وضعیت قانونگذاری بیت کوین در سال ۲۰۲۴

۲۵ دی ۱۴۰۲
وضعیت قانونگذاری بیت کوین در سال 2024

یکی از مهمترین چالش های استفاده از بیت کوین و ارزهای دیجیتال، مشکلات قانونی آن است. در سال ۲۰۲۴ بعد از حدود ۱۵ سال از ایجاد و استفاده از بیت کوین هنوز هم وال خیلی از کاربران این است که آیا بیتکوین در سال ۲۰۲۴ قانونی شده است یا نه؟ بیایید ببینیم کدام کشورها این ارزدیجیتال را پذیرفته‌اند و چگونه این وضعیت اکوسیستم مالی را تغییر داده است.

وضعیت قانونگذاری بیت کوین در سال ۲۰۲۴

توجه به قانون و الزامات دولت ها برای هر گونه سرمایه گذاری واحب است. در سال ۲۰۲۴ رویکرد ها متفاوتی برای ارزهای دیجیتال اتخاذ شده است، به شکلی که در برخی کشور ها بیتکوین قانونی  در نظر گرفته شده و اجازه استفاده از آن به عنوان پول، خرید کالاها یا معامله آن به عنوان کالایی را می‌دهند.

در دیگر کشورها، حتی داشتن معمولی بیتکوین می‌تواند منجر به زندان شدن شما شود! برخی دیگر حتی تا به حال اقدام به تنظیم آن نکرده‌اند و بیتکوین و سایر ارزهای رمزنگاری را در وضعیت قانونی نامشخصی گذاشته‌اند.

کشورهایی که بیتکوین ممنوع یا قانونی است

قانونی بودن یا نبودن بیتکوین در سراسر جهان را می‌توانید در نقشه زیر ببینید:

 

نقشه قانونی بیتکوین و سایر ارزهای رمزنگاری

نقشه قانونی بیتکوین و سایر ارزهای رمزنگاری – منبع: Coin.dance

بیت کوین هنوز جدید است و مدت ها طول خواهد کشید تا کشور های مختلف دنیا آن را به عنوان یک ارزدیجیتال قانونی بشناسند. در ادامه رویکرد اکثر کشور های دنیا را خواهیم دید:

بیت کوین در چه کشور هایی در ۲۰۲۴ ممنوع است؟

بیتکوین و ارزهای رمزنگاری به طور کلی در بیشتر نقاط جهان بدون قانون است. با این حال، برخی کشورها آنها را یا استفاده از آنها را ممنوع کرده‌اند.

دلیل اصلی این ممنوعیت بیشتر به خاطر طبیعت غیرمتمرکز بیتکوین، تهدید به نظام مالی فعلی یا فقدان مقررات مناسب تصویب شده است. حداقل نه کشور تصمیم به انجام این کار کرده‌اند. این کشورها عبارتند از:

  1. الجزایر. با ادعای این که بیتکوین دارای هیچ چیز فیزیکی نمی‌باشد، ارزهای رمزنگاری را ممنوع کرده است.
  2. بولیوی. بانک مرکزی به دلیل طبیعت بدون مقررات ارزهای رمزنگاری، استفاده از آنها را ممنوع کرده است.
  3. بنگلادش. با اشاره به امکانات پولشویی و بدون مجوز بانک بنگلادش، بیتکوین و سایر ارزهای رمزنگاری غیرقانونی هستند.
  4. جمهوری دومینیکن. با اشاره به اینکه آنها پول قانونی نیستند، ارزهای رمزنگاری در جمهوری دومینیکن غیرقانونی هستند.
  5. غنا. اگرچه ارزهای رمزنگاری غیرقانونی در غنا در نظر گرفته می‌شوند، بانک مرکزی غنا پتانسیل بلاک چین را می‌بیند و در حال ارزیابی نحوه یکپارچه‌سازی آن با ساختار مالی خود می‌باشد.
  6. نپال. بانک مرکزی نپال بیتکوین را به عنوان یک ارز قانونی ندانسته و آن را ممنوع کرده است.
  7. جمهوری مقدونیه. به شهروندان این اخطار داده شده‌ که نمی‌توانند اوراق بهادار رمزنگاری خود را در خارج از کشور داشته باشند. رمزنگاری هنوز هم غیرقانونی است.
  8. قطر. با اشاره به نوسانات قیمت، امکان انجام جرائم مالی و عدم پشتیبانی دولت مرکزی، فعالیت‌های ارزدیجیتال ممنوع است.

بیت کوین در چه کشور هایی به صورت قانونی محدود شده است؟

علاوه بر کشورهایی که بیتکوین در آنها ممنوع است، کشورهایی هم وجود دارند که بیتکوین با محدودیت‌های قانونی مواجه شده و نمی‌توان آن را به سادگی معامله کرد یا به عنوان وسیله پرداخت استفاده کرد. در این موارد بانک‌ها و ارائه‌دهندگان خدمات مالی دیگر از معامله با صرافی‌ها و شرکت‌های رمزنگاری ممنوع می‌شوند و در موارد بیشتر کشورها حتی صرافی‌های رمزنگاری را نیز ممنوع کرده‌اند (مانند چین). در ادامه این کشور ها را مشاهده میکنیم:

  1. بحرین. برای استفاده از خدمات ارزدیجیتال در بحرین نیاز به مجوز دارید.
  2. چین. یوان دیجیتال چین شروعی برای محدودیت در رمزارزهای بزرگ بود. اگرچه چین سال‌هاست که به تحقیقات در مورد ارزهای رمزنگاری می‌پردازد، اما با احتیاط وارد بازار شده و تعداد زیادی قوانین را در مورد محدود کردن ارائه ارائه اولیه سکه‌ها (ICOs) لیست کرده است. چین دارای منابعی برای اجرای ۷۰ درصد از واحدهای استخراج بیتکوین بود، اما به دلایل زیست‌محیطی توسط مقامات محدود شده است.
  3. هنگ کنگ. هنگ کنگ برخی مقررات خاص را در مورد ICOها وضع کرده و  همچنین صرافی‌ها نیاز به مقررات دارند تا بتوانند فعالیت کنند.
  4. ایران. موسسات مالی مجاز به کار با ارزهای رمزنگاری نیستند. هر چند مقررات نانوشته ای در این حوزه وجود دارد.
  5. قزاقستان. مقررات سنگینی توسط بانک ملی با ممنوعیت‌ها و استخراج بیتکوین وجود دارد. ممکن است بیتکوین به صورت کامل ممنوع شود.
  6. روسیه. ارزهای رمزنگاری در روسیه قانونی است اما محدود شده است. بانک‌ها و صرافی‌ها باید توسط بانک مرکزی ثبت شوند و ارزهای رمزنگاری نمی‌توانند به عنوان وسیله پرداخت استفاده شوند.
  7. عربستان سعودی. بیتکوین در یک زمانی ممنوع بود، اما در حال حاضر قانونی است. با این حال، بانک‌ها از معامله کریپتو ممنوع هستند.
  8. ترکیه. ارزهای رمزنگاری به عنوان دارایی‌های مالی در بانک‌ها مجاز نیستند. همچنین نمی‌توانند به عنوان ابزار پرداخت دسته‌بندی شوند.
  9. ویتنام. اگرچه بیتکوین هنوز در روابط تجاری توسط بانک مرکزی ممنوع است، مالکیت و معامله با ارزهای رمزنگاری برای کاربران معمول محدود شده است.

توجه داشته باشید که با وجود ممنوعیت‌ها و محدودیت‌ها، این قوانین بیتکوین یا معاملات ارزهای رمزنگاری را از بین نبرده‌اند. به دلیل ذات غیرمتمرکز ارزهای رمزنگاری، امکان ممنوع کردن آنها به سادگی وجود ندارد. بسیاری از افراد در این کشورها همانطور که حجم معاملات در این پلتفرم‌ها نشان می‌دهد همچنان از سایت‌هایی مانند “Local Bitcoins”، “Paxful” یا “Bisq” برای معامله با دیگران استفاده می‌کنند.

منبع: coins.dance

وضعیت قانونگذاری بیت کوین در سال 2024

بیت کوین در چه کشور هایی به صورت قانونی است؟

تحقیقات نشان می‌دهد که حداقل ۱۱۱ کشور وجود دارد که بیتکوین و ارزهای رمزنگاری را به صورت قانونی تأیید کرده و می‌پذیرند.

به عنوان مثال، کشورهای بزرگی مانند ایالات متحده و کانادا در کلیت قانون خود نگرشی دوستانه نسبت به ارزهای رمزنگاری دارند، در عین حال سعی در اجرای قوانین مبارزه با پول‌شویی و پیشگیری از تقلب دارند. در همین حال، در اتحادیه اروپا اعضای اتحادیه اجازه برگزاری ارز رمزنگاری خود را ندارند، اما صرافی‌های رمزنگاری تشویق به قانونی شدن و پیروی از مقررات دارند.

در سال ۲۰۲۴ کشورهایی که بیتکوین در آنها قانونی است عبارتند از:

  1. استرالیا: بیتکوین و سایر ارزهای رمزنگاری از سال ۲۰۱۷ قانونی بوده و مشمول مالیات هستند.
  2. بلژیک: ارزهای رمزنگاری مشمول مالیات درآمد متفرقه هستند. به عنوان پول قانونی در نظر گرفته نمی‌شوند، اگرچه به عنوان یک جایگزین برای پول تشخیص داده می‌شوند.
  3. بلغارستان: مجوزها برای شرکت‌های رمزنگاری لازم نیست و آنها به عنوان درآمد حاصل از فروش دارایی‌های مالی تلقی می‌شوند.
  4. شیلی: ارزهای رمزنگاری در حیطه‌ی سیاست‌های پولی کشور قرار دارند. محافظت‌هایی برای صرافی‌های رمزنگاری در شیلی وجود دارد.
  5. کرواسی: در این کشور تعداد محدودی حد معافیت مالیاتی به مبلغ ۳۸۰۰ کونای هراکت اعمال می‌شود و مالیات سود سرمایه‌ای به نسبت ۱۲ تا ۱۸ درصد دارد.
  6. استونی: رمزنگاری به عنوان ارز مجازی مورد نظر تلقی می‌شود و ارزش دیجیتالی به عنوان یک روش پرداخت تشخیص داده می‌شود، اگرچه به عنوان واحد قانونی در نظر گرفته نمی‌شود.
  7. فنلاند: رمزنگاری قانونی است و به عنوان یک ارز مجازی محسوب می‌شود.
  8. آلمان: دارایی‌های رمزنگاری می‌توانند خریداری، فروخته و نگه‌داشته شوند تا زمانی که از یک موسسه مجاز باشند.
  9. اندونزی: از سال ۲۰۱۹ رمزنگاری در اندونزی قانونی شده است. آن را به عنوان یک کالا هنگام معامله می‌شمارند و نه به عنوان یک روش پرداخت.
  10. ایتالیا: به عنوان ارز مجازی تلقی می‌شود و مشمول مالیات بر درآمد شخصی و شرکتی است.
  11. ایرلند: رمزنگاری به عنوان ارز مجازی تلقی می‌شود و بر اساس چند سناریو مختلف مالیات گرفته می‌شود.
  12. ژاپن: دارایی‌های رمزنگاری در دسته‌ی ‘درآمد متفرقه’ قرار دارند.
  13. لیتوانی: لیتوانی یکی از اولین کشورها بود که چارچوبی در مورد رمزنگاری و مالیات داشت، با درآمدهای تا ۲۵۰۰ یورو به عنوان معاف از مالیات محسوب می‌شود.
  14. نروژ: ارزهای رمزنگاری به عنوان دارایی‌ها مورد توجه قرار می‌گیرند و مالیات‌گذاری می‌شوند.
  15. فیلیپین: ارزهای رمزنگاری در دسته‌ی اوراق بهادار و قراردادهای سرمایه‌گذاری هستند و مشمول مقررات کمیسیون اوراق بهادار فیلیپین هستند.
  16. صربستان: رمزنگاری به عنوان دارایی دیجیتال برای مالیات تلقی می‌شود و خدمات رمزنگاری به مجوز نیاز دارند.
  17. کره‌ی جنوبی: رمزنگاری قانونی است و مشمول قوانین مبارزه با پول‌شویی می‌شود در حالی که به دقت توسط دولت نظارت می‌شود. موسسات مالی مجبور به گزارش تراکنش‌های رمزنگاری هستند.
  18. سوئد: تجارت در بیتکوین به عنوان یک خدمات مالی تلقی می‌شود و سود‌ها به عنوان درآمد کسب و کار مالی مالیات‌گذاری می‌شوند.
  19. سوئیس: در سال ۲۰۱۷ بود که رمزنگاری به عنوان روش پرداخت توسط دفتر ثبت تجاری پذیرفته شد. مؤسسات برای عملیات رمزنگاری نیاز به مجوز دارند. مقررات جامعی اجرا شده و نگرش بسیار مثبتی به رمزنگاری به عنوان کلی دارند.
  20. انگلستان: صرافی‌ها باید به الزامات خاص FCA پاسخ دهند. بیتکوین به عنوان پول خصوصی تلقی می‌شود.
  21. ایالات متحده: رمزنگاری تحت قوانین مالیاتی ایالات متحده قرار دارد. در صورتی که فروش اوراق بهادار شامل رمزنگاری باشد، تحت نظارت قوانین مالیاتی قرار می‌گیرد.
  22. ازبکستان: رمزنگاری اکنون در این کشور قانونی است. درآمد حاصل از رمزنگاری مشمول مالیات نمی‌شود و صرافی‌ها نیاز به مقررات و مجوزهای خاصی دارند تا فعالیت کنند.

کشور هایی که به طور رسمی بیت کوین را پذیرفته اند

السالوادور: تا کنون تنها این کشور به بیتکوین به عنوان واحد قانونی ارز تشخیص داده است.

قبل از این اقدام، بیتکوین به عنوان ریسک سرمایه‌گذار تلقی می‌شد. سرمایه‌گذاران بیتکوین باید از این اقدام خوشحال باشند. بیتکوین به عنوان واحد قانونی ارز در هر کشوری یک رویداد بزرگ است. این اقدام السالوادور می‌تواند یک نمونه بارز در تاریخ باشد اگر کشورهای بیشتری در آینده به بیتکوین پیوسته و آن را به عنوان واحد قانونی ارز قبول کنند.

 

وضعیت قانونگذاری بیت کوین در سال 2024

کشور هایی که بیت کوین را به شکل شفاف نه پذیرفته اند و نه رد کرده اند

بعضی از کشورها هنوز تصمیم نگرفته‌اند که با بیتکوین چه کنند. در چنین مواردی، استفاده از بیتکوین در معنای قانونی است که می‌توانید آن را داشته باشید، اما قوانین یا حفاظت قانونی واضحی در مورد وضعیت آن وجود ندارد. این کشورها یا در حال ایجاد یک چارچوب قانونی برای بیتکوین و ارزهای رمزنگاری هستند. این کشوره شامل موارد زیر می‌شوند:

  1. افغانستان: وزارت بهداشت قصد استفاده از بلاک‌چین برای شناسایی تقلب در داروها را دارد. با این حال، وضعیت قانونی رمزارزها هنوز مشخص نیست.
  2. آرژانتین: تعیین کرده که بانک مرکزی آن می‌تواند ارز قانونی را صادر کند و تأکید دارد که شهروندان باید با رمزارزها با مسئولیت برخورد کنند.
  3. کوبا: چارچوب کلی برای عملکرد رمزارز توسط دولت وجود ندارد. با این حال، یک صرافی بدون مخالفت داخلی ایجاد شده است.
  4. هند: اگرچه در اوایل سال ۲۰۲۱ ترس از ممنوعیت وجود داشت، دولت قصد دارد یک شورایی ایجاد کند که تصمیم بگیرد چگونه با رمزارزها برخورد کند.
  5. کنیا: دولت هشدارهایی در مورد ناپایداری رمزارزها، عدم تنظیم و مشکوک به فعالیت‌های جرمی ارائه کرده و به شهروندانی که می‌خواهند در آن شرکت کنند هشدار داده است.
  6. مالزی: بیتکوین و رمزارزهای دیگر به عنوان ارز قانونی تلقی نمی‌شوند و دولت مالزی به شهروندان توصیه به مراقبت در استفاده از آن‌ها می‌کند.
  7. مکزیک: تأکید دارد که مؤسسات مالی باید ریسک رمزارزها را به شهروندان انتقال دهند. بیتکوین توسط بانک مرکزی و به عنوان ارز قانونی تلقی نمی‌شود.
  8. پاکستان: اگرچه در مورد احتمال کلاهبرداری مالیاتی و پولشویی تحقیقاتی صورت می‌گیرد، اما بیتکوین و رمزارزهای دیگر تایید نشده‌اند.
  9. تاجیکستان: اگرچه بانک مرکزی قصد دارد ارز دیجیتال خود را ایجاد کند، اما تاجیکستان هنوز موضع شفافی ندارد.

سخن نهایی

تاکنون تعدادی  از دولت‌ها تصمیم می‌گیرند که ارزهای دیجیتال را بپذیرند و نقشی در این صنعت ایفا کنند. در عین حال تعدادی کشور هم همیشه با تکنولوژی های جدید مخالف هستند. البته باید در نظر داشت پذیرش تجارت‌های مرتبط با رمزارزها با مقررات موافقت‌آمیز، فرصت عالی‌ای را برای واردکردن نوآوری، سرمایه، درآمد مالیاتی و بهبود سطح زندگی همه فراهم می‌کند.

نظرتان را درباره‌ی مقاله «وضعیت قانونگذاری بیت کوین در سال ۲۰۲۴» با ما درمیان بگذارید.

منبع:cryptonews
برای این مطلب رای ثبت نشده
اولین رای دهنده باش!
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
رای شما ثبت شد!
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
ثبت نظر
مهدی عباس زاده
12 سال از فعالیتم در حوزه طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ میگذره و اخیرا به دنیای شگفت انگیز ارزهای دیجیتال علاقه مند شدم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *