هوش مصنوعی گوگل جمینای چیست و چه کاربردی دارد؟

۱۱ فروردین ۱۴۰۳
هوش مصنوعی گوگل جمینای

جمینای گوگل نام یک هوش مصنوعی پیشرفته است که می‌تواند به سوالات شما مانند یک انسان جواب دهد. این برنامه بخشی از مجموعه‌ای بزرگ از مدل‌های زبانی است که توسط بخش هوش مصنوعی گوگل ساخته شده‌اند. این مدل‌ها قادرند اطلاعات را از منابع متفاوتی مانند متن، کد، تصاویر، صدا و ویدیو بررسی و تحلیل کنند و نه فقط اطلاعات متنی.

در گذشته، گوگل چت‌باتی به نام گوگل بارد داشت. اما در هشتم فوریه، سیسی هسیائو، رئیس بخش دستیار گوگل و بارد، اعلام کرد که این چت‌بات، که فقط ۱۱ ماه قدمت داشت، از این به بعد همان نام مدل زبانی چندرسانه‌ای را خواهد داشت.

این تغییر نشان می‌دهد که گوگل قصد دارد فهم و تولید زبان را در انواع رسانه‌ها به طور یکپارچه پیش ببرد. این تغییر از آن رو مهم است که پیش از این، بارد تنها به عنوان نام چت‌بات شناخته می‌شد و این موضوع می‌توانست کمی گیج‌کننده باشد.

جمینای چیست؟

مجموعه جمینای انواع مختلفی از هوش مصنوعی را به ما می‌دهد. این مدل‌ها برای کارهای مختلفی طراحی شده‌اند، از جمینای اولترا که خیلی قوی است تا جمینای نانو که کارآمد و سبک است.

در این مجموعه، برای هر کار و نیاز محاسباتی، مدلی وجود دارد. جمینای اولترا قدرتمندترین مدل است و برای کارهای سخت مانند تحقیقات علمی و بررسی دقیق داده‌ها مناسب است.

جمینای پرو برای کسانی که به دنبال یک راه حل میانه هستند ایده‌آل است. این مدل عملکرد خوبی در بسیاری از کاربردها دارد بدون اینکه نیاز به قدرت پردازش خیلی زیادی داشته باشد.

در طرف دیگر، جمینای نانو سبک‌ترین و کاربردی‌ترین نوع است که برای استفاده در محیط‌های محاسباتی سیار و روی دستگاه‌های تلفن همراه طراحی شده است. استفاده از این مدل حتی وقتی در حال حرکت هستید هم راحت است.

چرا گوگل بارد به جمینای تغییر کرد؟

گوگل بارد حالا به جمینای تغییر نام داده، اما در اصل و کارایی‌اش تفاوت زیادی نکرده. همچنان پیشرفت‌ها و گسترش‌های خوبی در چت‌بات هوش مصنوعی گوگل دیده می‌شود که به کاربران امکان دسترسی بهتر، ویژگی‌های جدید و هماهنگی راحت‌تر را در استفاده‌های دیجیتالی می‌دهد.

یکی از نوآوری‌های برجسته، برنامه موبایل جمینای نانو است که قابلیت‌های جمینای را مستقیم به دست کاربران می‌دهد تا هر جایی که هستند بتوانند از آن استفاده کنند و به دانش و امکانات خلاقانه دسترسی پیدا کنند.

علاوه بر این، افرادی که عضو گوگل وان هستند، می‌توانند از ویژگی‌های پیشرفته‌تر جمینای ادونسد (مدل اولترا ۱.۰) استفاده کنند که برای کسانی مناسب است که به دنبال بهترین عملکرد و ویژگی‌ها هستند.

گوگل وان یک سرویس اشتراکی است که فضای ذخیره‌سازی ابری و مزایای دیگر را در اختیار کاربران قرار می‌دهد و قیمت‌های آن از ۱.۹۹ دلار در ماه برای ۱۰۰ گیگابایت شروع می‌شود تا ۱۴۹.۹۹ دلار در ماه برای ۳۰ ترابایت.

برای استفاده از جمینای ادونسد، کاربران باید با حساب کاربری گوگل خود وارد شوند و در صورت نیاز، حسابی بسازند. باید حداقل ۱۸ سال سن داشته باشند و مزایای جمینای پیشرفته قابل به اشتراک‌گذاری با اعضای خانواده نیست.

گوگل همچنین شروع به استفاده از جمینای در محصولات مختلفی مانند جیمیل و جستجو کرده و قصد دارد در آینده انواع بیشتری از مدل‌های زبانی را به خانواده جمینای اضافه کند که نیازها و وظایف خاصی را پوشش دهند.

گوگل-جمینای

چگونه از گوگل جمینای در ایران استفاده کنیم؟

برای اینکار باید از اینجا وارد سایت شوید و استفاده کنید!

اگر این صفحه برای شما با ارور همراه است، از سایت ۴۰۳ استفاده کنید تا بتوانید بدون مشکل سایت گوگل جمینای را باز کنید.

جمینای گوگل چطور کار می‌کند؟

جمینای گوگل با یادگیری از متن‌ها، کدها، تصاویر و موارد دیگر پاسخ‌های بهتری می‌دهد و با برقراری ارتباط با انسان‌ها بهتر و باهوش‌تر می‌شود.

این سیستم بر پایه شبکه‌های عصبی پیچیده‌ای ساخته شده که شبیه به مغز انسان کار می‌کنند. این شبکه‌ها داده‌ها را در سطوح مختلف و از طریق نقاط ارتباطی مختلف پردازش می‌کنند تا بتوانند الگوها و روابط را تشخیص دهند. جمینای با استفاده از مقادیر زیادی از داده‌های متنی و کدی آموزش دیده است تا بتواند کارهای استدلالی پایه‌ای را انجام دهد، یعنی فقط به جستجوی اطلاعات اکتفا نکرده و مفاهیمی را که با آن‌ها سر و کار دارد، درک کند.

برخلاف مدل‌های زبانی قدیمی‌تر که فقط به متن توجه داشتند، جمینای می‌تواند اطلاعات را از منابع متعدد تحلیل کند. این امکان به جمینای کمک می‌کند تا پاسخ‌های کامل‌تری بدهد، دقیقاً مانند روشی که انسان‌ها از منابع مختلف برای درک بهتر دنیای اطراف‌شان استفاده می‌کنند.

جمینای را می‌توان مثل یک کتابخانه بزرگ دانست که اطلاعات آن از منابع مختلف جمع‌آوری شده است. با استفاده از الگوریتم‌های پیچیده برای سازماندهی این اطلاعات، جمینای می‌تواند بین مفاهیم ارتباط برقرار کرده، روابط را درک کرده و منطق را برای پاسخ‌گویی به سوالات انسانی به کار ببرد. جمینای با گذر زمان از تعاملات یاد می‌گیرد و دانش خود را افزایش می‌دهد، که این امر باعث می‌شود به مرور زمان باهوش‌تر و مفیدتر شود.

مقایسه ChatGPT با گوگل جمینای

ChatGPT در نوشتن متن‌های گفتگویی مهارت دارد، اما جمینای گوگل روشی چندجانبه دارد و داده‌های گوناگونی را برای ارائه پاسخ‌های دقیق‌تر و کامل‌تر تجزیه و تحلیل می‌کند.

ChatGPT، که توسط OpenAI ساخته شده، مانند جمینای گوگل است. این برنامه با استفاده از کلمات و درخواست‌های کاربر، مکالمات جذابی می‌سازد. در مقابل، جمینای دامنه گسترده‌تری از توانایی‌ها دارد و داده‌هایی مانند کد، تصاویر و صدا را برای دادن پاسخ‌های جامع‌تر مورد بررسی قرار می‌دهد. این توانایی‌های چندجانبه به جمینای امکان می‌دهد تا پاسخ‌های دقیق‌تر، استنتاج‌های منطقی و انجام کارهای پیچیده‌تر را ارائه دهد.

ChatGPT یک سطح رایگان برای ایجاد متن و گفتگوهای ابتدایی دارد و با نسخه پولی خود، ChatGPT Plus، ویژگی‌های بیشتری را ارائه می‌دهد. در مقابل، جمینای سرویس ابتدایی رایگانی دارد و از طریق اشتراک پیشرفته جمینای برای اعضای گوگل وان، ویژگی‌ها و عملکردهای پیشرفته‌تری را ارائه می‌کند.

ChatGPT و ChatGPT Plus با بیش از ۵۰ زبان سازگارند و زبان‌های متعددی مانند انگلیسی، اسپانیایی، فرانسوی، آلمانی، چینی، ژاپنی و عربی را پوشش می‌دهند. اما جمینای از بیش از ۱۰۰ زبان برای پردازش و پاسخ‌دهی به متن پشتیبانی می‌کند. با این حال، جمینای پیشرفته به طور خاص برای زبان انگلیسی بهینه‌سازی شده است، گرچه می‌تواند به درخواست‌هایی به زبان‌های دیگری که توسط جمینای پشتیبانی می‌شوند نیز پاسخ دهد.

معیار ChatGPT گوگل جمینای
تمرکز محاوره‌ای، مبتنی بر متن چندوجهی (متن، کد و غیره)
منابع داده متن و کد متن، کد، تصاویر، صدا و غیره
اشتراک پولی ChatGPT Plus جمینای پیشرفته (گوگل وان)
نقاط قوت فرمت‌های متنی خلاقانه، پاسخ‌های جذاب پاسخ‌های جامع، استدلال
ضعف‌ها استدلال محدود، نگرانی‌هایی در مورد دقت واقعیت‌ها کمتر شناخته شده، مصرف منابع زیاد

آیا جمینای بهتر از دستیار گوگل (Google Assistant) است؟

اینکه کدام یک، جمینای یا دستیار گوگل (Google Assistant)، بهتر است بستگی به اولویت‌ها و نیازهای شما دارد. هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند و با چالش‌های منحصر به فردی روبرو هستند.

جمینای با قابلیت خود در انجام مکالمات طبیعی و شبیه به انسان، متمایز می‌شود. این ویژگی باعث می‌شود که گفتگو با آن بیشتر شبیه صحبت با یک انسان باشد تا یک ماشین. جمینای در فهمیدن زمینه مکالمه با ارجاع به گفتگوهای قبلی هم قوی‌تر است. این قابلیت به جمینای کمک می‌کند تا پاسخ‌های دقیق‌تری ارائه دهد. علاوه بر این، می‌توان از جمینای برای تولید محتوای خلاقانه مثل شعر، نوشتن فیلمنامه، کدنویسی و ساخت موسیقی استفاده کرد.

ولی جمینای هنوز در دوره توسعه است، پس در برخی زمینه‌ها مثل کنترل وسایل خانه هوشمند، یادآوری‌ها و روال‌های روزمره نمی‌تواند مثل دستیار گوگل (Google Assistant) عمل کند. چون تمام تعاملات با جمینای از طریق سرورهای گوگل انجام می‌شود، ممکن است برخی نگرانی‌های حریم خصوصی داشته باشند. دسترسی به جمینای از طریق یک برنامه محدود و هنوز در حالت بتا است، که دسترسی به آن را محدودتر می‌کند.

در طرف دیگر، دستیار گوگل (Google Assistant) در انواع وسایل مختلف قابل دسترسی است و تجربه‌ای طولانی‌مدت و قابل اعتماد را ارائه داده است.

با این حال، گفتگو با دستیار گوگل (Google Assistant) گاهی ممکن است کمتر طبیعی از جمینای به نظر برسد و در یادآوری گفتگوهای قبلی یا فهمیدن ظرافت‌های گفتگو ممکن است مشکل داشته باشد.

محدودیت‌های جمینای گوگل

جمینای گوگل توانایی‌های قابل توجهی در پردازش زبان دارد، اما هنوز در دوران رشد است و با محدودیت‌هایی مواجه است.

به جمینای به عنوان یک دستیار تحقیقاتی قوی نگاه کنید، نه یک منبع جادویی که همه چیز را بداند. گاهی پاسخ‌هایی که می‌دهد ممکن است تحت تأثیر اطلاعاتی باشد که با آن‌ها آموزش دیده است و شاید نتواند همیشه شرایط پیچیده واقعی را به خوبی درک کند به دلیل محدودیت‌هایی که در «فهم عمومی» دارد.

جمینای همچنین ممکن است در موقعیت‌هایی که به درک عمیق و تجربه واقعی نیاز دارند، دچار اشتباه شود. جمینای در خلق ایده‌های نو ظرفیت دارد، اما گاهی اوقات پیش رفتن فراتر از اطلاعاتی که در اختیار دارد می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. شاید توضیحاتی برای چگونگی استدلال‌های آن ارائه شده باشد، اما شفافیت کامل هنوز موضوعی است که باید بیشتر روی آن کار شود. دسترسی به جمینای و توانایی گسترش آن نگرانی‌هایی است، چرا که اجرای این مدل به منابع زیادی نیاز دارد.

در آخر، استفاده از قدرت جمینای نیاز به مسئولیت‌پذیری دارد. یادتان باشد که بررسی واقعیت‌هایی که جمینای بیان می‌کند، خیلی مهم است. جمینای همواره در حال یادگیری و بهبود است، اما درک این محدودیت‌ها برای برقراری ارتباط مؤثر با آن ضروری است.

نظرتان را درباره‌ی مقاله «هوش مصنوعی گوگل جمینای چیست و چه کاربردی دارد؟» با ما درمیان بگذارید.

1 نفر این مطلب را پسندید.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
رای شما ثبت شد!
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
ثبت نظر
مهدی عباس زاده
12 سال از فعالیتم در حوزه طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ میگذره و اخیرا به دنیای شگفت انگیز ارزهای دیجیتال علاقه مند شدم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *