جرم و جنایت در دارک وب

۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۹
دارک وب و ارزهای دیجیتال

از دیرباز تاکنون مجرمان معمولا برای ردیابی نشدن از پول نقد و چمدان های معروف استفاده میکردند. با گسترش دنیای ارز های دیجیتال این مجرمان هم روش های خود را بروزرسانی کردند و کم کم به دنیای دارک وب پا گذاشتند تا از دنیای تکنولوژی عقب نمانند! پیشرفت آنها در دنیای بلاکچین و استفاده از ارز های غیر قابل ردگیری مثل مونرو و دش خیره کننده بود. با اینکه در کشور های پیشرفته سازمان های مختلفی به کنترل و نظارت این ارزها و صرافی های واسط می پردازند اما هنوز هم خلاء های زیادی برای سوءاستفاده مجرمان وجود دارد. در این مقاله به برخی از آخرین روش های کلاهبرداری و پولشویی  و همچنین نهاد های نظارتی بر آنها میپردازیم.

فناوری جدید، فرصت یا تهدید؟

وقتی که بیتکوین اختراع شد، حتی روح ناکاموتو هم حدس نمی زد که از اختراع او در موارد غیر اخلاقی استفاده خواهد شد. یا شاید روزی از قابلیت عدم ردیابیش که قابلیتی بسیار مهم است در جهت سوء استفاده گردد.

در سال های اخیر وجود رمز ارز ها در پروژه های مخفی و راز آلود زیاد به اثبات رسیده است، مانند Silk Road که یکی از مهره های سوخته فضای دارک وب شد و همگان متوجه استفاده از ارزهای دیجیتال در جهت پولشویی، فریب سرمایه گذاران و… شدند. اما با گذشت زمان شبکه های تروریستی فراوانی مثل القاعده و داعش هم با کمک همین ارزها سعی در انتقال پول بدون هیچگونه ردپایی کردند که این باعث ترس بیشتر بزرگان فضای ارز دیجیتال شد.

شاید جالب باشد که بدانید استفاده از بلاک چین ها تاحدودی می تواند قابل ردیابی باشد! در واقع بلاکچین یک دفتر کل نامحدود برای ثبت همه تراکنش های ارزهای دیجیتال است که میتواند تا حدودی ردپایی از تراکنش های انجام شده را ثبت کند. اما برای یافتن این ردپا نیاز به دانش بسیار و دنبال کردن الگو های مختلف است. البته وجود این ردپا نتوانسته مجرمان را از استفاده از ارز های دیجیتال بازدارد و آنها همچنان به این روش ادامه میدهند.

ناکاموتو طراحی میکند، سارق گدایی میکند!

ناکاموتو طراحی میکند، سارق گدایی میکند!

انواع جرایم در دارک وب

یکی از معروف ترین جرم های فضای دارک وب، سرقت از صرافی های خرید و فروش ارز های دیجیتال است. صرافی های معروفی همچون بایننس تا کنون مورد حملات گسترده هکر ها قرار گرفته اند، اما تا کنون آسیب اساسی ثبت نشده است.

روش دیگر سارقین استفاده از روش های معمول فیشینگ میباشد، به این صورت که به هر روش کاربر را به یک درگاه جعلی هدایت کرده و اطلاعات کیف پولش را سرقت میکند.

مخفی بودن در ارزهای دیجیتال یک شمشیر دو لبه شده است

مخفی بودن در ارزهای دیجیتال یک شمشیر دو لبه شده است

فعالیت‌های مشکوک

اخیرا همه ما درباره سوء استفاده‌هایی که از ارزهای دیجیتال می‌شود شنیده‌ایم، ولی علاوه بر این شاهد فساد درونی ارزهای دیجیتال هم هستیم.

به گزارش شرکت جرم شناسی بلاک چین سایفر تریس (CipherTrace):

تعداد جرائم مربوط به ارزهای دیجیتال ۱۵۰% افزایش یافته است. مبلغ این کلاه‌برداری‌ها به بالاتر از ۴.۴ میلیارد دلار رسیده است که سه برابر سال ۲۰۱۷ است.

شاید علت عمده این افزایش ۱۵۰ درصدی دزدی بزرگ پلاس توکن با وعده سرمایه گذاری سود ده برای سهام‌داران بوده باشد.

کلاهبرداران این پروژه ۲.۵ میلیارد از سرمایه قربانیان را تصاحب کردند و با استفاده از روش اگزیت اسکم پول های کلانی به جیب زدند.

گول ظاهر خوردن از روش های اصلی فریب 2020

گول ظاهر خوردن از روش های اصلی فریب ۲۰۲۰

به گزارش سایفر تریس:

کلاه‌برداری بزرگ دیگر به ارزش ۱۹۰ میلیون دلار توسط صرافی کانادایی QuadrigaCX انجام شد.

در این توطئه با مرگ مرموز مدیر عامل صرافی که کلید اصلی صرافی محسوب می‌شد، دارایی قربانیان از بین رفت.

یک مورد دیگر هک شدن کیف پول صرافی آپ بیت (Upbit) و دزدی ۳۴۲.۰۰۰ اتریوم در نوامبر ۲۰۱۹ بود.

یکی از مخوف ترین سرویس های لو رفته تا کنون bestmixer بود که شباهت اسمی زیادی با نام صرافی بیتمکس داشت. این سرویس بیشتر از ارز های دیجیتالی که به نظر میرسد برای ردیابی نشدن ساخته شده مثل مونرو و دش در فعالیت های خودش استفاده میکرد و همین باعث توجه نهاد های امنیتی شد.

این موارد تنها سوزنی در انبار کاه هستند، و خیلی از کلاه‌برداری‌ها به دلیل ارزش کم مبلغ آنها حتی گزارش نمی‌شوند.

دوبرابر شدن تراکنش ها

دارک وب بخش غیرقابل مشاهده اینترنت برای عموم مردم است. برای اولین بار طی چند سال اخیر جریان ارزهای دیجیتال ورودی به دارک وب دوبرابر شده.

در گزارش چین آنالیسیس آمده که :

سهم بازار دارک وب از تراکنش های دیجیتال از ۰.۰۴ درصد در سال ۲۰۱۸ به ۰.۰۸ درصد در پایان ۲۰۱۹ رسیده است.

با اینکه سهم بازار دارک وب از تراکنش های ارزهای دیجیتال بسیار کم است اما دوبرابر شدن این میزان نشانگر مقاومت بیشتر در برابر محدودیت های قانونی است.

کلاهبرداران از دولت ها بیشتر به فکر نیاز های مردم هستند!

کلاهبرداران از دولت ها بیشتر به فکر نیاز های مردم هستند!

در این گزارش آمده است:

برخی از این بازارها برای پیشگیری از مسدود شدن توسط قانون گذاران، از زیرساخت های جدید غیر متمرکزی مانند فناوری بلاکچین استفاده می کنند. در بازارهای دارک وب کوین های حریم خصوصی مانند مونرو دریافت می شود و گاهی استفاده از این کوین ها برای کاربران الزامی است.

با افزایش اقدامات در راستای گسترش فعالیت های قانونی و ممنوعیت اقدامات خلاف قانون، هر روز بیشتر از قبل شاهد گزارش های دستگیری افراد در این حوزه هستیم. با این وجود، این اقدامات نتوانسته جلوی توسعه دارک وب را بگیرد.

مثلا بزرگترین بازار دارک وب روسیه قصد دارد برای جهانی کردن فعالیت خود حدود صد و پنجاه میلیون دلار از طریق عرضه توکن جمع اوری کند. همانطور که انتظار می رود، این توکن هم خود از نظر قوانین جهانی اوراق بهادار غیرقانونی می باشد.

نهاد های امنیتی

سازمان های مختلفی در برابر این جرایم فعالیت میکنند. مثلا سازمان Elliptic در لندن که قبلا در دستگیری قاچاقچیان مواد فعالیت میکرد. هدف اصلی این شرکت ها مبارزه با پولشویی است و آنان از طریق خود صرافی ها اقدام به شناسایی تراکنش ها و رهگیری افراد میکنند.

ComplyAdvantage یکی دیگر از این سازمان هاست که با قانون گذاران در ارتباط است. هدف این سازمان شناسایی الگو های جرم و جنایت در فضای ارز های دیجیتال است.

Katherine Haun از شخصیت های مطرح در زمینه ارزهای دیجیتال است. او تجارب زیادی در زمینه مبارزه با فساد و پولشویی در ارز های دیجیتال دارد. ماجرای کاترین به ۷ سال پیش بازمیگردد. جایی که او حتی اسم بیتکوین را هم نمیدانست و یکی از همکارانش از او درخواست بررسی یک ارز دیجیتال را داد. کاترین معتقد است دولت ها نیز باید با نهاد های ضد پولشویی همکاری کنند، وگرنه ردیابی مجرمان در این فضای مخفی بدون کمک دولت ها امکان پذیر نخواهد بود.

 این سازمان اعلام کرده یک شرکت که مشکوک به خدمات پولشویی در فضای ارز های دیجیتال بوده را شناسایی و دستگیر کرده.

این سازمان اعلام کرده یک شرکت که مشکوک به خدمات پولشویی در فضای ارز های دیجیتال بوده را شناسایی و دستگیر کرده.

آخر چه میشود؟

ظاهرا جرائم ارزهای دیجیتال، استفاده از ارزهای دیجیتال برای فعالیت‌های مجرمانه در حال کم شدن است.
درسال های اخیر در دانشگاه آکسفورد تحقیقی انجام شد که نشان داد ۴۴درصد از فعالیت های بیت کوین طبیعتی مجرمانه دارد و در مقابل درسال ۲۰۱۹ تحقیق شرکت چینالایسیس نشان داد که فقط یک‌درصد این فعالیت ها مجرمانه است. هرچند با یک نمونه نمیتوان جمع بست اما باز هم نور امیدی وجود دارد.

از دیرباز تاکنون مجرمان معمولا برای ردیابی نشدن از پول نقد و چمدانی استفاده میکردند.محققان با استفاده از داده‌های دفتر جرائم و مواد مخدر سازمان ملل و همچنین شرکت چینالایسیس نشان دادند که پول‌شویی‌های انجام‌شده توسط دلار ۸۰۰ برابر وجوه خرج شده توسط بیت کوین در دارک وب است. با گسترش دنیای ارز های دیجیتال قانون ها نیاز به اصلاحات اساسی دارند. با اینکه در کشور های پیشرفته سازمان های مختلفی به کنترل و نظارت این ارز ها و صرافی ها می پردازند اما هنوز هم خلاء های فراوانی برای سوءاستفاده مجرمان وجود دارد.

آیا شما هم تاکنون در دام کلاهبرداران ارزهای دیجیتال افتاده اید؟

 
شاید موارد زیر برایتان جذاب باشد:
 

نظرتان را درباره‌ی مقاله «جرم و جنایت در دارک وب» با ما درمیان بگذارید.

منبع:کوین تلگراف
1 نفر این مطلب را پسندید.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
رای شما ثبت شد!
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
ثبت نظر
مهدی عباس زاده
12 سال از فعالیتم در حوزه طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ میگذره و اخیرا به دنیای شگفت انگیز ارزهای دیجیتال علاقه مند شدم.

یک نظر

  • سلام و درود
    سوالم اینه اگه وارد فضای دارک وب نشیم ایا احتمال سرقت اطلاعاتمون هست؟

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *