بیت کوین با روند رو به رشد ارزش خود از زمان ایجاد شدن، همواره توجه کارشناسان و فعالان ارزهای دیجیتال را به خود جلب کرده است. آنچنان که با گذشت حدود ۱۰ سال از زمان ایجاد شدنش، قیمت آن از چند دلار به حدود ۶۵ هزار دلار رسیده است. با توجه به اهمیت این مسئله و شبهاتی در مورد آن، تصمیم گرفته شد در این مقاله، با بیت کوین و دلایل موفقیت آن از صفر تا صد آشنا شوید.
در سال ۲۰۰۸ مقالهای به برخی از صاحب نظران علوم رمز نگاری جهان ارسال شد که در آن از ارز دیجیتال جدیدی به نام بیت کوین سخن گفته شده بود. در این مقاله، ساتوشی ناکاموتو، ضمن معرفی بیت کوین به عنوان یک پول الکترونیکی، نحوه کار با آن را نیز توضیح داده بود. بیت کوین به عنوان جایگزینی دیجیتالی برای پولهای رایج است. البته گرچه قابلیتها و کارکردهایی بیشتر از یک پول معمولی را دارد. مثلاً شما میتوانید بیت کوین استخراج کنید و یا بر روی آن سرمایهگذاری انجام دهید.
کلیپ آموزشی بیت کوین چیست؟
آیا بیت کوین تحت کنترل فرد یا گروه خاصی است؟
بر عکس پولهای معمولی که توسط بانکهای مرکزی کشورها چاپ و منتشر میشوند، بیت کوین در اختیار شخص یا گروهی خاص نیست. شبکه بیت کوین قوانین مربوط به خود را داراست. هر کسی که بخواهد در این شبکه فعالیت داشته باشد، باید با این قوانین آشنایی داشته باشد و آنها را بپذیرد. این قوانین که وایت پیپر (White Paper) هم نامیده میشوند، مجموعهای از کدهای برنامهنویسی هستند که به صورت عمومی در بستر اینترنت قابل مشاهده هستند.
ساختار عملکردی بیت کوین
بیت کوین از موارد زیر تشکیل میشود. هر کدام از این قسمتها کارهای خاص مربوط به خود را انجام میدهند.
- ماینرها (Miners): ماینرها دستگاههایی هستند که به استخراج بیت کوین مشغولند و همچنین تراکنشهای داخل شبکه بیت کوین را تایید میکنند.
- توسعه دهندگان (Developers): این افراد به صورت داوطلبانه به بهبود نرمافزار بیت کوین و ارتقای ویژگیهای آن میپردازند.
- گره یا نود (Node): دستگاههایی هستند که مانند سرورها سابقه تراکنشهای شبکه بیت کوین را در خود ذخیره میکنند.
چرا بیت کوین ساخته شد؟
- مثل دیگر پولهای رایج در جهان، بیت کوین نیز جهت پرداختهای مالی ایجاد شده است.
- امنیت بالای بیت کوین به طوری است که فقط دارنده کلید خصوصی میتواند پول بیت کوین خود را خرج کند یا بکار ببرد. یعنی افراد دیگر نمیتوانند از پول شما بدون داشتن کلید شخصیتان استفاده کنند.
- جلوگیری از «پرداخت چندباره»، یکی دیگر از اهداف این ارز دیجیتال میباشد. در این شبکه نمیتوان از یک واحد بیت کوین دوبار استفاده کرد. تصور میشود در دنیای دیجیتال هر چیزی را میتوان با چند کلیک ساده، کپی کرد و دوباره ساخت ولی شبکه بیت کوین دارای پروتکلهای خاصی است که نمیتوان از یک بیت کوین در دوجا استفاده کرد و دو خرید با یک پول انجام داد.
با استفاده از پولهای متداول، گروههای خلافکار میتوانند با چاپ پولهای جعلی، به نحوی «پرداخت چندباره» را ایجاد کنند. گرچه کاملاً شبیه آن چیزی نیست که در مورد ویژگی بیت کوین گفته شد.
چه کسی بیت کوین را ساخت؟
ساتوشی ناکاموتو، فرد یا گروه ناشناسی است که بیت کوین را ایجاد کرده است. این فرد یا گروه خاص، از سال ۲۰۰۹ که شبکه بیت کوین آغاز به کار کرد، تا اواخر سال ۲۰۱۰، وقتی که صحت عملکرد شبکه تایید شد، حضور داشت و بعد از آن ناپدید شد.
احتمالا بخاطر دلایل امنیتی، فرد یا گروه سازنده بیت کوین هویت خود را مخفی نگه داشته است. چرا که در ابتدا بیت کوین برای خیلی از حکومتها و بانکهای بزرگ جهانی مشکلساز بود و در بعضی موارد همچنان هست. به همین دلیل اگر هویت سازنده این شبکه معلوم باشد، دستگیری و دادگاهی شدن کمترین مشکلاتی است که بوجود میآید. اگر چه افراد زیادی ادعا میکنند که سازنده بیت کوین هستند ولی به دلیل کافی نبودن مدارکشان، حرفشان اثبات نمیشود.
برخی معتقدند سازنده بیت کوین یک سازمان مخفی دولتی میتواند باشد. نظریههای زیادی مبنی بر ارتباط ساتوشی ناکاموتو و نظام مالی آمریکا وجود دارد. یکی از دلایل این نظریات، وجود کدهای رمزنگاری مشابه بیت کوین در شیوههای رمزنگاری سازمانهای جاسوسی و امنیتی آمریکا است.
چرا بیت کوین اینقدر ارزشمند است؟
به طور معمول، حکومتهای جهان، در قبال پولی که به چاپ میرسانند، پشتوانهای به وسیله فلزات گرانبها مثل طلا برای آن ایجاد میکنند. این عمل، ارزش آن پول را بالا میبرد. ولی سیستم بیت کوین کاملاً متفاوت است. جدای از هزینهای که صرف برق و نگهداری و ساخت تجهیزاتی میشود که یک واحد بیت کوین استخراج شود، پشتوانه ظاهری دیگری ندارد. ولی از طرف دیگر، عرضه و تقاضا دو دلیل اصلی ارزشگذاری بیت کوین هستند. به عبارت دیگر، اعتماد مردم است که به بیت کوین ارزش داده است. هر چه تقاضای بیت کوین در جهان بیشتر باشد، قیمت بیت کوین افزایش خواهد یافت و هر چه عرضه بیشتر شود، عکس این عمل اتفاق خواهد افتاد.
آیا عمر بیت کوین با اتمام استخراج آن، پایان مییابد؟
با علم به اینکه بیشتر از ۲۱ میلیون بیت کوین نمیشود استخراج کرد، این سوال پیش میآید که آیا عمر بیت کوین هم استخراج ۲۱ میلیون بیت کوین به پایان میرسد؟ برای پاسخ به این سوال باید منابع درآمدی بخشهای مختلف بیت کوین را بررسی کنیم.
پیشتر گفته شد که هر دستگاه ماینر دو وظیفه انجام میدهد که باعث درآمدزایی آن میشود. راه اول، استخارج بیت کوین و دریافت پاداش و راه دوم تایید تراکنشهای شبکه بیت کوین است. وقتی یک دستگاه ماینر، مقداری بیت کوین استخراج میکند، به آن پاداش تعلق میگیرد. اما این پاداش با گذشت زمان، رفته رفته کم میشود. پیش بینی شده است که بعد از چند دوره هاوینگ دیگر، این مقدار پاداش بسیار ناچیز خواهد شد. یعنی قبل از سال ۲۱۴۰، درآمد حاصل از کارمزد تراکنشها بسیار بیشتر از استخراج آن میشود. پس در نتیجه ماینرها به وظیفه دوم خود ادامه داده و از این طریق از کارمزد تراکنشها درآمد کسب میکنند. با گذشت زمان و افزایش تقاضا، کارمزد تراکنشها هم افزایش مییابد که حتی بر پاداش استخراج بیت کوین هم پیشی میگیرد. پس بیت کوین از بین نخواهد رفت و ارزشش بیشتر هم خواهد شد!
نحوه عملکرد بیت کوین چگونه است؟
تراکنشهای بیت کوین بستههای اطلاعاتی محسوب میشوند که همه گرههای سیستم، آنها را ذخیره میکنند. فناوری بلاک چین (blockchain) زیرساختی است که شبکه بیت کوین بر آن بنا شده است. در این شبکه، هر بسته اطلاعات یک حلقه از زنجیره را تشکیل میدهد. اطلاعات موجود در این زنجیره، بین گرههای شبکه به شکل غیر قابل تغییر پخش میشود.
وقتی نودها تراکنشها را اعتبارسنجی کردند، این تراکنشها در ممپول (mempool) در انتظار پروسه تایید میمانند. سپس ماینرها تراکنش مورد نظر را انتخاب کرده و در بلاک مخصوص قرار میدهند و به رقابت میپردازند. رقابت بدین گونه است که باید یک معمای بسیار پیچیده ریاضی را حل کنند که به صرف انرژی و تجهیزات پردازشی قوی نیازمند است. این معمای ریاضی یک مسئله رمزنگاری مرتبط با تراکنش فعلی و توابع هش است.
بعد از حل مسئله رمزنگاری، بلاکی که ساخته شده است، در ادامه تمام بلاکهای قبلی به ترتیب زمانی قرار گرفته و یک حلقه به زنجیره بلوکی اضافه میکند. در واقع کلمه بلاک چین، مبنی بر همین حقیقت است که بلوکها مثل حلقههای یک زنجیر به دنبال هم وصل هستند و بهم مرتبطند.
حال بر اساس میزان کاری که ماینرها انجام دادهاند، به آنها پاداش تعلق میگیرد. اولین ماینری که عملیات حل مسئله ریاضی را به اتمام برساند، پاداش میگیرد. این پاداش، همان مبلغ کارمزدی است که کاربر هنگام ایجاد تراکنش تعیین کرده است.
برای تایید تراکنشها، کاربران باید هزینه مشخصی را به نام کارمزد آن تراکنش تعیین کنند. هر چه کارمزد تراکنشها بیشتر باشد، ماینرها تمایل بیشتری به حل معمای رمزنگاری آن دارند.
حدوداً هر ۴ سال رخدادی به وقوع میپیوندد که طی آن پاداش استخراج بیت کوین نصف میشود. این رویداد هاوینگ نام دارد که تغییری در فرآیند استخراج بوجود میآورد.
اضافه بر ماینرها، توسعه دهندگان هم میتوانند بر روی سیر توسعه شبکه تغییر ایجاد کنند. مثلاً در صورتی که بین دو گروه توسعه دهنده اختلاف نظری بوجود بیاید، از آنجا به بعد آن دو گروه میتوانند از هم جدا شوند و یک زیر شاخه (فورک) از پروژه را ایجاد کنند که به صورت موازی عمل میکند، ولی نهایتاً روی شاخه و پروژه اصلی تاثیر میگذارند. چون هر فورک تقریبا یک نمونه آزمایشی از ارز دیجیتال مورد نظر را نشان میدهد. اگر اصلاح مورد نظر روی فورک موفقیت آمیز باشد، روی ارز دیجیتال اصلی نیز اعمال میشود.
آیا کسب بیت کوین رایگان واقعی است؟
شاید تابحال آگهیهایی به چشمتان خورده باشد که ادعا میکنند شما میتوانید به صورت رایگان و بدون هیچ هزینهای، نه از نظر تجهیزات خاص و نه هزینه پولی، به استخراج بیت کوین یا کسب آن مشغول باشید.
ولی رک و راست بگویم، این افراد هدفی جز اتفلاف وقت شما، سو استفاده از شما و بعضی مواقع کلاهبرداری ندارند!
مشاهده تبلیغاتی که باعث شود شما بیت کوین دریافت کنید، نصب نرمافزار خاصی که برایتان بیت کوین رایگان استخراج میکند و دیگر راههای تبلیغاتی فقط برای استفاده از شما برای اهداف خودشان است. اکثرا هم این سایتها دامهایی پهن کردهاند که کاربران نهایتا از آنجا سر در میآورند و قربانی کلاهبرداری میشوند. در این باره باید خیلی مراقب بود.
در اصل استخراج بیت کوین، تجهیزات مخصوص به خودش را دارد که ماینر نامیده میشود و برای تهیه آن باید پول خرج کنید. برای اطلاعات بیشتر دیده بان کلاهبرداری های ارز دیجیتال را ببینید.
آیا شبکه بیت کوین هک میشود؟
گستردگی شبکه بیت کوین و استقبال بسیار زیاد مردم از این شبکه، از دلایل اصلی هک نشدن بیت کوین است.
اگر چنین اتفاقی به وقوع بپیوندد، قطعا به ارزش این ارز دیجیتال صدمه بزرگی وارد میکند و مانع گسترش بیت کوین میشود. این نکته فراموش نشود که کیف پولها و صرافیها قابل هک شدن هستند. همچنان که چند هک عظیم در این موارد انجام شده است. ولی تابحال مسئله امنیتی حائذ اهمیتی برای شبکه بیت کوین بوجود نیامده است.
به چند طریق متفاوت هک شبکه بیت کوین ممکن است. بزرگترین آنها حمله ۵۱ درصد نام دارد. در این حمله، گروه یا سازمان مهاجم باید وسایل ماینینگ بسیار قوی داشته باشد تا بتواند بیشتر از نصف قدرت پردازش شبکه بیت کوین را به خود اختصاص دهد. از آن پس میتواند تغییرات مورد نظر را روی اطلاعات ایجاد کند. گستردگی شبکه بیت کوین و هزینه بالای تجهیزات و وسایل برای غلبه بر شبکه کنونی بیت کوین، عملا سود این کار را از بین میبرد و وقوع این حمله را میتوان منتفی فرض کرد.
کیف پول های مخصوص بیت کوین
به نقل از کوین مارکت کپ بهترین کیف پول های مخصوص بیت کوین ترزور، لجر، تراست والت ،الکترام و سیف پال است. همچنین کیف پول سامورایی هم یک کیف پول اپن سورس با امنیت بالاست. برای راهنمایی انتخاب بهترین کیف پول ارزدیجیتال ، دسته بندی کیف پول های ارزدیجیتال را مشاهده نمایید.
آیا بیت کوین در ایران قانونی است؟
بیت کوین در ایران قانونی نیست؛ اما استفاده از آن بخاطر عدم وجود مجازات برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال یا نگهداری بیت کوین را نمیتوان جرم دانست. برای اطلاعات بیشتر مقاله آیا بیت کوین در ایران قانونی است؟ را مطالعه نمایید.
چگونه بیت کوین بخریم؟
در کلیپ زیر ساده ترین روش خرید بیت کوین از صرافی های ایرانی را توضیح دادهام:
پیش بینی آینده ارز بیت کوین (Bitcoin)
هیچکس نمیتواند آینده ارز دیجیتال Bitcoin را پیش بینی نماید. برخی از کشورها استخراج و معامله این ارز را قانونی کرده و قوانین خاصی را برای کاربران آن وضع کردهاند. همچنین برخی از کشورها مانند ژاپن و استرالیا با تغییر قوانین خود میخواهند بیشترین استفاده را از این ارز دیجیتال ببرند. اما اغلب کارشناسان این حوزه نظر قطعی در خصوص پیش بینی آینده ارز دیجیتال Bitcoin ندارند.
بهترین صرافی برای خرید بیت کوین
هرچند بیت کوین در تمامی صرافی های ارزدیجیتال موجود است، اما بیشترین معاملات بیت کوین در صرافی های بایننس، کوین بیس و اف تی ایکس و کوکوین انجام میشود. برای راهنمایی بیشتر مقاله بهترین صرافی ایرانی و بهترین صرافی خارجی برای ایرانی ها را مطالعه نمایید.
سلام لطفا منو راهنمایی کنید چرا باید ارز من حک بشه خواهش میکنم کمکم کنید ممنونم
ممنون از مطلبتون شما خیلی راحت میتونید از چت GPT استفاده های مفیدی بکنید ولی این تکنولوژی هوش مصنوعی روز به روز پیشرفته تر و ترسناک تر میشه، بهتره که باهاش اشنا بشید و حتی اگر علاقه داشتید در ارزهای مربوط به هوش مصنوعی سرمایه گذاری کنید.
ممنونم قیمت لحظه ای شیبا رو پوشش میدید، و مطلب مفیدی ارائه داده بودید، واقعا قیمت شیبا قابل پیش بینی نیست اما با توجه به تلاشهای اکوسیستم شیبا قیمت اون روند مثبتی رو خواهد داشت.
سلام
آیا کسی هست حسابش از تعلییق آزاد شده باشد و توانسته باشد برداشت کند
ارز xdbتا کجا میریزه و یا به نظرتون امکانپامپ دارد
دوستان خوبم …هموطن عزیزم …ریپل را برای بلند مدتی ۱۰ تا ۱۵ ساله بخرید ….هم بورس و هم ارزهای دیجیتال تقریبا تحلیل بردار نیستند و فقط به نهنگهای پشت پرده بسته هستند اگر مثلا بیت کوین تحلیل بردار بود همان ۱۳ سال پیش همه اش را خریده بودند و اگه کسی بگه که من ۱۳ سال پیش ، ریپل را پیش بینی کردم ، حتما به گزافه سخن رانده است ….ریپل ارز محبوب ژاپنیهاست …ریپل ارز دیجیتال پاک است …البته منتقداش میگن سرعت تبادل بالای اون رو کامپیوترهای فوق مدرن هم میتونند پردازش کرده و انجام دهند ولی ریپل هنوز خیلی برگ در آستین دارد که رو نکرده و چه بسا تطویل دادگاه هم پوششی برای جمع کردن بیشتر توسط نهنگان ذینفع باشد پس ما هم سوار موج میشیم حالا هر موقع نهنگا خواستن بزنن زیرشو و ببرنش بالا
سلام میشه راهنمایی کنید من از بین کوین هیچ سر رشته ای ندارم
سلام توضیحات همین صفحه رو بخونید و بعد این لینک رو مشاهده کنید
https://mihansignal.com/bitcoin/