نحوه محاسبه سود و زیان بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال

۱۷ آذر ۱۴۰۱
نحوه محاسبه سود و زیان بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال

با اینکه بیت کوین اولین، بزرگترین و شناخته شده ترین ارزدیجیتال موجود در دنیاست اما امروزه دیگر ارزهای دیجیتال نیز بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. به همین خاطر پیشنهاد می شود همواره ارزهای دیجیتال مختلف را در سبد سرمایه گذاری خود داشته باشید تا ریسک سرمایه گذاری خود را کاهش دهید. آنچه در این میان اهمیت پیدا می کند انتخاب ارزدیجیتال مناسب است. با محاسبه سود و زیان ارزدیجیتال موردنظر می توانید از مناسب بودن یا نبودن آن مطلع شوید.

دقت کنید شما باید قبل از خرید یک ارزدیجیتال، آن را به طور کامل مورد بررسی قرار دهید. این بررسی شامل مطالعه در مورد شبکه بلاک چین و نیز بررسی نمودار قیمت و حجم معاملات آن رمزارز است. گام بعدی محاسبه سود و زیان است که ما در این مقاله به آن می پردازیم. ما در اینجا بیت کوین را در نظر می گیریم اما این روش برای محاسبه سود و زیان دیگر ارزهای دیجیتال نیز به کار می رود.

محاسبه سود و زیان ارزهای دیجیتال

پارامترهایی که در زمان محاسبه سود و زیان ارزهای دیجیتال باید مدنظر داشته باشید شامل موارد زیر است:

  • زمان ورود به بازار
  • زمان خروج از بازار
  • مبلغ موردنظر برای سرمایه گذاری یا همان سرمایه اولیه
  • قیمت دلار بر حسب تومان
  • قیمت بیت کوین بر حسب دلار

در این میان دو پارامتر قیمت دلار بر حسب تومان و قیمت بیت کوین بر حسب دلار اهمیت بیشتری دارد. در واقع محاسبه سود و زیان ارزدیجیتال شما تا حد زیادی به این دو عامل بستگی خواهد داشت. این در حالی است که قیمت دلار و نیز قیمت بیت کوین همواره در حال تغییر است. در نتیجه شما باید با توجه به این تغییرات سود و زیان خود را محاسبه کنید.

با توجه به ثابت بودن، افزایش یا کاهش این دو پارامتر، در کل ۸ حالت وجود دارد که می تواند سود و زیان شما در سرمایه گذاری را نشان دهد. در ۶ حالت تقریباً می توان گفت به سود می رسید یا ضرر می کنید اما در دو حالت دیگر حتماً باید محاسباتی انجام شود تا سود یا زیان شما مشخص گردد.

دلار بیت کوین سود یا ضرر
ثابت افزایش سود
ثابت کاهش ضرر
افزایش ثابت سود
کاهش ثابت ضرر
افزایش کاهش نیاز  به محاسبه
کاهش افزایش نیاز  به محاسبه
افزایش افزایش سود
کاهش کاهش ضرر

روش های محاسبه سود و زیان ارزهای دیجیتال

برای محاسبه سود یا زیان معاملات خود می توان از دو روش استفاده کرد:

  1. انجام محاسبات بصورت دستی
  2. استفاده از نرم افزارهای مخصوص

نحوه محاسبه سود و زیان بیت کوین

فرض کنید قصد داریم سود و زیان ارزدیجیتال بیت کوین را محاسبه کنیم. فرض کنید سرمایه اولیه ای که برای ورود به بازار ارزهای دیجیتال در نظر گرفته ایم ده میلیون تومان است. قیمت دلار بر حسب تومان را ۱۰ هزار تومان و قیمت بیت کوین بر حسب دلار را نیز ۴ هزار دلار در نظر بگیرید.

حال ابتدا باید ببینیم با این سرمایه و این نرخ دلار و قیمت بیت کوین چند بیت کوین می توانیم بخریم. البته امکان خرید واحدهای کوچکتری از بیت کوین نیز امکان پذیر است. این واحدها را ساتوشی می نامند. در کل با توجه به فرمول زیر می توان تعداد بیت های خریداری شده را تعیین کرد.

تعداد بیت کوین های خریداری شده =سرمایه اولیه / قیمت بیت کوین * قیمت دلار

با توجه به مقادیر فوق با ده میلیون تومان می توان ۰.۲۵ بیت کوین خریداری کرد. در ادامه باید دید اگر اقدام به فروش با قیمت لحظه ای کنیم سود خواهیم کرد یا متحمل ضرر می شویم.

محاسبه سود و زیان ارزدیجیتال در زمان خروج از بازار

حال باید به محاسبه سود و زیان ارزدیجیتال خود در زمان خروج از بازار بپردازید. سود یا ضرر شما در زمان خروج از بازار ارتباط مستقیمی با نرخ دلار و قیمت بیت کوین دارد. حال فرض کنید نرخ دلار در زمان خروج نسبت به زمان ورود به بازار ارزهای دیجیتال هیچ تغییری نکرده و همچنان ثابت باقی مانده است. با این فرض، میزان سود یا ضرر شما از طریق فرمول زیر محاسبه می شود.

سرمایه نهایی = تعداد بیت کوین خریداری شده * قیمت بیت کوین در زمان خروج از  بازار * نرخ دلار

حال فرض کنید قیمت بیت کوین در زمان خروج از بازار به ۸ هزار دلار رسیده باشد. در این حالت با توجه به فرمول بالا و با فرض ثابت ماندن نرخ دلار سرمایه شما دوبرابر می شود. یعنی علاوه بر ده میلیون تومان سرمایه اولیه ای که وارد بازار کردید می توانید ده میلیون تومان هم سود کنید و یا فرض کنید قیمت بیت کوین در زمانی که شما تصمیم به خروج از بازار گرفته اید دو هزار دلار باشد. با فرض ثابت بودن نرخ دلار، سرمایه نهایی شما ۵ میلیون تومان می شود. یعنی از ده میلیون تومانی که داشتید تنها ۵ میلیون تومان برای شما باقی می ماند. در این حالت شما متحمل ضرر می شوید و نصف سرمایه خود را از دست می دهید.

بدین ترتیب می توانید سود و زیان ارزدیجیتال موردنظر خود را در هر حالت از جدولی که در بالا آمده، در صورت ثابت ماندن، افزایش یا کاهش نرخ دلار و قیمت بیت کوین محاسبه کنید.

نرم افزارهای مخصوص محاسبه سود و زیان ارزهای دیجیتال کدامند؟

نرم افزارهای مخصوص محاسبه سود و زیان ارزهای دیجیتال کدامند؟

نرم افزار کوین استاتس یکی از بهترین نرم افزار های ساخت پرتوفولیو با قابلیت اتصال به کیف پول ها و صرافی هاست.

امروزه نرم افزارهای مختلفی محاسبه سود و زیان ارزدیجیتال را برای ما انجام می دهند. البته از این نرم افزارها بیشتر تحت عنوان نرم افزارهای ساخت سبد سرمایه گذاری (پرتفولیو) یا نرم افزار ردیاب (tracker) یاد می شود. با این نرم افزارها می توانید دارایی های دیجیتالی خود را ردیابی و مدیریت کنید.

در ادامه به ۵ نرم افزار ردیاب پرتفولیو اشاره می شود. البته تعداد این دسته از نرم افزارها بسیار زیاد است اما اینها برترین ها از لحاظ تعداد بارگیری و رتبه بندی در گوگل پلی هستند.

  1. Blockfolio
  2. Delta
  3. CMA
  4. Coin Stats
  5. BitUniverse

هر نرم افزار ویژگی های خاص خود را دارد. با این حال همگی قیمت ارزهای دیجیتال موجود در بازار را به صورت لحظه ای نشان می دهند. از طرفی وضعیت مالی کاربر را در قالب تصویر به او نشان می دهد. در نتیجه کاربر می تواند در وقت و انرژی خود صرفه جویی کند. در این میان برخی ها قابلیت اتصال به کیف پول و صرافی های ارزدیجیتال را نیز دارند که از جمله آنها می توان به نرم افزار Coin Stats اشاره کرد.

مخصوصاً زمانی که تعداد ارزهای دیجیتال موجود در سبد سرمایه گذاری شما زیاد می شود نیاز به یک نرم افزار که محاسبه سود و زیان ارزدیجیتال را انجام دهد احساس خواهد شد.

سخن پایانی

ما در این مقاله به بررسی روش های محاسبه سود و زیان ارزهای دیجیتال از جمله محاسبات دستی و استفاده از نرم افزارهای ردیاب یا ترکر(tracker) پرداختیم. شما می توانید با محاسبه دقیق سود و زیان معاملات زیان ده خود را به سرعت ببندید و سرمایه خود را حفظ کنید.

 

نظرتان را درباره‌ی مقاله «نحوه محاسبه سود و زیان بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال» با ما درمیان بگذارید.

1 نفر این مطلب را پسندید.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
رای شما ثبت شد!
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
ثبت نظر
مهدیه اسلامی تبار
خوشحالم با تولید محتوای با کیفیت، سطح وب فارسی رو ارتقا می دهیم. امروز سردبیر میهن سیگنال هستم و این هنوز شروع رویاپردازی های منه ...

یک نظر

  • جامع و عالی !

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *