راز طلایی ترکیب اندیکاتورها | بهترین ترکیب اندیکاتورها ها برای نوسان گیری

۰۵ بهمن ۱۴۰۱
راز طلایی ترکیب اندیکاتورها

چگونه اندیکاتورهای تکنیکال را ترکیب کنیم؟ دانستن اینکه چه موقع از چه اندیکاتوری استفاده کنیم و اینکه بهترین ترکیب اندیکاتورهای تکنیکال چیست می‌تواند در معاملات روزانه شما کمک زیادی بکند. ما در مقالات قبلی به آموزش انواع اندیکاتور های اصلی و استراتژی های استفاده از آنها پرداخته ایم. یادگیری هر یک از این اندیکاتورها و کار با آنها به صورت ترکیبی می تواند شما را به یک استراتژی مناسب معامله که قابلیت یافتن فرصت های محتمل تر دارد هدایت کند. در این مقاله قصد داریم بفهمیم چگونه میتوانیم با ترکیب اندیکاتور های مختلف بهترین نتیجه را بگیریم؟ با ما همراه باشید.

کلیپ آموزشی راز طلایی ترکیب اندیکاتورها

برای مشاهده این کلیپ در آپارات اینجا کلیک کنید.

چرا باید در انتخاب اندیکاتور دقت کنیم؟

اندیکاتورهای تکنیکال می‌تواند در تشخیص روند قیمتی فعلی و پیش‌بینی تغییرات قیمت در آینده کمک کند و با ارتقای مؤثر استراتژی‌های تحلیلی تکنیکال، شما می‌توانید سود خود در هر روز معاملاتی را افزایش دهید.

 اگر از اندیکاتور اشتباه استفاده کنید این می‌تواند به تفسیرهای نادرست قیمتی و تصمیم‌های نادرست معاملاتی منجر شود.

اگر از اندیکاتور اشتباه استفاده کنید این می‌تواند به تفسیرهای نادرست قیمتی و تصمیم‌های نادرست معاملاتی منجر شود.

انواع اندیکاتورها

همانطور که در مقاله معرفی اندیکاتورها و انواع دسته بندی اندیکاتور ها گفتیم، اندیکاتورها به چهار دسته اصلی تقسیم می‌شوند:

  • اندیکاتورهای روندی
  •  اندیکاتورهای مومنتوم یا شتاب حرکت
  •  اندیکاتورهای حجمی
  •  اندیکاتورهای نوسانی

اندیکاتورهای روندی

اندیکاتورهای روندی برای اندازه‌گیری قدرت و مسیر یک روند طراحی شده‌اند.

اندیکاتورهای روندی برای اندازه‌گیری قدرت و مسیر یک روند طراحی شده‌اند.

اگر بازار در یک روند صعودی قوی قرار داشته باشد، یک اندیکاتور روندی به شما سیگنال خرید می‌دهد و زمانی که بازار در یک روند نزولی قوی قرار دارد اندیکاتور روندی سیگنال فروش به شما ارائه می‌کند. ازآنجاکه اندیکاتورها بر اساس داده‌های قیمتی گذشته عمل می‌کنند، اکثر اندیکاتورهای روندی تأخیری هستند و سیگنال‌های معاملاتی را بعد از تشکیل روند فراهم می‌کنند.

تریدر احتمالاً حرکت اولیه یک روند جدید را تا زمانی که اندیکاتور روندی سیگنال معاملاتی را ارائه کند از دست می‌دهد.

تریدر احتمالاً حرکت اولیه یک روند جدید را تا زمانی که اندیکاتور روندی سیگنال معاملاتی را ارائه کند از دست می‌دهد.

اندیکاتورهای محبوب روندی میانگین‌های متحرک، پارابولیک سار (SAR)، شاخص میانگین حرکت مسیر یا ADX و مکدی هستند.

 
میهن سیگنال ترتیب زیر را برای یادگیری اندیکاتور های روندی به شما پیشنهاد می‌دهد: جهت دسترسی به سایر اندیکاتور ها به دسته بندی اندیکاتورها مراجعه نمایید.
 

اندیکاتورهای مومنتوم

یک گروه دیگر از اندیکاتورهای تکنیکالی محبوب، اندیکاتورهای مومنتوم هستند که به آن‌ها اوسیلاتور هم می‌گویند. اوسیلاتورها برخلاف اندیکاتورهای روندی قدرت نسبی حرکات قیمتی اخیر را اندازه‌گیری می‌کنند و مقداری بین ۰ تا ۱۰۰ را نشان می‌دهند.

اگر قیمت به‌شدت افزایش یابد، اوسیلاتور هم بالا رفته و به سطوح اشباع خرید می‌رسد. همچنین اگر قیمت در حال کاهش باشد، اوسیلاتور به سطوح اشباع فروش رسیده و سیگنال خرید ارسال می‌کند.

اگر قیمت به‌شدت افزایش یابد، اوسیلاتور هم بالا رفته و به سطوح اشباع خرید می‌رسد. همچنین اگر قیمت در حال کاهش باشد، اوسیلاتور به سطوح اشباع فروش رسیده و سیگنال خرید ارسال می‌کند.

اوسیلاتورها در بازارهای رنج عملکرد بسیار خوبی دارند اما زمانی که بازار روند داشته باشد عملکرد مناسبی ندارند. اوسیلاتورهای محبوب عبارت‌اند از RSI، اندیکاتور استوکاستیک و اندیکاتورهای مومنتوم.

 
میهن سیگنال ترتیب زیر را برای یادگیری اندیکاتور های مومنتوم به شما پیشنهاد می‌دهد: جهت دسترسی به سایر اندیکاتور ها به دسته بندی اندیکاتورها مراجعه نمایید.
 

اندیکاتورهای حجم

اندیکاتورهای حجم، قدرت تغییرات قیمتی را با استفاده از اطلاعات حجم معاملات اندازه‌گیری می‌کنند.

اندیکاتورهای حجم، قدرت تغییرات قیمتی را با استفاده از اطلاعات حجم معاملات اندازه‌گیری می‌کنند.

بااینکه اندیکاتورهای حجم در میان معامله گران بازارهای سهام محبوبیت زیادی دارند، معامله گران فارکس نمی‌توانند از آن استفاده زیادی بکنند زیرا اطلاعات معتبری از حجم معاملات در بازارهای ارز وجود ندارد. محبوب‌ترین اندیکاتورهای حجم، اوسیلاتور چایکین و حجم تعادلی یا OBV هستند.

 
میهن سیگنال ترتیب زیر را برای یادگیری اندیکاتور های حجمی به شما پیشنهاد می‌دهد: جهت دسترسی به سایر اندیکاتور ها به دسته بندی اندیکاتورها مراجعه نمایید.
 

اندیکاتورهای نوسانی

اندیکاتورهای نوسانی همان‌طور که از نامشان مشخص است سرعت تغییرات قیمت را بدون در نظر گرفتن جهت آن اندازه‌گیری می‌کنند. اندیکاتورهای نوسانی هنگام تغییرات سریع بازار افزایش می‌یابند و با کندی بازار افت می‌نمایند. محبوب‌ترین اندیکاتورهای نوسانی بولینگر باند و ATR هستند.

 
میهن سیگنال ترتیب زیر را برای یادگیری اندیکاتور های نوسانی به شما پیشنهاد می‌دهد: جهت دسترسی به سایر اندیکاتور ها به دسته بندی اندیکاتورها مراجعه نمایید.
 

از کدام اندیکاتور استفاده کنیم؟

همه این اندیکاتورها تغییر و یا ثبات قیمت را نشان می‌دهند اما زاویه دید هریک متفاوت است. نگاه کردن به بازار از زوایای مختلف می‌تواند به داشتن دیدگاه واقعی‌تر و صحیح‌تر کمک کند. اطلاع از این دسته‌بندی‌ها و نحوه ترکیب بهترین اندیکاتورها به‌طور مؤثر می‌تواند به تصمیم‌گیری‌های معاملاتی بهتر منجر شود. نکته‌ای که باید در نظر داشته باشید این است که بااینکه همه اندیکاتورهای تکنیکال مفید هستند، هریک نقاط ضعفی نیز دارند؛ بنابراین ترکیب نادرست اندیکاتورها می‌تواند باعث سردرگمی، تفسیرهای نادرست قیمتی و تصمیم‌های نادرست معاملاتی ختم شود.

اشتباهات رایج تریدرها

در ادامه دو مورد از مهم‌ترین اشتباهات تریدرها را در رابطه با انتخاب اندیکاتور بررسی می‌کنیم.

استفاده از اندیکاتورهای یک دسته

بزرگ‌ترین مشکل تریدرها این است که از اندیکاتورهای مختلفی استفاده می‌کنند که به یک دسته تعلق دارند و درنتیجه اطلاعات یکسانی را دریافت می‌کنند.

در نمودار می‌توانید 3 اندیکاتور مومنتوم (مکدی، RSI و استوکاستیک را مشاهده کنید. اساساً این سه اندیکاتور اطلاعات یکسانی را ارائه می‌دهند زیرا هر سه شتاب حرکت یا مومنتوم را در رفتار قیمت بررسی می‌کنند.

در نمودار می‌توانید ۳ اندیکاتور مومنتوم (مکدی، RSI و استوکاستیک را مشاهده کنید. اساساً این سه اندیکاتور اطلاعات یکسانی را ارائه می‌دهند زیرا هر سه شتاب حرکت یا مومنتوم را در رفتار قیمت بررسی می‌کنند.

همان‌طور که می‌بینید هر سه اندیکاتور در زمان مشخصی صعود و افت داشته‌اند، به هم نزدیک شده‌اند و هر سه در دوره بدون مومنتوم صاف شده‌اند. پس اگر با استراتژی چند اندیکاتوری معامله می‌کنید که از اندیکاتورهای RSI، مکدی و استوکاستیک استفاده می‌کند، درواقع فقط از اندیکاتورهای یک دسته استفاده می‌نمایید. این اندیکاتورهای مومنتوم همگی اطلاعات یکسانی را نشان می‌دهند.

فقط از اندیکاتورهای روندی استفاده شود

یک اشتباه رایج دیگر استفاده از اندیکاتورهای روندی به‌تنهایی است. به‌عنوان‌مثال نموداری را می‌بینید که سه اندیکاتور روندی پارابولیک SAR، میانگین‌های متحرک و کانال‌های کلتنر (keltner) در آن استفاده شده است. در این مورد هم هدف همه این اندیکاتورها یکی است یعنی تعیین جهت روند.

می‌توانید مشاهده کنید که در یک روند همه اندیکاتورها تقریباً یک چیز را نشان می‌دهند.

می‌توانید مشاهده کنید که در یک روند همه اندیکاتورها تقریباً یک چیز را نشان می‌دهند.

به‌طور هم‌زمان، در رنج‌ها همه آن‌ها سیگنال‌های نامناسبی ارائه می‌کنند. پس استفاده از اندیکاتورهای یک دسته اشتباه است زیرا آن‌ها اطلاعات مشابهی ارائه می‌کنند و ممکن است شما اهمیت زیادی برای اطلاعات حاصل از اندیکاتورها قائل شوید و به‌سادگی نکات مهم دیگری را نادیده بگیرید.
ممکن است دو اندیکاتور روندی را در نظر بگیرید و گمان کنید روند قوی‌تر از آن چیزی است که هست، زیرا هر دو اندیکاتور چراغ سبز نشان داده‌اند و با این کار احتمالاً نشانه‌های دیگری که در نمودار وجود دارد نادیده گرفته می‌شود.

مشکل اصلی استفاده از اندیکاتورهای نامناسب این است که ممکن است با دیدن وضعیت و جهت مشابه اندیکاتورها، سیگنال‌های معاملاتی را قوی‌تر از چیزی که هستند ارزیابی کنید؛ و این کاری کاملاً نادرست است.

مشکل اصلی استفاده از اندیکاتورهای نامناسب این است که ممکن است با دیدن وضعیت و جهت مشابه اندیکاتورها، سیگنال‌های معاملاتی را قوی‌تر از چیزی که هستند ارزیابی کنید؛ و این کاری کاملاً نادرست است.

راه‌حل مشکلات ناشی از استفاده از اندیکاتورهای یک دسته بسیار ساده است: از اندیکاتورهایی که اطلاعات یکسانی را ارائه می‌کنند اجتناب کنید. بهترین استراتژی، ترکیب اندیکاتورهایی است که اطلاعات مختلفی را نشان می‌دهند.

استفاده از اندیکاتورهای متعدد

اشتباه رایج بعدی استفاده از اندیکاتورهای متعدد است. ممکن است شما یک اندیکاتور را درجایی ببینید و تصمیم بگیرید آن را امتحان کنید. به نمودار نگاه کرده و نقاط ورود مناسبی را هم بیابید. تنها مشکل کار آن است که جای یک چیز خالی است. وجود اندیکاتورهای دیگر می‌توانند به شما در پرهیز از تصمیم‌های نادرست کمک کنند. پس برای حل این مشکل اندیکاتورهای دیگری را اضافه و امتحان می‌کنید. دوباره نقاط ورود را پیدا می‌کنید و این بار نتایج بهتری کسب می‌نمایید. برای همین بازهم اندیکاتورها و فیلترهای بیشتری اضافه می‌کنید تا جایی که نمودار از حالت عادی خارج شده و بیشتر شما را گیج می‌کند. در این حالت، برخی از اندیکاتورها سیگنال موقعیت شرت را نشان می‌دهند درحالی‌که بقیه موقعیت لانگ را اعلام می‌کنند؛ و زمانی سیگنال‌ها یکی می‌شوند که برای ورود دیر شده است.
بدترین جای کار، آن است که شما از یک استراتژی خوب کار خود را آغاز کرده‌اید اما بعداً کاملاً آن را تغییر داده‌اید. من هم همین مشکل را داشته‌ام. همه ما این اشتباهات را انجام می‌دهیم.

لازم نیست نمودارهایتان را شلوغ کنید.

لازم نیست نمودارهایتان را شلوغ کنید.

ممکن است اعتقاد داشته باشید هر اندیکاتور در نمودار نقش و هدف خاصی دارد و نمی‌توانید بدون استفاده از همه آن‌ها معامله کنید. پس درصورتی‌که نتایج معاملاتتان خوب نیست برخی از این اندیکاتورها را کنار بگذارید. با این کار ذهنتان فعال‌تر خواهد شد و با دیدگاه متفاوتی تحلیل قیمت را انجام خواهید داد.

نکات مهمی که باید به خاطر داشته باشید:

  • اندیکاتورهای مورداستفاده‌تان را به ترجیحاً دو تا حداکثر سه مورد محدود کنید.
  • سعی نکنید با اندیکاتورها همه معاملات ضرر ده را فیلتر نمایید. با این کار سیگنال‌های مناسب را هم از دست خواهید داد.
  • پس‌ازاینکه در یک معامله ضرر کرده‌اید اندیکاتور جدیدی را اضافه نکنید زیرا حتی اگر از ۱۰۰ اندیکاتور هم استفاده کنید بازهم احتمال ضرر وجود دارد.
  • از اندیکاتورها برای تأیید تصمیم‌های خود استفاده نمایید و آن‌ها را چشم‌بسته به کار نبرید.

چه اندیکاتورهایی را انتخاب کنیم؟

حال به چند مورد از ترکیب‌های مناسب از اندیکاتورها اشاره می‌کنیم:

اندیکاتور روندی + اندیکاتور مومنتوم

اولین پیشنهاد شامل یک اندیکاتور روندی و یک اندیکاتور مومنتوم است. شما می‌توانید از میانگین‌های متحرک برای تعیین روند و مثلاً استوکاستیک برای تأیید یا تعیین نقطه ورود استفاده کنید. اگر ویدئوی آموزش اندیکاتور استوکاستیک را دیده باشید می‌دانید که برای تعیین روند از EMA دویست دوره‌ای و برای یافتن واگرایی‌ها در جهت روند اصلی از استوکاستیک استفاده می‌کنم.

زمانی که قیمت بالاتر از EMA 200 باشد معامله‌های لانگ انجام می‌دهم و زمانی که استوکاستیک واگرایی را نشان بدهد و قیمت زیر EMA 200 باشد، معاملات شرت را بر اساس واگرایی‌های استوکاستیک انجام می‌دهم.

زمانی که قیمت بالاتر از EMA 200 باشد معامله‌های لانگ انجام می‌دهم و زمانی که استوکاستیک واگرایی را نشان بدهد و قیمت زیر EMA 200 باشد، معاملات شرت را بر اساس واگرایی‌های استوکاستیک انجام می‌دهم.

اندیکاتور حجم + اندیکاتور روند

روش پیشنهادی دوم این است که از یک اندیکاتور حجم و یک اندیکاتور روند استفاده کنید. من OBV را در کنار میانگین متحرک ترجیح می‌دهم. ترجیح من این است که یک میانگین متحرک بلندمدت را روی OBV به کار بگیرم. این کمک می‌کند جهت روند را مشخص کنم زیرا برخوردهای این دو دید خوبی از روند بازار به من می‌دهد.

زمانی که OBV بالاتر از میانگین متحرک است من به دنبال موقعیت‌های لانگ در جهت روند اصلی هستم. زمانی که OBV پایین‌تر از میانگین متحرک است تنها از موقعیت‌های شرت استفاده می‌کنم.

زمانی که OBV بالاتر از میانگین متحرک است من به دنبال موقعیت‌های لانگ در جهت روند اصلی هستم. زمانی که OBV پایین‌تر از میانگین متحرک است تنها از موقعیت‌های شرت استفاده می‌کنم.

اندیکاتور مومنتوم + اندیکاتور نوسانی

روش پیشنهادی دیگر برای ترکیب اندیکاتورها استفاده از یک اندیکاتور مومنتوم و یک اندیکاتور نوسانی است.

من از بولینگر باند و زمانی که بولینگر باند صاف است از RSI برای یافتن واگرایی‌ها استفاده می‌کنم.

من از بولینگر باند و زمانی که بولینگر باند صاف است از RSI برای یافتن واگرایی‌ها استفاده می‌کنم.

شما می‌توانید از اندیکاتورهای دیگری نیز استفاده کنید. نوع اندیکاتور مورداستفاده به نوع استراتژی موردنظر شما بستگی دارد. این با سبک معاملاتی و قدرت تحمل ریسک افراد ارتباط دارد:

  •  اگر به دنبال حرکات بلندمدت با سودهای بالا هستید باید بر استراتژی‌های دنبال کننده روند تمرکز کرده و از اندیکاتورهای روندی مانند میانگین متحرک استفاده کنید.
  •  اگر به حرکات کوچک با سودهای کوچک متوالی علاقه‌مندید به یک استراتژی بر اساس نوسان تکیه کنید. پس انواع مختلف اندیکاتورها برای تأیید استراتژی به کار می‌روند.

آیا تکنیک طلایی وجود دارد؟

آیا تکنیک طلایی وجود دارد؟

آیا تکنیک طلایی وجود دارد؟

تریدرها معمولاً از یک تکنیک طلایی که به سود عظیم ختم می‌شود صحبت می‌کنند. متأسفانه چنین استراتژی کاملی که بتواند موفقیت هر تریدری را تضمین کند وجود ندارد. هر تریدر یک سبک، اخلاق، شخصیت و میزان تحمل ریسک منحصربه‌فرد دارد. به همین دلیل، هر تریدر باید خودش به دنبال یادگیری ابزارهای تحلیل تکنیکال باشد و نحوه کار کردن با آن‌ها را بر اساس نیازهای خودش یاد بگیرد و استراتژی شخصی‌اش را ایجاد نماید.

نظرتان را درباره‌ی مقاله «راز طلایی ترکیب اندیکاتورها | بهترین ترکیب اندیکاتورها ها برای نوسان گیری» با ما درمیان بگذارید.

45 نفر این مطلب را پسندیدند.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
رای شما ثبت شد!
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
ثبت نظر
مهدی عباس زاده
12 سال از فعالیتم در حوزه طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ میگذره و اخیرا به دنیای شگفت انگیز ارزهای دیجیتال علاقه مند شدم.
شیبا اینو رایگان

بعد از تکمیل احراز هویت در جشنواره آبان تتر، شیبا اینوی رایگان هدیه بگیر!

دریافت هدیه

‫9 نظر

  • کامل و به درد بخور . ممنون

  • مطلب خوبی بود. ولی من با این سایت اشنایی دارم. امکانات پیشرفته زیادی دارن. بهترین نرخ رو در اکثر ارزها دارن، بالای ۸۰۰ رمز ارز دارن، پشتیبانی ۲۴ ساعته دازن که واقعا پاسخگو هستن و اولین صرافی غیر متمرکز ایرانه. به نظرم مطلبتون کمی ادیت میخواد

  • سلام مثه همیشه عالی بود. ممنون
    بهترین ترکیب اندیکاتور کدوم اندیکاتوراست؟ واسه ترید بیت کوین؟

  • مثل همیشه عالی

  • ممنون از مقاله مفیدتون. من مبتدی هستم از کجا شروع کنم؟

  • مرسی از مقاله خوبتون

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *