ارز فانتوم (FTM) چیست؟ | آیا فانتوم (FTM) ارزی آینده دار است؟

۱۱ مرداد ۱۴۰۱
ارز فانتوم (FTM) چیست؟ | آیا فانتوم (FTM) ارزی آینده دار است؟

امروزه پروژه های زیادی برای رفع مشکلات و محدودیت های آشکار شبکه اتریوم، در حال ظهور هستند. از جمله این پروژه ها، ارز فانتوم است که هدف آن حل مشکلات سه گانه مقیاس پذیری، امنیت و عدم تمرکز در یک شبکه بلاک چین است.

Fantom اساساً یک پلتفرم قرارداد هوشمند بسیار مقیاس پذیر، ایمن و سازگار با EVM است که از یک مکانیسم اجماع واحد برای ادغام چندین DApp استفاده می کند. از FTM به عنوان توکن شبکه فانتوم به منظور استفاده از حاکمیت، سرمایه گذاری و پرداخت هزینه برای استقرار برنامه ها در بلاک چین استفاده می شود.

به چپ و راست بکشید.
نام ارز دیجیتال Fantom (Fantom (Migrated to Sonic))
نام اختصاری FTM
حجم معاملات روزانه ۴۶,۲۶۹,۳۵۳ دلار
عرضه ی کل ۳,۱۷۵,۰۰۰,۰۰۰ دلار
مقدار در گردش ۲,۸۰۳,۶۳۴,۸۳۶ دلار
وب سایت رسمی https://fantom.foundation/
وایت پیپر https://fantom.foundation/fantom-research-papers/

ارز فانتوم (FTM) چیست؟

ارز فانتوم (FTM) چیست؟

ارز فانتوم – عکس از سایت کوین مارکت کپ

Fantom یک پلتفرم قرارداد هوشمند مبتنی بر DAG (Directed Acyclic Graph) برای برنامه های غیرمتمرکز (DApps) است. Fantom یک پلتفرم بسیار مقیاس پذیر، غیرمتمرکز، بدون مجوز و منبع باز است که برای ساخت برنامه های متمرکز ارزدیجیتال استفاده می شود. DAG یک فناوری مدل سازی و ساختار داده است که بر خلاف زنجیره های بلوکی که از بلوک ها تشکیل شده اند، شبکه های آن شامل رئوس و لبه ها هستند.

به عبارت ساده، یک سیستم بلاک چین شبیه یک زنجیره است. اما یک سیستم DAG شبیه یک گراف است. دکتر Ahn Byung Ik از کره جنوبی بنیاد Fantom را در سال ۲۰۱۸ بنا کرد و این پروژه قرارداد هوشمند از همان زمان به یکی از محبوب ترین بلاک چین ها برای تراکنش های DeFi تبدیل شد.

این پروژه برای رفع کاستی ها، از جمله زمان طولانی تراکنش های پلتفرم های بلاک چین قبلی مانند بیت کوین و اتریوم ایجاد شده است. FTM ارز اختصاصی شبکه Fantom است که می تواند برای فعالیت های حاکمیتی، پاداش و تأمین امنیت شبکه استفاده شود.

تاریخچه، نقشه راه و بنیانگذاران ارز فانتوم

در سه ماهه آخر سال ۲۰۱۸، پلتفرم فانتوم ارز خود را تحت عنوان فانتوم با نشانه FTM راه اندازی کرد که معاملات آن با حدود ۰.۰۲ دلار آغاز شد. در این زمان، عرضه اولیه سکه (ICO) پروژه به مبلغ ۴۰ میلیون دلار راه اندازی شده و پس از آن برای تأمین مالی پروژه استفاده شد.

از آن زمان، قیمت FTM همزمان با توسعه پایدار کل پروژه، رشد عظیمی را تجربه کرده است. در دسامبر ۲۰۲۱ این ارزدیجیتال به بالاترین قیمت خود یعنی ۳.۴۸ دلار رسید و در حال حاضر با قیمتی حدود ۰.۲۶۲ دلار معامله می شود.

مطابق با وایت پیپر پروژه فانتوم، این پلتفرم دارای پنج نقطه عطف مختلف است که شامل مرحله Intermezzo، Seria، Buffa، Opera Stage و Grand Opera است. نمودار زیر نمای کلی تری از نقاط عطف نقشه راه پروژه فانتوم را ارائه می دهد.

نقشه راه پروژه فانتوم

نقشه راه پروژه فانتوم

دکتر Ahn Byung Ik، دانشمند کره جنوبی، خالق و مدیرعامل Fantom بود. البته Ahn Byung Ik از آن زمان Fantom را ترک کرده و پلتفرم اکنون توسط مدیرعامل Michael Krong، اداره می شود که ممکن است Fantom را به تمرکز فعلی خود بر دارایی های DeFi هدایت کند.

تیم پشتیبانی ارز فانتوم

تیم پشتیبانی ارز فانتوم – عکس از سایت fantom.foundation

ویژگی های منحصربه فرد ارز فانتوم چیست؟

سیستم های بلاک چین سنتی مانند بلاک چین بیت کوین، برای مقیاس پذیری طراحی نشده اند؛ بلکه امنیت و تمرکززدایی را در اولویت قرار می دهند. به عنوان مثال، یک تراکنش در شبکه بیت کوین می تواند بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طول بکشد. این باعث می گردد مقیاس شبکه از نظر تراکنش ها مشکل شود.

هدف تیم توسعه فانتوم برطرف کردن چنین مشکلاتی است. این تیم از پروتکل اثبات سهام (PoS) بدون رهبر استفاده می کنند. استفاده از این پروتکل می تواند محافظت از شبکه را تضمین کند؛ به این معنی که امنیت شبکه بلاک چین دیگر به خطر نمی افتد. علاوه بر این، انجام یک تراکنش در شبکه فانتوم ۱ تا ۲ ثانیه طول می کشد. همچنین، هزینه های تراکنش به مراتب کمتر از هزینه های بیت کوین است.

شبکه اصلی ارز فانتوم با ماشین مجازی اتریوم (EVM) سازگار است و از عملکرد قرارداد هوشمند کامل از طریق Solidity پشتیبانی می کند. شبکه Fantom از این نظر منحصر به فرد است که خودکفا است، به این معنی که عملکرد تراکم ترافیک یک منطقه هیچ تأثیری بر سایر مناطق شبکه ندارد.

به لطف سطح بالای مقیاس پذیری، هر برنامه بلاک چین شخصی (مستقل) خود را با توکن های خاص، قوانین حاکمیتی و ویژگی های اختصاصی دریافت می کند. تعداد نامتناهی از سیستم های غیرمتمرکز که Fantom را تشکیل می دهند (در حالی که به طور مستقل در محدوده خود کار می کنند) با یکدیگر تعامل دارند.

ارز فانتوم را از کدام صرافی ها بخریم؟

ارز فانتوم را از کدام صرافی ها بخریم؟

لیست صرافی های ارز فانتوم – عکس از سایت کوین مارکت کپ

می توانید فانتوم را از یک صرافی غیرمتمرکز یا متمرکز خریداری کنید. بر اساس سایت CoinMarketCap، بزرگترین بازارهای FTM، بایننس، KuCoin و FTX هستند.

FTM توسط پل های زنجیره ای مانند Wormhole و Multichain نیز پشتیبانی می شود و از آنجایی که به عنوان یک توکن ERC-20 و BEP-20 منتشر شده، می توانید آن را در Uniswap و PancakeSwap از زنجیره هوشمند Binance نیز معامله کنید.

در واقع FTM در تمام صرافی های اصلی ارزهای دیجیتال برای خرید در دسترس است، اما بایننس حجم عظیمی از معاملات را به خود اختصاص می دهد. FTM را می توان با بیت کوین (BTC)، اتریوم (ETH)، تتر (USDT) یا BNB خریداری کرد. البته ارز فانتوم را از برخی صرافی های ایرانی مانند صرافی والکس و بیت برگ نیز می توان خریداری کرد.

بهترین کیف پول ها برای ارز فانتوم کدامند؟

بهترین کیف پول ها برای ارز فانتوم کدامند؟

لیست کیف پول های ارز فانتوم – عکس از سایت کوین مارکت کپ

به دلیل خطرات نگهداری، باید از ذخیره FTMهای خود در صرافی ها اجتناب کنید. سکه های FTM را می توان در کیف پول هایی مانند fWallet که کیف پول اختصاصی فانتوم است، MetaMask، Ledger و سایر کیف پول های محبوب ذخیره کرد.

می توانید ارز فانتوم خود را دریافت کنید، انتقال دهید، به اشتراک بگذارید و با fWallet به اکوسیستم Fantom DeFi دسترسی داشته باشید. MetaMask به شما امکان می دهد با Fantom DApps ارتباط برقرار کنید و FTMهای خود را ذخیره نمایید.

محبوب ترین کیف پول سخت افزاری و ایمن ترین راه برای حفظ FTM و تعامل با DApps در Fantom، Ledger Nano است. کیف پول Coinbase هم یکی از گزینه هاست که به بیش از ۱ میلیون کاربر اجازه می دهد تا به راحتی FTM را ذخیره کرده و به شبکه Fantom دسترسی داشته باشند.

برای مشاهده و دانلود کیف پول های ارز فانتوم اینجا کلیک کنید.

اشتراک در شبکه فانتوم

برای اعتبارسنجی تراکنش ها در شبکه Fantom، باید توکن FTM خود را به اشتراک بگذارید و در ازای آن، توکن های FTM به شما پاداش داده می شود. البته شما می توانید به توکن های استیک شده دسترسی داشته باشید و هر زمان که بخواهید آنها را از دایره سهامداری خارج کنید.

آیا روی فانتوم سرمایه گذاری کنیم؟

با توجه به نوسانات بازار کریپتو، هیچ سرمایه گذاری نمی تواند مطابق انتظارات شما سود به همراه داشته باشد. در نتیجه، همیشه قبل از سرمایه گذاری، در مورد پروتکل، تیم توسعه دهنده، حامیان مالی و شرکا تحقیق کنید و هرگز بیش از توان مالی خود سرمایه گذاری نکنید.

علیرغم اینکه Fantom یک پلتفرم بسیار مقیاس پذیر برای برنامه های کاربردی سازمانی و برنامه های ارزدیجیتال است، یک سرمایه گذاری بدون ریسک نیست. بنابراین، آیا باید در این پروژه سرمایه گذاری کنید؟ بازار غیرقانونی کریپتو مستعد هک ها، کلاهبرداری ها و تهدیدهای سایبری است که ارز فانتوم را مانند بسیاری دیگر از دارایی های دیجیتال به یک دارایی ناامن تبدیل می کند. بنابراین، همیشه باید با مسئولیت خود سرمایه گذاری کنید. از روش های سرقت رمزارز آگاه شوید، دانش خود را به روز نگه دارید و با استفاده از اقدامات امنیتی مختلف از وجوه خود محافظت کنید.

آینده ارز فانتوم چگونه است؟

آینده ارز فانتوم چگونه است؟

روند قیمت ارز فانتوم – عکس از سایت کوینگکو

از آنجایی که فانتوم نسبت به ارزهای دیجیتال سنتی مانند بیت کوین یا اتریوم ایمن تر است، از روش اجماع PoS و Lachesis (الگوریتم اجماع aBFT Fantom) برای تنظیم قوانین ارتباطی گره ها استفاده می کند. آندره کرونه اشاره کرده که ویژگی های جدیدی را در پروژه فانتوم مشاهده خواهد شد. طبق گزارش ها، فانتوم منتشر شده تا بازیکنان اکوسیستم Fantom را متعادل کند. علاوه بر این، با توجه به رقابت در عرصه کریپتو، بنیانگذاران و توسعه دهندگان به طور مداوم به دنبال مشارکت و حامیان مالی برای افزایش عملکرد پلتفرم و ایجاد اعتماد جامعه هستند.

پیش بینی قیمت ارز فانتوم

قیمت توکن های FTM از زمانی که در اوایل ژانویه به بالاترین حد خود یعنی نزدیک به ۳.۴۱ دلار رسید، در حال کاهش بوده است. بیایید نگاهی به پیش بینی قیمت فانتوم توسط تحلیلگران حرفه ای ارزهای دیجیتال برای سال ۲۰۲۲ بیندازیم.

یک تحلیلگر حرفه ای، قیمت ۳.۷۹ دلار را در سال ۲۰۲۲ برای ارز فانتوم پیش بینی کرده است که افزایش ۵۱ درصدی را نشان می دهد. در بهترین سناریو، برخی از تحلیلگران ارزهای دیجیتال معتقدند که قیمت FTM می تواند تا ۴.۲۸ دلار در طول سال ۲۰۲۲ افزایش یابد.

لازم به ذکر است پیش بینی قیمت همیشه بر اساس تحلیل تکنیکال، تحلیل عواملی مانند ارزش بازار، حجم و قیمت های تاریخی انجام می شود پس مهم است که قبل از خرید هر توکن، تحقیقات شخصی خود را انجام دهید و شرایط لحظه ای بازار را در نظر بگیرید.

سال پیش بینی قیمت
۲۰۲۳ ۴ دلار
۲۰۲۴  امکان نوسان در بازه ۴.۳ تا ۴.۷ دلار
۲۰۲۵ ۴.۷ دلار
۲۰۲۶ میانگین قیمت ۵.۱ دلار

موارد استفاده ارز فانتوم

FTM برای پرداخت، حاکمیت، سهامداری، هزینه ها و محافظت از شبکه استفاده می شود.

پرداخت

نهایی شدن سریع شبکه Fantom پرداخت ها را سریع تر می کند (هر پرداخت حدود یک ثانیه طول می کشد). علاوه بر این، توان عملیاتی بالا و هزینه های کم (تقریباً ۰.۰۰۰۰۰۰۱ دلار) توکن FTM را برای مبادله پول ایده آل می کند.

حاکمیت

برای حاکمیت زنجیره ای، FTM موردنیاز است تا ذینفعان بتوانند اصلاحات و بهبودها را پیشنهاد دهند و در رأی گیری شرکت کنند. از آنجایی که Fantom یک اکوسیستم غیرمتمرکز کاملاً بدون نیاز به مجوز و بدون رهبر است، حاکمیت زنجیره ای مسئول تمام تصمیمات شبکه است. بنابراین، توکن حاکمیتی FTM باید در روند رأی گیری شرکت کند.

سهامداری یا استیکینگ

از FTM می توان برای استیکینگ به منظور ایمن سازی شبکه Fantom و دریافت توکن های FTM به عنوان پاداش بدون نیاز به سخت افزار یا نرم افزار خاصی استفاده کرد. می توانید این کار را از طریق تلفن همراه هوشمند یا رایانه خود انجام دهید.

هزینه های شبکه

ارز فانتوم برای پرداخت هزینه های شبکه مانند هزینه های استقرار قراردادهای هوشمند Fantom یا ایجاد شبکه های جدید یا حتی کارمزد تراکنش استفاده می شود. این کارمزد تضمین می کند که شبکه هدف آسانی برای هرزنامه نیست و کاربر مخرب نمی تواند باعث مشکلات سرعت شود یا دفتر کل را با داده های بی معنا مسدود کند. اگرچه هزینه های Fantom بسیار پایین است، اما برای دور نگه داشتن مهاجمان کافی است و ورود به سیستم را برای یک بازیگر بدخواه بسیار پرهزینه می کند.

امنیت شبکه

هدف توکن FTM با استفاده از سیستم اثبات سهام، ایمن سازی شبکه ای است که سهامداران باید توکن های خود را در آن قفل کنند و اعتباردهندگان باید حداقل ۳،۱۷۵،۰۰۰ FTM برای مشارکت داشته باشند. در ازای خدمات سهامداران و اعتباردهندگان، پاداش های دوره ای به آنها داده می شود.

شبکه فانتوم چگونه کار می کند؟

اساساً Fantom دارای دو فناوری است که DAG و Lachesis هستند. DAG اجازه اعتبارسنجی سریع تراکنش ها را می دهد. در حالی که Lachesis امنیت زنجیره های متعدد مستقر در اکوسیستم را فراهم می کند.

Lachesis کارهای زیادی را در اکوسیستم انجام می دهد. Lachesi دستیابی به ذخیره سازی داده با کارایی بالا را فراهم می کند. برای درک بهتر این موضوع، اجازه دهید از گروهی از تیم بازاریابی در یک شرکت به عنوان مثال استفاده کنیم. چهار رهبر تیم بازاریابی وجود دارد. هر رهبر اعضای خود را دارد. این چهار رهبر هدف یکسان برای راه اندازی یک کمپین موفق را دنبال می کنند.

یک یا دو نفر از این رهبران تیم ارز فانتوم می توانند تصمیم بگیرند که در هر مقطع زمانی نظر خود را تغییر دهند و در نتیجه کل استراتژی را مختل کنند. چگونه می توانید این کمپین را با موفقیت اجرا کنید تا در کمپین بدون هیچ گونه مصالحه ای برنده شوید؟

این مثال یک شبکه یا بلاک چین غیرمتمرکز را به تصویر می کشد که هر رهبر تیم یک گره در شبکه را نشان می دهد. تمرکززدایی، فضایی را برای آزادی کامل ارائه می دهد که می تواند باعث شود مردم از قوانین تعیین شده سرپیچی کنند. چگونه می توانید از یک شبکه تثبیت شده اطمینان حاصل کنید و اطمینان حاصل کنید که همه گره ها به یک اجماع (توافق) منصفانه می رسند؟

تحمل خطای بیزانسی شبکه فانتوم

تحمل خطای بیزانسی، یک شبکه بی اعتماد و شفاف را تضمین می کند. گره های شبکه در مورد زمان بندی و فرایند تراکنش ها و همچنین تولید بلوک توافق دارند. با این حال، با تحمل خطای بیزانسی ناهمزمان (aBFT)، کاربران برای پردازش سفارشات در زمان های مختلف آزاد هستند. این یک نسخه بهبودیافته از تحمل خطای بیزانس (BFT) است که یک شبکه غیرمتمرکز و بدون اعتماد را امکان پذیر می کند.

تحمل خطای بیزانس، شبکه را قادر می سازد تا به یک اجماع منصفانه دست یابد، حتی اگر یک سوم گره ها تصمیم بگیرند که مانع از این توافق شوند. تحمل خطای بیزانسی ناهمزمان (aBFT) با حذف محدودیت زمانی پیام های تاخیری و امکان از بین رفتن کامل آنها، BFT را بهبود می بخشد.

Fantom از Lachesis به عنوان یک لایه اجماع استفاده کرده است که می تواند به چندین لایه گسترش یابد. تراکنش ها در ۱ تا ۲ ثانیه تأیید می شوند. این یک پروتکل بسیار مقیاس پذیر است که امنیت سریع و بالا را در شبکه Fantom تضمین می کند.

Lachesis به «Opera»، پلتفرم بلاک چین شبکه اصلی ارز فانتوم قدرت می دهد. برخلاف مدل های PoS معمولی که در آن تأییدکننده ها حرف آخر را در تأیید تراکنش ها می زنند، شبکه اصلی opera کاملاً بدون رهبر است، بنابراین کاربران را قادر می سازد تا نقش منحصر به فردی را در تولید بلوک ها ایفا کنند. به طور کلی، حذف رهبران به طور گسترده ای امنیت شبکه را افزایش می دهد.

در زنجیره اپرا، هر کاربر شبکه می تواند با اجرای گره خود به اعتبارسنج تبدیل شود. اعتبارسنج گره ها به امنیت شبکه کمک می کند. همچنین دارندگان FTM می توانند با نگه داشتن ۱ FTM به نماینده ای که حق رأی دارد تبدیل شوند.

جمع بندی: ارز فانتوم (FTM) چیست؟

Fantom به عنوان یک رمزارز قابل دوام شهرت پیدا کرده است و یکی از رمزارزهایی است که برای قراردادهای هوشمند استفاده می شود. زیرساخت اثبات سهام (PoS) امنیت شبکه را تضمین می کند و در عین حال سرعت را به حداکثر می رساند؛ بنابراین تراکنش ها در یک ثانیه و با تراکم کم یا بدون تراکم انجام می شوند.

تا زمانی که رمزارزهای رقیب موقعیت فانتوم در بازار را تحت الشعاع قرار ندهند، فانتوم می تواند همچنان در فضای دیفای جذابیت پیدا کند. ارز FTM که با اتریوم هم سازگار است می تواند یک سرمایه گذاری خوب برای کاربران ارزهای دیجیتال باشد.

منابع:

https://cointelegraph.com/blockchain-for-beginners/fantom-ftm-ecosystem-a-beginners-guide-to-the-highly-scalable-blockchain-protocol

https://beincrypto.com/learn/fantom-crypto/

https://www.sofi.com/what-is-fantom-ftm/

https://decrypt.co/resources/what-is-fantom-the-fast-blockchain-taking-on-ethereum

https://www.cryptonewsz.com/forecast/fantom-price-prediction/

نظرتان را درباره‌ی مقاله «ارز فانتوم (FTM) چیست؟ | آیا فانتوم (FTM) ارزی آینده دار است؟» با ما درمیان بگذارید.

1 نفر این مطلب را پسندید.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
رای شما ثبت شد!
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
ثبت نظر
مهدیه اسلامی تبار
خوشحالم با تولید محتوای با کیفیت، سطح وب فارسی رو ارتقا می دهیم. امروز سردبیر میهن سیگنال هستم و این هنوز شروع رویاپردازی های منه ...

‫2 نظر

  • هرچی کوین دارین بفروشید کارش تمومه

  • با سلام خدمت استادان عزیز
    من نزدیک به یک ماه هست نصب کردم و فعال بود برنامه ای من الان ۲روزه راه میرم ثبت نمیشه چیکار باید کنم

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *