ارز تون کوین (Toncoin) چیست؟ | معرفی و بررسی آینده ارز TON
۲۵ مهر ۱۴۰۱
۲۵ مهر ۱۴۰۱
یک نظر
شبکه تون (TON)، مخفف شبکه باز تلگرام (Telegram Open Network)، سیستمی است که مقیاس پذیری را برای رسیدن به هزاران تراکنش در ثانیه با نرخ های ارزان ارائه می کند و به توسعه دهندگان اجازه می دهد تا تغییراتی در فناوری عملیات پلتفرم ها انجام دهند.
تون کوین یک ارزدیجیتال است که قبلاً با نام GRAM شناخته می شد. این رمزارز متعلق به یک پروژه بلاک چین مبتنی بر اتریوم است. پروژه تون کوین از مکانیسم اثبات کار و اثبات سهام استفاده می کند. تون کوین توسط برادران دوروف، بنیانگذاران پیام رسان تلگرام، در سال ۲۰۱۸ طراحی شده است. TON برای انجام معاملات سریع و ارزان و کاربرپسند طراحی شد.
با امکان انجام میلیون ها تراکنش در ثانیه، بلاک چین TON فرصتی برای ایجاد یک وب ۳.۰ واقعی با ذخیره سازی غیرمتمرکز، شبکه ناشناس، DNS، پرداخت های فوری و خدمات غیرمتمرکز مختلف ارائه می کند. مهم ترین وعده اکوسیستم TON پرداخت درون برنامه ای است. توسعه دهندگان نمی خواهند از قدم های برداشته شده توسط Whatsapp عقب بمانند و حتی می خواهند یک قدم فراتر از این پروژه ها بردارند.
در پاسخ به تون کوین چیست می توان گفت TON Coin ارزدیجیتال تلگرام است و بیش از ۵۰۰ میلیون کاربر فعال ماهانه دارد. سال گذشته شکایت و فشار کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) از روی این پروژه برداشته شد. پاول دوروف، بنیانگذار و مدیرعامل تلگرام، اظهار داشت که TON Coin دوباره وارد بازارها شده است و گفت:
«وقتی تلگرام در سال گذشته با TON خداحافظی کرد، ابراز امیدواری کردم که نسل بعدی توسعه دهندگان روزی چشم انداز ما از یک بازار انبوه را ادامه می دهند. به همین دلیل من فکر می کنم که تلگرام همچنان به توسعه پروژه open TON ادامه دهد. البته قهرمانان مسابقات کدنویسی، آن را به عنوان Toncoin تغییر نام داده اند».
با توجه به داده های CoinMarketCap، پس از اعلام مدیرعامل، TON Coin حدود ۳۰ درصد افزایش قیمت را تجربه کرد.
موارد استفاده تون کوین چیست؟
استفاده برای امنیت بلاک چین: تونکوین در فرایند استیکینگ به کار میرود تا بلاک چین و خدماتش را ایمن کند. این کار با دادن پاداش به کسانی که به شبکه کمک میکنند، امنیت شبکه را تامین میکند.
پرداخت در سیستم غیرمتمرکز: به عنوان روشی برای پرداخت در هنگام ذخیرهسازی دادهها و استفاده از خدمات غیرمتمرکز مثل DNS و Proxy در اکوسیستم TON به کار میرود.
ابزاری برای حکمرانی: تونکوین امکان مشارکت در تصمیمگیریها را به اعضای جامعه میدهد و به آنها اجازه میدهد در مورد مسیرهای توسعه و تغییرات در چارچوب حکمرانی TON رأی دهند.
سیستم پاداش دهی: به افرادی که به شبکه خدمت میکنند پاداش میدهد و کسانی که از اعتبارسنجها با توکنهای خود حمایت میکنند نیز پاداش میگیرند.
پرداخت هزینه تراکنشها: برای پرداخت هزینههای تراکنشهایی که در شبکه انجام میشوند استفاده میشود و به این ترتیب از سیستم اجماع و کل اکوسیستم TON حمایت میکند.
کسب درآمد غیرفعال: کاربران میتوانند با اعتبارسنجی یا معرفی، درآمد غیرفعال کسب کنند. اعتبارسنجها با تایید تراکنشها و ایجاد بلوکهای جدید و معرفیکنندگان با قرض دادن داراییهای خود به اعتبارسنجها، درآمد کسب میکنند.
دسترسی به خدمات غیرمتمرکز: تونکوین دسترسی به خدمات غیرمتمرکز نظیر TON Proxy و ذخیرهسازی TON را آسان میکند و باعث افزایش حریم خصوصی و امنیت کاربران میشود.
ویژگی های منحصربه فرد تون کوین چیست؟
سیستم TON از یک فناوری استفاده می کند که سرعت، امنیت و مقیاس پذیری را در شبکه گنجانده است و این کار را با هزینه هایی انجام می دهد که بسیار کم است. این نشان می دهد که این پلتفرم می تواند تا یک میلیون تراکنش را در هر ثانیه پردازش کند.
این امر باعث می شود که بلاک چین تون کوین بتواند پذیرش گسترده راه حل های غیرمتمرکز توسط میلیون ها کاربر را از طریق ترکیبی از امنیت، مقیاس پذیری و تمرکززدایی تسهیل کند. این اکوسیستم دارای چندین محصول از جمله DEX و پل هایی با دیگر بلاک چین ها است.
از آنجایی که اکوسیستم به طور مداوم توانایی های خود را گسترش می دهد، اعضای جامعه در تلاش هستند تا آگاهی را در جهان علاقه مندان به رمزنگاری و در میان عموم مردم در مورد قابلیت های منحصر به فرد پلتفرم TON افزایش دهند. اکنون، با توجه به تأیید و فهرست شدن پلتفرم در شبکه CMC، یک هاب با قابلیت دسترسی آسان به اطلاعات عمومی در مورد Ton وجود دارد که شامل قیمت لحظه ای توکن های TON می شود.
تاریخچه و بنیانگذاران ارز تون (TON)
شبکه TON در ابتدا توسط اعضای کلیدی تیم تلگرام توسعه داده شد، اما بعداً در ماه می ۲۰۲۰، تلگرام پس از رگبار شکایت هایی که از سوی کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده انجام شد، کناره گیری کرد. بعداً، اعضای بنیاد TON که خود را یک انجمن غیرانتفاعی نامیدند، کد منبع سیستم، اسناد آن و معماری بلاک چین دوروف را به عنوان یک پروژه بررسی کرده و توسعه این پلتفرم را از سر گرفتند.
در آگوست ۲۰۲۱، تلگرام دامنه ton.org و مخزن GitHub خود را به Makosov و Emelianenko منتقل کرد که از داده های ارائه شده در وب سایت GitHub به دست می آید. این اتفاق پس از نوشتن نامه سرگشاده توسعه دهندگان به شرکت رخ داد. آنها در این نامه بیان کردند که می خواهند از توسعه مفهوم تون حمایت کنند و به آن جان تازه ای ببخشند.
شبکه TON توسط همان فردی که تلگرام را تأسیس کرد، نیکولای دوروف، برنامه نویس و ریاضیدان روسی، تأسیس شد. دوروف در دنیای برنامه نویسی و بلاک چین تحصیل کرده و باتجربه است. او اولین دکترای خود را در ریاضیات از دانشگاه ایالتی سن پترزبورگ و سپس دومین دکترای خود را از دانشگاه بن در رشته هندسه گرفت. قبل از تأسیس شبکه تون، دوروف تا سال ۲۰۱۳ در شرکت VK به عنوان توسعه دهنده اصلی آن خدمت می کرد. بعداً در همان سال، او پلتفرم پیام رسانی فوری تلگرام را با برادرش پاول دوروف که او نیز در سیستم تون مشارکت دارد، تأسیس نمود.
تون کوین را از کدام صرافی ها بخریم؟
شما میتوانید تون کوین را از اکثر صرافی های ارزدیجیتال ایرانی و خارجی تهیه کنید. شما میتوانید برای تهیه تون کوین از صرافی های نوبیتکس، والکس و اریترون استفاده کنید. برای راهنمایی بیشتر مقاله بهترین صرافی ایرانی و بهترین صرافی خارجی برای ایرانی ها را مطالعه نمایید. همچنین میتوانید این ارز را از صرافی های غیر متمرکز استون.فای (STON.fi) و دیداست (DeDust.io) هم تهیه کنید.
بررسی نقشه راه تون کوین
تیم پیام رسان تلگرام، به رهبری برادران پاول و نیکولای دوروف، شروع به بررسی راه حل های بلاک چین برای پیام رسان تلگرام کردند. با پیداکردن بلاک چین لایه ۱ فعلی که بتواند از پایگاه کاربری ۹ رقمی تلگرام پشتیبانی کند، تصمیم می گیرند زنجیره لایه ۱ خود را طراحی کنند که در آن زمان شبکه باز تلگرام نامیده می شد.
بدین ترتیب عده زیادی با تون کوین آشنا شدند و در سال ۲۰۱۸ تلگرام ۱.۷ میلیارد دلار از فروش خصوصی توکن های TON (که در آن زمان Grams نامیده می شد) در یکی از بزرگترین عرضه های ارزهای دیجیتال تا به حال به دست آورد. سپس در سال ۲۰۱۹ تیم تلگرام مجموعه ای از اسناد را منتشر می کند که جزئیات طراحی بلاک چین TON را نشان می دهد. تلگرام دو شبکه آزمایشی TON، یکی در بهار ۲۰۱۹ و دیگری را در نوامبر ۲۰۱۹ راه اندازی کرد.
در اکتبر ۲۰۱۹ کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده از تلگرام شکایت کرد و آن را به ارائه اوراق بهادار ثبت نشده متهم نمود. تلگرام استدلال می کند که ادعاهای SEC بی اساس بوده است، اما موافقت می کند که راه اندازی TON را تا زمانی که مسائل حقوقی حل و فصل شود به تعویق بیندازد.
در مارس ۲۰۲۰ در بحبوحه نبرد فرسایشی مداوم خود با قانونگذاران ایالات متحده، تلگرام بالاخره تصمیم گرفت آن را کنار بگذارد. در می ۲۰۲۰ تیم تلگرام توسعه TON و پشتیبانی از testnet2 را متوقف می کند، ۱۸.۵ میلیون دلار تسویه حساب می پردازد و با بازگرداندن وجوه به سرمایه گذاران موافقت می کند.
در می ۲۰۲۱ یک بلاک چین پایدار و ایمن برای تون کوین تشکیل شد. سپس پل های TON-ETH و TON-BSC توسعه یافت و تون کوین در لیست صرافی های برتر فهرست شد.
بهترین کیف پول های ارز تون کوین کدامند؟
بهترین کیف پول برای نگهداری تون کوین تلگرام، ربات WALLET رسمی تلگرام است. این ربات برای نگهداری ارزهای دیجیتال مختلف از جمله TONCOIN ایجاد شده است.
این در حالی است که برای نگهداری و خرید و فروش تون کوین می توان از انواع کیف پول های نرم افزاری و سخت افزاری استفاده کرد. از جمله کیف پول های نرم افزاری تراست والت و از جمله کیف پول های سخت افزاری می توان به لجر اشاره کرد.
آینده ارز تون کوین چگونه است؟
بررسیها و پیشبینیهایی که درباره آینده ارز دیجیتال تونکوین انجام شده، نشان میدهد این ارز در سالهای آینده، مخصوصاً در سال ۲۰۲۴، ممکن است رشد قیمتی داشته باشد. منابع معتبری مثل Changelly و CoinCodex بر این باورند که قیمت تونکوین میتواند در سال ۲۰۲۴ بین ۱.۸۶ تا ۲.۱۶ دلار در نوسان باشد و به طور متوسط به حدود ۲.۴۶ دلار برسد. انتظار میرود که در ابتدای سال قیمتها حدود ۲.۲۲ دلار باشد و در ماههای بعدی افزایش یابد و به ۲.۲۹ دلار یا بیشتر برسد.
از سوی دیگر، CoinCodex هم پیشبینی کرده که تونکوین ممکن است در سال ۲۰۲۴ رشد کند و به قیمت ۳.۶۱ دلار برسد که این افزایش قیمت، نشاندهنده رشد قابل توجهی است.
در کل، هر دو منبع با توجه به تحلیلهای فنی و بررسیهای گذشته قیمت، به این نتیجه رسیدهاند که تونکوین پتانسیل رشد دارد. اما باید به یاد داشته باشیم که بازار ارز دیجیتال بسیار نوسانی و غیرقابل پیشبینی است. پس، قبل از تصمیمگیری برای سرمایهگذاری، باید تحقیقات کافی انجام دهیم و همه جوانب را در نظر بگیریم.
آیا شبکه TON امن است؟
مسئله مهم دیگر درباره تون کوین، میزان امنیت این شبکه است. الگوریتم اجماع مورد استفاده توسط شبکه TON را می توان به عنوان یک سیستم تحمل خطا توصیف کرد که تهدیدهای ایجاد شده را دور می زند. در این سیستم در صورت بروز مشکل در برخی گره ها، تا زمانی که سایر گره ها که در اکثریت هستند درست فعالیت کنند، مشکلی برای شبکه ایجاد نمی شود. شبکه تون به دلیل تحمل بالای خطای بیزانس در دنیای ارزهای دیجیتال محبوبیت نسبی پیدا کرده است.
الزامات اعتبارسنجی استفاده شده توسط شبکه Ton امنیت آن را تضمین می کند و در عین حال از نیاز به فورک جلوگیری می نماید. شبکه TON توسط شرکت کنندگان در شبکه اداره می شود و قبل از اعمال تغییرات در شبکه، شرکت کنندگان موظف اند بر روی تغییرات یا پیشرفت ها توافق کنند.
سلام به همه خسته نباشید
من دونه ۱۰ دلار میخرم کسی فروشی دارد یا الله
البته حق نا حق نگید میفروشم
فقط کسای میتونه بفروشه در والیت شان انتقال کرده و ایمیل و شماره شان واریفای باشد.
اگر می خواهید در حوزه ارزهای دیجیتال وارد شوید و نمیدانید از کجا شروع کنید، وبینار آموزش آشنایی با ارز دیجیتال به صورت رایگان می تواند یک راهنمای عالی برای شما باشد.
سلام به همه خسته نباشید
من دونه ۱۰ دلار میخرم کسی فروشی دارد یا الله
البته حق نا حق نگید میفروشم
فقط کسای میتونه بفروشه در والیت شان انتقال کرده و ایمیل و شماره شان واریفای باشد.