراهم کردهاند.»
رئیس کل بانک مرکزی درباره ویژگیهای چک الکترونیک نیز افزود: «با اینکه در دهههای گذشته بیاعتمادی به چک از مشکلات حوزه پولی و مالی بوده، اما این ابزار اکنون سبب توسعه کسبوکارها شده است؛ بهطوریکه در حال حاضر، تعداد چکهای برگشتی نزولی شده و تا ۹۰ درصد در تعداد زندانیان این نوع چکها کاهش مشاهده میشود.»
او در بخش دیگری از صحبتهای خود عنوان کرد: «درزمینهٔ نوآوریها تدوین مقررات کار بسیار سختی است و در این زمینه بانک مرکزی سندباکسی را فراهم کرده و در یک محیط آزمایشگاهی به بررسی پرداخته است. به نظر من این از کارهای بسیار خوبی است که در بانک مرکزی انجام شده و منجر به تدوین مقررات مناسب در این حوزه خواهد شد.»
به گفته فرزین، ریال دیجیتال نیز در مرحله آزمایشی است و تدوین این موضوع بهصورت تدریجی خواهد بود. به عقیده او در تمام بانکهای مرکزی دنیا چگونگی تدوین مقررات این حوزه به یک معضل تبدیل شده است.
رئیس کل بانک مرکزی در بخش پایانی صحبتهای خود اظهار داشت: «بحث عبور از بانکداری سنتی به بانکداری دیجیتال، موضوعی بسیار اساسی است و سفته الکترونیک و احراز هویت غیرحضوری در این زمینهها دنبال شده است. بحث اعتبارسنجی و استفاده از سفته و برات الکترونیک نیز از مواردی است که در نظام بانکی ایران توسعه خوبی داشته است. امیدوارم این همایش فرصت خوبی فراهم کند تا فعالان کسبوکار در کنار هم تجربهها را مرور کنند و به بانک مرکزی کمک شود تا بتوانیم مراحل تدوین مقررات را طی کنیم.»
نظرتان را دربارهی مقاله «مدیرکل بانک مرکزی: تدوین قوانین رمزارز یک چالش جهانی است» با ما درمیان بگذارید.
اقای رییس بانک مرکزی فعلا گند دلار جمع کن قانون ارزای دیجیتال پیشکش. ملتو ب بدبختی انداختی بعد نشستی داری راجع پول دیجیتال میگی خجالت نمیکشی