ترید بر اساس مومنتوم
مومنتوم در واقع چگونگی حرکت قیمت را تعریف میکند. تحلیل مومنتوم یکی از تواناییهای بسیار مهمی است که هر تریدری باید بیاموزد.
اندیکاتور مومنتوم برای شناسایی سرعت حرکت قیمت طراحی شده است. این اندیکاتور ، جزء اندیکاتورهای پیشرو می باشد. نحوه محاسبه مومنتوم به این صورت است که قیمت فعلی پایانی سهم را با قیمت پایانی n دوره قبل سهم مقایسه می کند. منظور از n دوره بازه زمانی است که توسط تحلیلگر انتخاب می شود .
نحوه شکلگیری و فرمول اندیکاتور مومنتوم
در ابتدا باید معنا و مفهوم مومنتوم را درک کنیم. خیلی ساده است؛ مومنتوم به معنای قدرت روند است.
دو راه برای دیدن مومنتوم وجود دارد. راه اول این است که به قدرت روند کلی نگاه کنیم. زمانی که قیمت در یک روند قوی قرار دارد، تریدها میگویند که بازار دارای مومنتم صعودی یا نزولی است. زمانی که به لایههای ریزتر بازار میرویم و حتی زمانی که به یک کندل نگاه میکنیم نیز میبینیم که مومنتوم همچنان وجود دارد. یک کندل بزرگ بدون سایه معمولا به عنوان یک کندل با مومنتوم بالا در نظر گرفته میشود.
فرمول های محاسبه شده در این اندیکاتور به دو صورت می باشد :
M : مومنتوم
CP: قیمت پایانی
CPn : قیمت پایانی در طول n دوره زمانی
این فرمول تفاوت بین قیمت فعلی پایانی سهم را با قیمت سهم در n دوره زمانی به صورت درصد نشان می دهد .
همانطور که گفته شد اندیکاتور مونتوم سرعت تغییرات قیمت را اندازهگیری میکند. برای محاسبه این تغییرات از یک رابطه ساده استفاده میشود. در این روش کافی است قیمت پایانی هر روز را منهای قیمت پایانی n روز قبل کنیم. این کار باید هر روز انجام شود تا به ازای هر یک روز، یک نقطه به دست آید. نهایتا با اتصال این نقطهها به هم نمودار نهایی اندیکاتور رسم خواهد شد. در نرم افزار متاتریدر n به صورت پیشفرض ۱۴ در نظر گرفته شده است. شما میتوانید به دلخواه خود n را تغییر دهید. اما کاربردیترین و پراستفادهترین مقادیر برای n، اعداد ۱۰ و ۱۴ میباشد.
n در واقع عددی است که برای دوره زمانی لحاظ میشود. برای مثال زمانی که n را ۱۴ فرض میکنیم، به این معناست که قیمت امروز منهای قیمت ۱۴ روز قبل و قیمت دیروز منهای قیمت ۱۴ روز قبل از خود(یعنی ۱۵ روز قبل) شده و الی آخر … تا نمودار به دست بیاید.
کاربرد اندیکاتور مومنتوم
از نظر معاملاتی اندیکاتور Momentum ابزار مناسبی برای تشخیص ضعف و قدرت روندها است. تجربه ثابت کرده که این اندیکاتور در روندهای صعودی نسبت به روندهای نزولی موفقیت بیشتری دارد. دلیل این موضوع این است که بیشتر بازارهای مالی جهان اعم از بورس کشورهای مختلف، به دلیل رشد اقتصادی جهان، در بلند مدت تمایل به حفظ حرکت صعودی دارند. در ادامه این مقاله با چند مثال کاربردی، به شرایط استفاده از اندیکاتور مومنتوم میپردازیم.
سیگنالگیری با شکست سطح ۱۰۰
اولین کاربرد این اندیکاتور، بررسی موقعیت آن نسبت به سطح مرجع است. این سطح در نرمافزار متاتریدر سطح ۱۰۰ واحدی و در پنلهای آنلاین سطح صفر واحدی میباشد. هر گاه اندیکاتور بالای سطح مرجع قرار گیرد روند صعودی و هرگاه اندیکاتور پایینتر از سطح مرجع قرار گیرد؛ روند نزولی است.
لذا در نرمافزار متاتریدر، در صورتی که مومنتوم سطح ۱۰۰ واحدی را رو به بالا بشکاند سیگنال خرید و در صورتی که این سطح را رو به پایین بشکاند، سیگنال فروش صادر خواهد شد. به مثال زیر توجه کنید:
تا زمانی که اندیکاتور در بالا یا پایین سطح ۱۰۰ تثبیت نشده باشد، روند نزولی یا صعودی ادامه خواهد داشت.
توجه کنید همانطور که گفته شد در پنلهای معاملاتی آنلاین سطح صفر معادل سطح ۱۰۰ در نرمافزار متاتریدر است. پس در این پنلها باید به جای شکست سطح ۱۰۰ از شکست سطح صفر استفاده کنیم.
سیگنالگیری با شکست روند
یکی دیگر از روشهای سیگنالگیری از اندیکاتور مومنتوم سنجش وضعیت اندیکاتور و الگوهای تشکیل شده بر روی آن است. نمودار اندیکاتور نیز میتواند الگوهایی مشابه الگوهای قیمتی را تشکیل دهد. برای مثال در تصویر زیر قیمت پس از تشکیل یک روند نزولی، خط روند نزولی را به سمت بالا شکسته و همزمان همین اتفاق در مورد اندیکاتور مومنتوم نیز رخ داده است. در واقع شکسته شدن خط روند نزولی بر روی اندیکاتور، تأییدکننده سیگنال خرید به وجود آمده بر روی نمودار قیمت است.
از این روش میتوان در زمان شکستروندها، تشکیل حمایتها و مقاومتهای استاتیک و دینامیک، الگوهای ادامهدهنده و برگشتی و … استفاده کرد.
واگراییها
علاوه بر موارد ذکر شده، از اندیکاتور مومنتوم در تشخیص واگراییهای مثبت، منفی و واگراییهای مخفی نیز میتوان استفاده نمود. توضیح واگراییها و کاربرد آنها به صورت کامل در دوره آموزشی جامع ما ارائه شده است. اما در ادامه با یک مثال به تشخیص واگرایی منفی با استفاده از اندیکاتور Momentum میپردازیم.
در تصویر زیر مشاهده میکند که در انتهای یک روند صعودی پر قدرت واگرایی منفی تشکیل شده و هشداری در جهت بازگشت روند را صادر میکند. پس از این اتفاق سهم وارد یک روند اصلاحی شدید و بلندمدت شده است. در این جا مومنتوم یک نقش اساسی را ایفا میکند. در واقع قیمت سهم بر روی یک روند صعودی در حال افزایش بوده، اما تشکیل یک واگرایی در مومنتوم هشدار بازگشت روند را صادر میکند. در این جا نقش پیشرو بودن اندیکاتور مومنتوم کاملا لمس میشود.
چکیده مطلب
از زمان شکلگیری بازارهای مالی و استفاده روزافزون از تحلیل تکنیکال، تعداد زیادی از اندیکاتورهای کابردی توسط تحلیلگران خبره به بازار معرفی شده است. قطعا تسلط کامل و استفاده همزمان از همه این اندیکاتورها برای هیچ معاملهگری امکانپذیر نیست. در واقع معاملهگر حرفهای و موفق کسی است که استراتژیهای مختلف را بر اساس این اندیکاتورها تنظیم کرده و آنها را امتحان کند. در نهایت استراتژی که بهترین نتیجه و بیشتری بازدهی را کسب کرده باشد، میتواند به عنوان استراتژی اصلی مورد استفاده قرار گیرد. اندیکاتور مومنتوم به عنوان یک اندیکاتور پیشرو در تشخیص سیگنالها و ارائه هشدارهای لازم میتواند جزئی از استراتژی معاملاتی شما باشد. پس فراموش نکنید که هیچگاه از علائم یک اندیکاتور به عنوان سیگنال قطعی استفاده نکنید و آن را در کنار سایر ابزارهای تکنیکال مورد بررسی قرار دهید.
منبع:
forextraininggroup.com
نظرتان را دربارهی مقاله «ترید بر اساس مومنتوم» با ما درمیان بگذارید.
سلام وقتتون بخیر
به نظر شما waves دوباره تا سقف قبلی خودش برمی گرده؟
سلام. با اندیکاتور مومنتوم میشه به عنوان یک استراتژی معامله کنیم یا همزمان باید چندین اندیکاتور رو با هم چک کنیم؟
سلام.چند مدل اندیکاتور مومنتوم وجود داره؟
سلام مطلب زیر درمورد دسته بندی اندیکاتور ها برای شما ساخته شده است:
معرفی اندیکاتورها و انواع دسته بندی اندیکاتور ها