حمله ۵۱ درصدی به بلاک چین چیست؟

۱۱ مرداد ۱۳۹۹
حمله 51 درصدی به بلاک چین

همانطور که میدانید سیستم بلاک چین بر اساس برابری گره ها ساخته شده است و هیچ گره ای نسبت به دیگری ارجحیت ندارد.

برای اینکه یک تراکنش تایید و یا رد شود باید حداقل ۵۱ درصد گره‌ها به آن تراکنش رای مثبت دهند. در نتیجه امکان تقلب و یا دستکاری در این شبکه وجود نخواهد داشت.

اما اگر هکر دارای بیش از نیمی از سیستم های آن شبکه بلاک چین باشد چه پیش خواهد آمد؟ آیا ممکن است سیستم  بلاک چین دستکاری ‌شود و  یا حتی برخی تراکنش های بلاک چین هک شود؟ با ما همراه باشید تا در مورد حمله ۵۱ درصد در شبکه های ارز دیجیتال صحبت کنیم.

آیا بلاک چین نفوذ پذیر است؟

در ابتدا ‏باید شناختی از وظیفه ماینر ها داشته باشیم. به زبان ساده ماینینگ می‌تواند صحت یک تراکنش را در یک بلاک چین به اثبات برساند. برای این منظور باید مشارکت‌کنندگان شبکه آن تراکنش را تایید کنند و جواب معادله بلاکی که همان هش بلاک است را تایید کنند.

چون ساختار بلاک چین غیر متمرکز است و گره ها در جاهای مختلف دنیا بدون ارتباط مستقیم با هم کار میکنند، امکان اثبات یک تراکنش جعلی وجود ندارد. زیرا هیچکس آنقدر نفوذ ندارد که بتواند نیمی از نود های شبکه را تحت اختیار خود در آورد.

درحاله که همه فکر میکنند رمزنگاری دلیل اصلی امنیت بلاک چین است، این ماینر ها هستند که به بلاک چین ها اعتبار میبخشند.

درحاله که همه فکر میکنند رمزنگاری دلیل اصلی امنیت بلاک چین است، این ماینر ها هستند که به بلاک چین ها اعتبار میبخشند.

اما حالا تصور کنید اگر یک هکر به بیش از نیمی از شبکه دسترسی داشته باشد. آیا می‌تواند در کار گره های بلاکچین اختلال ایجاد کند؟

برای مثال می‌تواند یک تراکنش خرج کردن رو دوبار تکرار کند و به این وسیله مقدار بیشتری از ارز دیجیتال خود مصرف کند. یا شاید بتواند از تایید تراکنش های رقبای خود امتناع کند و بدین وسیله منجر به اختلال در شبکه شود.

آیا حمله ۵۱ درصد به بلاک چین های بزرگ توجیه اقتصادی دارد؟

برای بلاک چین های بزرگی مانند بیت کوین که نود های آن در تمام جهان توزیع شده‌اند، تقریباً این کار غیر ممکن است.

لازم است مجدد یاد آوری کنیم که نود های شبکه کلیه ماینر ها و سخت افزار هایی هستند که در ازای گرفتن پاداش صحت تراکنش ها را بررسی میکنند.

حالا بیاید فرض کنیم یک هکر بتواند یک تراکنش جعلی را در بیت کوین تایید کند؛ برای تایید تراکنش بعدی به مشکلی اساسی می خورد زیرا اطلاعات اثبات تراکنش قبلی در تراکم بعدی موجود است و به همین ترتیب باید بلاک های بعدی دچار دستکاری شوند. پس دستکاری شبکه های بلاک چین بزرگی مثلا بیت کوین یا اتریوم عملاً یک پروسه غیر ممکن است. اما حالا اگر بیت کوین و اتریوم را کنار بگذاریم، هک و دستکاری توکن های کوچک تر آسانتر به نظر می رسد؛زیرا این ارز های دیجیتال دارای هش ریت و نود های کمتری هستند و با کنترل ۵۱ درصد نود ها میتوان به آنها نفوذ کرد.

مثلا فرض کنید توکن جدیدی به نام XXX فقط ۲۰ نود ماینر داشته باشد، در این صورت شما با داشتن ۱۱ ماینر در این شبکه می توانید تصمیم بلاک چین را عوض کنید!

“  بسیاری از اقدامات مجرمانه بدون هدف اقتصادی و صرفا با دلایل سیاسی است.”

از زمان ساخت ارز های دیجیتال ، بیت کوین و سایر ارز های بلاک چینی موی دماغ دولت ها و بانک ها شدند!

چه کسانی می توانند حملات گسترده ی ۵۱ درصدی انجام دهند؟

در درجه اول به دلیل بالا بودن هزینه این گونه حملات کار از عهده هکر های شخصی خارج است و احتمالاً دولت ها و یا سازمانهای تجاری بزرگ پشت این حملات هستند. بسیاری معتقدند شرکت هایی مانند سازندگان دستگاههای استخراج ارز دیجیتال بانفوذی که در شبکه ماینینگ دارند می توانند به راحتی بر روی تراکنش های موجود در کل بلاک چین تاثیر گذار باشند.

به همین دلیل شبکه مونرو برای جلوگیری از نفوذ سازندگان دستگاههای استخراج در شبکه خود، استخراج را از شبکه خود کنار گذاشت و از پروتکل اثبات سهام استفاده کرد.

انتظار می‌رود در نسخه اتریوم 2 ماینینگ به پایان خواهد رسید، و اثبات سهام جایگزین آن خواهد شد

اگر اتریوم۲ هم مثل مونرو ماینینگ را کنار بگذارد، امنیتش بسیار بالاتر خواهد رفت.

هک ۵۱ درصدی با مخارج زیاد چه منفعتی دارد؟

از زمانی که بیت کوین و ارز های دیجیتال دیگر رواج پیدا کرد، اعتماد مردم به روش های سنتی بانک داری کاهش پیدا کرد. به دلیل عدم تمرکز شبکه های نوین بر بستر بلاک چین، اعتماد علاقه مردم به ارز های دیجیتال افزایش پیدا کرد. چه کسی دوست دارد یک نهاد اقتصادی و یا امنیتی آمار کل دارایی او را داشته باشد؟

قربانیان حملات ۵۱ درصدی چه کسانی هستند؟

به گزارش سایت ارز دیجیتال در ماه می سال ۲۰۱۸ یک یا گروهی از بازیگران از روی بدخواهی به شبکه بیت کوین گلد حمله ۵۱ درصدی انجام دادند. در آن مقطع بیت کوین گلد بیست و ششمین ارز دیجیتال برتر بود که مهاجمان توانستند برای چند روز بخش عظیمی از حش ریت شبکه را در اختیار خود بگیرند و با بازگشت دادن و دوباره خرج کردن برخی از کوین ها تعداد بیت کوین گلد به ارزش ۱۸ میلیون دلار را در اختیار خود در آورند.

این حملات می‌تواند با انگیزه های غیر مالی و سیاسی انجام شوند که به قصد نابودی شبکه و یا تغییر در در هیئت مدیره یک شرکت رخ دهد.

تا کنون این حملات در ارز دیجیتال ورج ، موناکوین، کوین گلد و زن کش گزارش شده است.

در پایان باید یادآوری کنیم اگر شما با آلت کوین های که در صرافی های کوچک لیست شده اند کار می کنید باید همیشه به این خطر بزرگ توجه نمایید اما شبکه های بزرگی مانند بیت کوین و یا اتریوم از این خطر مبرا هستند.

نظرتان را درباره‌ی مقاله «حمله ۵۱ درصدی به بلاک چین چیست؟» با ما درمیان بگذارید.

2 نفر این مطلب را پسندیدند.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
رای شما ثبت شد!
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
ثبت نظر
مهدی عباس زاده
12 سال از فعالیتم در حوزه طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ میگذره و اخیرا به دنیای شگفت انگیز ارزهای دیجیتال علاقه مند شدم.

‫2 نظر

  • ممنون از مقاله خوبتون
    دررمورد sun/usdtکه به تازگی توکن سوزی شده هم اطلاعی دارین ؟ممنون از راهنماییتون

  • سلام و عرض ادب
    ایا تا بحال حمله ی ۵۱ درصدیه موفقی انجام شده؟

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *