اندیکاتور A/D (تراکم/توزیع) چیست و چه محدودیت هایی دارد؟
تحلیل تکنیکال و فراگیری اندیکاتورهای مناسب برای تحلیل در بازار ارزهای دیجیتال تا حد زیادی موجب جلوگیری از هدر رفتن سرمایه و ضررهای بالقوه می شود. یکی از اندیکاتورهای بسیار کاربردی در زمینه تحلیل تکنیکال، اسیلاتور A/D یا Accumulation/Distribution یا تراکم/حجم و یا تراکم/توزیع است که نشان دهنده قدرت روند با استفاده از اندازه گیری حجم معاملات و قیمت رمزارز مورد نظر است. اندیکاتور تراکم/توزیع (A/D) همچنین واگرایی های موجود بین تراکم یا حجم در مقابل قیمت را بررسی می کند.
نحوه ی تحلیل اندیکاتور(A/D) یا تراکم/توزیع
اندیکاتور A/D به ما چه می گوید؟ این اندیکاتور کاربردی نشان می دهد که در حال حاضر چه المان هایی از عرضه و تقاضا و به چه میزان بر قیمت رمزارز تاثیر گذاشته اند. خط A/D می تواند در جهت مخالف یا موافق جهت قیمت حرکت کند.
A/D نشان دهنده قدرت تقاضا ویا عرضه موجود در بازار می باشد که با توجه به مکان بسته شدن قیمت محاسبه می شود، به عبارت دیگر در نظر گرفتن قیمت در بالاترین و یا پایین ترین حد و سپس ضرب کردن آن در حجم، عملی است که این اندیکاتور انجام می دهد. زمانی که قیمت یک رمزارز نزدیک به بالاترین قیمت (بسته به تایم فریم) بسته می شود و همچنین حجم معاملاتی بالایی هم داشته باشد، در این صورت A/D بالاتری هم خواهد داشت. از سوی دیگر اگر قیمت نزدیک به بالاترین حد بسته شود ولی حجم بالایی نداشته باشد ویا اگر حجم معاملاتی یک رمزارز بالا باشد ولی قیمت نزدیک به میزان متوسط (بسته به تایم فریم) بسته شود در این صورت اندیکاتور A/D خیلی رشد نخواهد کرد. بنابراین اندیکاتور A/D معیاری برای افزایش و یا کاهش قیمت می باشد.
به طور کلی این اندیکاتور به معامله گران این امکان را می دهد تا هم راستا بودن جهت قیمت با تغییرات حجم معاملات را بررسی کنند. می دانیم که با افزایش فروش (عرضه)، قیمت رمزارز کاهش می یابد و همچنین با افزایش خرید (تقاضا) قیمت ها افزایش می یابد. اگر یک روند صعودی را در نظر داشته باشیم به معنی افزایش تقاضا یا خرید برای رمزارز مورد نظر می باشد، حال اگر حجم معاملات تغییر کند و میزان تقاضا (خرید) کم شود موجب تضعیف روند صعودی خواهد بود. این تضعیف روند به وسیله اندیکاتور A/D قابل بررسی است.
همان طور که در تصویر اندیکاتورA/D مشخص است، با تغییر حجم معاملات، اندیکاتور تضعیف روند صعودی را نشان می دهد. زمانی که قیمت ها در حال کاهش است و همزمان شیب خط A/D هم نزولی می شود به معنی ادامه کاهش قیمت ها است.
اگر قیمت پس از یک روند صعودی با کاهش مواجه شود ولی اندیکاتور A/D همچنان صعودی باشد نشان می دهد که قیمت به زودی به روند صعودی خود باز می گردد. به بیان دیگر زمانی که جهت حرکت قیمت ها تغییر می کند اما روند A/D بدون تغییر باقی می ماند به معنی بازگشت احتمالی قیمت ها به روند قبلی است.
نکته: استفاده از اندیکاتور A/D همراه با اندیکاتورها و اسیلاتورهای دیگر می تواند به بهینه سازی ریسک و تحلیل های دقیق تر کمک کند. اندیکاتور A/D به تنهایی نمی تواند معیار کافی و جامعی برای تحلیل تکنیکال و ورود به معاملات باشد و بهتر است با دو یا سه اندیکاتور دیگر ترکیب شود.
محدودیت های استفاده از اندیکاتور A/D یا تراکم/ حجم
استفاده از اندیکاتور A/D به معنی نادیده گرفتن گپ های قیمتی در بازار رمزارزهاست. به عبارت دیگر اندیکاتور تراکم/حجم گپ های قیمتی در بازار را در نظر نمی گیرد و ممکن است با وجود گپ ها در محاسبات دچار اشتباه شود و نتواند تصویر درستی از محدوده قیمتی ارائه دهد.
این ابزار در تحلیل تکنیکال زمان درستی از تغییر روند بدست نمی دهد. زمانی که قیمت روند نزولی را طی می کند و A/D شیب صعودی داشته باشد به معنی تغییر روند قیمت است اما زمان این تغییر با این ابزار قابل محاسبه نخواهد بود و ممکن است مدت زیادی طول بکشد. بنابراین ریسک خواب سرمایه و هزینه فرصت می تواند موجب کاهش سود و یا از دست دادن فرصت های سرمایه گذاری دیگر باشد.
استفاده از این ابزار به همراه مفاهیم پرایس اکشن و همچنین دیگر اندیکاتورها و اسیلاتورهای مفید در تحلیل تکنیکال می تواند تصویر دقیق تری از روند احتمالی بازار ارزهای دیجیتال به معامله گران ارائه دهد زیرا واگرایی های بین قیمت و حجم معاملات با این روش قابل اندازه گیری و بررسی است.
نظرتان را دربارهی مقاله «اندیکاتور A/D (تراکم/توزیع) چیست و چه محدودیت هایی دارد؟» با ما درمیان بگذارید.
سلام
ی سوال داشتم اون اعداد محور عمودی چی هستن؟؟
قیمتن حجمن از کجا اومدن؟
ممنون از پاسختون
سلام
اعداد بالای نمودار از خط وسط قیمت هستن
اعداد زیر نمودار از خط وسط مجموع حجم به صورت فرمول اندیکاتور AD
موفق باشید.
باسلام و تشکر از مطلب جامع و کاملتون
میشه بفرمایید در کنار اندیکاتور AD,از کدوم اندیکاتور برای تایید روند استفاده کنیم که کارامد باشه
خواهش میکنم . در کنار این اندیکاتور که یک اندیکاتور حجمه استفاده از یک اندیکاتور مومنتوم یا سرعت مثل آر اس آی یا مک دی مناسبه .
خیلی خوب بود ممنون