لایه دوم اتریوم چیست؟ | معرفی بهترین پروژه های لایه دوم اتریوم
اتریوم یکی از محبوب ترین شبکه های بلاک چین است که در حال حاضر مورد استفاده قرار می گیرد. تعداد برنامه های غیرمتمرکز روی شبکه اتریوم بسیار زیاد است. همچنین، پتانسیل اتریوم برای تقویت فضای DeFi (امور مالی غیرمتمرکز) نشان دهنده احتمال افزایش گسترده تعداد برنامه ها و کاربران این شبکه است. ما امروز قصد داریم شما را با لایه دوم اتریوم آشنا کنیم.
افزایش مداوم تعداد کاربران در شبکه اتریوم منجر به محدودیت های خاصی در این شبکه شد. در نتیجه بحث پروژه های لایه ۲ اتریوم به میان آمد تا این محدودیت ها را برطرف کند و به شبکه اتریوم قدرت بیشتری ببخشد. در ادامه به برخی از بهترین این پروژه ها اشاره می شود و توضیح مختصری در مورد هر یک داده خواهد شد.
اهمیت وجود پروژه های لایه دوم اتریوم
افزایش تعداد اپلیکیشن ها و کاربران در اتریوم موجب افزایش بار روی شبکه می شود. ظرفیت شبکه اتریوم محدود است؛ بنابراین، با رقابت بیشتر بین کاربران برای انجام تراکنش ها، هزینه استفاده از شبکه اتریوم به طور چشمگیری افزایش می یابد.
پروژه های مقیاس پذیری لایه دوم اتریوم ابزاری حیاتی برای رسیدگی به مشکلات عملکرد شبکه هستند. بسیاری از این پروژه ها در حال تحقیق، آزمایش و پیاده سازی با رویکردهای مختلف برای دستیابی به مقیاس پذیری هستند.
در عین حال، پروژه های مقیاس بندی نباید امنیت یا عدم تمرکز شبکه اتریوم را به خطر بیندازند. اتریوم همچنین نگرانی های مربوط به قیمت های غیرمنطقی گس (کارمزد انجام تراکنش در شبکه اتریوم) و معاملات کندتر روی بلاک چین لایه ۱ را تجربه می کند. در حال حاضر، اتریوم دو گزینه متمایز در قالب پروژه های اشتراک گذاری و لایه ۲ برای رسیدگی به مشکلات مقیاس پذیری، هزینه های بالای تراکنش و تاخیر در تسویه تراکنش دارد.
لایه دوم اتریوم چیست؟
لایه دوم اتریوم شبکه متفاوتی است که در بالای شبکه اصلی اتریوم یا لایه ۱ اجرا می شود. پروژه های لایه ۲ اتریوم در قالب قراردادهای هوشمند در شبکه اتریوم فعالیت می کنند. پروژه های لایه ۲ برای تعامل با شبکه اصلی نیازی به تغییر در پروتکل سطح پایه ندارند. این پروژه ها می توانند عملکردهای مختلفی مانند محاسبات خارج از زنجیره و مقیاس پذیری پرداخت ها را انجام دهند.
بهترین پروژه های لایه دوم اتریوم کدامند؟
تمام پروژه های لایه ۲ اتریوم بر یک عنصر یعنی انتقال اکثر تراکنش ها به خارج از زنجیره متمرکز هستند. در نتیجه، پروژه های لایه ۲ می توانند سرعت پردازش تراکنش ها را بهبود بخشند و در عین حال هزینه های گس موردنیاز برای تراکنش ها را کاهش دهند. در یک بازه زمانی نسبتاً کوچک، بسیاری از پروژه های لایه ۲ اتریوم در جلب توجه کاربران موفق بوده اند.
پالیگان (Polygon)
پالیگان که قبلاً با نام Matic شناخته می شد، یک پلتفرم در حال ظهور برای توسعه شبکه های بلاک چین مبتنی بر اتریوم و اتصال آنها به یکدیگر است. این پروژه تمام ابزارها و مؤلفه های مهم موردنیاز توسعه دهندگان برای ایجاد نمونه های بهینه اتریوم را در خود دارد. این پروژه بسته کاملی از ویژگی های بلاک چین مستقل مانند حاکمیت و مقیاس پذیری را ارائه می دهد. علاوه بر این، بهبود قابل توجهی در انعطاف پذیری برای توسعه دهندگان و امنیت اتریوم به همراه دارد.
پالیگان (Polygon) با تأخیر در انتقال اتریوم به ETH 2.0 کم کم به یکی از محبوب ترین پروژه های لایه دوم تبدیل می شود. شبکه پالیگان (Polygon) بدون توجه به کاهش فعلی در رشد بازار به طور تصاعدی در حال گسترش است. علاوه بر این، پالیگان (Polygon) همچنین با بسیاری از شرکای بسیار محبوب مانند Umbrella Network، Kambria Open Innovation، Graphlink و Mogul Productions در کنار بسیاری از نام های برجسته دیگر همکاری می کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت polygon.technology مراجعه نمایید.
کارتزی (Cartesi)
یکی دیگر از نمونه های برجسته در میان پروژه های محبوب مقیاس پذیری اتریوم،کارتزی (Cartesi) است. پروژه لایه دوم کارتزی (Cartesi) علاوه بر پرداختن به مسائل مقیاس پذیری و کارمزدهای بالای تراکنش، از حل مشکلات سازگاری با فناوری قدیمی و پشته های نرم افزاری پشتیبانی می کند.
به منظور رهایی از مشکلات سازگاری، Cartesi از Cartesi Machine استفاده می کند. Cartesi Machine انعطاف پذیری را در خارج از زنجیره غیرمتمرکز در یک محیط مبتنی بر لینوکس ارائه می دهد.کارتزی (Cartesi) از توکن بومی خود یعنی CTSI برای تشویق اپراتورهای گره پلتفرم استفاده می کند. در نتیجه، می تواند اپراتورهای گره را برای تعامل صادقانه و شفاف با شبکه تشویق کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت cartesi.io مراجعه نمایید.
آربیتروم (Arbitrum)
آربیتروم (Arbitrum) یکی دیگر از نمونه های قابل توجه در میان پروژه های محبوب مقیاس بندی لایه دوم اتریوم است. آزمایشگاه های Off-chain، آربیتروم (Arbitrum) را با ویژگی هایی برای تعامل نزدیک با اتریوم توسعه داده اند، در نتیجه توسعه دهندگان Solidity را قادر می سازند تا قراردادهای هوشمند خود را آسان تر جمع آوری کنند. سه جزء اصلی آربیتروم (Arbitrum) شامل اعتبارسنجی، کامپایلر و EthBridge است.
کامپایلر به جمع آوری مجموعه ای از قراردادهای هوشمند Solidity در یک فایل اجرایی سازگار با اجرا بر روی AVM یا ماشین مجازی دلخواه کمک می کند. اعتباردهنده ها در درجه اول مسئول اکثر کارهای خارج از زنجیره در کنار نظارت بر وضعیت AVM هستند. EthBridge اساساً یک برنامه غیرمتمرکز است که در شبکه اصلی اتریوم مستقر شده است. این به عنوان یک اتصال بین شبکه اصلی اتریوم و آربیتروم عمل می کند.
جالب اینجاست که آربیتروم (Arbitrum) فاقد توکن بومی است و فعلاً هیچ برنامه ای برای راه اندازی توکن آن وجود ندارد. یکی دیگر از نکات مهم آربیتروم (Arbitrum) به عنوان یکی از بهترین پروژه های لایه ۲ اتریوم، پشتیبانی از تجمع تراکنش های زنجیره جانبی است که به آن فناوری جمع آوری نیز می گویند. مهم تر از همه، ورودی های مختلف قابل توجه در لیست شرکای آربیتروم (Arbitrum) عبارت اند از Chainlink، Graph Protocol، OKEx و غیره.
برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت bridge.arbitrum.io مراجعه نمایید.
پاراستیت (Parastate)
یکی دیگر از محبوب ترین پروژه های لایه دوم اتریوم پاراستیت (Parastate) است. با پشتیبانی شبکه Polkadot، پاراستیت (Parastate) می تواند جایگزینی عملی برای ماشین مجازی اتریوم ارائه دهد. این پلتفرم همچنین از پالت ها در ماشین مجازی اتریوم پشتیبانی می کند تا از سازگاری یکپارچه با برنامه های غیرمتمرکز توسعه یافته بر روی اتریوم اطمینان حاصل نماید.
برجسته ترین ویژگی پاراستیت (Parastate) به EWASM اشاره دارد که اساساً یک نوع WebAssembly از نوع EVM است. EWASM به اشتراک گذاری ساختار داده حساب ها و بلوک ها در EVM کمک می کند. پاراستیت (Parastate) یک پلتفرم قابل اعتماد به دلیل ساختار توکن دوگانه آن است. توکن بومی آن به نام STATE شناخته می شود. علاوه بر این، pDOT را نیز برای کاربران به منظور تشویق آنان و قفل کردن توکن های DOT برای حمایت از پاراچین پاراستیت (Parastate) در شبکه Polkadot صادر می کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت parastate.io مراجعه نمایید.
آپتیمیسم (Optimism)
آپتیمیسم مثال دیگری از پروژه های مقیاس پذیری اتریوم است که می تواند بهبودهایی را در کاهش کارمزد تراکنش های اتریوم ارائه دهد. علاوه بر این، می تواند بهبودهای قابل توجهی در سرعت تراکنش را برای کاربران به همراه آورد. توسعه دهندگان به راحتی می توانند قراردادهای هوشمند Solidity را با قابلیت اجرا بر روی آپتیمیسم (Optimism) ایجاد کنند.
علاوه بر این، آپتیمیسم (Optimism) امکان تعامل کدهای خارج از زنجیره مانند UI و کیف پول با قراردادهای لایه دوم اتریوم را می دهد. یکی از نکات برجسته آپتیمیسم (Optimism) همکاری آن با Synthetix است. این پلتفرم اخیراً اعلام کرده است که به کاربران دارای توکن های SNX اجازه می دهد تا سهام خود را در پروژه های لایه ۲ آپتیمیسم (Optimism) قرار دهند. علاوه بر این، آپتیمیسم (Optimism) با Rubicon و Etherscan مشارکت داشته است.
برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت optimism.io مراجعه نمایید.
ایکسدای چین (XDAI Chain)
یکی دیگر از پروژه های مقیاس پذیری لایه ۲ اتریوم، ایکسدای چین ( XDAI Chain) است. این پروژه اساساً یک زنجیره جانبی مبتنی بر اتریوم است که از کاربران در پردازش تراکنش ها با سرعت بالاتر و کاهش هزینه ها پشتیبانی می کند. ایکسدای چین ( XDAI Chain) از مکانیزم اجماع اثبات سهام (PoS) برای کمک به کاربران استفاده می کند تا توکن های xDAI بومی را به عنوان سهام در شبکه قرار دهند. مهمتر از همه، xDAI یک استیبل کوین است.
رشد مداوم اکوسیستم xDAI با ادغام و مشارکت آن با پروژه ها و پلتفرم های مختلف تقویت شده است. در حال حاضر، پلتفرم xDAI شرکای قابل توجه زیادی مانند Unifty، Chainlink، Ramp Network، CardStack، HOPR، SushiSwap، Ankr و غیره دارد.
استارک وار (Starkware)
استارک وار یک پروژه لایه ۲ اتریوم است که پروژه های مقیاس بندی را برای برنامه هایی که می خواهند کارمزد تراکنش ها را پایین آورده و سریع اجرا کنند، ارائه می دهد. اکوسیستم استارک وار (Starkware) شامل چند پروژه فرعی مختلف است که به ارائه ZK-Rollup های غیرمتمرکز بدون مجوز کمک می کند. از طرفی تراکنش های همراه با AMM، معاملات نقطه ای، استخراج NFT و معاملات کریپتو را آسان می نماید. پروژه های بزرگی مانند Starkware، Sorare را در زیرساخت خود ادغام کرده اند تا امکان استخراج NFTهای مبتنی بر اتریوم را فراهم کنند. استارک وار (Starkware) هنوز توکن بومی ندارد.
یونی سواپ (Uniswap)
یونی سواپ یکی دیگر از پروژه های غیرمتمرکز لایه دوم اتریوم است که از هزاران برنامه DeFi از جمله مبادله توکن، سهام داری (استیکینگ)، رای گیری، ارائه دهندگان نقدینگی و غیره پشتیبانی می کند. می توانید از برنامه یونی سواپ (Uniswap) برای مبادله توکن های DeFi به طور مستقیم روی زنجیره از طریق ارائه دهندگان کیف پول محبوب DeFi در شبکه های اتریوم، پالیگان (Polygon)، آپتیمیسم (Optimism) و آربیتروم (Arbitrum) استفاده کنید.
توکن اصلی یونی سواپ (Uniswap)، UNI است که می توانید از آن برای صرفه جویی در هزینه های کارمزد معاملات و سهام داری در استخرهای نقدینگی برای کسب پاداش استفاده کنید. توکن UNI همچنین برای مدیریت غیرمتمرکز پروژه نیز به کار می رود.
برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت uniswap.org مراجعه نمایید.
لوپرینگ (Loopring)
لوپرینگ یک پروژه zkRollup لایه دوم اتریوم است که کارمزد پایین و سرعت بالایی را برای تجارت، مبادله و پرداخت با استفاده از ETH ارائه می کند. لوپرینگ (Loopring) یک «سیستم اجرای خودکار» را ترویج می کند که به کاربران اجازه می دهد تبادلات متقابل انجام دهند و در نقدینگی زنجیره بلوکی شرکت کنند. پروژه لوپرینگ (Loopring) می تواند با استفاده از قراردادهای هوشمند با هر پلتفرمی ادغام شود. می توانید از بازار Loopring BETA برای ایجاد کیف پول لایه ۲ و تجارت توکن های DeFi با جفت های معاملاتی ETH و USDT استفاده کنید. توکن بومی Loopring با نام LRC شناخته می شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت loopring.org مراجعه نمایید.
شبکه OMG
شبکه OMG که به عنوان “بنیاد OMG” نیز شناخته می شود، یک پروژه لایه ۲ اتریوم است که هزینه های گس را کاهش می دهد و ظرفیت تراکنش را برای قراردادهای هوشمند بهبود می بخشد. پروژه جدیدی که توسط OMG راه اندازی شده است Boba نام دارد. این پروژه قابلیت های قرارداد هوشمند ماشین مجازی اتریوم (EVM) را برای پروژه های DeFi و NFT در حال اجرا بر روی سرورهای خارجی مانند AWS گسترش می بخشد.
جمع بندی
بهترین پروژه های لایه دوم اتریوم به عنوان پاسخی برای مقیاس پذیری و هزینه های بالای تراکنش در شبکه اتریوم تکامل یافته است. در واقع، مقیاس پذیری یک نیاز امیدوارکننده برای اطمینان از پذیرش گسترده شبکه بلاک چین است. علاوه بر این، کارمزدهای کمتر تراکنش می تواند کاربران بیشتری را به استفاده از بلاک چین اتریوم ترغیب کند. پروژه های لایه ۲ پاسخ بهینه را برای افزایش بار در شبکه اتریوم با فعال کردن محاسبات خارج از زنجیره ارائه می دهند.
پروژه های مختلف لایه ۲ اتریوم که در اینجا معرفی شده اند، پتانسیل زیادی برای برهم زدن چشم انداز بلاک چین به روشی مثبت دارند. از سوی دیگر، توجه به این نکته نیز مهم است که بسیاری از پروژه های لایه ۲ اتریوم در مراحل توسعه یا آزمایش هستند. بنابراین، ممکن است مدتی طول بکشد تا پروژه های کامل لایه ۲ را ببینیم که بر چشم انداز اتریوم تسلط یافته اند.
منابع:
https://101blockchains.com/ethereum-layer-2-solutions/
https://cryptonews.com.au/guides/best-10-ethereum-layer-2-projects-and-sidechains
نظرتان را دربارهی مقاله «لایه دوم اتریوم چیست؟ | معرفی بهترین پروژه های لایه دوم اتریوم» با ما درمیان بگذارید.
گری اسکول بازار کریپتو نابود کرده لعنت بهتون فقط یعده خورده فروش ضرر میکنن
تو این دوزه زمونه وقتی یه چیزی رایگانی میخوان بدن باید شک کنی
خوبه حاضرم باهاش رقابت کنم.
صرافی خوبیه و امکانات خوبی ام در اختیار کاربر قرارداده مثل توکنای لوریج دارش که صرافیای دیگه ندارن. من که خیلی راضیم توی این چندماهی که کار میکنم مخصوصا اینکه تعداد ارزهایی که لیست کرده بالاست و احتیاجی نیست دیگه با صرافی خارجی درگیر باشم
سایت کلاهبرداری است مدتی کار کردم سیگنال های معاملاتی را می فرستادند و وضعیت عادی به نظر می رسید ولی ناگهان هشتصد دلار سرمایه که داشتم برداشت را به حالت تعلیق در آوردند وباجگیری می کردند که باید چند نفر را وارد سایت کنید آنوقت حساب آزاد می شود خواهش می کنم پول من رفت ولی هرگز به آن اعتماد نکنید با تشکر